петак, 31. март 2023.

Batinaši "porodično tradicionalnih" vrijednosti


Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik najavio je da će “prebiti Johana Satlera”. Satler je šef Delegacije EU u BiH i vrlo sklon Dodiku.


Kako će reagovati nakon najave “fasunge”, veliko je pitanje?


Pitanje je i kako Dodik misli “prebiti Satlera” i da li mu je to pojasnio kada mu je, kako je rekao, lično najavio batinanje?!


Satler se o tome nije oglašavao ranije, ali Dodikovu prijetnju nikako ne bih uzimao tek kao verbalnu onaniju, jer je lider sekte poodavno van sebe, dezorijentisan i spreman na sve. Svako zlo!


Moguće da krene na Satlera kao na Srđana Rajčevića, pa ga išamara. 


Ili da sa njime obriše pod, kao što je to učinio sa Srđanom Mazalicom.


Moguće je i da ga baci niz stepenice u Palati, kao što je, svojevremeno, bacio Željku Cvijanović.


Aleksandar Džombić je Dodikovu fizičku torturu završio sa laptopom “u glavi”.


Predug je niz batinanja koja je “porodičnotradicionalni” Dodik izvršio da bi se moglo zaključiti koju tehniku će primijeniti.


Međutim, nakon sve češćih poziva na nasilje, nakon sve češćeg nasilja, paljevina automobila, pokušaja likvidacija, Dodikove prijetnje batinanjem najvišeg funkcionera EU u BiH nisu nimalo bezazlene. 


Kao što nisu bezazlene ni prijetnje upućene Kristijanu Šmitu i Majklu Marfiju, što jesu njihove "precrtane glave" na transparentu koji je nošen na protestima ispred zgrade OHR-a koje je organizovala SDA.


O najavi lokalpatriotskih fizičkih likvidacija da i ne govorim.


Ništa od svega navedenog nije bezazleno, već je direktna posljedica problema u kojima su se našli Bakir Izetbegović i Milorad Dodik.


Obojica su poraženi, iako Izetbegović nije u vlasti, a Dodik jeste, ali mu sve ono što se dešava oko njegovog autokratskog, osionog načina vladanja ne ide u prilog.


I ukazuje da bi se uskoro mogao naći u Izetbegovićevoj poziciji. 


Interesantno je da najzagriženiji i najeekstremniji poklonici dvojice pregaženih i nikom potrebnih potrošenih političara koriste istovjetne optužbe prema onima koji su im na putu da o(p)stanu na vlasti - izdajnici, petokolonaši, polomiti, ubiti, zatrti…


Batinaška Koalicija Dodik-Izetbegović prenervozna je do mjere da im se obilno znoji “prst na obaraču”! 


Dodik to i ne krije, već je počeo sa nasiljem nad članovima organizacija “Bh. Povorka ponosa” i “Geto” koje je bilo institucionalno, jer su u premlaćivanju učestvovali i pripadnici MUP RS.


Ni Izetbegović se više ne skriva - pokazuje da je spreman na sve, samo da bi sačuvao sebe u vlasti.


Raspad Režima, kako onog što ga je stvorio Izetbegović, tako i Dodikovog ulazi u svoju najopasniju fazu, ali šta god učinili, procesi koji teku neumitno su pogubni po njih.


Svaki novi nasilni incident, čak i verbalni, samo ih dalje povlači ka dnu i ubrzava njihovo odvlačenje na političku deponiju.







Dodikova Beskrajna Dubina Očaja


Piše: Slobodan Vasković


Kraj je marta, pa sam odlučio da pobrojim Dodikove političke poraze i pobjede u prvom kvartalu 2023. godine.


-Dodik svakodnevno napada BiH, a jedino uspijeva da nanese nove velike štete RS.


-Dodik je snažno napadao formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i, kako sada stvari stoje, potpuno izgubio. ZSO će biti formiran, uprkos svem zlu koje je protiv srpskih interesa na Kosovu Dodik počinio.


-Dodik je snažno napadao i prihvatanje Francusko - Njemačkog plana za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Epilog njegovih napada može se okarakterisati kao potpuno fijasko.


-Dodik je napao, ali i dalje napada, Srbiju i njeno rukovodstvo koristeći brutalne desničare, agenturu skupo plaćenu i raširenu, posebno u Beogradu, kao i podzemne strukture. 


Do sada nije uspio nanijeti nikakvu štetu, ali se uspio javno deklarisati kao Neprijatelj Srbije i njenog rukovodstva.


-Dodik je Napao Vašington i pometen je bez ikakve zadrške.


Dodikova Koalicija sa Bakirom Izetbegovićem, usmjerena protiv Vašingtona, demonstrirana napadima na ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija je bila toliko providna da je samo pokazala dubinu očaja obojice njenih protagonista i ništa više od toga.


