субота, 30. април 2022.

Ubistvo Bašića/NarkoDilera Railića štitio je gotovo kompletan vrh MUP RS - Kostrešević, Marić, Savković...; Surovo premlaćeni u akcijama policije daju izjave nakon što su podnijeli krivične prijave

NarkoDiler Dalibor Railić, naručilac likvidacije


Piše: Slobodan Vasković


Milosav Savković, načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS, jedan je u nizu visokih funkcionera policije koji su štitili NarkoDilera Dalibora Railića iz Prijedora.


Railić je osumnjičen da je naručio i organizovano ubistvo Radenka Bašića, načelnika Sektora krim policije PU Prijedor, kojeg je, kako se sumnja, likvidirao Aleksandar Miljatović, 21.03.2022. godine u naselju Pećani u Prijedoru, hicem iz pištolja u potiljak.


Radenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

Miljatović je, zbog sumnje da je ubio Bašića, u pritvoru Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva, dok je Railić u pritvoru Tužilaštva BiH zbog sumnje da je trgovao narkoticima.

Aleksandar Miljatović, ubica Bašića

Savković je do početka decembra 2020. godine bio načelnik Uprave za organizovani kriminal, a smijenjen je sa te pozicije zbog reketiranja i provaljivanja policijske akcije “Fiskalna kasa”, o čemu sam detaljno pisao u tekstu : Zločinci iz vrha MUP RS: Savković, zadužen za integritet i zakonitost rada policije, brutalno reketira, a Lukačev zloglasni, ubilački pitbul Kremenović uništio akciju “Fiskalna kasa”.


Milosav Savković

Suštinski, Savković je nagrađen za svoja zlodjela, umjesto da je završio u pritvoru/zatvoru. Zamijenio ga je još jedan Railićev zaštitnik - Mladen Marić.


Marić je, tokom hapšenja Railića, obavio nasamo razgovor sa njim, nakon što mu je NarkoDiler rekao “Da li ste me doveli ovdje da kažem koliko sam koga od vas plaćao, koliko dugo i od koje droge?!!!”.

Marić

Zaštitu Railića od hapšenja, koje su tražili neki od inspektora iz Prijedora, kao i ubijeni Bašića, Savković je obrazlagao riječima: “Nemojte ga hapsiti; Dobar nam je za informacije”. 


Zaista “izvanredno” objašnjenje za zaštitu velikog NarkoDilera, koji je kapilarno trovao opijatima mlade Prijedora i okolnih mjesta.


Nema dileme da je i Savković bio na platnom spisku Railića, kao i Marić i Glavni tužilac OJT Prijedor Mladen Mitrović o čemu sam detaljno pisao u tekstu “Ubistvo Bašića/NarkoDiler Railić načelniku Uprave Mariću: Da li ste me doveli ovdje da kažem koliko sam koga od vas plaćao, koliko dugo i od koje droge?!!!”


Mitrović

Savković je pripadnik Kavačkog klana, imao je Skajaplikaciju, kao i veze sa Kavčanima u Crnoj Gori. Pisao sam detaljno i o tome.


Šiniković

On je direktan zaštitnik Dražena Šinikovića, prvog čovjeka Kavčana u Hercegovini i kuma Milana Matkovića, jednog od najvećih dilera kokaina na Balkanu koji “radi” najviše u EU, ali i širom svijeta. I koji bezbrižno živi u Trebinju, jer ga štiti vrh MUP RS, ali i Diana Kajmaković, zamjenik Glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Pisao sam o tome detaljno u tekstu: Trostruki Ubica Milan Matković: Jedan od najvećih NarkoDilera na Balkanu je i Prikrivreni Glavni tužilac Tužilaštva BiH i Vodeći funkcioner iz sjene MUP RS.


Nemanja Ćećez i Milan Matković

Kumovske veze među velikim narkodilerima su zaista zanimljive, pa ću dio njih objaviti narednih dana.


Da podsjetim, Railića je štitio i Narko”General” Kavčana Siniša Kostrešević, honorarni direktor Policije RS, koji se sa njim sreo najmanje pet puta javno u kafeima “Merkatora” u Banjaluci. Jednom od sastanaka prisustvovao je i Milan Jolović Legenda, a svi su održani od druge polovine februara ove godine do likvidacije Bašića.

