недеља, 31. мај 2020.

Dodik čini sve da imenuje Kostreševića za direktora Policije; Tužilac-kriminalac Vrećo i dalje odbija da naloži hapšenje Rađena, saučesnika u ubistvu Davida Dragičevića; Rađen bi narednih dana ponovo trebao biti saslušan u UKP RS po nalogu načelnika Kovrlije


Piše: Slobodan Vasković

1.
Siniša Kostrešević trebao bi biti novi direktor Policije RS.

Kostrešević je izbor Milorada Dodika i trenutno obavlja funkciju savjetnika Dragana Lukača, što znači da je potpuno sklonjen od mogućnosti bilo kakvog odlučivanja.

Siniša Kostrešević
2.
Kostrešević je 25.01. 2019. smijenjen sa pozicije načelnika Uprave krim policije (UKP RS); Tada je Lukač “počistio” gotovo sve načelnike policijskih uprava, a sve to učinio je kako bi uklonio Kostreševića. Uklonio je tada i Darka Ilića, sa mjesta načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

3.
Ilić je duboko upetljan u ubistvo Davida Dragičevića, njegovo zataškavanje i opstrukciju istrage oko tog teškog zločina koja traje već 26 mjeseci.

Darko Ilić
4.
Smjenom Kostreševića, Lukač je poništio bilo kakav uticaj Milorada Dodika na MUP RS.

5.
Prije toga, Lukač je potpuno nezakonito razvlastio aktuelnog direktora Policije Darka Ćuluma, beskičmenjaka bez ostatka, pretvarajući ga u najobičniji fikus, bez ikakvih stvarnih ovlaštenja.

6.
Ćulum se nije bunio zbog toga, iako je, po zakonu, direktor Policije snažnija funkcija od Ministra unutrašnjih poslova. Ćulum je beskičmenjak, osoba bez ikakvog karaktera, neznalica i ulizica i nadao se da će ga Lukač uspjeti imenovati na mjesto direktora SIPA, ali, kako stvari stoje, to je palo u vodu. 

Beskičmenjak Darko Ćulum
7.
Ćulum bi uskoro trebalo da ide u penziju, iako bi bilo mnogo logičnije da bude procesuiran zbog brojnih nedjela koja je počinio, među kojima je i opstrukcija istrage zločina teškog ubistva Davida Dragičevića.

8.
Lukač je, smjenom Kostreševića, htio da ga izbaci iz kombinatorike za poziciju direktora Policije RS, pa je polovinom januara ove godine raspisan konkurs za direktora Policije, jer u tom trenutku Kostrešević nije ispunjavao uslove za tu poziciju.

9.
Da bi neko postao direktor Policije mora imati čin Glavnog inspektora i to pet godina. Kostrešević nije, sve do prije nekoliko dana, ispunjavao te uslove.

10.
Dodik je opstruisao izbor novog direktora Policije sve dok Kostrešević nije ispunio uslove, tako da je raspisani konkurs poništen 16.03. ove godine, a očekuje se raspisivanje novog ovih dana, na koji će se, sada sa ispunjenim uslovima, prijaviti i Kostrešević.

Dragan Lukač
11.
Dodikov plan je da, imenovanjem Kostreševića, nadležnosti koje je Lukač oduzeo direktoru Policije sada oduzme Lukaču i tako ga marginalizuje u MUP RS.

12.
Dodik se boji Lukača i poznato mu je da je i njega ilegalno prisluškivao, a ne samo pripadnike opozicije i sve one koje Režim svrstava u svoje neprijatelje.

Lukač ima pozamašnu arhivu Dodikovih razgovora i njegovih najbližih saradnika.

13.
Dodik je javno priznao da Lukač ilegalno i nezakonito prisluškuje pripadnike opozicije i da mu donosi te snimke, preciznije stenograme nezakonito presretnutih i snimljenih razgovora opozicije, što je kriminal bez presedana. Dodik je to javno rekao na sjednici takozvanog parlamenta RS, održanoj 20. maja ove godine; Čak je i citirao neke dijelove ilegalno prisluškivanih razgovora.

14.
Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić prije nekoliko dana izjavila je da će Dodik biti saslušan zbog tvrdnji o ilegalnom prisluškivanju, ali nije precizirala kada.