-Dodik je Napao Veliku Britaniju, ali ga je ambasador te zemlje, bez pardona, smjestio u kantu za smeće, navodeći da ta zemlja ima diplomatske odnose sa BiH, a ne njenim dijelovima.


-Dodik je pokazao prosto nevjerovatnu količinu servilnosti i sluganstva prema notornom Zoranu Milanoviću, predsjedniku Hrvatske, što ga je, na vjeki vjekov, zakucalo na poziciji agenta hrvatskih interesa, spremnog da gazi i po grobovima srpskih žrtava.


-Dodik je Napao slobodu svih građana BiH, posebno RS, kriminalizacijom klevete. Nacrt autokratskog Zakona je usvojen, ali sam ubijeđen da će taj anticivilizacijski akt biti novi Dodikov poraz.


-Dodik je napao NVO, pozivajući, indirektno, na fizičke obračune sa onima koji rade u tim organizacijama. Ukoliko iko od targetiranih bude fizički maltretiran, Dodik će morati odgovarati zbog širenja mržnje i inspirisanje nasilja.


-Dodik je naredio zajednički napad policije i batinaša na pripadnike organizacija  “Bh. Povorka ponosa” i “Geto”, zbog čega mu tek slijede teški dani, mjeseci i godine. 


Ukoliko smatra da je batinanje aktivista njegova “pobjeda”, onda će tek da osjeti koliko će ta “pobjeda” da mu prisjedne.


-Dodik je doživio debakl u Bijeljini, gdje ga je do nogu potukao Ljubiša Petrović prilikom glasanja o opozivu gradonačelnika Bijeljine. Dodik je toliko ubjedljivo poražen da se neće oporaviti mjesecima. Sekta koju vodi u Bijeljini se neće oporaviti nikada.


-Dodik je RS doveo u stanje preteških finansijskih problema, koji vrlo lako mogu prerasti u nerješive i dovesti do bankrota entiteta, jer nema novca za vraćanje kredita.


-Dodik je za ličnog eksplicitnog batlera dobio Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, sa kojim dijeli “tradicionalne i političke vrijednosti”. Što je, jel’te, eksplicitni dobitak!




четвртак, 30. март 2023.

Paceri i Velemajstori: Dodik i Izetbegović pleli “mrežu za Marfija” u koju su oni upecani


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nakon tvita Entonija Blinkena, američkog državnog sekretara, Milorad Dodik pokušao je neuspješno da prikrije da je, bez ikakvih problema, ugažen iz Vašingtona i to sa samo dvije pristojno upakovane rečenice.


“Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsjednika Putina. Stejt Department kojeg zastupa Ambasador Majkl Marfi, nastavlja da se zalaže za demokratsku i prosperitetnu budućnost svih građana Bosne i Hercegovine”, napisao je Blinken na svom Tviter profilu 29.03. o.g.


2.

Dodik je pokušao neduhovito, plitko i bez ikakvog stila, relativizovati Blinkenovu vrlo oštru izjavu, iz koje sijevaju brojne opasnosti po politički habitus dezorijentisanog i pogubljenog Dodika, riječima kako mu je “drago” što je Blinken za “njega čuo”.



3.

Najbolje po Dodika bi bilo da Blinken za njega nikada nije čuo, a njegovi dalji odgovori pokazali su da ga je trebalo ogrnuti sa bar još pet ćebadi, kako bi prikrio drhtavicu.


4.

Dodik nije, naravno, izjavio kako prekida odnose sa SAD-om, već je, kukavički, pokušao bezbojnim opservacijama pokazati da je još uvijek “glavni junak jedne knjige”, nadajući se da se njene korice ne zatvaraju, iako je, suštinski, ta knjiga već spremna za odnošenje u najtamniji dio podruma Regiona.


5.

Njegova opaska kako je na “izborima pobijedio demokratski” je nastavak pokazivanja “žive, teške frustracije” gubitnika koji je izbore brutalno pokrao i falsifikovao. Dodik je lažni predsjednik i o tome svi znaju sve.


6.

Blinken nije uporedio Dodika sa Putinom, kako to Dodik tvrdi, već je naglasio da “Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsjednika Putina”!





7.

Iako teško diskreditovan konstatacijom da “napada osnovna prava i slobode u RS”, što je notorna istina, i da se nalazi na “autoritarnom putu” kakav je poodavno široko ugazio predsjednik Rusije Vladimir Putin, a Dodik, kopirajući ga, iz svoje minorne pozicije lažnog predsjednika, sličan, autokratski, pravi u RS, Dodik nije odolio napadu Hubrisovog sindroma da javno slaže kako ga se tretira “velikim”. Iako se na njega gleda već poodavno kao na crni čir Regiona koji je već dobro sazreo, pa će ili sam pući ili biti uklonjen političkim alatima. 


8.

