среда, 20. мај 2020.

Dodik javno potvrdio da MUP RS nezakonito prisluškuje njegove političke protivnike; Vrtni Patuljak; Najbeskorisnija sa Maskom; Nešić sa Fantomkom i Mrdina vila

Piše: Slobodan Vasković

1.
Dodik u verbalnom naletu na Nebojšu Vukanovića: Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi?
Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?
Nema vlasti koja ne sluša opoziciju.
Žali se Transparensiju i svome babi.
Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.
Nosite se dođavola! (Izvor.ba)

Ovim riječima koje je uputio Nebojši Vukanoviću, Dodik je priznao da njegov nasilni Režim nezakonito prisluškuje opoziciju (sasvim realno i sve druge koji nisu na liniji njegove primitivne sektaške antipolitike), čime je zvanično potvrdio ono što se već zna - da je njegova oligarhija spremna na svako zlo samo da bi sačuvali vlast i nastavili sa komadanjem preostalih resursa entiteta.

Dodikov jezivi istup svjedoči koliko je urušio institucije i da je spreman po svaku cijenu braniti svoju autokratsku vlast; Za to mu služi glasačka mašinerija i grupa poltrona koja ga bespogovorno i slijepo slijedi.

Priznanje da se opozicija nezakonito prisluškuje je priznanje da je u RS poodavno izvršen državni udar i sva vlast se nalazi u rukama jedne osobe spremne da počini i najstrašnije stvari. Ukoliko  i nakon ovog javnog priznanja činjenja teških kriminalnih djela, otvorenog huškanja Dragana Lukača na nasilne akte, ne dođe do reakcije i otpora, onda slijede mnogo užasniji događaji za koje je Dodik, očito, prespreman.

Okružen kriminalcima, neće prezati ni od otvorenog nasilja nad neistomišljenicima.

Do Dodikovog dolaska u parlament, sve se odvijalo uobičajeno - opozicija je kritikovala, režimska mašina branila, čekajući da skupština što prije završi i da se izglasa ono što im je Dodik naredio.

2.
Radovan Višković, takozvani premijer, izjavio je da “nema ništa s nabavkom skupocjenog vrtnog namještaja” (cijena sitnica - 16.380 KM) za potrebe Milorada Dodika u njegovoj rezidenciji u Istočnom Sarajevu.


Radovan Višković
Višković, bez sumnje, govori istinu, (iako je tender raspisala Služba za zajedničke poslove Vlade kojom on rukovodi), jer njega niko ništa i ne pita, pa je sasvim logično da on nema pojma da je nabavka u toku.

3.
Višković ne zna još jednu vrlo bitnu činjenicu oko vrta u kojem će Dodik da se odmara na skupocjenom namještaju - Višković će biti Vrtni Patuljak. 

4.
Kako Dodik voli bajke, odlučio je da svog vrtnog patuljka nazove po jednom od one sedmorice iz “Snežane” - Tupko.

Tupko

5.
Dok ne stigne namještaj i kao Tupko ne bude preseljen u Dodikov vrt, Višković se bavi letećim šatorom, koji još uvijek predstavlja kao bolnicu. 

Ruku na srce, šta Patuljak Tupko zna šta je Leteća Bolnica, pa nije čudo da je rekao da, uprkos prevari od, zvanično, 4,2 miliona KM (nezvanično 3,6 miliona evra), i dalje “mirno spava”. 

To se od njega jedino i očekuje - da, kao i dosad, nastavi da spava zimskim snom, kao medvjedi iz okoline Milića.

6.
Dok Tupko spava, Dodik, bijesan zbog toga što još nije stigao skupocjeni namještaj i ne može sjediti u vrtu, (iako je lijepo vrijeme, pa bi bilo sjajno gađati Tupka korama od banane), izjavio je da izbora u RS neće biti ako ih budu sprovodili članovi CIK-a koji su izabrani u posljednjih nekoliko mjeseci.

7.
Dodik, navikao na “dobro uštimane” izbore po principu - ako ne može pobjeda, može prevara, pokušava na sve moguće načine da povrati CIK pod svoju kontrolu; Trenutno gubi sa 5:2 i ne djeluje da bi mogao preokrenuti rezultat.

8.
Biće tu još bitke, a Dodik je, na kratko, u borbi sa opozicijom oko ukidanja neustavnog vanrednog stanja, koje nije trebalo ni uvoditi, ostavio Kilavog Radovana koji “mirno spava”, ali u snu priča nebuloze i Željku Cvijanović koja ih izgovara i u snu i na javi. 

Najbeskorisnija sa Maskom; Primjereno!

9.
Dodikove marionete i njihova snoviđenja zaista su urnebesni pa je odlično što Cvijanovićeva nije skidala masku; Jer, to je tako primjereno! Baš kao što je primjereno da ona satima priča i ništa ne kaže; Baci po nekoliko stotina miliona ispraznih riječi u vjetar; Trudi se ona da bude licemjerna, maliciozna, oštra, ali joj ne polazi za jezikom - sve što izgovori je praznina; A i konci kojima je Dodik povlači su previše vidljivi. 

Paradoks je da je Najbeskorisnija funkcionerka na Planeti našla za shodno da bilo kome, pa čak i opoziciji, kaže da je beskorisna. I to Najbeskorisnija sa Maskom na licu.

10.
Ipak, u svakom zlu ima i nekog dobra - to njeno dosadno šuplje verglanje dodatno uspavljuje Vrtnog Patuljka, koji izvjesno nema pojma da je Tupko, jer je sanjao kako ga u rezidencijalnom vrtu zovu Stidljivko; Pošto ga je stid što toliko dugo “mirno spava”.