Gordana Tadić
15.
Uprkos ubjeđenju da je imenovanje Kostreševića gotova stvar, Lukač se neće predati bez borbe, tako da će bitka sa Dodikom za novog direktora Policije biti veoma neizvjesna. I biće je vrlo zanimljivo pratiti, pošto Lukač neće olako dozvoliti da izgubi veliki uticaj koji sada ima potpunom kontrolom policije, svih njenih segmenata, ali i snažnim vezama sa podzemljem, jer je MUP RS pretvorio u falangu koja nije u službi građana, već kriminogenih struktura.

16.
Kostrešević je vodio istragu oko ubistva Davida Dragičevića, ali je podlegao zahtjevima vrha Režima da ne riješi taj slučaj. U jednom trenutku se činilo da ima najozbiljnije namjere da pohvata ubice i dio onih koji su učestvovali u zataškavanju zločina, ali je odustao od toga, iako mu je odlično poznato ko je sve učestvovao u ubistvu Davida Dragičevića, a ko u zataškavanju, kao što mu je poznato da je u zločin i prikrivanje duboko involviran jedan broj pripadnika policije. 

David Dragičević (otet 18.03.2018., mučen i ubijen; Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.)
Postupajući na navedeni način, Kostrešević je demonstrirao da je prije i iznad svega aparatčik, slijepi Dodikov poslušnik, a policajac je samo formalno.

17.
Lukač i Kostrešević se ne podnose i međusobna mržnja je dominantna i konstantna u njihovim odnosima.

18.
Ubistvo Davida Dragičevića još uvijek nije riješeno, a Darko Kovrlija, aktuelni načelnik UKP MUP RS, pokušava da oživi istragu, za šta nema podršku vrha MUP RS.

Prema mojim informacijama, potvrđenim iz nekoliko nezavisnih izvora, Kovrlija je konstatovao brojne nelogičnosti i neistine u izjavama Đorđa Rađena, jednog od saučesnika u ovom zločinu; Rađen je, tokom marta 2018, u vrijeme kada se Dragičević vodio kao nestala osoba (18.03.-24.03.), iako nije pripadnik MUP RS, izuzimao snimke video nadzora iz ulice Velibora Janjetovića Janje u kojoj je navodno Dragičević, prije nego je ubijen, opljačkao njegovu kuću, za šta je, kasnije, dokazano da je riječ o monstruoznim lažima. 

Đorđe Rađen
19.
Te snimke on je predao, preko inspektora Bojana Karanovića i Siniše Kojdića, takođe saučesnika u zločinu, Darku Iliću, tadašnjem načelniku Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

20.
Kovrlija je prethodnih mjeseci u nekoliko navrata zahtijevao od postupajućeg tužioca Dalibora Vreće da izda nalog za hapšenje Rađena, ali je Vrećo to, uprkos jasnim dokazima koji su mu predočeni, svaki put odbijao.

Darko Kovrlija
Rađen bi, po nalogu UKP, trebalo narednih dana ponovo da bude saslušan u vezi sa likvidacijom Davida Dragičevića.

21.
Vrećo je glavna poluga preko koje se opstruiše istraga ubistva Dragičevića; Dok je Kostrešević vodio istragu, nezvanično je tvrdio da će uhapsiti i Vreću, ali bila je to samo lažna priča.

22.
Protiv Vreće se vodi disciplinski postupak pred Disciplinskom komisijom VSTS zbog toga što je, u bukvalnom smislu, lažirao optuženog Dragana Naerca u Sudu u Gradišci, dovodeći umjesto njega NN lice. Naerac se, u vrijeme suđenja, nalazio u ekstradicionom pritvoru u zatvoru u Versaju u Francuskoj. Nakon lažiranog suđenja u Gradišci pušten je iz francuskog zatvora.

Dalibor Vrećo
23.
Iako postoje svi dokazi protiv Vreće i još dvojice sudija Osnovnog suda u Gradišci, Veljka Krejića i Branimira Maletića, o kriminalu u slučaju Naerac, Disciplinska komisija radi presporo, jer je to naredio Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, koji štiti Vreću i jedna je, uz Miodraga Bajića, zamjenika republičkog tužioca, od najvažnijih poluga za sprečavanje rješavanja ubistva Davida Dragičevića.

Milan Tegeltija
24.
Darko Ilić je demonizovao žrtvu ubistva na pres konferenciji MUP RS, 26.03.2018., kada je slagao da je David Dragičević opljačkao Rađenovu kuću. Kasnije je dokazano da ne postoje nikakvi Dragičevićevi biološki tragovi u kući Rađenovih, kao i na predmetima iz nje. 