Majkl Marfi, ambasador SAD u BiH, veoma vješto, strpljivo, ne uzmičući ni za jotu pred Dodikovim vulgarnim napadima, smjestio je Dodika na put na kojem Blinken, kao reprezent SAD-a, gazi bez milosti sve one koji se na njemu nađu.


9.

Jednostavnije rečeno, Marfi je smjestio Dodika tamo gdje je i htio, a da se nije ni oznojio; Sve je za njega uradio sam Dodik gurajući se po svaku cijenu na put kojim idu SAD-e, a nakon što njim prođu, od onih koji su se samoidentifikovali kao moguće prepreke, ne ostane, u političkom smislu, ništa.



10.

Marfiju, kao ni Stejt Departmentu, izvjesno nije promaklo da su napadi na ambasadora SAD u BiH, koji svakodnevno stižu iz redova Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika itekako sinhronizovani, dogovoreni, te da je njihov “cilj” diskreditacija SAD-a i svega onoga što je ta država učinila i čini za BiH. 


Cilj diskreditacije nije nikakva odbrana interesa BiH, odnosno njenog entiteta RS, već isključivo odbrana ličnih interesa Izetbegovića i Dodika.


11.

Izetbegović i Dodik su bili ubijeđeni da su razapeli “mrežu za Marfija” (čitaj SAD), ne uviđajući, u strahu od promjena koje su već nastupile, da su upravo njih dvojica u mreži.


Izetbegović u njoj jedva da i “diše”, uskoro će skroz biti izvučen “na suvo”, nakon čega je neminovnost da isti proces prođe i Dodik.



Što se tiče Dragana Čovića, već ranije sam najavio da će on sam da se povuče. Do tada, sasvim hladnokrvno i bez ikakve namjere da pomogne Izetbegoviću i Dodiku, gleda kako se sve više i više upliću u mrežu koju su sami sebi napravili.


12.

Hor Dodikovih “branilaca” i njihove kakofonične šundpjesmice, neodoljivo podsjeća na hor loše upjevanih politčkih narikača.




 

Momo Mandić i Darko Babalj odvlače SDS pod Dodikov režimski šinjel


Piše: Slobodan Vasković


1.

Srpska demokratska stranka, njeni ostaci, polako, ali sigurno ide u ruke Miloradu Dodiku, a samim tim i u konačni nestanak.


Glavni režiseri ovog definitivnog i samouništavajućeg procesa su stvarni gospodari ostataka SDS-a - Momčilo Mandić i Darko Babalj.


2.

Već sam pisao da pomenuti dvojac istinski vodi SDS, dok je Milan Miličević tek njihov pion na čelu stranke, nakon čega su se Mandić i Babalj dublje povukli u sjenu, ali nisu prestali da vuku sve konce.


3.

Pobjeda Ljubiše Petrovića u Bijeljini nije dovela do uzleta SDS-a, već samo pojačanja privida da je Miličević na čelu stranke.


Petrović, ako zaista misli na svoju političku karijeru, ne treba ostati unutar ovog okvira kojim suvereno vladaju Mandić i Babalj, koristeći SDS za svoje lične interese, nikako za pomoć narodu.


4.

Sam Dodik je nedavno u Istočnom Sarajevu izjavio da SDS sada ima u šaci i da će ih smrviti u narednom periodu.


Nema ni potrebe da ih on mrvi, smrviće se sami.


Važno je navesti da unutar SDS-a, koji rapidno gubi na snazi i dalje, uprkos Petrovićevoj pobjedi u Bijeljini, postoje tri struje: Uz Mandića i Babalja je dio načelnika opština iz te stranke koji žele približavanje Režimu, vjerujući potpuno pogrešno da će doći do novca na taj način.


5.

Uopšte ne shvataju da vlasti RS nemaju novca i da će u narednom periodu bukvalno otimati od lokalnih zajednica novac od PDV-a koji im pripada, kako bi pokušali vratiti stotine miliona kreditnih dugova koji stižu na naplatu. 


Ni ta otimačima neće biti dovoljna za vraćanje kredita, tako da je Režim u velikoj panici, ma šta o svemu bulaznila ministarka finansija Zora Vidović.


6.

Drugi dio načelnika i dalje je uvjerenja da SDS treba da ostane u opoziciji, bez približavanja Režimu, a tog uvjerenja je i dio rukovodstva koji nikako da uvidi u kom pravcu tone taj izbušeni brod koji se zove SDS, iako bi najlogičnije bilo da upute SOS!


7.

Ono što je najnejasnije kako sve ovo ne vidi Vukota Govedarica, koji jeste oštar Dodikov protivnik, koji jeste i sam bio žrtva velikih spletki Babalja u vrijeme dok je bio na čelu SDS-a! Međutim, Govedarica, na kraju krajeva, nije toliko ni bitan na brodu koji bespovratno tone, a jedini izbor sa kojim će se susresti u vremenu koje dolazi jeste da li će ili neće na vrijeme pokušati da se spasi! Do njega je.


8.

