уторак, 28. фебруар 2023.

Dodikov pokušaj zabijanja noža u leđa zvaničnom Beogradu usred Beograda: Demonstracija nemoći, jeda i jada potrošenog laktaškog Primitivca i Neprijatelja Srba No1

Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik, oktroisani, lažni predsjednik RS, pokušao je da zabije nož u leđa zvaničnom Beogradu usred Beograda po pitanju pregovora sa Kosovom i prihvatanjem FrancuskoNjemačkog plana, koji ima punu podršku EU i SAD-a.


2.

Takav Dodikov potez je sasvim očekivan, nije nikakvo iznenađenje, nije ni prvi put da to čini, zvanični Beograd poodavno je svjestan da je šef Crvene Sekte u službi onih koji bi da Srbiju poravnaju, vrate je u devedesete, a zatim je rasparčaju do neprepoznatljivosti i zguraju na smetljište istorije.


3.

Te snage su poražene; Dodik, kao njihov glasnogovornik je tek eho krika onih koji imaju namjere da zgaze Srbiju, ali nemaju više moći da to i učine.


4.

Dodikovi “prijedlozi” zvaničnom Beogradu su doboko anticivilizacijski, antisrpski, vulgarni, bezočni, drski i bezobrazni i dolaze u trenutku koji je ključan po Srbiju - smirivanje tenzija sa Kosovom, formiranja ZSO i pripreme za ulazak u pregovore o potpunoj normalizaciji odnosa.


5.

Dodik je, godinama, poredeći ZSO sa RS davao vodećim političkim snagama Albanaca sa Kosova alibi za neformiranje ZSO; Taj alibi koristio je i aktuelni premijer Aljbin Kurti, kojem je Dodik, svako malo, “nabacivao zicere” tvrdeći da će “ZSO biti što i RS”. 


6.

Kurtiju je prilično surovo pojašnjeno da se ne koristi Dodikovom “argumentacijom”. Na kraju je prihvatio ZSO, iako, zbog političke javnosti na Kosovu, to pokušava što više minimizirati. 


7.

Dodik već godinama pripada onim snagama koje čine sve da spriječe formiranje ZSO; I nakon što je to pitanje riješeno, SAD i EU prihvatile formiranje ZSO i insistiraju na implementaciji, prije nego se uđe u razgovore o hodogramu FrancuskoNjemačkog plana, lažni predsjednik Dodik i dalje pokušava da podsiječe ključne tetive opstanka srpskog naroda na Kosovu.


8.

Dodik svjesno minimizira značaj ZSO kako bi pokušao minimizirati veliki uspjeh srpske politike koja je to pitanje vratila na sto iz kante za smeće, gdje je bilo bačeno prije više od decenije i, uz to, uspjela ishoditi formiranje ZSO. 


Ogroman je to uspjeh u izgubljenoj političkoj situaciji, kakva je bila oko rješavanja tog ključnog pitanja srpskog opstanka na Kosovu.  


9.

Međutim, Uništitelj sopstvenog naroda, što Dodik jeste, ne posustaje pa i dalje vrišti, nadajući se da će srušiti dogovor o ZSO i nanijeti što veću štetu Srbima. 


Dodik je izjavio je u Beogradu da je za Srbiju Kosovo najvažnije tertirijalno pitanje, dok je Republika Srpska najvažnije nacionalno pitanje Srbije. 

  

ZSO ima smisla samo ako ima izvršne funkcije, ako je to samo ljuštura, to je onda nemoguća priča, blef i trik Zapada. Ako već tvrde da se mora osnovati ZSO, zašto to nisu nametnuli prištinskim vlastima, jer se zna da zapadne zemlje vladaju procesima na Kosovu“, kazao je Dodik u Beogradu.


10.

Otkud on uopšte zna koje će funkcije imati ZSO i šta se to njega uopšte tiče? Niti je pozvan na razgovore/pregovore/dogovore niti na njih može više uticati, ma koliko urlikao.


Upravo je ta politička istrošena kreatura od Republike Srpske stvorila praznu ljušturu uništavajući sve njene institucije, čime je pri kraju ostvarenja svog cilja - potpunom nestanku Srba iz BiH, nakon toga i nestanku RS.


11.