Narko"General" Kostrešević

Niko od navedenih visokih funkcionera MUP RS koji su tu instituciju pretvorili u Zločinačku organizaciju do sada nije saslušan zbog ubistva Bašića.


Zato je počelo saslušanje od policije polomljenih i satranih osoba, privedenih bez ikakvog razloga u akciji koju je vodio Kostrešević, 26/27.03. o.g.


Većina privedenih te noći nisu dali nikakvu izjavu, ali su brutalno pretučeni kundacima, palicama, nogama, a neki su zadobili i teške povrede.


posljedice surovog policijskog prebijanja

Zbog tih nedjela niko nije niti smijenjen niti kažnjen, a cinizam je da oštećeni daju izjave upravo pripadnicima MUP RS, a dio njih i u OJT Banjaluka.


Davanje izjava uslijedilo je nakon što su oštećeni podnijeli krivične prijave. (nastaviće se)


   





петак, 29. април 2022.

Uz Izetbegovićev blagoslov, Dodik i Turkovićeva zajednički čiste kadrove iz Republike Srpske zaposlene u ambasadama i konzulatima BiH u svijetu, a posebno u Evropi

Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik, navodni srpski član Predsjedništva BiH, zajedno sa Biserom Turković, ministarkom spoljnih poslova SDA, a ne Savjeta ministara BiH, osmislio je etničo čišćenje kadrova iz Republike Srpske, mahom srpske nacionalnosti, u DKP mreži BiH.


Tako su Dodik i Turkovićeva etnički očistili Srba iz RS u ambasadi u Berlinu, gdje je ostao još samo jedan službenik srpske nacionalnosti; Kako se stvari odvijaju, još vrlo kratko.


Gora situacija je u Italiji i to cijeloj, gdje u Ambasadi BiH u Italiji i Ambasadi BiH u Vatikanu ima samo jednan službenik srpske nacionalnosti iz Republike Srpske, dok u Konzulatu u Milanu nema nijedan službenik srpske nacionalnosti iz Republike Srpske.


I taj jedan se povlači iz Rima već polovinom ove godine. 


Svi povučeni su imali još po najmanje godinu mandata, ali su dobili rješenja o vraćanju u BiH iz razloga koji se ne mogu smatrati ni bizarnim. Navodno su potrebni za rad u MIP-u, a na njihova mjesta se šalju kadrovi koji nisu iz Republike Srpske ili ta mjesta ostaju upražnjena. 


Slična situacija je i u ambasadama u Madridu, Pragu i Podgorici, a kada se tu dokusure kadrovi iz RS, ide se dalje.


Sve žalbe službenika koji su dobili rješenja o vraćanju u MIP, odbio je Odbor za žalbe, u kojem su svi kadrovi Turkovićeve, uz Dodikovo gromko ćutanje.


Nemam nikakvu namjeru da prebrojavam nacionalna krvna zrnca po mreži DKP-a, ali mi je itekako namjera da ovo saopštim javnosti da bi se saznalo da Dodik i njegovi najbliži saradnici za spoljne poslove uopšte ne štite kadrove iz Republike Srpske, posebno one srpske nacionalnosti, iako se Dodik na sva zvona predstavlja kao Najveći Zaštitnik Srba.


Tako DKP mreža BiH ostaje bez kadrova iz RS, bez Srba, što je dosad nezabilježen akt.


Naravno nije to nimalo slučajno: Dodik je sve to vrlo precizno dogovorio sa svojim koalicionim partnerom Bakirom Izetbegovićem, kako bi im i ova dešavanja poslužila za javno sukobljavanje u izbornoj godini. Oni su osmislili problem, Turkovićeva ga je stvorila, a sada će da se “sukobe” oko toga kako su Izetbegović i Turkovićeva “počistili” srpske kadrove iz DKP mreže, iako je sve stvar podzemnog i podmuklog dogovora.