Najveći dio članstva te stranke je protiv Režima i kada krene pridruživanje SDS-a Dodikovoj zločinačkoj organizaciji, oni će napustiti stranku.  


9.

Babalj se jako dugo, zahvaljujući Momčilu Mandiću, uspijevao u Beogradu lažno predstavljati kao proaktivni protivnik Dodika, iako je sve vrijeme bio njegov proaktivni saradnik, a to je i danas.


Mandića i Babalja jedino interesuje novac, kao i Dodika, i lako su se još poodavno dogovorili.


10.

Uostalom, Momo Mandić je još u oktobru u Bijeljini, kada je pučem, zajedno sa Babaljem, preuzeo SDS, izjavio - “Razgovarano je i o zajedničkom učešću u vlasti na nivou BiH. Donesen je zaključak da se ti razgovori nastave i da SDS može da pregovara sa svim političkim subjektima u Republici Srpskoj i BiH”.

 

Mandićeve riječi izgovorene 12.10.2022. godine, označile su početak opijela SDS-u. Jer, u “svim političkim subjektima” podrazumijeva se i Crvena Sekta.


11.

I nakon gotovo pola godine, jezive su Mandićeve riječi; Previše zveče, kao srebrenjaci. Ali nisu iznenađujuće. Mandić je, svojevremeno, žario i palio po RS, dok Dodik nije preuzeo piromanskopljačkašku bakllju. Sada bi da zajedno spale preostalo. I uveliko rade na tome.


12.

Vrlo je interesantan način na koji Babalj i Mandić žele da doslovno utope, odnosno udave SDS pod skutima SNSD-a: Budući da su svjesni kakko bi pravljenje brze koalicije sa Režimom za njih bilo pogubno, odlučili su se za sporiju varijantu - formiranje zajedničkih skupštinskih većina tamo gdje god je to moguće u vremenu koje je pred nama. 


Kao produkt toga, logično bi se nametnuo i zajednički nastup na lokalnim izborima iduće godine. Međutim, ono u čemu su pogriješili jeste procjena efekata tog zajedničkog nastupa - SDS će biti potpuno rastočen. Neće mnogo bolje proći ni SNSD.


13.

Za kraj, a mogao sam time i početi tekst, ostavio sam sramni i bijedni potez Zorana Vidića, načelnika Broda, funkcionera SDS-a koji je za par zajedničkih fotografija sa srbomrscem Zoranom Milanovićem, notornim predsjednikom Hrvatske, koji je tokom nedavne posjete Brodu i Derventi odlikovao pripadnike zloglasne 103. brigade HVO, teško uvrijedio sve srpske borce i sve srpske žrtve.


Vidić, koji umišlja da je Dodik, a očito nije ništa bolji od njega, izvinio se zbog svog postupka, što je ništa. Njegovo izvinjenje nakon gaženja srpskih grobova zajedno sa Milanovićem nikom nije potrebno, a niti bi ga ko trebao prihvatiti.


Vidić je, da je SDS stranka, a ne radnja Mandića i Babalja, trebalo da bude naglavačke izbačen iz partije. To se nije desilo. 


14.

Pion Miličević nikada neće postati skakač! (nastaviće se)


среда, 29. март 2023.

Entoni Blinken, državni sekretar SAD-a, oštro osudio Dodikove napade na američkog ambasadora Marfija i napade na osnovna prava i slobode u RS, ističući da je Dodik “na autoritarnom putu predsjednika Putina”


Piše: S.V.


Entoni Blinken, američki državni sekretar, saopštio je da Stejt Department preko ambasadora SAD-a u BiH Majkla Marfija “nastavlja da se zalaže za demokratsku i prosperitetnu budućnost svih građana Bosne i Hercegovine”.

 

“Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsjednika Putina. Stejt Department kojeg zastupa Ambasador Majkl Marfi, nastavlja da se zalaže za demokratsku i prosperitetnu budućnost svih građana Bosne i Hercegovine”, napisao je Blinken na svom twiter profilu.


Ovom izuzetno značajnom reakcijom, Blinken je oštro osudio svakodnevne napade Milorada Dodika na američkog ambasadora i osoblje ambasade SAD u BiH i stao čvrsto iza njih.


Iz Blinkenovog tvita jasno je da potpuno nebuloznim smatra Dodikove tvrdnje kako ambasada SAD u BiH navodno radi mimo zvanične politike SAD-a i Stejt Departmenta.


Blinken je vrlo jasno i precizno kazao da Dodik napada osnovna prava i slobode građana koji žive u Republici Srpskoj, iz čega je lako zaključiti da se. Njegove riječi odnose na uvođenje drakonskih kazni za klevetu u krivični zakon RS, potom napadi na manjinske ugrožene grupe, kao i targetiranje NVO kao “stranih agenata”.


Navodeći da je “Dodik na autoritarnom putu predsjendika Putina”, Blinken je, izvan svake razumne sumnje, lidera SNSD-a okarakterisao kao autokratu sklonog izuzetno nasilnim djelima.