Međutim, Srpski Neprijatelj No1, što je Dodik već poodavno, mora da radi svoj neprijateljski, prljavi, antisrpski posao, kako bi opstao još neko vrijeme na političkoj sceni prije nego zauvijek završi na političkoj deponiji. 

 

„Mi iz RS nemamo nikakvu namjeru da se miješamo u politički život Srbije, ali imamo namjeru da Srbiji nametnemo narativ. Teritorijalno pitanje najvažnije za Srbiju je pitanje Kosova, a njeno najvažnije nacionalno pitanje je Republika Srpska“, kazao je Dodik, obraćajući se učesnicima tribine „Srpska se brani i u Srbiji“, održanoj u Beogradu.


12.

Kakav politički jadnik - on više ne može da “nametne narativ” ni Željki Cvijanović, čim je izvan dometa njegovih kriminalnih službi, a kamoli da nametne Srbiji, koja je u odnosu na RS u svakom pogledu gigant.

 

Može Dodik i niže, to je njegov stvarni “narativ” - što niže, najniže, ne bi li nanio što veću štetu Srbima kao narodu i Srbiji koja zauvijek izlazi iz paklenog kruga koji traje već 30 godina. 


13.

Prema Dodikovim riječima, “RS ima jasne političke stavove i odmah odgovara na sve izazove sa kojima se suočava”. Ova Dodikova rečenica je još jedna u nizu potpunih laži, jer RS nema nikakve političke stavove, već je sve podređeno Dodikovim kriminalnim interesima. 

 

„Priznajem da unaprijed odbacujemo neka rješenja, i prije nego što se o njima počne pregovarati, jer oni koji nameću ta pitanja, čim krenu pregovori, to uzimaju kao gotovu star. Zapad više ne poštuje međunarodno pravo“, rekao je Dodik, oslikavajući samog sebe kao metastazirani kancer naroda kojeg navodno zastupa. 

 

Međutim, metastazirani kancer ne posustaje, pa pokušava zahvatiti i Srbije, ukoliko bi mu se to dopustilo.


„Nije dobro praviti konačna rješenja, treba sačekati razvoj globalne situacije i onda razmatrati šta je nacionalni interes“, kazao je Dodik, dodavši da je potrebno „vratiti poziciju ravnopravnih pregovarača, a ne izvršilaca naloga sa strane“. 

 

14.

Valjda je, po njemu, Srbija trebala da se odrekne svega - od ZSO, mira za Srbe na Kosovu, brojnih integracija i investicija i odvede narod u potpunu bijedu i beznađe, samo da bi udovoljila laktaškom političkom probisvijetu da opstane što duže kao glasnogovornik nepomirljivih neprijatelja Srba kojima je uništenje naroda bio i ostao jedini cilj.

 

15.

Rekao je i da Srbija smatra da treba da ostane na evropskom putu“ i da je „vješto nametnula tu temu“, ukazujući EU da, ako oni neće da ulažu u Srbiju, postoje zemlje koje to hoće, poput Kine. 


Dodik je zaista prejadan u svoj svojoj niskosti.

 

16.

Govoreći o odnosu RS i Srbije, on je istakao da RS zanima „samo jaka i moćna Srbija, koja može nama da pomogne“, ocijenivši da takva Srbija nije u interesu međunarodnog faktora, posebno zapadnih zemalja. 


Koju RS, Dodik nije odgovorio; Valjda onu u kojoj on sa hordama pljačka uzduž i poprijeko, a kada, između ostalog, trebaju stalci za infuziju, brojne druge stvari, sve do novca za likvidnost budžeta, onda ga “zanima Srbija”!


17.

Dodik je “zaboravio” reći da ga o FrancuskoNjemačkom prijedlogu, ZSO, Srbiji, Kosovu niko ništa nije ni pitao. Niti će ga, na sreću, pitati!


  

"Bezbjednosne" provjere (Foto)

 

понедељак, 27. фебруар 2023.

Egzorcisti novinarskih telefona


Piše: Slobodan Vasković


1.

U protekla dva dana detaljno sam raskrinkao razloge za napad na novinara Nikolu Moraču, kojem su pripadnici PU Banjaluka oduzeli telefon kako bi pokušali doći do njegovih izvora.


2.

