среда, 15. фебруар 2023.

Kontinuiteti


Piše: Slobodan Vasković


1.

Velike su turbulencije u Crvenoj Sekti Milorada Dodika.


Nezadovoljni su mnogi njegovim “kadrovskim” rješenjima, ali niko ne smije da pisne.


2.

Strah od Dodika je kontinuitet u tom Kartelu, uz pljačke, prevare, otimačinu, razbojništva, primitivizam, nasilništvo, zataškavanje zločina, bezočne laži, blasfemične uvrede…


Hm, vrlo zanimljiv spektar kontinuiteta.


3.

Na primjer, Zoran Tegeltija je bijesan, jer nije imenovan od lažnog predsjednika za premijera.


4.

Bila bi to “kruna” njegove duge, kriminalne karijere. Ali, Tegeltija ne smije ni da pomisli da tako nešto iznese javno, na sastancima ovdašnje inačice Kamore.


Još manje mu pada na um da pokuša otići iz CS-a. Zna šta slijedi - progon, obogaćen noćnim posjetama (ne)poznatih nasilnika. 


5.

Tegeltija je bijesan i zato što nema nikakav uticaj na Zorule Vidović; Čak neće s njim ni rakiju da popije. Ali ćuti. Dok Zorule, koja do podne pije sa “odabranim”, a od podne sa svakim “ko naleti”, realocira samo kako joj Dodik naredi.


6.

Isto važi i za Željku Cvijanović koja se tu i tamo pomene u režimskim medijima. Autokratska vlast je tamo gdje je Dodik, a Cvijanovićeva je tu da sluša. Bespogovorno.


7.

Dragan Lukač, bivši ministar unutrašnjih poslova, koje je i tada, kao i sada, u službi organizovanog kriminala, jedini tvrdi da se ne boji Dodika.


Pa da izjavu da lovi i čeka trenutak kada će uloviti “nekog vepra kapitalca”. Da mu je to plan. Politički, tako sam razumio!


Ubijeđen sam da je mislio na Dodika, iako ih ima bar dvojica koji su ubijeđeni da je zaista mislio na Vepra. “Uloviti” sam preveo kao smijeniti sa vlasti!


8.

I Dodik je ubijeđen da je mislio na njega, pa sada razmatra razne varijante da on ulovi Lukača. Tako što će ga strpati iza rešetaka. Na duže vrijeme.

Posebno je ljut na Lukača, jer nije rekao da se nada da će uloviti “jelena kapitalca”, već “vepra kapitalca”. 


Uopšte ne liči na jelena, ali, eto, volio bi da je drugačije.


9.

Lovac Lukač tako je sada postao lovina. Politička, naravno. Ako se nada pomoći Tegeltije i Cvijanovićeve, uzalud mu je. 


10.

Dodiku lov nije hobi, kao Lukaču koji tako tvrdi; Dodik lovi redom kako ne bi bio ulovljen. Posebno voli da lovi unutar Sekte; Sve one za koje posumnja da se vide kao “kapitalci”. Nebitno da li veprovi ili druga divljač! 


Imunitet Krda u toj situaciji "ne radi"!


11.

Što je, takođe, kontinuitet u ovdašnjoj Kamori!