“Hercegovačke Krave”: Iako Dodik stalno “riče”, malo kome zvoni telefon, osim Stanivukoviću njegovom eksplicitnom “tradicionalnoporodičnom” partneru


piše: Slobodan Vasković


1.

“Kad rikne krava u Hercegovini, meni zazvoni telefon”, izjavila je u urušenom parlamentu Obrenka Slijepčević, predsjednica Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske.


Iako neartikulisana, njena izjava mogla bi se primijeniti na necivilizacijske istupe pune mržnje Milorada Dodika u posljednjih mjesec dana i njegovo “rikanje”, zbog kojeg sve manje zvone telefoni.


2.

“Kada riče Dodik, sve manje telefona zazvoni”, parafraza je Slijepčevićkine mentalne “dovitljivosti”!


3.

Ranije, donedavno, “Kad Dodik rikne u Hercegovini/Banjaluci/Istočnom Sarajevu/bilo gdje”, odmah bi počeli da zvone telefoni u Beogradu, prestonici Srbije koja se, prečesto, potpuno netačno, stavljala u poziciju inspiratora “Dodikove rike”.


4.

Međutim, svemu jednom dođe kraj, pa tako sada Dodik riče li riče, često u duetu sa svojom najnovijom krpenom akvizicijom Draškom Stanivukovićem, ali telefoni u Beogradu ne zvone. Iz jednostavnog razloga, jer je uočeno da je Dodik neprijatelj Beograda, nikako osoba koja radi bilo šta u korist Srbije.


5.

Uočljivo je da je Dodikova “rika” po pitanju Zajednice Srpskih Opština, koja treba da se osnuje na Kosovu, gotovo pa prestala; Posebno njegova otrovna poređenja da ZSO mora biti što i RS, čime je direktno išao na ruku političkim predstavnicima Kosova, a protiv Srbije. 


Druga Dodikova antisrpska toksična mantra bila je se pitanje Kosova mora razmatrati zajedno sa “pitanjem RS” (iako pitanje RS ne postoji, sem u Dodikovom ispraznom “rikanju”), što je takođe, bilo usmjereno na urušavanje bilo kakve mogućnosti dogovora o početku normalizacije odnosa Beograda i Prištine.


6.

Dodik se, nakon što je doživio fijasko po ovim ključnim političkim temama i nije uspio da ih ni okrnji, prebacio na novu “livadu” pa sa nje “riče” protiv SAD-a i Velike Britanije, navodno ambasadora tih zemalja u BiH, uz koje je uvrstio i Gabrijela Eskobara, specijalnog izaslanika SAD-a za Zapadni Balkan.


7.

SAD su imale ključnu ulogu u prihvatanju plana o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kroz Francusko-Njemački paket, a Dodik “riče” sa nove “livade” ne bi li neko, kao ranije, uhvatio za telefon i pozvao Beograd. Gdje bi trebalo da zazvoni.


8.

Uzalud, jer niko to ne čini; Dodik neće uspjeti pokvariti niti zaustaviti uspon odnosa Beograda i Vašingtona (na koje posredno atakujej), još manje ključnu ulogu Srbije u procesima koji se sve većom brzinom odvijaju u Regionu i čiji je konačni cilj potpuno smirivanje svih, do sada, zategnutih odnosa, uklanjanje zamrznutih sukoba, kao i onih koji i dalje pokušavaju da ih pretvore u nasilne sukobe.


Dodik je jedan od tih. Zato toliko i “riče”, jer je prepoznat, prozren i prezren i jer se konačno razumjelo da je oduvijek bio dio problema koji treba riješiti, a nikako dio rješenja.


9.

Njegova krpena akvizicija Stanivuković malo šta shvata od navedenog, pa nastavlja da ispunjava sve želje njegovih tajkunskih aždaja. I zajedno sa njim truje javno mnjenje.


10.

Do koje mjere idiotluka je stigao ovaj eksplicitni “tradicionalnoporodični” par svjedoči činjenica da prisustvuju dodjeli ključeva stanova nezbrinutim porodicama za čiju izgradnju su novac dali SAD, EU i drugi, a da nikog od predstavnika zemalja koje su preko svojih organizacaija finansirale taj projekat izgradnje nema na toj svečanosti.


Još gore od toga je što su oni koji su zaista učinili mnogo da porodice bez krova nad glavom budu konačno kvalitetno smještene, izloženi najmizernijem pljuvanju i vrijeđanju u jednom takvom trenutku.


11.

Kolika “Hercegovačka Krava” moraš biti da tako nešto učiniš?! Tolika da je Obrenki, sa početka priče, zazvonio i telefon i sat i rerna, plus zvono na vratima.


12.