Međutim, podjednako je važno, ako ne i važnije, otkriti ko su zaista takozvani policijski funkcioneri koji stoje iza napada na Moraču i organizovali su ga teško zloupotrebljavajući svoje pozicije u, moram to naglasiti, uništenoj instituciji MUP RS.


3.

Nakon što sam utvrdio u tekstu “Policijska Namještaljka za Moraču: MUP RS je brutalno napao novinara Moraču zbog pisanja o njihovim neuspjesima u otkrivanju vođa narkodilerske grupe, a ne zbog teksta u kojem je pisao o silovanju” koji su istinski uzroci perfidnog podlog pokušaja “smještanja djela” novinaru, te ko sve stoji iza tog akta (“Strogo povjerljivo”), bitno je naglasiti da se ništa nije moglo odigrati bez znanja vrha MUP RS; Preciznije, bez znanja Siniše Lavrentija Berije Karana, ministra, kao i direktora Policije Siniše Kostreševića.


4.

Željko Novaković, načelnik Sektora opšteg kriminaliteta u PU Banjaluka, i njegov podređeni Dalibor Blagojević samo si izvođači radova u akciji - “Egzorcisti novinarskih telefona”!


5.

Novaković je, napadom na novinara, imao namjeru da se dodvori Kostreševiću ne bi li ga ovaj postavio na upražnjenu poziciju načelnika Sektora u Upravi kriminalističke policije MUP RS, dok bi Blagojević došao na Novakovićevo mjesto u PU Banjaluka.


6.

“Odskočna” daska trebalo je da im bude napad na Moraču i oduzimanje njegovog telefona.


7.

Umjesto da budu unaprijeđeni, i Novaković i Blagojević su poodavno morali biti izbačeni iz MUP RS, a i zatvoreni, jer su štitili narkodilere i pljačkaše.


To što je Novaković, mimo svih pravila službe, napadao sve one koji su štitili Moraču, pa bi trebalo da bude disciplinski kažnjen, je tek limunadica, prema onome što godinama čini.8.

A već godinama Novaković štiti jednog člana svoje uže porodice koji, svako malo, zbog narkotika bude priveden. Novaković ga svaki put oslobodi i tako ga “Šefovi” drže u šaci za sve prljave poslove koje im treba uraditi.


To je Stvarno Stanje odnosa u PU Banjaluka, ali i u cijelom takozvanom MUP RS.


9.

Blagojević je mnogo veći kriminalac od Novakovića.


Blagojević je direktan saradnik zelenaša, ranije velikog razbojnika koji je “radio” pljačke i razbojništva eksplozivom i dugim cijevima, Silvija Šobota.

Blagojević (prvi s desna)

10.

Šobot i Slaviša Koprena opljačkali su 01.12.2004. godine, na putu Banjaluka - Kneževo, blindirano vozilo Agencije za obezbjeđenje "Alarm West" iz Sarajeva i ukrali dva i po miliona KM. Novac je pripadao Rajfajzen banci.


11.

Međutim, obojicu je Vrhovni sud RS pravosnažno oslobodio zbog “nedostatka dokaza” u decembru 2007. godine.12.

Ono što je veoma bitno nije samo činjenica da su Šobot i Koprena imali insajdera unutar Banke ili firme “Alarm West” koji im je dojavio mjesto prolaska vozila, a koji nije nikada otkriven, već je podjednako važno da je razbojnički dvojac (uz trojicu pomagača), imao i bliske saradnike u MUP RS, timu koji je istraživao pljačku.13.

Taj saradnik iz MUP RS koji je “istraživao” pljačku uništava je sve moguće tragove koji su mogli teretiti Šobot, Koprenu&Razbojnike i epilog je poznat - oslobađajuća presuda.


Taj saradnik se zove Dalibor Blagojević, koji je tada radio u MUP-u na “razbojništvima”, postao razbojnik i sada kao razbojnik, naravno i pripadnik MUP RS, čini nedjela.


14.

Kao nagradu za uništavanje dokaza, Blagojević je za mizernu cijenu dobio skupocjenu kuću u banjalučkom naselju Lauš, koju je Šobot oteo od njenog vlasnika naplaćujući mu zelenašku kamatu za posuđeni novac.


To je ta policijska “elita” - žive u kućama otetim od zelenaša, do kojih dolaze za mali novac, jer štite zelenaše, razbojnike i narkodilere. 


15.