Na tom presu se pojavio i patolog Željko Karan, koji je, takođe, učestvovao u prikrivanju zločina i zločinaca. 

zločinački pres MUP RDS; 26.03.2018.
Nezapamćeno je u svijetu da se na pres konferenciji policije pojavi i patolog.

25.
Lukač je 15.05. 2018. godine, na sjednici takozvanog parlamenta, slagao da je David koristio LSD, ali su ga demantovali toksikološki nalazi sa beogradske VMA i iz Instituta u Beču; Lukač se nikada nije izvinio zbog laži koje je tada iznio, a do danas policija po njegovom nalogu progoni članove grupe “Pravda za Davida”, koji i dalje traže istinu o ubistvu dvadesetjednogodišnjeg studenta. 



26.
Sve one koji se bore za istinu, Lukač je stavio izvan zakona, a Dodik nije ni pokušao da ga spriječi u tome, kao ni Željka Cvijanović, Dodikova marioneta na poziciji predsjednika RS. 

Dodik, Cvijanović i Lukač
Štaviše, oboje podržavaju te progone i stavljanje nevinih građana izvan zakona. Bar se po tom pitanju Dodik i Lukač odlično slažu, dok se u brojnim drugim “ne razumiju”. 

27.
David Dragičević otet je u noći 18.03. 2018. godine.

Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena, koja se uliva u Vrbas.
“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. 2018. godine. (nastaviće se)


субота, 30. мај 2020.

Šatorski zades: Višković skamenjen od straha zbog istrage oko lažne leteće bolnice, iako mu je obećano da će sve završiti u kanti za smeće; Višković ne vjeruje obećanjima, plašeći se da bi mogao biti “Žrtveni Jarac” zbog pritiska javnosti


Piše: Slobodan Vasković

1.
Radovan Višković skamenio se od straha nakon što je Uprava kriminalističke policije MUP RS izuzela dokumentaciju oko nabavke lažne pokretne bolnice, od koje je u RS stigao samo prastari šator.

2.
Višković se prestravio uprkos uvjeravanjima vrha Režima da će istraga završiti u kanti za smeće, kao i sve dosadašnje nazoviistrage koje vodi Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala (Republičko tužilaštvo), na čijem čelu je notorni Miodrag Bajić, čija stvarna funkcija je zaštita korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala.

3.
Bajić je za ovaj slučaj, odnosno njegovo zataškavanje, delegirao svoju provjerenu marionetu Živanu Bajić, koja ima zadatak da ništa ne uradi; Ionako malo šta zna, tako da joj to neće biti veliki problem.



4.
Uprkos navedenom, Višković je u paranoji da bi mogao biti žrtvovan zbog velikog pritiska javnosti, a najveći strah mu je da bi Tužilaštvo BiH moglo da preuzme predmet, kao što je to učinjeno i u slučaju “Respiratori”, koje je državno tužilaštvo preuzelo od Kantonalnog.

Plaši se I da bi mogao biti smijenjen i prije izbora, nakon čega bi ga, kako smatra, Milorad Dodik bez milosti žrtvovao, kako bi pokazao "borbu" protiv kriminala.

5.
Zbog slučaja “Respiratori” pritvoreni su premijer Federacije BiH Fadil Novalić, te Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite i Fikret Hadžić, vlasnik firme “Srebrena malina”.  

6.
Sve što je učinjeno oko nabavke šatora je teško krivično djelo, a Višković je sam sebe pokopao izjavom da je, privatnim razgovorom, dogovorio nabavku lažne pokretne bolnice.


„U razgovoru sa jednim dobrim prijateljem, tražio sam od njega neku drugu uslugu, a on je rekao - eto imam i to (poljsku bolnicu) i onda smo jednim telefonskim razgovorom to riješili. Možeš li ti to zaustaviti i vratiti. Mogu, i tako se odigralo“, ispričao je Višković za TV K3 i tako sam sebi napisao optužnicu, jer ništa ne bi trebalo da se nabavlja privatnim telefonskim razgovorima, već prema zakonskim procedurama. A to je već, zakonske procedure, nepoznanica za glavne šefove Režima.

7.
Nakon njegovog privatnog dogovora, Vlada RS je 21. marta donijela odluku o nabavci pokretne bolnice za 3,6 miliona KM i dala rok od deset dana da se ona isporuči.