Dodik zna za sve ove probleme zaposlenih u DKP mreži iz Republike Srspke, ali nije uopšte reagovao. Nije javno izgovorio nijednu jedinu riječ. Nisu reagovali ni njegovi savjetnici, osim tako što bi zalupili slušalicu onim koji bi ih pozvali da iznesu problem sa kojim se suočavaju.


Turkovićeva dalje mete, a Dodik i Izetbegović trljaju ruke - biće, što bi gđa Bisera rekla, vakcinacija za predizborno međusobno vakcinisanje Izetbegovića i Dodika. Bar se oni nadaju da će im to pomoći, iako za njih pomoći nema. A ni novog mandata.


Da ne bi bilo zabune gđa Vakcinacije za Vakcinisanje čisti i njoj lično neomiljene kadrove bošnjačke i hrvatske nacionalnosti. Gđa Bisera od Vakcinacije je tu skromna, pa je takav broj počišćenih u granicama fus note. (nastaviće se)


 


 


Histrioni: Još jedna saksija u zidu


Piše: Slobodan Vasković


Interesantno je posmatrati kako Milorad Dodik pokušava izmanipulisati javnost da su mu sva jedra “puna”, iako su mu svi jarboli polomljeni. A jedra niz njih vise kao ofucane krpetine.


Dodik hini hrabrost, i dalje je vrlo radikalan u istupima, ali je obezbjeđenje pojačao maksimalno, što svjedoči da je u strahu većem nego ikad.


Nije jasno od koga se štiti, jer su nestali oni Englezi i Ameri koji su ga htjeli “oteti”; Sve sa donjim vešom!


Ok, Englezi i Ameri su isparili, kao da ih nije nikad ni bilo, osim u režimskim brutalnim bajkama, ali ostao je Dodik koji se i nakon te bajke boji. Bagra kojom se okružio pojačava mu paranoje, kako bi još ponešto, preostalo, oteli. 


To je već konfekcijski protokol kada god je Dodik u teškim problemima.


Bagra k’o Bagra - radi svoje, čekajući u niskom startu kada će Dodikov Slobodni pad početi da ga nezadrživo “topi”. A potom kud koji…

 

Dodik, dok se sunovraćuje, i dalje glumi “Lidera”. Ruku na srce, ništa drugo mu ni ne preostaje, sem da glumi. I nije to baš potpuni treš, za razliku od nekih drugih.


Na primjer, Željke Cvijanović koja, kako god da glumi, uvijek na sceni bude saksija. U posljednje vrijeme malo “prelakirana”. Ali, uprkos superbotoksu, i dalje saksija.


Dodik, potpuno svjestan, da na spoljnopolitičkom planu ne znači ništa, na unutrašnjem i dalje glumi Tipa bez Alternative na spoljnom planu. Nije to više Komedija. To je Tragedija.


Jeftina predstava za javnost, bez sadržaja, čiji je jedini cilj održati se u očima preostalog naroda koji je izdao, ponizio, uništio mu nacionalne interese, dobar dio raselio…, brutalno opljačkao…, kao neko ko je bitan i odlučuje i izvan granica RS.


Niti je bitan niti odlučuje, jedino produžava agoniju unutar RS, koja zbog njegovih halucinacija tone sve dublje u bezdan, a on u halucinacije. I on je u agoniji, ali to je već njegov lični problem.


Dodik se nada da će nekako izgurati do izbora, iako nema pojma kako da nadoknadi ogromnu prednost koju nad njim ima Jelena Trivić.


Ne pomaže mu ni zloupotreba Histrionskog poremećaja Draška Stanivukovića, presklonog jeftinoj drami u kojoj bi on bio on “zvijezda”, što mu ne uspijeva i zato proizvodi eksplicitnu plitkoću postupaka i golim okom vidljiv očaj koji ga poodavno čine otužnim, ofucanim statistom na političkoj sceni RS. Još jedna saksija u zidu.


Iskreno, Dodik, ma koliko u posljednje vrijeme loše glumio, i dalje je glumački bard za lakrdijaša Stanivukovića.


Pokazala je to svečana akademija povodom Dana Grada Banjaluka. U želji da se pokaže pravim “glumcem”, “političarem” koji je “dubok”, a i “promišlja”, ocvali, propali histrion je pozvao Dodika da sjedi kraj njega. Tako je, smatra, pokazao da je neko i nešto, premda je ispalo sasvim suprotno, što je bio i jedini mogući ishod "igrokaza".