Za kraj ovog dijela da podsjetim da je kod Šobota, kojeg štiti MUP RS, avgusta 2013. pronađeno 14,3 kilograma TNT eksploziva i veća količina oružja i municije. 


Pripremao je pljačku, ali je tada spriječen. (nastaviće se)недеља, 26. фебруар 2023.

Strogo Povjerljivo


Piše: Slobodan Vasković


Strogo Povjerljivo!!!!!!!!!!!! STOP!!!!!!!


Šef “istražnog” tima teško kriminalizovanog MUP RS koji otima telefone novinarima koji im se ne dopadaju, a posebno njihovo pisanje, je Dalibor Blagojević. STOP!


Dalibor Blagojević i još jedan pripadnik MUP RS, N. Popović, zloupotrijebili su službena ovlaštenja i legitimacije MUP RS i zabranili ulazak Marku Paviću u prostorije DNS 15.02. 2020. godine. STOP!


Objavio sam to u tekstu “Nešić privatnim dilom sa pripadnicima MUP RS zabranio ulazak Paviću na sjednicu GO DNS”, 17.02.2020. STOP!


Još sam naveo - Angažovanje pripadnika MUP RS za unutarstranačke obračune je neviđen skandal i dodatno svjedočanstvo da su oni u funkciji ličnih interesa kleptokratskih političkih elita. STOP!


Dalibor Blagojević je nasilnik, sklon povređivanju privedenih. STOP!


Dalibor Blagojević je sluga režimskih stranaka. STOP!


Dalibor Blagojević je zbog mrvica koje mu se iz Režima bacaju spreman na svako nedjelo. STOP!


Dalibor Blagojević nije policajac, već kriminalac. STOP!


Blagojevićev šef Željko Novaković, koji je na čelu Sektora za opšti kriminalitet ima lični razlog da se osveti novinaru kojem su oteli telefon. STOP!


Taj razlog je tekst "MOGAO JE OSTATI INVALID" Sinu policajca, zbog TRALJAVE ISTRAGE, sud oprostio premlaćivanje maloljetnika, objavljen 29.01.2019. Novaković zna zašto. STOP!


Progon novinara i oduzimanje telefona naložen je s "Vrha"! STOP!


MUP RS se lažno predstavlja kao institucija koja radi po zakonu. STOP!


MUP RS isključivo radi mimo zakona, a bezakonje je riječ koja najpreciznije opisuje njihovo djelovanje. STOP!


Svako pozivanje na “zakonito djelovanje” bilo iz MUP ili PU Banjaluka je lažno predstavljanje. STOP!


OJT Banjaluka je ispostava MUP RS i PU Banjaluka koja, mahom, štiti kriminalce. STOP!


Tužioci OJT Banjaluka, najveći broj njih, direktni su saučesnici u kriminalnim radnjama pripadnika PU Banjaluka, dobrog dijela njih i ucijenjeni su od navedenih. STOP!


PU Banjaluka štiti dilere narkotika, o čemu sam detaljno pisao. STOP!


A sada reklame. STOP! 


PU Banjaluka, na čijem čelu je Miloš Brkić, nudi povoljno prasiće, svinjske polutke i šećer za kafiće. STOP!


Proizvođač i uzgojitelj prasića i malo slatkog šećera za vene je poznati svinjar Miloš Brkić. STOP!


Svinjar Miloš Brkić je načelnik PU Banjaluka Miloš Brkić. STOP!


Nakon reklama ponovo smo u tekstu koji je Strogo Povjerljiv. STOP!


Ukoliko vas uhvate da čitate ovaj Strogo Povjerljivi, zabranjeni tekst, postoji mogućnost da vam otmu telefon, a moguće su i gore stvari. STOP!


Važno obavještenje. STOP!


Siniša Karan, ministar takozvanog MUP RS, odlučio je da promijeni ime i prezime. STOP!

Zvaće se Lavrentije Berija! STOP!


Don't panic! STOP!субота, 25. фебруар 2023.

Policijska Namještaljka za Moraču: MUP RS je brutalno napao novinara Moraču zbog pisanja o njihovim neuspjesima u otkrivanju vođa narkodilerske grupe, a ne zbog teksta u kojem je pisao o silovanju


Piše: Slobodan Vasković


MUP RS napao je Nikolu Moraču zbog tekstova o narkoticima i neuspjesima MUP RS u hapšenju vođa narkogrupa.