8.
Međutim, od toga nije bilo ništa duže od dva mjeseca, a 29.05. donešena je odluka o raskidu ugovora sa firmom “Balkan Global”, vlasnika Slavena Ristića; Očito uplašeni da će odgovorati zbog evidentnog kriminala, jer je stigao samo prastari šator, ugovor je raskinut, a kako će doći do povrata 4,6 miliona KM, koliko je utrošeno za nabavku prastarog šatora nije poznato.


9.
Treba naglasiti da prevaru potvrđuje i činjenica da je od Agemcije za lijekove BiH zatražena dozvola za uvoz navodne opreme tek 27.05., odnosno dva mjeseca i šest dana nakon što je donesena odluka o nabavci pokretne bolnice i pedesetsedam dana nakon isteka roka za njenu isporuku.

10.
Osim Viškovića, istragom bi morao biti obuhvaćen i Branimir Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, pomenuti Ristić i još niz drugih osoba koje su učestvovale u ovoj prevari.

11.
Nema dileme da je riječ o teškom krivičnom djelu i da su načinjene ogromne štete; Samo na avionskom prevozu, koji je plaćen 400.000 KM (tri leta) ukradeno je 370.000 KM, jer  sva tri leta nisu mogli, prema riječima stručnjaka, koštati više od 30.000 KM.

12.
I ovaj slučaj bi Tužilaštvo BiH moralo preuzeti, pošto je riječ o međunarodnom kriminalu milionskih razmjera, budući da je za nabavku šatora iskeširano ukupno, prema zvaničnim podacima, 4,6  iliona KM, a šatorčina dovežena navodno iz Njemačke.

13.
Osim navedenih, brojni su drugi razlozi da se ne vjeruje u navodnu istragu Bajićevog Posebnog odjeljenja, jer oni već deceniju pokrivaju teške kriminalne akcije, još iz vremena dok se ta nazoviinstitucija zvala Specijalno tužilaštvo BiH.

14.
Uz to, Ristić, vlasnik “Balkan Global” i TRZ “Bratunac”, je u poslovnoprijateljskim odnosima sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, koji će, izvan svake razumne sumnje, učiniti sve da istragu odvede u šatorski zades. 



Bez obzira na navedeno, Višković je skamenjen od straha, jer nikom ne vjeruje; paranoje ga satiru, a sada je trenutno u agregatnom stanju Kamenog Patuljka. (nastaviće se)

петак, 29. мај 2020.

Dodikovom Buridanovom Ministroidu Srebrenki Malini Golić: Od Dubokog Grla pretvorili ste se u najobičnije Grlo, koje bljuje neistine, kako bi sakrilo falsifikate i teške zloupotrebe tokom gradnje HE “Miljacka” (DOKUMENTI)



piše: Slobodan Vasković

1.
Dragi Ministroidu Srebrenka Golić, uzbuđeni ste bili na pres konferenciji kao da ste progutali Srebrenu Malinu, te sam se uplašio da će vam biti potreban respirator ili, pak, aparat za ozonoterapiju, oksigenoterapiju, aerosol-terapiju, vještačko disanje i ostali terapeutski aparati za disanje, nabavljeni za 2,75 miliona KM, preko firme “Medietik”, koja pripada Vladi i Željku Babiću; Potonji je muž Ane Trišić Babić,  savjetnice vašeg vlasnika Milorada Dodika. 

2.
Moj strah, tokom vašeg presa “ogorčenja”, zadihanosti, patetike, patosa, banalizacije… je išao do mjere da će vas morati smjestiti u pokretnu, a i leteću, lažnu bolnicu, preciznije šator, toliko ste se uzbudili, što nisu mogle sakriti ni plave rukavice, a ni svijetlozelena maska na vašem licu. 

Hm, možda ste bili dodatno uzbuđeni zbog strašnog uzbuđenja u Režimu otkud mi informacije, koje sam objavio jutros, svega sat nakon što su o dijelu njih raspravljali? I to će istražiti Draganoid Lukačoid!

3.
Srećom, Branimir Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo, objavi da je raskinut ugovor oko lažne pokretne bolnice, preciznije prastare šatorčine, što znači da su se organizatori tog prljavog kriminalnog posla uplašili njegovih posljedica, pa sada pokušavaju zataškati cijeli slučaj; Što baš neće ići tako lako, jer je načinjena ogromna šteta lažima vašeg šefa Milorada Dodika, Radovana Vrtnog Patuljka Viškovića, Alena Šeranića i ostalih “poštenjačina” sa kojima radite. 

