понедељак, 6. фебруар 2023.

Gladne oči: Gladni, Pavlović i Dodik nastavljaju sa pokušajima otimanja “Alumine”; Statista Kajganić se ni dalje ne oglašava


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zoran Stevanović Gladni i Gordan Pavlović Goci, banditi duboko involvirani u trgovinu velikih količina narkotika, ovih dana su intenzivirali pritiske kako bi se fočanski Pavlovićeva narkofirma “Pavgord” upisala kao najveći povjerilac u stečaju zvorničkog FG “Birača”, čime bi efektivno i na prevaru preuzeli fabriku “Alumina”.


2. 

Kako su za potrebe ove zločinačke akcije pozajmili desetine miliona KM od opakijih od sebe, Stevanović i Pavlović su pod ogromnim pritiskom da novac vrate. 


Stoga je cijeli fokus narkogrupe jusmjeren na hitan dolazak Gladnog na čelo uprave “Alumine”. 


3.

Cilj je da Stevanović odmah proda sve zalihe robe “Alumine”, založi cjelokupnu imovinu za kredite bankama, skine novac sa računa “Alumine”, kako bi u periodu od najviše dva mjeseca izvukao preko 50 miliona KM iz fabrike i isplatio “Pavgordu”. 


Suštinski, “Alumina” se kupuje pljačkanjem “Alumine”. Još jedna dežavi “privatizacija”, tako dobro poznata svima otkako Dodik krčmi Republiku Srpsku i uništava sve vrijedno u njoj.


4.

Pljačka Alumine je pitanje opstanka firme “Pavgord”, posebno Gladnog i Pavlovića; Ne uspiju li, ulaze u sukob u podzemlju iz kojeg bi vrlo lako mogli izvući deblji kraj. 


Ako se ima u vidu da je Pavlović već u sukobu sa drugim Dodikovim narkofavoritom Nenadom Nešićem koji je eskalirao do izuzetno prijetećih nivoa (o čemu ću pisati narednih dana), onda je potpuno jasno da je vlasnik narko”Pavgorda” u izuzetno teškoj i složenoj situaciji, veoma negativnoj po njega. A sa njim i notorni Gladni!!!


5.

Važno je naglasiti da je dio cijele zločinačke akcije i otpuštanje nekoliko stotina zaposlenih radnika “Alumine”, dok bi Gladni preostalima snizio plate za preko 50 posto; Odnosno, sveo ih na mizerni nivo koji su im, svojevremeno, isplaćivali Litvanci, pod vođstvom bjelosvjetskog hohštaplera Vladimira Romanova, uz kašnjenja od po nekoliko mjeseci. 


6.

Koliko je Gladni, istovremeno, bahat i glup svjedoči činjenica da ističe kako se radnici nisu bunili kada su ih Litvanci maltretirali, pa neće ni njemu “uzeti za zlo otpuštanja i smanjenja zarada”. 


Idiot Stevanović ide tako daleko da je iz “Alumine” izvukao spisak radnika, pa već dijeli otkaze i smanjuje plate…


7.

Navedeno je “strateška” međumjera Gladnog, jer izvlačenje 50 miliona KM bi “Aluminu” otjeralo u stečaj u roku od tri dana; Da bi to preduprijedio mora da smanji ukupne troškove poslovanja fabrike. 


Teret će, prema zločinačkom planu, ponijeti i IRB od kojeg planiraju da povuku 20 miliona KM, naravno uz opterećenje cijele imovine “Alumine”. 



Ovi iracionalni potezi bi sačuvali “Pavgord”, ali bi i uništili “Aluminu”.


8.

Na sastanku Crvene Sekte u Zvorniku kojem je nedavno prisustvovao i Dodik, Stevanović je ultimativno i uz brutalne prijetnje zahtjevao da ga Šef Sekte nametne za direktora “Alumine”; Dodik se složio sa opisanim monstruoznim planom. 


9.

Milorad Dodik ovim pokazuje svoje pravo lice: Važnija su mu dva narko bandita Stevanović i Pavlović od nekoliko hiljada ljudi i njihovih porodica koji zavise od “Alumine”.


Ništa novo - Dodiku je njegov lični interes uvijek bio ispred svega, a narod ionako namjerava da protjera iz BiH.


10.

Ukoliko dođe do realizacije navedenog, sve uz podršku Dodika, “Pavgord” će postati jedna ključnih karika najvećih narko organizacija u regionu, “Alumina” će otiči u stečaj, a narod, kako sam naveo, u izgnanstvo. 


11.

Na kraju, nekoliko dodatnih pitanja za Milanka Kajganića, Statistu na poziciji Glavnog tužioca Tužilaštva BIH.

  • Jesi li naložio saslušanje narko bitangi Stevanovića i Pavlovića?
  • Jesi li naložio da se ispita uloga Milorada Dodika u kriminalnom otimanju “Alumine”, koja je, u najmanjem, partnerska sa Pavlovićem i Gladnim?
  • Kako će međunarodne službe za suzbijanje narkotika gledati na kreiranje regionalno najveće narko organizacije?
  • Ko je zvao stečajnog sudiju i tražio nezakoniti, kriminalni upis “Pavgorda” kao navjećeg stečajnog povjerioca u stečaju FG Birač? 


Ako nisi preduzeo elementarne istražne radnje u ovom predmetu, Kajganiću, jasno je na čijoj si strani, a o čemu ću postavljati pitanja u budućnosti i Uredu disciplinskog tužioca VSTS-a, samom VSTS-u, a posebno Halilu Lagumdžiji, jer si dosadašnjim nečinjenjem istjeran na čistac!


P.S. 

Sjeti se Diane Kajmaković!!!