Riječ je o tekstovima: “Glavni narkodileri nisu uhapšeni: Istražioci tragaju za ŠTEKOVIMA KOKAINA I NOVCA” i “Čudni su putevi droge”, a koji se odnose na zaplijenjeni kilogram kokaina nedavno u Banjaluci.


U prvom tekstu, Morača je objavio detalje cijele akcije, a u drugom tekstu teško je kritikovao MUP RS zbog toga što nisu uhapsili organizatore grupe, pa čak ne znaju ni ime i prezime jednog od te dvojice - izvjesnog Ace.


Izvjesni Aco je, kako je Morača, pozivajući se na izvore iz MUP RS naveo, bio je organizator narkogrupe zajedno sa Slobodanom Stankovićem koji je, kako je objavio, van granica BiH.


Inače, cijela ta akcija “Market” je vrlo vrlo sumnjiva, posebno što je u njoj uhapšen, pa odmah i pušten, Aleksandar Lapčević Lapac, kriminalac i hohštapler koji se u PU Banjaluka vodi kao “saradnik”, iako to nikako ne može biti. A pušten je i Boris Grujić, kod kojeg je nađen dio novca od kupovine kokaina. 


MUP RS je samo čekao bilo koji novi tekst Morače kako bi ga priveli i osvetili mu se zbog pisanja o, moram to reći, sumnjivoj akciji pljenidbe kokaina.


Tekst u kojem je Morača pisao o silovanju i ni na koji način nije pomenuo ni eventualnu žrtvu niti eventualnog silovatelja, sem u mjeri u kojoj je to učinilo i OJT Banjaluka, bio je samo povod za osvetu nesposobne i kriminalizovane policije.


Da bi što više ocrnili Moraču išli su tako daleko da su se čak oglašavali i u komentarima na tekstove koje su mediji objavili oko oduzimanja telefona pomenutom novinaru.


Učinio je to, između ostalih, i Željko Novaković, načelnik Opšteg kriminaliteta u PU Banjaluka ispod jednog teksta u Nezavisnim novinama. Ništa to nije neobično da nazovipolicajci, poput Novakovića, pjuju javno, misleći da su nedodirljivi. Osim što pljuju, još i lažu.


Policijski laživi kriminalizovani crv Novaković

“Svu ovu gospodu pametnu koja podržava ovoga nazovi novinara pitam kako bi se osjećali da je o vašem djetetu iznosio onakve gadosti i otkud ste toliko sigurni da mu taj izvor govori istinu i da on piše onako kako mu je taj izvor prenio. Znači može da laže i da izmišlja i da blati i da se uvijek čupa izjavom da mu je to prenio neki izvor. Naprimjer uzme pare da nekoga oblati izmisli priču i ne može mu niko ništa jer uvijek može da kaže da mu je to rekao neki izvor kojeg on zaboga ne može da otkrije. 

Uključite malo mozak pa onda pišite”, slagao je Novaković u svom jadnom crvljivom laživom komentaru oko Morače, ali i razloga zbog kojeg su ga priveli.


Bilo bi Novakoviću mnogo pametnije da je on uključio mozak prije ovog komentara, ali i prije osvete Morači, koji ih je raskrinkao u vezi akcije sa kilogramom kokaina. U kojoj su uhvatili presitne ribe, a ne organizatore i pitanje je na koji način se sve to uopšte odigralo. Ali o tome uskoro opširnije.


Koliko je Novaković jadan svjedoči i činjenica da sam nije smio da ga privede, već je to naredio jednom od podređenih koji je, moram to reći, poodavno zaslužio da se nađe iza rešetaka.


Podmetanja Morači su zaista brutalna i pokazuju na šta su sve spremni iz PU Banjaluka, odnosno iz MUP-a RS.


Spremni su na najgroznije stvari i na najužasnije montaže kako bi se osvetili, prikrili sopstveni nerad i neznanje. 


Sami zamislite šta rade običnom građaninu i šta su sve spremni učiniti kada na ovaj način atakuju na poznatog novinara Moraču. 


Vrlo kratka poruka uvijek dobro začešljanom ministru Karanu

Piše: S.V.