Plus plaćanje 4,2 miliona KM za ništa, plus 400.000 KM za prevoz (tri leta), koji nisu mogli da koštaju više od 30.000 KM, što znači da je samo na letovima do Kukavičijeg gnijezda oteto 370.000 KM.

Kako o lažima, prevarama, kriminalu oko pokretne bolnice, vi tako vrli, riječi ne progovoriste? Dovoljno samo ta činjenica, da niste pisnuli, govori i o vama i onima sa kojim "radite"!




4.
Uprkos vašem izlivu blata u “polujavnost” (sreća pa ste imali masku, te niste morali brisati rukavom usta), Hvala Bogu da ste izdržali bez aparata do kraja presa; To me raduje, a sasvim mi je razumljivo vaše ulizištvo Dodiku, jer, ako se sjećate, vi ste u Režimu označeni kao “Duboko Grlo”, što je vrlo teška optužba, nakon koje morate stalno, iznova, dokazivati da ste tek samo Grlo, Grlence prisiljeno da hvali sve postupke Primitivca.

5.
Gdje su ona vremena kada ste govorili da ste Dodika napustili (bilo je to prije više od desetak godina) zato što je to postao “drugi čovjek” koji je “ogrezao u kriminalu”. Dodik? Šokiran sam!

6.
Što se tiče zagađenja javnog prostora, grupa oligarha kojoj ste sluškinja najveći je zagađivač, što bi vi, kao neko ko se bavi ekologijom, trebali da znate.

7.
Od poltronisanja Dodiku ne spasava vas ni činjenica da ste za ministrioida (sva tri puta) postavljeni po nalogu Osobe koja živi izvan granica BiH i koja je trenutno u velikom sukobu sa Dodikom oko toga ko će i kako mjeriti struju. 



Znam, nije vam lako - nalazite se između dva, od vas, potpuno jednako udaljena “autoriteta”, pa vaša situacija neodoljivo podsjeća na onu u kojoj se našao Buridanov Ministroid.

8.
Nakon ovog laganog Malinastog uvoda dođosmo do teme vašeg presa, zasnovanog na falsifikovanim podacima i mog pisanja o hidroelektrani “Miljacka”, koja je u vlasništvu Ljubomira Mrde, kriminalca bez presedana, na osnovu preciznih i tačnih podataka.

8.
Prije nego nastavim o “Miljacki”, da vas poštedim bilo kakve nedoumice - vi jeste pripadnik zločinačke organizacije, zajedno sa brojnim drugim ministroidima, direktoroidima i ostalim idima, što je potvrdio i vaš nesretni i nekompetentni sabesjednik Branislav Zeljković na presu punom laži, koji je objavio “raskidanje” ugovora o nabavci leteće šatorčine i tako javno demonstrirao koliko je laživa, podla, kriminalna, nekompetentna otuđena grupa pevaranata i pustahija koja, nažalost, vlada entitetom.

9.
Srebrena Malino, otužne su vaše prijetnje da ste sve prijavili MUP-u RS, kao da ćete me uplašiti; Time ste potvrdili da vi ne želite da se otkriju falsifikati, već da se potvrde, jer stranačka milicija, pod vođstvom Draganida Lukačida, i postoji da bi štitila kriminal. Odlično vam je to poznato kao “Dubokom Grlu”, dok kao Grlo o tome ne smijete da pisnete.

Taj Lukačoid, zaštitnik kriminalaca, nije htio da kazni pripadnika zločinačke organizacije “United Tribuns” Milorada Vukovića Luisa, koji je prekršio mjere zabrane za borbu protiv korone, samo zato što sam to ja objavio; Malino, presmiješni ste, prejadni i otužni. Kao i Lukačoid, uostalom.

Od nekadašnjeg “Dubokog Grla” nije ostala ni jača grlobolja.

10.
Idemo sada sa “Miljackom” i to redom: Prvo navodite da su sve informacije netačne, a onda kažete da ste dali da se sve provjere?! Trebali ste se strpiti dok se provjere.

Zašto navodite da su netačne, ako nisu ponovo provjerene?! Da bi ste odbranili sebe, jer ste potpisali dozvolu na osnovu falsifikovane dokumentacije?! Upravo ste to učinili. 

