понедељак, 25. мај 2020.

Za leteći šator nabavljeno nekoliko prastarih medicinskih aparata koje je zabranjeno uvesti, jer sadrže živu u sebi; Neki od pripadnika MUP RS odbili da učestvuju u ilegalnom prisluškivanju-poznata imena onih koji su činili ta kriminalna djela; Od Dodikove politike preostalo psovanje mrtvih



Piše: Slobodan Vasković

Koliko Režim misli na zdravlje stanovništva svjedoči podatak da su za šator, koji lažno predstavljaju kao pokretnu bolnicu, kupili nekoliko medicinskih aparata koji u sebi sadrže živu, pa ih je nemoguće uvesti u BiH, jer je to zakonom zabranjeno.

Aparate sa živom nisu zvanično mogli kupiti ni od jednog njemačkog proizvođača, već na nekoj deponiji medicinskog otpada, jer je živa poodavno zabranjena u Evropskoj uniji.

Naveli su da je bolnica "kupljena" u Njemačkoj, tako da je to laž - riječ je o improvizaciji: šator plus deponija medicinske opreme. 

Šator koji je doletio avionom star je najmanje deset godina, a Radovan Višković, koji ga je naručio, trebalo bi da dobije isto toliko godina robije zbog drskosti, bezobrazluka i bahatosti u vrijeme pandemije.

Ništa bolje od njega ne bi trebali da prođu ni ostali pripadnici podmukle, kleptokratske vladajuće kaste koji su u nabavci šatora i par prastarih medicinskih aparata sa živom u sebi htjeli da opljačkaju budžetski novac i još sve prikažu kao svoj veliki, izuzetan uspjeh.

Sve ovo pokazuje da ljekari uopšte nisu konsultovani, jer bi znali u kakvu kriminalnu aktivnost se upuštaju, već da je jedini cilj bio što prije se domoći novca i, uz to, političkih poena. Tipična Dodikova prljavština koja će pući o leđa Vrtnog Patuljka Viškovića koji je “nazvao telefonom prijatelja i dogovorio šator”.

Grešku su napravili kada su šator smontirali, vjerujući da će uspjeti dovesti praistorijske aparate sa živom, ali to im nije pošlo za rukom, tako da se sada nalaze u nerješivim problemima; Za “bolnicu” je iskeširano, prema zvaničnim informacijama, 4,6 miliona KM, a nezvanično - plaćeno je za šator 3,6 miliona evra.

Tužilaštvo BiH i dalje ignoriše ovu bezočnu prevaru, ali neće to još moći predugo trajati.



Nakon izjave primitivca Milorada Dodika da mu Dragan Lukač donosi ilegalne snimke razgovora opozicionih poslanika koje zajedno preslušavaju, unutar stranačke milicijske falange došlo je do velikog komešanja.

Veliku uzbunu nisu smirile ni Dodikove i Lukačeve laži o “performansima”, jer postoje čvrsti dokazi o ilegalnom prisluškivanju i teškoj zloupotrebi tih razgovora. Iako se poslednjih dana Dodikovi i Lukačevi poslušnici trude da unište sve snimke i stenograme razgovora, neće im poći za rukom da uklone sve dokaze, posebno ne svjedoke.

Oni pripadnici stranačke milicije koji su prihvatili da prisluškuju opozicionare i druge koje je Režim označio neprijateljima i metama, uplašili su se krivične odgovornosti; S pravom, jer će krivično odgovarati, a imena većine njih su poznata.

Treba naglasiti da je bilo i onih pripadnika policije koji su odbili da učestvuju u nečasnim kriminalnim radnjama ilegalnog prisluškivanja. 

U kombi “Volkswagen” je smještena ilegalna oprema za prisluškivanje koju zloupotrebljava MUP RS, po nalogu ministra Dragana Lukača. 

Fotografija kombija za ilegalno prisluškivanje je snimljena zimus.

Kombi i oprema su u vlasništvu MUP RS. Kombi je registrovan na MUP RS, a tablice su J-19-A-079. Broj tablica bez poslednja tri broja objavio sam 20.05. Sada objavljuem kompletnu tablicu.

Najnovija oprema kupljena je prije pola godine u Izraelu, a prije nje se koristila oprema nabavljena prije nekoliko godina, o čemu sam pisao.

Sve ovo javno je potvrdio Milorad Dodik na sjednici parlamenta RS, 20.05., kada je rekao da mu Lukač donosi snimke razgovora opozicionih poslanika. Uz to, Dodik je čak prepričavao dijelove tih razgovora i tako demonstrirao da je ilegalno kriminalno prisluškivanje konstanta zločinačkog djelovanja njegovog nenarodnog, anticivilizacijskog Režima.

“Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?
Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparensiju i svome babi.
Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.
Nosite se dođavola!”, rekao je, između ostalog, Dodik.

Dodik je jasno stavio do znanja cjelokupnoj javnosti da zajedno sa Lukačem već jako dugo učestvuje u činjenju krivičnih djela, ali i da se smatra nedodirljivim, te da ta nedjela može javno objaviti.

Dodikov istup u parlamentu pokazao je da je on spreman i na nasilje bez presedana. 

Prije opreme iz Izraela koristila se, takođe ilegalno, vrhunska oprema kupljena 2014. godine od njemačke firme “Rohde&Schwarz” iz Minhena. 



Milorad Dodik pokazao je svojim zadnjim primitivnim, vulgarnim, monstruoznim napadom na pokojnog oca Nebojše Vukanovića jedino koliko je spreman nisko pasti kako bi odbranio neodbranjivo - da je njegova kriminalna, partokratska klijentelistička mreža itekako pljačkala tokom napada virusa. I da je on pokrovitelj te otimačine.

Nije to ništa novo kada je Dodik u pitanju - za njega je Republika Srpska poodavno kriminal-fri zona; Međutim, psovanje mrtvog oca Vukanoviću, kao i ranije vrijeđanje ubijenog Davida Dragičevića i njegovih roditelja, svjedočanstvo su Dodikove mentalne crvljivosti. 

On se davi u gnoju sopstvenih patoloških iscjedaka, koje je već postalo more, kada se udruži sa onim što luči olovni ljudski otrovni talog kojim se okružio.

Najbliži Dodikovi saradnici su u uskim vezama sa narko grupama, profesionalnim ubicama, međunarodnim zločinačkim organizacijama, a među njegovim najbližim poslovnim partnerima su i lica koja se bave trafikingom ili su, pak, ranije, bili uposlenici javnih kuća.