уторак, 12. април 2022.

Pokušaj Zataškavanja: Mladen Marić i Siniša Kostrešević lažno optužuju Tilu Lilu da je obavijestila ubicu i narkodilera Jošila o hapšenju kako bi spasili Marića i njegovu suprugu indiru; Kostrešević pokušava da se opere od Borkovića koji je ilegalno hakerisao i prisluškivao za njega

Tilu Lilu

Piše: Slobodan Vasković


NarkoGeneral Siniša Kostrešević, direktor Policije i NarkoKrica Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, pokušavaju zataškati da je Marićeva supruga obavijestila ubicu i narkodilera Jovana Jošila da mu se sprema hapšenje, 05.04.o.g.


Oni su za to osumnjičili Jošilovu djevojku Tamaru Mišković, poznatu kao Tilu Lilu. Nisu uopšte objasnili kako je Tilu Lilu “saznala” za hapšenje Jošila, što mu je to tek rekla u ranim jutarnjim časocima 05.04. i kako je moguće da pobjegnu čak njih troje iz zgrade koja je pod prismotrom pripadnika Uprave koju vodi Marić?


Jošilo

Istina je da je Tilu Lilu cijeli dan, 04.04., provela sa Jošilom, da su šetali Banjalukom, bili u nekoliko kafea i restorana, a zatim otišli u njegov stan.


(Tilu Lilu je nekadašnja Bliska prijateljica Vlade Crte Đajića)


U kasnim večernjim časovima u zgradu u kojoj živi Jošilo ušla je ženska osoba, koju su pripadnici MUP RS prepoznali kao Marićevu suprugu Indiru i koja je obavijestila Jošila da mu se sprema hapšenje. Indira je bivša Jošilova djevojka.

Nakon toga je Jošila odvezao Saša Bilić, kako sam to ranije i objavio. Bilić je uhapšen 06.04. na rampi u Klašnicama, ali je isti dan pušten. 


Jošilo je bio u gepeku. 


Kako su uopšte pustili policajci koji su vršili prismotru atumobil bez detaljnog pregleda?!


Jedina istina koju su iz MUP RS saopštili jeste da je Bilića i Jošila zaustavila policija na teritoriji Federacije BiH, kod mjesta Nemila.


Jošilo je imao pištolj bez serijskog broja koji je dao Biliću, a policajcima je pokazao pasoš Slovenije, nakon čega je pušten.


Mladen Marić

Veoma je interesantno da su u cijelu priču Narko”General” Kostrešević i njegova NarkoKrtica Marić ubacili i Aljošu Borkovića, poznatog hakera-kriminalca.


Borković

Borković je uhapšen 31.03.o.g. u okviru akcije “Kupa” zbog sumnje da je hakovao računare pravnog lica iz Hrvatske te prisvajao poslovne tajne.


“Policijski službenici Uprave kriminalističke policije su dana 31.03.2022. godine u okviru operativne akcijije kodnog naziva „KUPA“ lišili slobode lice A.B. iz Banjaluke za koja postoje osnovi sumnje da je u prethodnom vremenskom periodu izvršio krivična djela „Neovlašteno presretanje računalnih podataka“ iz člana 269. KZ-a Republike Hrvatske, „Odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne“ iz člana 262. KZ-a RH i „Iznuda“ iz člana 243.KZ RH, a na štetu pravnog lica Republike Hrvatske i drugih. 



U ovim aktivnostima, a po naredbi nadležnog suda, izvršeni su pretresi na tri lokacije koje koristi lice lišeno slobode i tom prilikom su pronađena i oduzeta sredstva izvršenja krivičnog djela i to: veći broj HARD diskova, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Protiv ovog lica biće podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima potupajućem tužilaštvu”, saopšteno je 02.04. o.g. iz MUP RS.

Borković je do prije nekoliko mjeseci bio u izvanrednim odnosima sa Kostreševićem. Do tada je za njega vršio razna nedjela - od hakerisanja Kostreševićevih protivnika, do učešća u ilegalnom prisluškivanju visokopozicioniranih zvaničnika u Sarajevu.


Nakon sukoba, Kostrešević na sve načine pokušava da “začepi usta” svom kriminalnom saradniku.


Najinteresantnije je da Kostrešević i Marić znaju da je Jošilo napustio BiH. Što i nečudi, jer su sva trojica pripadnici Kavačkog klana u RS. (nastaviće se)