I da bi ste poručili Lukačoidu20 da treba potvrditi “istragom” falsifikate, kako bi odbranio vaše nezakonite postupke. Može on to učiniti, Ali, valjda, znate da postoje i međunarodne instance koje će se baviti “Miljackom”, jer je tu riječ o kriminalu međunarodnih razmjera. 

11.
Objavio sam dokumente koji potvrđuju da je brana pet metara viša od dozvoljene projektom; Trebali ste da pročitate dokumente koje sam objavio, jer, za razliku od brojnih vaših kolega-ministroida, vi bar znate da čitate.

Kota gornje vode nije 620 m.n.m., kako je bilo predviđeno i odobreno, već 625 m.n.m. čime je brana, pored konstruktivnih razika, viša za pet metara, a time se povećava plavljenje za pet metara visine.

Sada radi na koti 625 i plavi privatno zemljište. Kako vas ne bi dalje obmanjivali da ne plavi privatno zemljište, kao što tvrdite, evo preciznih podataka o svim razlikama između Glavnog projekta i Izvedenog stanja; Ako pažljivo, draga Malino, pročitate, uočićete da su razlike drastične po svim tačkama. 


Kao što vidite u dokumentu, cijeli objekat pomjeren je čak tridesetpet metara uzvodno, brana uvećana za pet metara, plus ostale razlike-da ih ne nabrajam...

Čini mi se, nakon ovih preciznih podataka, da lažete vi, a ne ja. Ne da mi se čini, već sam ubijeđen, jer ste rekli da brana, odnosno HE, ne plavi privatno zemnljište. 

Nije tačno, plavi parcelu 185, koja pripada porodici Lučić. Izvolite dokumente pa se sami uvjerite. 


Čitajte, draga; Čitajte. Evo i izvoda, iz RUGIP-a,  koji potvrđuje da je to porodice Lučić.


I da poentiram, u posjedu sam dokumentacije, što sam već u ranijim tekstovima demonstrirao, ali mi nije teško ponoviti. 

Evo i fotografije kopije Katastarskog plana; Meni nisu potrebni vaši dunđeri i falsifikatori, a i vama bih preporučio da konsultujete prave stručnjake. Konačno. 


Suština cijele priče je da izvedeno stanje na hidroelektrani “Miljacka” ne odgovara stručnom mišljenju i urbanističkim uslovima, te lokacijskim uslovima i izdatoj građevinskoj dozvoli. 

Nadam se da uspijevate shvatiti i pratiti šta vam pišem!

12.
To što predstavnici ministarstva ne izlaze na teren ne znači da možete izdavati upotrebne dozvole na osnovu falsifikovane dokumentacije.

Iz vašeg istupa, Srebrena Malino, zaključujem da vi niste jednom prevareni, već nekoliko puta, jer raspolažete potpuno falsifikovanom dokumentacijom. Najžalosnije od svega je što ste postali advokat, istina katastrofalan, jednog kriminalca kao što je Ljubomir Mrda, ali što bi rekao naš narod "S kim si onakav si”!


Stručnjaci sa kojima sam se konsultovao su zaista Stručnjaci, a ne dunđeri i prevaranti, koji vama podastiru falsifikate.

13.
Pozivate sve inspektore da provjere sve moje navode, a već unaprijed izdajete naredbu da potvrde falsifikate, jer tvrdite da su moje tvrdnje neistinite. Pa vi ste tragikomični, drago moje Malinče.

14.
Izdavanje građevinske dozvole nikada nisam pominjao, pa ne znam šta tu demantujete; Valjda da bi ste imali što duže blablabla vrijeme. 

Upotrebna dozvola jeste izdata za vrijeme korone - uveliko je pandemija počela kada ste je potpisali i opečatili.

Ali kad god da je izdata, ništa ne mijenja na činjenicama - ključno je da jeste izdata na osnovu falsifikovane dokumentacije!

15.
Srebrena Malino, potvrdili ste, preciznije priznali, da nemate projekat izvedenog stanja, “jer je komisija za tehnički prijem utvrdila da su svi radovi izvedeni u skladu sa građevinskom dozvolom”.

“Ukoliko se utvrdi da ta komisija nije uradila posao kako treba, bez problema ja oduzimam licencu”, izjavili ste.

Pa što prvo niste utvrdili, nego ste potrčali na pres, jako se zadihali, zabrinuli me, i rekli da su sve neistine, ali ćete, ipak, da utvrđujete?!