Dodik je, bez problema, “pojeo” i lakrdijaša i akademiju i potrošio Stanivukovića bez mogućnosti oporavka. Čak ni industrijskim kiseonikom.


Bila je to tek mala, nebitna, epizodica u Dodikovom Slobodnom padu koju je "okrunio" nizom besmislenih izjava, što su preplavile medije, pa Dan Grada niko nije ni pominjao. Posebno ne šta je Stanivuković sricao iza govornice.


Problem za Dodika, nakon što je svečano i javno “pojeo” Stanivukovića, i dalje je višestruk: varenje, što je sekundarno; Primarno je da ne može da ni uz pomoć histriona oteti Trivićevoj ijedan jedini glas. Njena prednost i dalje raste. Brzinom kojom on pada. 


A gdje su drugi problemi koji tek dolaze, robusni, ogromni, za Dodika nerješivi.


Nikada ne potcjenjujem Dodika - boriće se do zadnjeg, ali nekako sam ubijeđen da mu je ovo zadnja politička bitka i da će je izgubiti. Nakon čega će se Sekta raspasti i razbježati.


Zato je Dodik sada najopasniji, ali ne na spoljnom političkom planu, već za sopstveno okruženje, posebno za RS. 


Što se tiče Stanivukovića, on je završio svoju karijeru. Preplitki Lakrdijaš koji je umislio da je Mesija, a na kraju se pokazalo da je karijeru završio, a da je nije ni počeo. 






  




 


   


Dodika i dalje čuva "Despot"; Valjda je ispravan (Foto)


 

четвртак, 28. април 2022.

Ubistvo Bašića/NarkoDiler Railić načelniku Uprave Mariću: Da li ste me doveli ovdje da kažem koliko sam koga od vas plaćao, koliko dugo i od koje droge?!!!

NarkoDiler Railić


Piše: Slobodan Vasković


1.

U tekstu “Kokainska Zvijer Matković - dio Narkoveza; Kad će biti saslušani Kostrešević i Jolović zbog druženja sa NarkoDilerom Railićem, osumnjičenim da je naručio ubistvo policajca Bašića; Tužilac Ćelić na Industrijskom Kiseoniku - odumrle mu tužilačke sposobnosti; Da li se zataškava ubistvo Miletića i gdje su “iz predmeta” nestali kriminalci Vukajlović i Aćić”, najavio sam da bi trebalo “saslušati i Kostreševićevu narkokrticu Mladena Marića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, kako bi se utvrdilo da li je 23.03.o.g. kada je uhapšen Railić zahtijevao da s njim ostane nasamo. I ostao je. O tome opširnije uskoro”.


2.

Prije nego je Marić naredio “specijalcima” da napuste prostoriju i ostave ga nasamo sa Marićem, NarkoDiler Dalibor Railić je vrlo glasno pitao Marića, pred “specijalcima” koji su tome svjedočili:"Šta je, jeste li me doveli ovdje da kažem koliko sam kome od vas platio, koliko dugo i od koje droge; Da li sam zato ovdje; Hoćete li da kažem kome sam od vas plaćao godinama”?


3. 

Nakon toga Marić je izbacio “specijalce” iz prostorije i ostao nasamo sa Railićem; O čemu su razgovarali znaju njih dvojica, ali nakon što je dežurni tužilac pustio Railića, odmah je uhapšen ispred OJT i sproveden u Sarajevo, gdje je pritvoren zbog trgovine narkoticima.


Mladen Marić

4.

NarkoDiler Dalibor Railić sumnjiči se i za naručivanje likvidacije Radenka Bašića, načelnika odjeljenja krim policije PU Prijedor.


Rdenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

Bašića je likvidirao, kako se sumnja, Aleksandar Miljatović, 21.03.o.g., u naselju Pećani u Prijedoru, tako što mu je pucao u potiljak.


Ubica Miljatović

Miljatović je u noći 26/27.03. kada je uhapšen u Laktašima sve priznao, ali se u Posebnom odjeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala branio ćutanjem i u pritvoru je.