Milorad Dodik i njegov stupidni klon Draško Stanivuković nastavljaju da zagađuju javni prostor licemjernim napadima na sve ugroženije manjinske skupine u Banjaluci koje su izložene nasilju i torturi.


Upravo su ih Dodik&Stupidni Klon targetirali još 18. marta, kada je grupa batinaša, navođena pripadnicima policije, napala nekolicinu aktivista “Bh. Povorke ponosa” i organizacije “Geto”.


Da ne bi bilo nikakve zabune - Tog 18.03. o.g. pripadnici policije su nasilnike doveli do mjesta gdje su se nalazili aktivisti i sklonili se kako bi batinaši obavili svoj prljavi neljudski zadatak.


Da ne bi bilo nikakve zabune, taj napad mogao je da naredi samo Milorad Dodik, podrži Stanivuković, sklon “vlažnim snovima” u kojima Dodik “riče” od zadovoljstva.


13.

O “vlažnim snovima” više neki drugi put, a Dodikove prijetnje o krivičnom progonu svih slobodnomislećih osoba; Prijetnje NVO čije članove označava već sada kao legitimne mete za nasilje i to vrlo svjesno kako bi bili prebijeni, uz  snažnu podršku Stupidnog Klona Stanivukovića, su “Crvena krpa” razjarenog bika, podivljalog zbog činjenice da na toliku riku zvoni telefon samo Stanivukoviću.


14.

Dodik će da riče još neko vrijeme, sa njim i oni čiji su mentalni sklopovi ustrojeni po principu “tele u Beč, vo iz Beča”; Njegov slobodni pad neće uspjeti amortizovati ni fariseji poput Mome Mandića, Darka Babalja, Zorana Vidića i ostalih milanovića, kao ni najvlažniji snovi Stanivukovića.


15.

Sa Dodikom će pasti i Stanivuković; Nije to nikakav bonus, već posljedica eksplicitnih “tradicionalnoporodičnih” vrijednosti!

 

Pokušaj ubistva kriminalca i narkodilera Dejana Kostića Dele u Banjaluci; MUP RS o pokušaju likvidacije nije saopštio ni riječi


Piše: Slobodan Vasković


Prije nekoliko dana pokušan je atentat da Dejana Kostića Delu, vođu dijela navijača FK “Borac”.


Prema mojim informacijama, na Delu je ispaljeno najmanje tri hica, ali je, srećom, napadač promašio. Hici su, kako saznajem, ispaljeni iz pištolja.


Na Delu je, kako se tvrdi, pucano dok je bio u automobilu, a pucač je vozio skuter.


Interesantno je da MUP RS nije saopštio niti riječi o ovom napadu i pokušaju likvidacije, iako je poznato da je Kostić teški kriminalaca. Međutim, poznato je i da je veoma blizak kako pojedincima iz vrha MUP RS, tako i Vici Zeljkoviću, predsjedniku FS BiH. Zeljković je sestrić Milorada Dodika.


MUP RS istražuje ovaj pokušaj likvidacije, ali u najvećoj tajnosti, što svjedoči da pokušavaju prikriti da je do napada uopšte došlo.


Kostić je narkodiler, ali i psihopata, koji je zbog maltretiranja dvojice mladića dobio simboličnu kaznu o čemu sam već pisao.



уторак, 28. март 2023.

Derealizacija


Piše: Slobodan Vasković


1.

Derealizacija je u potpunosti savladala Milorada Dodika.


2.

Nedavno je imao osjećaj da ima snage da pojede Srbiju; Komad po komad!


3.

Pokazalo se da mu je osjećaj za realnost i vrijeme teško narušen, uprkos činjenici da je uložio ogromnu gomilu novca u raznorazne ultradesničarke stranke, podzemne strukture ili, ako više volite, “Kapije”, “sjenke” i ostale nesrpske nečasti.


4.

Derealizacija je savladala i njegove Sektaške sljedbenike koji su povjerovali u njegove OKP-ove da je bitan kao nekada, da je snažan kao što je to bilo nekada (a od tada je prošlo već podosta godina) i da Dodik, koji je neintegrisan u sadašnjosti, može iz te prošlosti, kada jeste još bio snažan, u bliskoj budućnosti da pojede Srbiju; Prije toga i cijelu BiH.


5.

Njegovi Sektaški sljedbenici čak i ne kriju teško narušeni doživljaj realnosti i otvoreno napadaju i BiH i na Srbiju, histerišu, hajkački raspoloženi, potpuno nesvjesni da su van realnosti i da djeluju u nestvarnosti spoljašnjeg svijeta koju zabludom vide kao realnost.


6.

U stvarnosti Dodik je karton; A i oni sa njim.


7.

Razlog je jednostavan - potpuno su ostali bez moći opažanja brzine brzine procesa koji se dešavaju i odnose ih.


8.

