петак, 3. март 2023.

NarkoDiler Bojan Cvijetić je, prema novim informacijama, prodao mnogo veće količine narkotika nego što je do sada bilo poznato; Milovanović i Vatreš prevozili narkotike automobilima MUP RS; Sud BiH Milovanoviću odredio mjesec dana pritvora, ostalima kućni pritvor i mjere zabrane


Piše: Slobodan Vasković


1.

Protiv Bojana Cvijetića proširena je istraga, jer su stigle nove informacije o obimu njegove trgovine narkoticima. Te informacije svjedoče da je Cvijetićev obim trgovine narkoticima bio značajno veći nego što je pokazao dosadašnji tok istrage. 


2.

Cvijetić je drogu prodavao u Srednjoj Bosni, a, kako je ranije već utvrđeno, i Aleksandru Nikoliću koji je već bio u osmomjesečnom pritvoru i ništa nije priznao.


3.

Cvijetić nije pritvoren, jer je već, kako navode moji izvori, osumnjičen po navedenom osnovu, dok je Mladen Milovanović pritvoren zbog toga što mu je utvrđeno novo djelo - zloupotrebe koje je činio kao pripadnik MUP RS.  



Među te zloupotrebe spada, između ostalog, i sumnja da je prevozio narkotike za Cvijetića, zajedno sa Predragom Vatrešom.


Vatreš je nekoliko puta bio sa njim u autu, i to policijskom, MUP-a RS, kada su činili takve prestupe.


4.

Moji izvori tvrde da je Cvijetić prodavao kilogram kokaina po cijeni od 37.000 evra, dok su Milovanović i Vatreš išli sa cijenom od, najmanje, 38.000 - 39.000 evra po kilogramu. Cvijetiću je plaćano 37.000 evra, a ostatak bi oni, kako se tvrdi, zadržali za sebe.


Godišnje su prevozili 15-20 kilograma.


5.

Milivoj Todorović, zvani Mr Si (na aplikaciji Skaj) bio je jedan od Cvijetićevih dobavljača iz Holandije.

6.

Sud BiH odredio je Mladenu Milovanoviću mjesec dana pritvora, dok su ostali uhapšeni u nastavku akcije “Transporter” pušteni na slobodu uz mjere zabrane.


7.

Sud BiH odredio je pritvor Milovanoviću zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.


Mjere zabrane Sud je, osim za Cvijetića, savjetnika nekadašnjeg ministra bezbjednosti BIH Dragana Mektića, odredio i za bivše i sadašnje pripadnike MUP RS Predraga Vatreša, Danijela Kovačića, Miladina Vučića i Sinišu Vukašinovića. 


8.

Oni se terete da su pomagali Petru Dukiću, takođe ranije uhapšenom zbog trgovine narkoticima, da skriva ukradena auta koja su, kako je navedeno, sječena na njegovom autootpadu i prodavana u dijelovima.


9.

Predrag Vatreš i Mladen Milovanović uhapšeni su i u julu 2021. godine zbog toga što su čuvali i službenim automobilima vozili Miloša Božovića, pripadnika Škaljarskog klana.


Tada je uhapšen i Božović.


Hapšenje, juli 2021.

Božović je izručen Crnoj Gori 31.10.2021. godine, gdje mu se sudi za podstrekavanje na teško ubistvo Ranka Vuletića (ubijen 2019.).


Božović je zet Miloša Ostojića, mladića ubijenog 01.01.2019. godine, a njegove ubice još nisu uhapšene.


Milovanović, koji je uhapšen sa Božovićem i Vatrešom, svjedočio je pred Unutrašnjom kontrolom MUP RS da je sve radio po nalogu i sa znanjem Siniše Kostreševića, aktuelnog direktora Policije RS.

Milovanović i Vatreš bili su visokopozicioni u UKP MUP RS i najbliži saradnici Kostreševića.