Ministre, bilo bi dobro da se ne pokušavate dokazati trenirajući strogoću i sijući strah nad novinarima, već bi to trebali činiti nad vašim podređenim, od kojih je značajan dio, iz samog vrha MUP RS, u službi zločinačkih organizacija i, pritom je, koristio Skaj aplikaciju.Ukoliko, pak, ne možete da primirite vaše bliske saradnike, jer su im, nakon pada Skaja, pali brojni nezakoniti poslovi, onda vam preporučujem - “Kad im već ne možete vratiti Skajeve, nabavite im Hades-e"!!!


(Hades je aktuelna kriptovana aplikacija koju koriste kriminalci, op.aut.)

Alternativa


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nema nikakvog razloga za paniku. Na sigurnom smo putu uništenja.


2.

Kad je već tako, opustimo se i, dok jurimo u ništa, realno sagledajmo činjenice i antidruštvo u kojem, kao u svijećnjaku, dogorijevaju naši, varvarizmom, nasilništvom, gramzivošću, najbrutalnijom otimačinom, progonima, izgonima, puzajućim likvidacijama…, izrešetani životi.


3.

U egzodusu su svi koji mogu, nadaju se da će umaći kami iskovanoj od varvarskog napada na sve društvene vrijednosti, načina vladanja po principima mentalne pornokratije, brutalnog anesteziranja različitosti mišljenja, nametanja ličnih, isključivo kriminlanih, ciljeva kao opštih. 


4.

Pornokratska gamad je Izvan sebe i svega racionalnog; Elitne Prostitutke naše nesreće, bijede, jada i beznađa.


Homunkula Milorada Dodika, stvorenog od laži, laži, laži i svakodnevnih grotesknih obmana, koji je na čelu te parazitske kolone, čuva gamad koja je razorila sve što je pogledala.


5.

Prezreti ih značilo bi im podariti nešto ljudsko, nešto što nemaju niti će taj Ološ ikada imati.


Oni opstaju na nesreći, na rasapu, na tragediji sopstvenog naroda.


Lešinarenje je njihov stav, kanibalizam projekat, poltronisanje jačim vizija.


6.

Uzurpator Milorad Dodik, Nikad Najeden, uvijek Očiju Gladnih, lažni predsjednik, zajedno sa pohlepnim kleptokratskim i klijentelističkim mrežama (kojima je “ušuškan”), te brojnim zločinačkim i narkoorganizacijama (kojima je “ogrnut”), ne poštuje zakone, gazi redom, satire sve ijednu instituciju kako bi se dokopao svega što donosi novac.


I kako bi sve to uništio, jer mu je uništenje način da pokuša da sakrije zločinačke tragove.


7.

Prokletstvo Nikad Najedenog Homunkula obesmislilo je život, uprljalo sve, poništilo izvore nacije, a Patrijarh Praznih Hramova ćuti i najopakiji je saučesnik svega opisanog.


Crkva živi na žrtvi, ali Patrijarh Praznih Hramova prihvatanjem žrtvovanja sopstvenog naroda u Republici Srpskoj svjedoči da su fariseji poodavno zavladali tamo odakle su protjerani prije više od dvije ere.


8.

Na sprženoj zemlji, jedinoj preostaloj od vladavine Najgorih od svih, sve je vidljiviji, golim okom,  ogromni mozaik uništenja sopstvenog naroda, projekta koji je pri kraju.


9.

Jedina odbrana u ovom trenutku je ignorisanje Homunkula, njegovih lažnih institucija; Neprihvatanje nikakvih naredbi, nasilja, nameta; Samoorganizovanje i razbijanje straha od gamadi koja je hrabra jedino ako im se prizna da su ono što ne postoji - nosioci funkcija.


10.

Stvaranje paralelnog društva u kojem narod živi sam za sebe, bez obrćanja pažnje na Elitne Prostitutke naše nesreće, bijede, jada i beznađa, trenutno je jedini način da se uspori sigurno putovanje ka uništenju u kojem nestajemo, a da se ni ne krećemo.


11.

Uzmicanja pred njima nema, ignorisanje i neposlušnost su, za početak, alternativa i jedini izlazi iz masovne grobnice živih u koju su nas poodavno Homunkul Dodik i njegova gamad bacili!  

петак, 24. фебруар 2023.

