понедељак, 18. мај 2020.

Čubrilovićeva Korona-fri zgrada u Banjaluci, iako je Slovenija njegova dežela

Nedeljko Čubrilović

Piše: Slobodan Vasković

1.
Nedeljko Čubrilović zvani Zgodni, predsjednik DEMOS-a, vrlo zgodno je iskoristio, da ne kažem zloupotrijebio, svoj višedecenijski režimski staž; Čubrilović je već tri decenije na nekoj od funkcija i pravi je as; Veteran opstanka i mahinacija bez premca u Republici Srpskoj.

2.
Čubrilović je napravio niz zgrada u Banjaluci, zaradio brojne milione, a trenutno zida još jedan stambeno poslovni objekat u banjalučkom naselju Obilićevo (Mejdan).

Čubrilovićeva Korona-fri zgrada

3.
Vrlo atraktivna lokacija koja će enormno bogatog Čubrilovića učiniti još bogatijim. Posebno jer je to, izvan svake razumne sumnje, korona-fri zgrada, pošto se gradi i za vrijeme pandemije virusa, koji joj ne može ništa.

4.
Čubrilović je zaista “Struka”, a poodavno je poznato da je “Mustra”.

5.
Investitor je njegova firma “Trio-kop”. Naravno da firma nije registrovana na Zgodnog, jer, zaboga, on je predsjednik takozvanog parlamenta, već na bliske članove njegove porodice - Dragišu i Zorana Ristića.



6.
Oba Ristića su “osnivači” za prikrivanje, jer svi znaju da je stvarni vlasnik Čubrilović, a Dragiša je i direktor firme.

7.
Prihod “Trio-kopa” za 2018. godinu bio je 767.414 KM, a imaju, prosječno, zaposlenih dvanaest radnika. 



“Trio-kop” je firma koja se bavi transportom, a sada i stanogradnjom.

8.
Interesantno je da je projektant zgrade “CPK” d.o.o. Banjaluka, odnosno “Centar za projektovanje i konsalting”.

Investitor "Trio-kop", Projektant "CPK"
9.
Suvlasnik te firme je, kako sam već pisao, nasilnik Slobodan Bobi Stanarević, predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u upravi Banjaluke i ponosni član zločinačke organizacije “United Tribuns”, koja je nedavno prijetila da će potpisnika ovih redova dići u vazduh kao Ivu Pukanića, koji je raznesen 23.10.2008. godine.

10.
Stanarević formalno nije u vlasničkoj strukturi CPK, ali je javna tajna da je vlasnik polovine tog društva sa ograničenom odgovornošću, a jedan od njegovih najbližih saradnika je Dragan Jokić, visoki funkcioner DNS-a.

Nasilnik Bobi United Tribuns Stanarević
Jokić je i formalno suvlasnik CPK-a i u toj firmi je i zamjenik direktora.

11.
CPK se u Banjaluci tretira i kao Centar za pranje para, a objavio sam već da su i oni izgradili zgradu u Cerskoj ulici u Banjaluci!

Stanarevićeva "zasdužbina"
Zaista, kakvi bi to prejadni političari bili kada svako od njih ne bi imao bar po jednu svoju zgradu; Čubrilović je megapolitičar, jer ih ima nekoliko, a Stanarević ide sigurno njegovim stopama, pošto mu članstvo u zločinačkoj organizaciji garantuje nove sigurne megakvadrate.

12.
Očito je da su vrhovni stranački gurui DEMOS-a Čubrilović i Bobi United Tribuns Stanarević udružili snage, funkcije, pare, našli izvrsnu katastarsku česticu i prionuli na borbu protiv korone - izgradnjom korona-fri stambeno poslovnog objekta. 

13.
Nema to nikakve veze sa korupcijom, zloupotrebom položaja, trgovinom uticajem i sličnim bezveznim zakonom kažnjivim aktima iz prostog razloga što se sve te trivijalnosti u RS, a i u BiH, ne kažnjavaju. 

14.
Čubrilović i United Bobi su iznad zakona, kao i ostali pripdanici vladajuće palanačke kaste, koja je Banjaluku pretvorila u logor.

15.
Vratimo se “Trio-kopu” i Čubriloviću, koji je značajan dio višemilionskog bogastva iznio u Sloveniju. Opet preko Ristića. I to Zorana. Dragi Dragiša je prezaposlen u Banjaluci.

16.
Zoran Ristić osnovao je u Sloveniji, u Ljubljani, firmu “Duo-transporti”, Celovška cesta 69 B. I ta firma se bavi transportom, pa sa “Trio-kopom” zajedno transportuju Čubrilovićeve pare iz nesigurne RS u sigurnu Sloveniju.



17.
“Duo-transporti” su osnovani 28.11.2018. godine, a osnivački ulog je 7.500 evra. 

Osnivač i direktor slovenačke firme je Ristić Zoran.

18.
Prokurist je Vojvodić Drago, vlasnik i direktor ljubljanskih firmi “Sana” i “Sana plus”, koje se bave računovodstvom i ugostiteljstvom.



19.
Zoran Ristić je zaista aktivan, jer mora da u Banjaluci brine o poslovanju “Trio-kopa”, a u Ljubljani o “Duo transportima”, ali Vojvodić je pravi mrav. I to veliki, koliko radi.

Vojvodić je prokurist u čak četrnaest firmi. Za čestitati. 




20.
Koliko sve navedeno ima veze sa pranjem novca utvrdiće slovenačke vlasti, a što se tiče onih u Banjaluci i BiH, one neće utvrditi ništa, jer služe za pokrivanje kriminala i korupcije.

21.
Što se tiče Čubrilovića, nesporno je da ima dvije rezerve domovine, Srbiju, u kojoj ima pozamašan broj nekretnina, a sada i Sloveniju u kojoj se udobno smjestila većina banjalučkih tajkuna. I u koju su odnijeli stotine miliona otetih od građana RS. (nastaviće se)