Vi, draga moja Malino, nemate pojma šta je na terenu i to trebate da utvrdite, a ne kakvu dokumentaciju imate, jer je ona, svakako, falsifikovana!


"Miljacka" u izgradnji
Malino, izbjegli ste odgovor oko uvećanja brane za pet metara, “vadeći” se na Agenciju za vode, koja je u “nadležnosti drugog ministarstva”.

Samo ta činjenica - da je brana veća pet metara nego što je to dozvoljeno građevinskom dozvolom - ruši sve vaše nesitine plasirane polujavnosti.

13.
Ministroidu Srebreni i Malinasti, upotrebnu dozvolu izdali ste na osnovu falsifikovane dokumentacije i ne može vas pokriti niti opravdati skrivanje iza drugih institucija.

14.
Šta znači vaša konstatacija “Ja nisam profil ličnosti”? Ništa, osim da ste se pogubili. 

I niko vas, Srebrena Malino, ne vuče kroz blato - sami kroz njega pužete, valjate se, pokušavate da se dignete, ali vam ne uspijeva.

15.
Što se mene tiče, samo nastavite da se valjate u tom otrovnom mulju; Ja ću i dalje iznositi istinu, a vi i dalje pišite Milanoidu Tegeltiji da ažurira vaše tužbe; Nemojte samo zaboraviti da ga Potkujete! 

16.
I za kraj, zadovoljstvo mi je da ste mi posvetili pres; Istina, niste mi izgovorili ime, ali znam da je to iz strahopoštovanja; Ja sam vam sa istim zadovoljstvom uzvratio ovim pisamcetom. Istina, bez ikakvog strahopoštovanja, još manje poštovanja. I pisaću vam i narednih dana. Da vas malo očvrsnem. Previše se usplahirite kada vas se nađe u “neobranim dokumentima”! (nastaviće se)

       


Fatalna privlačnost: Viškovićev strah da mu Dodik poziciju “Vrtnog Patuljka” ne zamijeni ulogom “Žrtvenog Jarca”; Vlada RS je u rasulu; Đokić otima kao da mu je “zadnje”; Osnovac baca otete pare na podizanje stranke kojoj će politčkokriminalne strukture zabraniti kandidovanje; Nešić kupio trećinu Rektorata Univerziteta Istočno Sarajevo i nastavlja sa kriminalizacijom institucija


Piše: Slobodan Vasković

1.
U takozvanim institucijama RS, na čelu sa Vladom tog entiteta, vlada potpuno rasulo.

2.
Takozvani premijer Radovan Vrtni Patuljak Višković ne vlada ničim i zadužen je za besmislene monologe na sjednicama Vlade RS, koji su potpuno neproduktivni i odraz su njegovog unutrašnjeg straha da će ga iz Vrtnog Patuljka, snagom uticaja Milorada Dodika, pretvoriti u Žrtvenog Jarca, koji će odgovarati za kriminalne radnje s lažnom pokretnom bolnicom, od koje postoji samo prastari šator.

3.
Nakon privođenja premijera Federacije BiH Fadila Novalića, zajedno sa “respiratornom ekipom” u sastavu Fikret Solak i Fikret Hodžić, Višković izvjesno nije oka sklopio.

4.
Kada Novaliću nisu pomogli respriratori da nastavi da “diše slobodu”, Višković je svjestan da mu se ne piše dobro od ustajalog šatorskog smrada. I da bi uz zaštitnu masku mogao da nosi i zaštitne lisice!!!

5.
Višković je i prije smještanja Novalića u korona fri destinaciju u prostorijama Sipe, nakon koje je bukirao korona fri prostorije u Tužilaštvu BiH, bar na par dana, bio u velikom strahu, jer se javno žalio kako su mu podnesene krivične prijave za prevaru sa letećim šatorom i ostalim aferama i iskazivao veliku nervozu zbog njih.

6.
Strah je potpuno ovladao Viškovićem do mjere da se ponaša potpuno nekontrolisano - osim što satima priča nebuloze, sočno psuje, pa onda padne u depresiju i na ivici suza konstatuje da je on najveća žrtva pandemije, jer je progonjen.

7.
Uz to ga nemilosrdno progoni i Dodik koji od njega, kočijaškim riječnikom, zahtijeva rješenja, iako Višković nema rješenja ni za šta, pošto su budžetski računi potonuli duboko u crveno.