Biće ubijeđeni da im se desila stihija, a ne da su potopljeni zbog vlastitog nerazumijevanja okruženja, potom i samih sebe, odnosno vjerovanja/zablude da njihov palanački mentalitet duboko zaglibljen na pola puta između sela i grada (pa ni tamo ni ovamo), može da savlada Velegrad!


9.

Brzina Procesa se povećava iz dana u dan, Palanka je sve učmalija; Mentalni Polusklopovi koji njome vladaju sve urušeniji, suicidno napadaju sami sebe ubjeđujući se da je nestvarnost njihovog unutrašnjeg svijeta, u kojem oni sebe vide kao istoriju koja nastupa, predaleko od toga da bude prozrena. 


Samim tim i prezrena.


10.

Na ovom mjestu, kada im se na trenutak, ali baš na trenutak, veličine Higsovog bozona, (koji u njihovom slučaju nikako nije i “Božija čestica”, već Đavo u gotovo nevidljivim detaljima), ukaže da su prozreni, prezreni, nepotrebni i da je  istorija već otišla, a oni, kao njen duboko zaostali, nepotrebni dio, moraju biti odbačeni, što nikada nije blago, već izrazito grubo - do mjere zgaženosti, počinju da jedu karton.


Čine to halapljivo, pohlepno, alavo, nezasito, gramzivo…, kao što su otimali godinama, decenijama…


11.

Gubitak moći opažanja brzine procesa je nenadoknadiv; On podrazumijeva gubitak svega, od moći do slobode.


12.

Učmala Palanka je predugo i bila silom nametnuti narativ; Jednostavno je prirodno bilo da njeni glavni protagonisti zavše “na kartonu”!




понедељак, 27. март 2023.

NarkoTemelji Policijske uprave Istočno Sarajevo: Teška greška uvijek dobro začešljanog ministra Karana - na polaganje kamena temeljca nije pozvao Miću Danilovića i Miroslava Škobu, iako je firma "Mega kop" uradila sve zemljane i podzemne radove

Piše: Slobodan Vasković


Uvijek dobro začešljani Siniša Karan, navodni ministar unutrašnjih poslova, načinio je težak propust prilikom odabira gostiju koji su prisustvovali polaganju kamena temeljca za izgradnju nove zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo na Palama.


Karan nije pozvao ni Milutina Danilovića, velikog narkodilera sa Pala, prijatelja Radoja Zvicera, ali ni Miroslava Škobu koji je takođe duboko u kriminalnim vodama (svim), na taj svečani čin, iako je njihova firma “Mega Kop” izvršila sve zemljane radove i druge pripremne i podzemne radove.


Nije poznato koliko su novca tom prilikom oprali, ali nije ni bitno - važno je da se pere.


Treba biti precizan: Danilović je bio jedan od osnivača "Mega kopa", ali je prošle godine napustio formalno firmu. Međutim, pošto je "istorijski" osnivač, svakako je trebalo da ga pozovu.





Tada je došlo do malog zahlađenja odnosa između njega i Škobe o čemu sam pisao.


Sada firmu vodi Škobo, a firma “Građenje”, čiji je vlasnik Zoran Popić, perjanica Sekte u Istočnom Sarajevu, dobila je posao izgradnje nove zgrade Policijske uprave.


Kao podizovođača radova, Popić je angažovao “Mega kop”. A koga bi drugo, jel’?





Firmi Građenje dodijeljen je ugovor o izgradnji nove zgrade PU istočno Sarajevo u Palama u vrijednosti od 8,1 miliona KM bez obračunatog PDV-a, dok sa PDV-om vrijednost posla iznosi 9,8 miliona KM.



Ovim projektom nastavljeno je izuzetno uspješna saradnja MUP-a RS i kriminalnih organizacija i na građevinskom planu, a na nasilnom je već itekako dobro razvijena.


Polaganju kamena temeljca prisustvovali su, osim uvijek dobro začešljanog Karana, i “Narko”General Siniša Kostrešević, Ljubica Duda Ćosić, gradonačelnik poznat po tome što ga Danilović ljulja u naručju, dok Ćosić duda dudu, kao i Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, neposredni zaštitnik narkodilera iz tog kraja.



Karan je, mora se reći, pokazao da je “pravi gazda”, pa se i on prihvatio lopate sa kojom mu rad, iskreno, bolje ide nego sa takozvanom policijom RS.


Nakon što se MUP RS uskoro raspadne, Karan ne treba da se brine za posao - Lopata mu je sigurna kod Škobe. 




Dan kada je počelo odvlačenje Dodika na političku deponiju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik odlično zna da je 26.03.2023. dan kada je krenulo njegovo konačno odvlačenje na političku deponiju.


Isti taj dan Jelena Trivić obznanila je da osniva svoju stranku - Narodni Front.


2.

Nema slučajnosti: Trivićeva je već jednom pobijedila Dodika i to u direktnom sudaru na Opštim izborima 2022. godine, ali joj je pobjeda ukradena.