5.

Bilo bi odlično kada bi Railić progovorio koga je sve plaćao, posebno što je u trideset dana prije ubistva Bašića najmanje pet puta sjedio sa Sinišom Kostreševićem, a jednom sastanku je prisustvovao i Milan Jolović Legenda.


Kostrešević

Kostrešević je već tada znao da je Railić preko Skajaplikacije tražio “ubicu za policajca”. Znao je to i Darko Ćulum, direktor SIPA, koja je imala i dojavu od svog informanta, kao i Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.


6.

Niko od njih još uvijek nije saslušan, iako bi to bilo vrlo logično. Ali, sve što je logično, u BiH je nelogično.


7.

Da vidimo koga je Railić sto posto plaćao, što je javna tajna u Prijedoru: Plaćao je Mladena Mitrovića, Glavnog tužioca OJT Prijedor koji je kriminalac, ništa manji od pomenutog NarkoDilera. Plaćao ga je godinama.

Mitrović

8.

Railić je, godinama, plaćao i Gorana Mikanovića, koji je prije Bašića bio načelnik Sektora krim policije u PU Prijedor.


Railić nije mogao platiti Bašića, jer je riječ o poštenom policajcu. Nažalost, nije ih previše ostalo, a poštenje je platio glavom.


Mikanović

9.

Trio Mitrović-Mikanović-Railić je perfektno funkcionisao: Railić je nesmetano dilao, Mikanović ga štitio, a Mitrović, kao Glavni tužilac, štitio i za najteža nedjela - kao što je teško ranjavanje, a potom i likvidacija, kao što je ona Mihajla Stupara zvanog Šmit, o čemu sam već pisao u tekstu “Dodikov Verbalni Srednji Prst Tužilaštvu BiH; Zorana Stevanovića maksimalno zaštiti kako bi bio presuđen zbog trgovine narkoticima; NarkoDiler Railić je vladao Prijedorom uz pomoć vlasti”!


10.

Nije poznato da su saslušani Mitrović i Mikanović, a poznato je da nije smijenjen načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović, iako je likvidiran načelnik Sektora krim policije iz njegove uprave.

Vuujanović

11.

Dragan Lukač evidentno zna zašto to nije učinio i za šta su mu Vujanović, kao i Marić i brojni drugi kriminalci iz MUP RS potrebni, pa ih i dalje drži uz sebe. A sebe (opet) uz Milorada Dodika, Uzurpatora i Vrhovnog Unutrašnjeg Neprijatelja.


Lukač i Dodik

12.

Mehanizam jeste spor, možda i prespor trenutno, ali radi. Procesi su neumitni i nemoguće ih je zaustaviti. Niko od pomenutih neće ostati zaštićen i na slobodi. (nastaviće se)


среда, 27. април 2022.

Krivična prijava zbog krađe 2,4 miliona KM protiv Miloša Stevanovića, advokata Kavčanina Igora Dodika i poslovnog direktora DNS-a, stranke perača narkonovca i narkodilera Nenada Nešića


Piše: Slobodan Vasković


Kriminalac Miloš Stevanović je advokat kriminalca i jednog od vođa Kavačkog klana u RS Igora Dodika.


Isti taj Stevanović je poslovni direktor DNS-a, stranke koju vodi kriminalac Nenad Nešić, jedan od najvećih perača narkonovca Kavčana, uz to i sam narkodiler.


Prvi od njih trojice pod udar Zakona mogao bi doći Stevanović protiv kojeg su odgovorni za “Bobar banku” u stečaju podnijeli krivičnu prijavu OJT Bijeljina 19.04. ove godine.


Nema ko nije krao iz Bobar banke, a otuđeno je cca 125 miliona KM, a Stevanović je jedan od njih.





Bobar banka u stečaju od Stevanovića ukupno potražuje 2.463.727,80 KM.


Toliko je Stevanović dužan “Bobar banci”, a novac je “advokat”, “poslovni direktor” i Sluga Režima uzeo na prevaru.