8.
Vlada RS vrlo svjesno ne isplaćuje obećani novac za aprilske plate i obaveze radnicima koji su, zbog korone bili prisiljeni da ne rade, jer ga nemaju dovoljno, tako da je oko 56.000 radnika i dalje bez aprilskih primanja. 

Načekaće se, kako stvari stoje, još mjesecima, jer Višković, po Dodikovom nalogu, isplaćuje isključivo prevarantske ugovore i virusne kriminalne transakcije. 

9.
Uzalud je Viškovićeva posvećenost Dodiku spram kojeg osjeća fatalnu privlačnost; Toliko fatalnu, da bi mogao završiti karijeru fatalno. 

10.
Vrtni Patuljak strahuje da bi mogao biti smijenjen i prije izbora, a potpisao je sve prevare, na kojima su drugi oteli milione; Jedino on nije uspio da se jače “ugradi” ni u kakav veći posao. Sve što je kasirao je sitnica, spram ekipa “skakavaca” Dodika i Ranka Škrbića.

11.
Višković je, sa aspekta Režima, ispao pravi som, ali ta uloga mu je i bila namijenjena i odigrao je vrhunski; Milorad Dodik mu je fatalna noćna mora i plaši se da nije daleko od odluke da ga iz Vrtnog patuljka svojim primitivnim alhemičarskim trikovima pretvori u Žrtvenog Jarca.



12.
Dok Višković strahuje od ćelije, Petar Đokić dominira Vladom RS - ta nazovi institucija isključivo se bavi njegovim prevarama sa kocesijama; Ne na način da prevare sprečava, već ih dodatno i nezakonito produkuje, produžuva, odobrava…

13.
Đokić otima kao da mu je “zadnje”, što je već kontinuitet visokih funkcionera Režima, koji se istovjetno ponašaju.

14.
Đokić strahuje od Gorana Osnovca Selaka, mladog kriminalca kojeg je on stvorio, a Dodik preuzeo, i koji pokušava da uspostavi stranku na cijeloj teritoriji RS.

15.
Selak je stalno “na terenu”, nudi novac kome stigne, a ima ga, jer se baš napljačkao, ne shvatajući da su to bačene pare - Njegov SPS neće moći da se kandiduje na izborima, bar ne pod tim imenom.



16.
Selak je, takođe, som, jer su “više” kriminalnopolitičke instance već dogovorile da ga onemoguće u izbornoj trci. Jedan kriminalac manje, ukoliko Selak ne promijeni ime stranke u, na primjer, “Mladi Razulareni Banditi”.

Uprkos svemu, "doktor nauka" Goran Osnovac Selak intenzivno se priprema za kampanju, pa je odlučio da konačno savlada abecedu i azbuku, što će, ako mu to pođe za rukom, biti vrhunski naučni domet.

17.
Dok Višković strahuje, pa će mu, nakon hapšenja Novalića, morati dodavati “vode preko mašica” da mu “saliju stravu”, notorni zločinac Nenad Nešić nastavlja sa kriminalizacijom institucija.

18.
Nakon što je poredao članove svoje zločinačke ekipe u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, Nešić dovodi Nikolu Spasojevića na mjesto  pomoćnika Ministra za privredu i preduzetništvo u Vladi RS!



19.
Riječ je o tipičnom Nešićevom kadru - falsifikovana diploma, falsifikovana biografija, čvrste veze sa krim podzemljem i jake veze sa Vicom Zeljkovićem, Dodikovim ekosestrićem, koji preko svojih brojnih ekofirmi teško zagađuje RS.

20.
Nikola Spasojević je brat Dragana Spasojevića jednog od najvećih ratnih profitera  iz Zvornika

Tako mafija nastavlja da u potpunosti preuzima sve institucije, čak i obrazovne.

21.
Najveća sramota za RS je činjenica da je Nešić, nedavno, postao vlasnik trećine zgrade u kojoj se nalazi Rektorat Univerziteta Istočno Sarajevo. 

Tu trećinu kupio je opljačkanim novcem, a Rektorat bi uskoro mogao da završi na ulici, ukoliko ne budu ispunjavali najvlažnije Nešićeve snove i njegove izborne zahtjeve.

22.
Ima li većeg poraza RS od toga? Teško, a Zaštitnik prava kriminalaca na slobodnu pljačku i otimačinu Milorad Dodik sve to odobrava i podržava, sa posebnim akcentom na kriminogene osobe poput Nešića koji su spremni na svako zlo; A svako zlo i čine.