уторак, 19. април 2022.

Kavčaninu Kreči, intimusu i narkosaradniku Kostreševića, jednomjesečni pritvor, kao i pripadniku njegove narkogrupe Saši Kovačeviću, peraču narkonovca Igora Dodika

Piše: Slobodan Vasković


Sud BiH odredio je, 19.04., pritvor Željku Radovanoviću Kreči, Igoru Vilotiću, Samiru Alagiću, Miši Rosiću, Saši Kovačeviću, Draganu Muharemoviću, Anđelku Đokiću i Miroslavu Pajiću koji su uhapšeni u akciji “IRA”.


Pritvor je određen i sudiji Jovanu Saviću koji je radio direktno za kriminalce.


Svi navedeni su dio Krečine narkogrupe koja je raspačavala narkotike po Bijeljini i okolini. Komunicirali su putem Skaj apliikacije.



Krečo je pripadnik Kavačkog Klana u RS, njegova vrlo bitna karika preko koje je vrh tog ganga ostvarivao najveći broj komunikacija.


 Vrh Kavačkog NarkoKartela u RS čine Igor Dodik, Narko"General" Siniša Kostrešević (Banjaluka), Zoran Stevanović, Siniša Mijatović, Dejan Ilić Tigar (Zvornik) i Ljuban Ećim (Beograd).


Čarugina narkoubilačka grupa


Krečo je bio direktno naslonjen na narkoubilačkugrupu Milivoja Lovrenovića Čaruge, svog kuma, a u njoj je imao Skajime “Vendeta”.


Narko”General” Siniša Kostrešević, honorarni direktor policije, preko Kreče je obavijestio Čarugu i njegovog sina Dušana da se spremaju akcije hapšenja, tako da su oni pobjegli.


Kostrešević

Međutim, hapšenje Kreče, sa kojim se Kostrešević redovno viđao i komunicirao direktno preko Dragana Savića dodatno je stezanje obruča oko Narko”Generala”.

Savić

Kostrešević je zajedno sa Krečom, Igorom Kapikulom, načelnikom Sektora policije PU Bijeljina i njegovim ujakom Dragomirom (Draganom) zvanim Deba kontrolisao veliki dio narkotržišta u tom gradu. I Kostrešević i Savić su vodili Kreču kao "saradnika", kako bi opravdali susrete sa njim.


Kapikul

Pripadnik Krečine lokalne narkogrupe iz Bijeljine je Saša Kovačević iz Bijeljine, vlasnik firme "C&M" d.o.o. Na slici je sa Željkom Cvijanović dok je bila premijer RS (fotografija iz 2018.)


Cvijanović i Kovačević

Kovačević je, takođe, uhapšen u akciji “Ira”, zajedno sa Krečom i određen mu je jednomjesečni pritvor zbog krivičnog djela “organizovani kriminal iz člana 250. stav 2. KZBiH, u vezi s krivičnim djelom primanje mita u obavljanju privredne djelatnosti iz člana 256. stav 1. KZRS”.



Međutim, nije tu kraj priče -  Kovačević je do hapšenja prao novac i za firme 

“Prointer” i “Infinity group”, kojima rukovodi Igor Dodik, pripadnik Vrha Klana. 


O svemu postoje relevantni dokazi. (nastaviće se)