Stevanović se, krivičnom prijavom, tereti da je počinio krivično djelo “nezakonito postupanje u privrednom poslovanju”, “Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti” i, što je zaista i očekivano od te kriminalne kreature, “izdavanje čeka i sredstva bezgotovinskog plaćanja bez pokrića”.


Stevanović je za “Standard finansijske usluge”, 24.09.2014. godine, podigao kratkoročni kredit u vrijednosti od 500.000 KM, dok je dva mjeseca ranije, 22.07.2014. godine, za “Delta FR” d.o.o. podigao kratkoročni kredit od 920.000 KM.



Krivičnom prijavom se traži i blokiranje cjelokupne imovine Stevanovića do okončanja postupka u kojem je oštetio “Bobar banku” za, ukupno, 2.463.727,80 KM (sa kamatama), jer uopšte nije vraćao novac.



Preciznije, za prvi kredit taj pljačkaš vratio je 50 KM, a za drugi nekih 19.000 KM.


Sa obje firme upravljao je Stevanović koji je 1.420.000 stavio u džep i potrošip kao svoje pare, vjerujući da će vječno vladati Milorad Dodik čijem sinu igoru on ne izlazi iz rektuma.


Obje firme se nalaze na istoj adresi.


Stvari se, polako, ali nezadrživo, mijenjaju pa je došao red i na Stevanovića da ne samo vrati ukradene pare, već i odleži nekoliko teških godina na robiji zbog pljačke, falsifikata i ostalih nezakonitih radnji koje je počinio.


To što Stevanović, kao advokat, zastupa narkodilera Dodika i što je poslovni direktor DNS-a na čijem čelu je Nenad Nešić, perač narkonovca, narkodiler, reketaš i nasilnik je prirodan tok stvari - sličan se sličnom raduje. (nastaviće se)





  

Trostruki Ubica Milan Matković: Jedan od najvećih NarkoDilera na Balkanu je i Prikrivreni Glavni tužilac Tužilaštva BiH i Vodeći funkcioner iz sjene MUP RS

Nemanja Ćećez i Milan Matković


Piše: Slobodan Vasković


Milan Matković jedan je od najvećih narkodilera na Balkanu; Toliko veliki da ga traži cijela EU, zajedno sa SAD-om.


Matković, trostruki ubica, izuzetno opasan i spreman na sve, za to vrijeme, mirno sjedi u Trebinju, odakle vodi svoj veliki međunardoni NarkoGang koji trguje narkoticima na svim meridijanima i paralelama. 


Matković, trostruki ubica, u BiH je nedodirljiv, jer ga štiti Diana Kajmaković, v.d. zamjenika Glavnog tužioca BiH.


Kajmakovićeva je izvanredno plaćena za taj posao, a bonuse od Matkovića dobija zato što ga detaljno informiše o tome šta se dešava u Tužilaštvu BiH i koje su istrage u toku.


Diana Kajmaković, SkajTetka

Matković, bar prema onome što tvrdi, ali i demonstrira svojim narkoprijateljima, zna za svaku istragu o narkoticima koju vodi Tužilaštvo BiH i sve njihove detalje.


On već godinama nesmetano iz Trebinja ili okolnih gradića distribuiše kokain širom Planete, a Kajmakovićeva prstom nije mrdnula da ga uhapsi iako ga potražuje Austrija, Srbija i niz drugih zemalja.


Matković je, kako sam već ranije izvijestio, prije par mjeseci bio u Tužilaštvu BiH odakle je ispraćen lijepim riječima:”Ništa ne brini, sve je u redu. Neće biti nikakvog hapšenja”.


I, zaista, sve je u redu oko Matkovića, koji bi trebalo poodavno da je u zatvoru. Međutim, kako je “široke ruke”, a Kajmakovićeva “gladnih očiju”, lako su se dogovorili; I o nagradi za nehapšenje i o bonusima za izvještavanje. Ne bi me začudilo, kada jednom uhapse Matkovića, a hoće, da je Kajmakovićevu u telefonu vodio pod “Dopisnik iz Tužilaštva BiH”! 


Matković, osim u Tužilaštvu BiH, ima izvrsne odnose i sa vrhom MUP RS kojim, takođe, rukovodi, jer ni onim koji vode tu instituciju ne pada na pamet da ga uhapse.


