уторак, 7. фебруар 2023.

Politička Životinja: Balansiranje


Piše: Slobodan Vasković


1.

Politička Životinja Milorad Dodik još uvijek uspijeva da balansira između sličnih sebi kojima se okružio, praveći kompromise listom zasnovane na kriminalnim osnovama.


2.

Uzurpator i lažni predsjednik Dodik, koji je srušio sve institucije RS i na odličnom je putu da izbriše i RS, snagu crpi još iz Tužilaštva BiH, SIPA, koje suvereno kontroliše, te brojnih kriminalnih organizacija kojima, defakto, vlada u getu znanom i kao Republika Srpska.


3.

Kada malo dublje sagledate njegovu kadrovsku križaljku postaje kristalno jasan način njegove varvarske vladavine u kojoj su zaštićeni zločinci svih vrsta, a nezaštićen narod. 


4.

Za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH imenovao je Nenada Nešića, narkodilera i perača narkonovca. Nešićev brat Predrag je poslanik u Narodnoj skupštini RS i, naravno, član porodične narkomanufakture.


5.

Nešići su u teškom sukobu sa Gordanom Pavlovićem Gocijem, vlasnikom narkofirme “Pavgord” kojeg je Nenad Nešić teško reketirao dok je bio direktor JP “Putevi" RS.


6.

Pavlović sada hoće da vrati dio novca koji mu je otet, a zaradio ga je kriminalnim poslovima i to sa Dodikom, pa Nešićima otima imovinu firme “Dar company”, čiji je vlasnik njihov otac Rade.


7.

Nešići su prijetili Pavloviću na razne načine, čak i da će nestati, a u njihovo ime činio je to i Davor Elez, koji je na međunarodnoj potjernici zbog “organizovanog kriminala u vezi sa teškim ubistvom”.


8.

Davor Elez je brat Darka Eleza velikog NarkoBosa koji leži u zatvoru, jer je osuđen na samo petnaest godina zbog četiri ubistava i drugih teških zločina.


Ministar bezbjednosti Nešić je Elezov poslušnik bio i ostao, a Elezov brat sada mu pomaže da opstane i vodi ministarstvo bezbjednosti.


9.

Dodik pokušava sve da ih izmiri, pa posreduje kod Pavlovića da ne kupuje nekretnine Nešića. Balansira, jer mu je potreban i Pavlović.


10.

Preko Pavlovića i Zorana Stevanovića Gladnog (narodni poslanik trenutno) Dodik pokušava da otme “Aluminu”, pa mu je i Pavlović potreban kao i Nešić, koji je za Dodika uradio mnoge prljave poslove - od pranja novca, velikih isplata za razne nelegalne poslove Dodikovih, razvaljivanja DNS-a i, na kraju, rasturanja takozvane opozicije koja je bila i ostala (čast izuzecima unutar te sluganske grupacije) posljednja linija odbrane Političke Životinje.


Pavlović, takođe, ima brojne druge poslove sa Dodikom, pa je tako postao vlasnik Fočanske regije i svega u njoj.


11.

Stevanović je sa Pavlovićem u akciji otimanja “Alumine”, ali i u vrhu narkobosova koje Dodik kontroliše.


Stevanović je u odličnim odnosima sa Dejanom Ilićem Tigrom, saradnikom Veljka Belivuka i Radoja Zvicera i suvlasnikom firme “Infinity”, koja je vlasnik firme “Prointer”. 


Tu je i Siniša Mijatović (narodni poslanik DEMOS-a) koji je bio suvlasnik “Prointera”, ali se, zbog raznih manevara Dodika, povukao iz suvlasničke strukture. On je intimus Slaviše Kokeze.


12.

Svi su potrebni Dodiku, jer su preko “Prointera” išle narkopare. Potreban mu je i Siniša Kostrešević, Narko”General” na poziciji direktora Policije, koji štiti po horizontali navedene, a Dodik po vertikali. 


13.

Zato je zaštićen i Rade Diljević, nosač kripte Kostreševića, koji je na sebe preuzeo odgovornost za nju, ali ga je Tužilaštvo BiH potpuno “zaboravilo”, jer je, valjda, Diljević Skaj aplikaciju nosio onako.