Može se danas, pet mjeseci nakon 27. oktobra, tačno locirati i vrijeme kada se “prelomilo” da se Dodik proglasi “pobjednikom”, iako je izgubio - Desilo se to između između 10 i 12 časova tog dana.


Glavni Režiser neprirodnog, neistinitiog i falsifikovanog obrta, blii su Bakir Izetbegović i MIlorad Dodik, uz nekoliko asistenata.


3.

Vrijeme koje je pred nama pokazaće tačnost navedene informacije, ali i ostale mračne i duboke slojeve dogovora na liniji Izetbegović - Dodik, čiji je površinski dio - proglašenje lažnog predsjednika počinio Irget Suad Arnautović, šef CIK-a BiH.


4.

Za sve treba strpljenja, pa i za razlistavanje i pojašenjenje brojnih mračnih, antidržavnih, antinarodnih, u ovom slučaju, i antisrpskih i antibošnjačkih postupaka, a vrijeme koje je pred nama će ih, bez dileme, ogoliti do kosti.


5.

Dodik ima tešku frustraciju zbog poraza od Trivićeve, pojačanu podjednako teškim činjenicama da ga narod nije htio, da je više od njega glasova osvojila Željka Cvijanović i da je morao, naočigled svih, maksimalno falsifikovati i pokrasti izbore.


6.

Javno iskazanim nasilništvom u proteklom periodu, od 27.10. prošle godine, pokušao je bar djelimično zatomiti tu frustraciju, ali mu to nije pošlo za rukom.


Uspio je jedino sebe prikazati pod punim svjetlom - Nasilnik, Primitivac, Razbojnik kojemu je Širenje Mržnje jedino preostalo u pokušaju da se održi “u sedlu”.


7.

Dodik je, prethodnih mjeseci, takođe, činio sve da Trivićevu minimizira, maksimalno koristeći medije koje kontroliše, ali nije mu pošlo za rukom da na bilo koji način ugrozi njen rejting koji je i dalje apsolutno najveći.


Koristio je u te svrhe čak i usluge Zorana Milanovića, notornog, podlog, primitivnog predsjednika Hrvatske koji se, prije nekoliko mjeseci, javno obrušio na Trivićevu.


Nakon toga taj isti Milanović, uz Dodikovu asistenciju, u dva navrata javno je ponizio srpske žrtve. Do mjere neprihvatljivivosti i nepodnošljivosti. 


8.

Dodik, sluga Milanovića, saradnik SOA, zajedno sa svojim izrazito antisrpki opredijeljenim prijateljem (takođe i antibošnjačkim), samo je učinio uslugu Trivićevoj. I to ogromnu.


9.

Dodika nikada ne treba potcijeniti; Vrlo je opasan i sklon svakom zlu; Međutim, sada je već u situaciji u kojoj ga ne treba ni precjenjivati. 


Dodik je kod naroda završio - Narod ga neće; Pokazao je to u oktobru, pokazuje to i sada, a kako vrijeme bude odmicalo taj odijum će se sve snažnije povećavati.


Steroidi ne djeluju, "mišići" su mu oklembešeni!


10.

Dodik taj proces ne može zaustaviti, ma koliko kontrolisao MUP RS, pogrešno vjerujući da će se nasiljem uspjeti održati na vlasti. I uz pomoć kriminalaca. 


Od Crvene Sekte, ma koliko otrovne njihove strelice ispaljene prema Trivićevoj, imaće ponajmanje koristi. Raspašće se već nakon prvih većih napuklina u Dodikovom habitusu. A one su sve vidljivije.


11. 

Dodik je već dugo mlinski kamen cijeloj BiH i posebno RS oko vrata; To agregatno stanje proširio je i na one koji su bili uz Sektu; Na kraju, Dodik je postao sam sebi mlinski kamen oko vrata i nema načina da ga skine.


12.

Uprkos svemu, Dodik će se boriti. 


Njegovi udari na narod, na BiH, na RS, na Srbiju i njeno rukovodstvo neće prestati; Čak će ih u narednom vremenu pojačati, ali to će biti kratkog daha; Iznurenost će ga stići prije nego to i sam očekuje.


13.

Ne odlazi samo Dodik i Crvena Sekta, već i takozvane opozicione partije koje su decenijama bile njegova zadnja linija odbrane. 


I one su u Slobodnom Padu kao i Dodik; PDP strelovitije juri ka dnu i razbijanju od SDS-a, ali epilog će biti isti za obje te stranke.


14.

Što se tiče Dodikovih kombi partija kojima drži većinu u razrušenom parlamentu, od njih neće ostati baš ništa. 


15.

Pred nama je period propadanja odavno satrulih političkih struktura i formiranje novih koje će zauzeti politički prostor, ali nikada više na način na koji se to do sada činilo.


Već to je neprocjenjiv kvalitet vremena koje brzo stiže, a najveći je očuvanje naroda u BiH, u njegovom entitetu RS.