уторак, 21. март 2023.

Replika Režimu, Sektašima i njihovim KleptokratskoKlijentelističkimNasilnim Slugama


Piše: Slobodan Vasković


Nakon što su meni dragi gledaoci i dragi čitaoci primijetili da sam ja taj na kojeg mislite, iako mi ime ne pominjete, pa mi poslali nekoliko video klipova vaših patetičnih diskusija na sjednici takozvanog, poodavno srušenog parlamenta, na kojoj se raspravlja o kriminalizaciji klevete, moram da se oglasim, kako ne bi bilo da sam sam sebi zalijepio tastaturu. 


Nastavite da me pominjete, u kojoj god formi želite; I da me citirate, što mi baš prija; Ionako to činite stalno, ne samo u navodnom parlamentu u kojem djeluje i narkoklub poslanika, što svjedoči do koje mjere ste duboko potonuli u septičku jamu iz koje se nećete izvući.


Iskreno, bio bih vrlo vrlo iznenađen da ste odoljeli porivu da me veličate. Štaviše, sada sam jako zadovoljan. Nisam odavno bio javna tema vaših traumatičnih jalovih, neinteligentnih rasprava.


Osim što me pominjete, čak me i sanjate, pa, kako mi je rečeno, vrištite u snu. Onda uzmete sanovnik, pa tražite pod "sanjati blogera"! A tek Nikturija. Kupite Vicine pelene, jadnici!!!


Šteta što vam nisam na dohvat ruke da organizujete akciju mog prebijanja u sadejstvu policije i kriminalaca.


Da ne dužim.


Pomno sam razmotrio razloge zbog kojih na sjednici srušenog parlamenta RS imate namjeru  kriminalizovati klevetu.


Kao prvo - vi nemate ni časti ni ugleda, pa vas je nemoguće oklevetati niti uvrijediti. Ali hoćete silom da to dobijete. Teško će to ići!!!


Svojim bolesnim zakonom želite spriječiti svakog građanina BiH da kaže šta misli, da iznese sopstveni stav, a ne samo građane koji žive u entitetu RS; Takođe se to odnosi i na pojedine novinare u cijeloj BiH, koji se usuđuju napisati o vama ko ste i šta ste; Nikako se ne odnosi na one "novinare" koji, zajedno sa vama, zagađuju javni prostor. A kojih je kamara!!! 


Vaš jadni kukavički zakon za cilj ima, između ostalog, i radikalizaciju političke scene, jer će se sudovi koje kontrolišete proglasti "mjesno nadležnim" za svakog koga tužite. A tužićete i političke protivnike iz cijele BiH. Bolesno!!! 


Nakon što ste uništili Izvore Nacije, trajno ih zatrovali; Nakon što držite BiH u zamrznutom konfliktu, ne dozvoljavajući državi da se normalno počne razvijati; Nakon što ste spržili Republiku Srpsku, u kojoj ste sve opljačkali i poništili sve njene institucije, predajući svu njihovu moć u ruke lažnog predsjednika Milorada Dodika; Nakon što ste formirali NarkoKlanove i Zločinačke organizacije, koje su postale međunarodnog karaktera; Nakon što ste protjerali stotine hiljada ljudi iz entiteta i počinili brojna druga zvjerstva, vi bi, Bagro, još da vam se aplaudira. Malo vam je što vam aplaudiraju vaši brojni takozvani "mediji", sada bi ste da natjerate preostale da ćute. 


Mene nećete ućutkati, osim na jedan način; Taj način, svakako, nije da mene napujdavate svoje  plaćenike, među njima, i vrle građevinske investitorke, koje su nekada bile medijske uposlenice na vašim jaslama, misleći da će me oni "ugristi". Pa ti se ne mogu riješiti ni buva na sebi, a kamoli mene da "ugrizu"! Ali, napujdavajte ih, ionako nisu ni za šta drugo, sem da škevću k'o zadnji avlijaneri!


Da parafraziram Džordža Orvela: “Ako sloboda išta znači, onda znači pravo da se Neljudima poput vas kaže ono što ne žele čuti”!