14.

Isto to Tužilaštvo BiH nikoga od navedenih dosad nije pipnulo, sem što su Diljevića saslušali i pustili. I zaboravili na njega.


Jer je potreban Dodiku, kao što su mu potrebni i Ilić-Tigar, Stevanović i Mijatović, koje ni ne istražuju! Kada bi ih istraživali morali bi ući u “Prointer”. I tamo poslati SIPA-u, na čijem čelu je Dodikova slina Darko Ćulum.


15.

Dodiku su potrebni svi navedeni, te Nešić i Pavlović, ali i narkodiler Mića Danilović i Đorđe Ždrale, koji su protiv Nešića i koje je Nešić, prije par mjeseci, prijavio za prijetnje usmeno, a u zapisnik rekao da su to NN lica. Njemu tako dobro poznata.


16.

Kako bi umirio Danilovića i Ždralu obećao im je da će biti nedodirljivi i da će njihov pion Ljubiša Ćosić-Cucla, gradonačelnik Istočnog Sarajeva i sluga pomenutih moćnika iz Podzemlja, postati ministar kada Zoran Tegeltija preuzme funkciju direktora UIO.


Prije toga, Ždrale i Danilović su Cuclu i ostale sluge iz Sekte natjerali da izađu na pres i pobune se protiv imenovanja Nešića.


17.

Primirje će platiti dvije institucije BiH - jedna ministarska i druga direktora UIO, jer je i Tegeltija potreban Dodiku pošto je stvorio Dušana 73 KK Reljića.


Tih 73 KK, kilograma kokaina, Tužilaštvo BiH proglasilo je vlasništvom NN lica iz “istrage” belgijske policije.


18.

Zašto i ne bi - Mile Radišić Klen treba da proda zgradu UIO za cca 100 miliona KM, a zaposlio je kriminalca Danka Kajganića, koji je brat Milanka Kajganića, Statiste na poziciji glavnog tužioca BiH.


Danko Kajganić čuva Radišićevog sina. I radi za Režim još ponešto. Ništa zakonito, ali to su sitnice.


Red je da se Dodiku oduži Kajganić Milanko, jer mu je bratu našao posao, pa se brat “smirio”. I namirio.


Mogao bih nabrajati unedogled, ali još detalj.


19.

U detalju je Vladimir Ručnov, zamjenik komandira PS Kozarska Dubica koji je krajem januara donio heroin na žurku kojim se predozirala M.D., a njen nevjenčani suprug, odličan prijatelj Ručnova, narkodiler i narkoman Zoran Udovičić pritvoren zbog toga.


Ručnov nije, iako postoje dokazi i svjedoci da je on donio heroin i da je pokušao zataškati način na koji je podlegla M.D.


Ručnov, narkodiler, ovisnik o kokainu, policijski šef sitnih narkodilera u Kozarskoj Dubici, nije pritvoren i nije potreban Dodiku. Ali je potreban Narko”Generalu” Kostreševiću, jer je pod njegovom komandom.


A nije nikako u redu da se raspadnuti MUP RS, u čijem vrhu je veliki broj saradnika narkoklanova, javno deklariše kao institucija čiji pripadnici dilaju heroin. Dilaju i druge teške opijate, što nikako ne ide u prilog Kostreševiću koji je potreban Dodiku.


20.

Nisam ni pomenuo, dosad, Dodikovog sestrića Vicu Zeljkovića, takođe narkodilera. I on mu je potreban, ne samo zato što mu je sestrić. Ali, biće vremena!


21.

Tužilaštvo BiH ionako ne radi gotovo ništa, a i ono što radi većinom je kako ne treba i u korist narkomafije. O tome će tek biti riječi, a da ne bi bilo nikakve zabune, Politička Životinja kontroliše sva Tužilaštva na teritoriji RS, (pod uslovom da se te klijentelističke organizacije u službi Mafije uopšte više mogu zvati Tužilaštvima). (nastaviće se)