четвртак, 16. март 2023.

Dodikova Dobojska Falanga, čvrsto uvezana sa Zvorničkom i Fočanskom, koja neprijateljski djeluje protiv Srbije na teritoriji Srbije

Dušan 73KK Reljić i Milorad Dodik


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nastavljam sa raspakivanjem velike vojske podzemlja, agenture i dobroplaćenih lobista Milorada Dodika, čiji je zadatak da što više učvrste njegovu otrovnu mrežu po cijeloj Srbiji i u kontinuitetu vrše napade na državu i njeno rukovodstvo.


2.

Dosad napisanom neophodno je pridružiti veoma jaku Dobojsku falangu, na čijem čelu se nalaze Obren Petrović i raspop Boris Jerinić.


Obren Petrović


Takozvana “Obrenova grupa”, koja je nekada djelovala unutar SDS-a, već nekoliko godina je sastavni dio Dodikove Crvene Sekte, a njen kriminalni rad ne zasniva se samo na pljački izbora i progonu nepodobnih na teritoriji Doboja koju apsolutno kontrolišu, već i na cijelu mrežu u Srbiji, sastavljenoj od udbaša koji su tokom rata djelovali sa Petrovićem, a trenutno su involvirani u ultradesničarske grupe.


3.

Jerinić, gradonačelnik Doboja, svojevremeno zamjenik ministra odbrane BiH, koji je naplaćivao unapređenja, što je kriminal za koji nije kažnjen, uprkos prijavama, i, naravno, uzimao svoj dio u nabavci konzervi i ostalih potreba za Oružane snage BiH (o čemu sam detaljno pisao), glavni je Petrovićev logističar unutar Dobojske Falange čiji je zadatak rušenje Srbije i njenog rukovodstva, sve sa ciljem da se Dodik nametne kao “vođa svih Srba” pred kojim bi se i Srbija “savila”.

Boris Jerinić

4.

Plan je širok, slojevit, a u tekstovima koje sam dosad napisao o njemu, vidljivo je da su svi Dodikovi Kaplari duboko, snažno i nepovratno uvezani sa kriminalnim i narkogrupama.


5.

Tako je ubica Dario Jekić, koji je do prije dvije godine vozio poslanicu Sekte notornu Sanju Vulić, pripadnik narkogrupe profesionalnog ubice Milivoja Lovrenovića Čaruge i njegovog sina Dušana Lovrenovića.

Dušan Lovrenović i Dario Jekić

Osim narkoticima i likvidacijama, ta grupa se bavila i švercom oružjme, a njihovi najpoznatiji kupci su pripadnici monstruoznog zločinačkog Ganga Veljka Belivuka, što je tokom istraživanja zločinačkog djelovanja beogradskog kavačkog Kartela i dokazano.


6.

Naravno, imaju jake veze i u MUP RS, prije svega sa Sinišom Kostreševićem, direktorom Policije i Narko”Generalom” Kavčana u RS, o čijoj ulozi u napadima na Srbiju ću uskoro detaljnije pisati.


Siniša Kostrešević

Sada da naglasim da je ta uloga izuzetno prljava i, izvan svake razumne sumnje, riječ je o najtežem obliku zločinačkog udruživanja i djelovanja. 


7.

Uz navedene, jedan od ključnih ljudi za djelovanje protiv Srbije jeste Dušan Reljić, nadaleko poznat po tome što je u skladištu njegove firme “Fructa trade” pronađeno 73 kilograma kokaina, koji su tu doveženi njegovim kamionima iz Belgije, skriveni u kolumbijski šećer koji je Reljić naručio. I kokain je bio kolumbijski.


Dušan Reljić

8.

Kokain je ušao u BiH u dva kamiona 02.08. 2022 godine, a droga je otkrivena 16.08. 2022. godine u skadištu “Fructa trade”. Reljić je tada odmah pobjegao u Srbiju, a kada su se 73 kilograma kokaina proglasili “zalutalim”, vratio se u Doboj.


Kokain u Reljićevom skladištu

U Doboju već dugo djeluje jako narkognijezdo u kojem su, osim Reljića, još tri osobe, a nabavljaju ogromne količine kokaina od kojih najveći dio prodaju u zemljama EU, a manji dio u regionu, posebno u BiH i Srbiji.


9.

Važno je istaći još nekoliko detalja: Reljića je stvorio Zoran Tegeltija, a preuzeo Milorad Dodik. Na video snimku Dodik daje cca 20.000 evra Reljićevom sinu na svadbi koja je bila nakon pronalaska 73 kilograma kokaina.