Zločinačka akcija “Oluja”: Pokopnik Gladni na čelu “Alumine”Piše: Slobodan Vasković


NarkoMafijaš Zoran Stevanović Gladni mimo svih zakona imenovan je na čelo zvorničke “Alumine”.


Na taj način, on, Gordan Pavlović, vlasnik firme “Pavgord”, i Milorad Dodik konačno su se dokopali fabrike vrijedne 600 miliona KM. I to za svega 43 miliona KM, za koja se ne zna ni da li su uplaći za potraživanja entitetskih institucija RS od FG “Birač” u stečaju, čiji je dio “Alumina”.


Još jutros sam najavio ovakav rasplet nakon niza kriminalnih akata u zločinačkoj akciji otimanja fabrike “Alumina” pod nazivom “Oluja”.


U tekstu - Pisma iz "Banje": Tri vrlo Formalne priče, pojasnio sma kratko kako je Gladni postavio Gladnog na čelo “Alumine”, a proteklih deset godina borio sam se da ova fabrika ostane u vlasništvu entiteta, a ne u vlasništvu zločinaca i kriminalaca.


Zločinci su dobili ovu rundu i sada slijedi brzo uništenje fabrike. Potrebno je namiriti sva ta prokleta gladna usta.


U nastavku podsjećam na tekst u kojem sam opisao lik i djelo pokopnika Zvornika i cijele te regije.


Zelenaši Mafijaša Zorana Stevanovića Gladnog, Bibi i Struja, otjerali Miroslava Mikelu Tekića u smrt; Pod pritikom Bibija i Struje mladić je izvršio samoubistvo, a Stevanović sve zataškao (08.05.2021.)
Ubilački Lihvari: Bibi, Struja, Zoran Stevanović Gladni

Piše: Slobodan Vasković


1.

Zoran Stevanović Prokleti Lihvar, gradonačelnik Grada Droge Medelina, otjerao je, zajedno sa svojim zelenašima Slobodanom Radićem Bibijem i Nedeljkom Radićem Strujom, u smrt mladića Miroslava Mikelu Tekića iz sela Trnovice, kraj Zvornika.


Ubilački Lihvari: Slobodan Radić Bibi 
i Zoran Stevanović 
Iz istog sela je i Životinja Stevanović, ali to mu ni najmanje nije smetalo da učestvuje u uništenju Tekićevog života.


2.

Nesretni Mikela, častan, pošten mladić, nadaren za sport, ubio se, jer više nije mogao trpiti torturu, prijetnje i nasilje Stevanovićevih kamatara Struje i Bibija, koji zelenaše i sa njegovim novcem.

Miroslav Mikela Tekić (1985.-2014.)

3.

Za pomenutu bolesnu, nenajedenu (kao svinje su) Bagru, ljudski život ne vrijedi ništa, ukoliko je njihova jedna jednina KM u pitanju; Spremni su na sve da bi je se dokopali; Tako je Mikela i otjeran u smrt, kada je, pod pritiskom Šljama, digao, 22.08.2014. godine, ruku na sebe. 


4.

Više je volio umrijeti, nego dalje trpiti torturu Stevanovićevih lihvara.


Ubilački Zelenaš Bibi

5.

Mikela je, tada, bio konobar u ugostiteljskom objektu koji je držao sada već veliki zločinac Bibi; Načinio je kobnu grešku - zatražio je od njega hiljadu KM; što mu je Prokletnik dao, ali uz ogromnu kamatu.


6.

Bibi je tada radio kamatarenje zajedno sa Strujom, a po odobrenju i zaštitom Zorana Stevanovića Prokletog Lihvara, čiji su novac, takođe, davali pod kamatu.


Ubilački Zelenaš Gladni

7.

Te 2014. godine, Mikela je imao 29 godina (rođen 1985.) i redovno je vraćao novac, ali kamate su bile tolike da je dug stalno rastao, ma koliko on para vratio. 


8.

U jednom trenutku, po uhodanoj lihvarskoj šemi, njegov dug Bibi “prodaje” Struji, nakon čega kreću brutalne prijetnje, maltretiranje, nasilje i pritsci na Mikelu.


9.

Prodaja duga je klasična zamka za nesretnike koji se upletu sa kamatarima i koja im onemogućava da dug vrate, već godinama, kao robovi, rade za lihvare zbog visine kamata koje količinu posuđenog novca stalno uvećavaju.

10.