11.
Kad smo već kod maski, Nenad Nešić, v.d. šef DNS-a i v.d. direktor JP “Putevi RS”,  nabavio je fantomku; Ona mu najbolje stoji i oslikava njegov pljačkaški karakter.

12.
Nešić je prije nekoliko mjeseci kupio i značajan dio akcija u firmi “Energoinvest automatika” preko svoje kriminalne firme “N trade”; Posjeduje 8,5 posto akcija i peti je najveći akcionar u “Energoinvest automatika”.



13.
Naravno, Nešić je akcije kupio opljačkanim parama, sve sa fantomkom na glavi, tako da je cijena za njega sitnica. Nešić može da pljačka koliko hoće, jer ga čuva od bilo kakve kazne MUP RS koji je čak lažirao da je šutirao novac, utvrdivši “istragom” da je to njegov brat Predrag.




14.
Primitivcima i primitivizmu nikad kraja, ali Dodik obožava, sem Vrtnih Patuljaka i Marioneta sa maskom na licu, i Primitivce; Toliko ih voli da je u potpunosti opkoljen njima.

Nenad Mrcina Nešić
15.
Nešić je baš bitanga, da ne kažem mrcina, koja je Dodiku prirasla za srce, jer mu je dozvolio da Miloša Lučića, brata svog kuma Mladena Lučića, postavi za Ministra za ljudska prava i izbjeglice, a za šefa kabineta Miloša Marionete starog prefriganca i nasilnika Mlađena Božovića, punca svog brata Predraga.

16.
Jasno je da će to ministarstvo da peruša Božović, a mlađani Miloš imaće ulogu Starlete - Botoksiraće se i potpisivati.

17.
Sve primitivac do primitivca kojima je fantomka sastavni dio primitivne glave.

I ne posustaju - Nešić, Lučić, (ne Starleta već Mladen) i Aleksandar Glavaš kupili su, kako sam već pisao, preko svoje kriminalne firme “Legend” deset dunuma zemlje u naselju Trnovo, mjestašca podno Jahorine, u predjelu Obućina bare.

Tu će graditi apartmane na kojima, u prvoj fazi, namjeravaju zaraditi čistih 15 miliona KM, a u drugoj još toliko. Čim stigne gondola do pred vrata Nešićevih apartmana.

18.
Osim gondole potreban je i put do tog mjesta za odmor; Put će da izgrade JP “Putevi RS”, a cijena je sitnica - da bi Nešić što bolje prodao apartamne, Javno preduzeće će u izgradnju infrastrukture uložiti, prema prvim procjenama, milion i po maraka.

Nešićevo zemljište u Trnovu
To su prve procjene, nakon kojih slijede varijacije odreda eksponencijalne.

19.
Nešićev glavni savjetnik je Ljubomir Mrda, koji se sa njim udružio kako bi nastavio da otima od entiteta; A Mrda se baš naotimao - od solarnih svinja, prevarama sa firmama za proizvodnju mesa, preko solarnih elektrana, varanjem banaka, izgradnjom sopstvenih mini hidroelektrana radnom snagom  “Elektrodistribucije” Pale, o čemu ću tek pisati, a u posjedu sam sve relevantne dokumentacije…


Ljubomir Mrda
20.
Mrda i Nešić su htjeli da mrdnu Stašu Košarca pa su mu obezbijedili besplatno snimanje na korona derneku i besplatnu reklamu emitovanjem tog snimka. Košarac, taj mali fićfirić, više ne može konkurisati ni za mjesto Vrtnog patuljka.


Staša Košarac
21.
Kad su mrdnuli Košarca kao kriminalnu konkurenciju, Nešić sa Mrdom, na miru, pravi planove da oplodi opljačkane milione, osmišljavajući nove pljačke.

22.
Tu je Starleta, tu je Božović, tu su JP “Putevi” i Nešićeve redovne mušterije za iznudu - putarska preduzeća; Tu je i pola cijelo slike bijelo, ali o tome opširnije u nastavcima.

23.
O svemu se Mrda i Nešić dogovaraju u Mrdinoj vili na Jahorini, basnoslovno vrijednoj. Tu je Mrda, u vrijeme korone, iznio jedan vrlo zanimljiv prijedlog - rekao je Nešiću da bi mu od fantomke možda bolje pristajala najlon čarapa na glavi, ali su se usaglasili da se mjere moraju “poštovati”. Tako je rekla Primjerena Maska, odavno demaskirana.

24.
Moji izvori tvrde da je Mrdina vila na Jahorini tek baraka kakav stan ima Mrda u Beču, da ne pominjem tri stana u Beogradu.

Mrdina vila na Jahorini
Uprkos svemu, Mrda ne mrda iz RS, jer se ima još ponešto za oteti. 

25.
I dok sam završavao ovaj tekst, Dodik je stigao u Covidparlament gdje je, odmah po ateriranju, imao izliv nasilja u mozak, tokom kojeg je zamalo razbio Vrtnog Patuljka, zatražio, indirektno, od Dragana Lukača da svojim metodama ućutka Draška Stanivukovića i Nebojšu Vukanovića; Vrtnom Patuljku je naredio da ne smije više priznati nijednu grešku, poslušnicima da usvoje zaključak da su bezgrešni i da začepe usta maskama sa lica! Problem je što je Višković nastavio “mirno da spava”; Istina, crven u licu, jer mora da ponovo ružno sanja. Dodik je potvrdio i da MUP RS nezakonito prisluškuje sve one koji imaju drugačije stavove od režimskih; Dodik je, sve u svemu, demonstrirao spremnost na najgore nasilje. Očekivano od Primitivca, Nasilnika, Autokrate okruženog olovnim ljudskim talogom.