Širom RS Reljić je podigao niz marketa pod nazivom “Kort”/“Fructa trade”, preko kojih se pere novac od prodaje kokaina, a istu shemu namjeravao je da ostvari u Srbiji.


10.

Prije nego opišem šta se desilo na tom polju, da naglasim da Reljić ima veoma jake veze u Novom Sadu i to preko tamošnje, vrlo moćne, firme “Galens”.


Vlasnici firme “Galens” su braća Galić, od kojih je jedan Reljićev zet.


11.

Braća Galić, Aleksandar i Bojan, izgradili su brojne stambeno-poslovne objekte u Novom Sadu, Beogradu, na Zlatiboru, Jahorini (!!!), a skromna firma “Galens d.o.o.”, osnovana 2004. godine, danas je jedna od izuzetno moćnih i prerasla je u grupaciju od desetak kompanija.


Kapital koji stoji iza ove firme dok se razvijala bio je mahom iz Republike Srpske.


12.

“Galens” ima itekako razvijene poslove i u RS, u čvrstoj vezi su sa firmom “Keso promet” iz Zvornika, a 2016. godine zjedno su u pogon pustili “Žitopromet”. 


Svečanu vrpcu presjekli su Milorad Dodik i Zoran Stevanović, jedan od najotrovnijih Dodikovih jastrebova preko koga napada Srbiju.


Dodik i Stevanović otvaraju "Žitopromet"

13.

Važno je istaći da su braća Galić iz Zvornika, što je saznanje koje, itekako, mnogo govori, a poznate su i njihove veze sa Dejanom Ilićem Tigrom, šefom Kavčana u RS, koji je imao direktnu vezu sa Radojem Zvicerom i Veljkom Belivukom.


14.

Dejan Ilić Tigar je učestvovao u organizaciji nekoliko monstruoznih ubistava koje je izvršila Belivukova grupa, ali ga Stevanović i dalje javno brani i zastupa, što i ne čudi, jer je i on u vrhu Kavčana u RS.


Tigar i Stevanović zajedno su omogućili Zviceru dobijanje originalnih dokumenata Srbije na lažno ime, a glavni posrednik u tom nezakonitom poslu, koji je obavljen u Malom Zvorniku, bio je Tigrov rođak na čijoj adresi je Zvicer i bio "prijavljen"!

15.

Ilić je, zajedno sa Stevanovićem, suvlasnik firme “Enikon”, dok je, takođe, jedan od vlasnika firme “Infyniti” u lijem sastavu je i notorni “Prointer”, koji vodi Igor Dodik.



Ilić je i osnivač “Prointera”, a nastavio je to biti i nakon promjena dijela vlasničke strukture, sa  firmom “Infinity”.


16.

Pisao sam o svemu tom vrlo detaljno, kao i iznošenju miliona evra iz RS preko firme “Enikon” koju je odobrio tadašnji ministar finansija u Vladi RS Zoran Tegeltija. Riječ je o šest miliona evra u kešu, što potvrđuje i dokument Vlade RS.


Novac je iznio Ilić, a završio je u Novom Sadu!!!



17.

“Galens” je čvrsto povezan i sa Gordanom Pavlovićem, vlasnikom narkofirme “Pavgord”. Zajedno sa njim suvlasnici su “Naše banke”, nekadašnje “Pavlović banke”. "Galens" je najveći akcionar, potom "Pavgord", a zatim, ko bi rekao (?!) "Fructa trade"!




Pavlović, zajedno sa Stevanovićem, pod pokroviteljstvom Dodika, intenzivno napada na Srbiju, a, uz to, radi na uništenju “Alumine”, a nakon dolaska Stevanovića na njeno čelo firma se veoma brzo našla u velikim problemima.


18.

Važno je naglasiti da je i Reljić, koji je mnogo prljavog novca, uložio u poslove u Novom Sadu namjeravao da sa firmom “Kort”/”Fructa trade” doslovno rečeno “preplavi” tržište Srbije.




Namjeravao je da izgradi pedeset hipermarketa na terotoriji Srbije, a prvi je otvorio još 2016. godine u Novom Sadu.


19.

Nakon pronalaska 73 kilograma kokaina u skladištu njegove firme u Doboju, 16.08.2022. godine, Reljić naglo odustaje od ovog projekta, pa čak zatvara, krajem novembra 2022., i jedini otvoreni u Novom Sadu.


Nema potrebe pogađati zašto, sve je kristalno jasno. (nastaviće se)