U trenutku samoubistva, Mikela je vratio svih hiljadu KM Stevanovićevim šakalima, ali kamate su bile tolike da je shvatio da nikada neće uspjeti da se izvuče iz njihovih prljavih, ubilačkih kandži i odlučio je da presudi sebi.


Struja i Bibi, zbog pritisaka i nasilja koji su doveli do smrtnog ishoda, nisu odgovarali, jer ih je zaštitio Stevanović, njihov šef.


Ubilački zelenaš Struja

11.

Najužasniji potez koji je Bibi, po nagovoru Stevanovića, učinio bio je da roditeljima Mikele, koji se ubio zbog njih, daju 800 KM za kovčeg u kojem je sahranjen. Jezivost tog postupka svjedoči o tome na šta su sve ubice spremne da bi zataškale svoje zločine, ali i o njihovoj monstruoznosti, koja je zvjerska. Životinjska, jer to nisu ljudi, već Životinje!


12.

Mikelini prijatelji su u njegovu čast 2018. godine počeli sa organizacijom fudbalskog turnira “Memorijal Miroslava Mikele Tekića” i on se održava već tri godine zaredom.


Nesretni mladić nije zaboravljen od prijatelja i to je dokaz da još uvijek postoje ljudi i da ih Životinje, poput Stevanovića, Struje i Bibija, nisu uspjele uništiti.


13.

Naravno, Ubilački Trojac nastavio je sa svojim prljavim zelenaškim poslovima, a koliko je žrtva njihovog ogavnog rada teško da ćemo ikada saznati.


Obogatili su se i Bibi i Struja, radeći za Prokletnika Stevanovića.


14.

Bibi trenutno zida veliku halu, a Struja ima piceriju “Galija” u Loznici i još niz nekretnina koje se ne vode na njemu.


Nedeljko Radić Struja koordiniše prenos kokaina iz BiH u Srbiju, što je odlično poznato Nečovjeku Stevanoviću, o čemu sam detaljno pisao.


15. 

Slobodan Radić Bibi i Nedeljko Radić Struja do prije tri mjeseca su zajedno radili kamatarske poslove, pod Stevanovićevom palicom, ali su se zbog krvlju natopljenog novca žestoko sukobili i razišli.


I dalje, svaki za sebe, ali zajedno sa Stevanovićem, unesrećuju brojne porodice lihvarskim poslovima. (nastaviće se i neće stati dok vas sve Bagro ubilačka ne pohapse)

Tiranija: Privođen Nikola Morača, novinar “Blica”; Oduzet mu telefon: Policija i Tužilaštvo žele da otkriju njegove izvore što je frontalni udar na slobodu medija, zastrašivanje novinara i besraman napad na samog Moraču

Nikola Morača


Piše: Slobodan Vasković


Nikola Morača, novinar “Blica”, priveden je danas i oduzet mu je telefon.


Morača je “osumnjičen” da je objavljivao podatke iz istrage o teškom krivičnom djelu silovanje, koje se dogodilo u Banjaluci, o kojem je posljednjih dana pisao.


Cilj MUP RS, zajedno sa OJT Banjaluka, je da otkriju ko Morači dostavlja podatke iz tih institucija.


Suštinski, njihov cilj je da otkriju njegove izvore, što je svjedočanstvo da su i OJT i PU Banjaluka prešli sve crvene linije. 


Morača svojim izvještavanjem ni na koji način nije ugrozio istrage, a nije ni prvi ni posljednji put da brojni novinari, pa i sam Morača, objavljuju informacije iz istraga. 


Morača je, kako su objavili drugi mediji, nakon oduzimanja telefona pušten.


Odbio je da saopšti ko su njegovi izvori.


Ovaj postupak je brutalni pokušaj zastrašivanja novinara koji ne pišu po nalozima iz policije o njihovim akcijama.


Morača je napisao i kritički tekst pod naslovom "Čudni su putevi droga" u kojem je kritikovao organe gonjenja zato što nikako ne hapse šefove narko grupa, već samo njihove vojnike.


Dok Moraču privode, istovremeno neki drugi "novinari" sjede sa Mladenom Marićem i drugim visokopozicioniranim funkcionerima rasturenog MUP RS i dobijaju upute kako da pišu hvalospjeve o njima. Takvi su jedino poželjni.