Dražen Šiniković, nekadašnji policajac,  a sada šef Ogranka Kavačana u Trebinju, Matkovićev kum, njegova je veza sa vrhom MUP RS. 

narkodiler Dražen Šiniković

Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje, višestruko uvezan sa narkodilerima i švercerima cigareta, služi samo za zaštitu Matkoviću.


Njegov glavni saradnik je Milosav Savković, ranije načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, a sadašnji načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS. Kakav cinizam - Savković je, takođe, pripadnik Kavačkog klana u RS, imao je Skaj aplikaciju, a nalazi se na čelu Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS. 

Milosav Savković

Savković svoju poziciju koristi, izvan svake razumne sumnje, za zaštitu integriteta policajaca-dilera, na čelu sa Narko”Generalom” Sinišom Kostreševićem. Što se tiče zakonitosti oni su poodavno sebe stavili iznad zakona, ali su u međuvremenu promijenili agregatno stanje - sada su izvan zakona.


Savković i narkodiler Šiniković su vrsni prijatelji i donedavno je potonji redovno dolazio u MUP RS. 

Savković je veza sa beogradskim dijelom kavačkog klana u RS. Isto tako, preko Nikole Aleksića, bivšeg savjetnika gradonačelnika Igora Radojičića i sadašnjeg uposlenika Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, održava vezu sa Kavčanima iz Crne Gore, o čemu sam detaljno pisao. (nastaviće se)

 

  

уторак, 26. април 2022.

Ubistvo Dragana Miletića: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije da odluči o istrazi; Miletić je satran batinama u PU Banjaluka zbog čega je preminuo

Dragan Miletić, preminuo 20.04.2022.

Piše: Slobodan Vasković


1.

Dragan Miletić preminuo je 20.04. o.g. na UKC RS, gdje je prebačen 02.04. zbog teškog stanja u kojem se nalazio.


2.

Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje dr Dragana Rakanovića pacijent je teškog opšteg stanja. “Pacijent je operisan zbog krvarenja oko moždanih struktura, priključen je na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne – naveli su iz UKC Republike Srpske za Srpskainfo, 06.04.2022.


3.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka obavješten je dana 20.04.2022.godine,  da je  u UKC RS preminuo Miletić Dragan. Tužilac je izdao naredbu Zavodu za sudsku medicinu RS da se izvrši obdukcija tijela preminulog, sa ciljem  utvrđivanja uzroka smrti. Tužilaštvo do sada nije zaprimilo nalaz obdukcije a po zaprimanju istog utvrdiće da li postoji osnov sumnje da je smrt Miletić Dragana u uzročno-posljedičnoj vezi sa izvršenjem nekog krivičnog djela ili nije”, odgovoreno mi je 26.04. iz OJT Banjaluka.



4.

Iz Policijske uprave oglasili su se samo jednom - saopštenjem 02.04. u kojem se navodi: “Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, noćas, neposredno nakon zaprimljene prijave, lišili su slobode lice inicijala D.M. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ubistvo“ iz člana 124. a u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.Nadležnoj policijskoj stanici sinoć oko 00,10 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u Banjaluci lice D.M. flašom u predjelu glave zadalo udarac licu S.Ć. iz Kozarske Dubice, a potom je zadalo ubod nožem u predjelu grudnog koša licu D.S. iz Banjaluke, usljed čega su navedeni zadobili tjelesne povrede. Licima S.Ć. i D.S. je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko – kliničkom centru Republike Srpske. Osumnjičeno lice D.M. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu. U toku je kriminalistička obrada lica, a nakon završene kriminalističke obrade, lice D.M. će biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”.


5.

Saopštenje je izdato tokom 02.04., što svjedoči da je Miletić bio u Policijskoj upravi već satima, jer je uhapšen oko 01. čas iza ponoći, sudeći prema vremenskoj odrednici koju je saopštila PU Banjaluka - da im je u 00.10 časova prijavljeno da je došlo do tuče i pokušaja ubistva.


6.

Da je Miletić teško povrijeđen u toj tuči, on bi, kao i njegove žrtve, završio na UKC RS odmah, a ne bi bio satima saslušavan u PU. Iz saopštenja je uočljivo da su Miletića nastavili “obrađivati” i nakon što su o njegovom privođenju obavijestili javnost. Naravno, nema nikakvog opravdanja za njegov ubilački atak na druge osobe, ali zato postoji Sud da izrekne kaznu, a ne da mu se presuđuje u PU.


7.

Nema nikakve dileme da je Miletić surovo prebijen u Policijskoj upravi, Odjeljenju za krvne delikte, na čijem čelu je monstrum Siniša Kojdić i da je, tek nakon tog surovog prebijanja, prebačen u UKC RS Banjaluka.


Sigurno ga nisu pola dana “reanimirali” u PU.

8.

Od tada do danas, niko iz Policijske uprave se nije oglasio, a iz odgovora koje sam dobio od OJT i objavio ih prethodnih dana ne može se zaključiti kada su obaviješteni da se Miletić, koji je trebao biti predan u njihovu nadležnost, nalazi u UKC RS.


9.

Drugi mediji su objavili da je OJT Banjaluka saopštio da su ih iz PU obavijestili 02.04.



Emitujem dva odgovora iz OJT, pa sami zaključite šta je istina, a šta ne; Iz odgovora je vidjivo da tek nakon mog upita iz OJT saopštavaju da će zatražiti kompletnu medicinsku dokumentaciju iz UKC RS, a to je već 07.04.


Znači, pet dana nisu imali nikakvu informaciju o stanju Miletića, a 12.04. saopštili su mi da su mi odgovorili 07.04., što ne znači ništa.



10.

Sve to vrijeme iz PU nije bilo nikakvog objašnjenja zbog čega je Miletić završio na UKC RS, niti objašnjenja ima ni nakon njegove smrti.


Miletić nije bio dobar čovjek, malo ko je o njemu imao lijepu riječ da kaže, ali bez obzira na sve - imao je pravo da mu se sudi,  a ne da mu se presuđuje u Policijskoj upravi Banjaluka i da to učini Kojdić.

Dželat Kojdić

Kojdić je odgovoran i da nije prstom pipnuo Miletića, jer se to desilo u Odjeljenju za krvne delikte koje on vodi, ali, prema mojim informacijama, on ga je najviše tukao. I to je došao od kuće, da bi ga “saslušao” na smrtonosni način.


11.

Tišina iz PU koja gromko odzvanja ukazuje da se teži ka zataškavanju ubistva, ali to neće biti moguće niti će biti moguće prebaciti svu odgovornost na tuču koja se desila - iz prostog razloga što su Kojdić&co imali dovoljno vremena da uoče da Miletić eventualno ima teške povrede. Očito ih nije imao, čim je i drugog nastavljena njegova “kriminalistička obrada” na način koji ga je odveo u smrt o čemu najbolje svjedoči saopštenje PU Banjaluka, emitovano 02.04.o.g..



Tek kada su ga satrali do besvijesti, pozvali su Hitnu pomoć. Slika ispod nije ilustracija, već je riječ o vozilu Hitne koje je odvezlo gotovo ubijenog Miletića na UKC RS iz PU Banjaluka. Uočljivo je da je dan pri kraju.

Još  jedna bitna stvar koja se mora pomenuti: Miletiću se štošta stavlja na teret, pa je pitanje zbog čega, zbog svih tih nedjela za koja se sada tereti, nije ranije pritvoren, procesuiran i poslan na robiju?!!!


12.

Miletić je ubijen, tu nema nikakve dileme; Ubili su ga pripadnici MUP RS, a OJT Banjaluka, ukoliko žele pokazati da su se iščupali iz kandži kriminalaca iz policije, primarno Siniše Kostreševića, direktora Policije, koji je direktno nadležan Kojdiću i ostalim, moraće ovaj slučaj dovesti do kraja i one koji su uzrokovali smrt Miletića optužiti, kako bi bili zatvoreni. U suprotnom, moraće iz OJT nadležni tužioci biti zatvoreni. 



Vremena u kojima je narkorežim mogao zataškavati likvidacije su prošla, ma šta oni mislili o tome. (nastaviće se)