уторак, 5. април 2022.

Težak poraz Kavčana Zorana Stevanovića i Gordana Pavlovića “Pavgorda”: “Alumina” neće postati Fabrika Droge, kako su planirali


Piše: Slobodan Vasković


1.

Kavački Narkokartel čiji je jedan od kumova Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, Grada Droge, a visokpozicionirani član Gordan Pavlović Goci. iz dana u dan trpi teške udarce, sa tendencijom da postanu ćelijski.


2.

Jedan od najtežih udaraca zadao im je, prije nekoliko dana, Viši privredni sud u Banjaluci koji je odbio mafijašku Litvansku “Ukio banku”, njen zahtjev da preotme “Aluminu”, najvažniju imovinu FG Birač u stečaju. 


Polako, ali sigurno, propada pokušaj prevare vijeka.


4.

Troika Loundromat (Troika - Mašina za pranje), kako su svjetski mediji kvalifikovali “Ukio” banku, čiji je vlasnik bio Aleksandar Romanov, ruski tajkun i mafijaš sa Litvanskim pasošem, godinama, zajedno sa narko firmom “Pavgord” iz Foče, pokušava da nezakonito, preko kriminalnih zaloga i uz pomoć sudija gangstera, bez ijedne uložene marke preuzme zvorničku “Aluminu” i “Birač”.

 

5.

Razmjere narko-pravosudnog poduhvata su najbolje oslikale sudija Osnovnog suda Zvornik Jelena Stevanovićeva Krpa Todorović, Slavica Bankomat Tadić, predsjednica tog suda i pravosudni gangster Zoran Džida, predsjednik Okružnog suda u Bijeljni, kada su ranije obavezali “Aluminu” i “Birač” da fočanskom Pavgordu plati oko 490 miliona KM!? 




Džidu ćete lako prepoznati - izgleda kao da nosi čarapu na glavi, čak i kada je ne nosi.


6.

Idiotska koncepcija primitivnog, polupismenog, na sve spremnog dijela vrha Kavčana.


Kavčani i Mašina za pranje novca (“Ukio” banka), preko koje su oprane milijarde evra, išli su dvostrukim kolosjekom - pokušajem otimanja preko “Ukio” banke i preko zločinačke firme “Pavgord”, poznate najviše po prevozu stotina kilograma marihuane. Dio članova njegove najuže porodice, sestrić Milan Rašević, je u pritvoru Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima. 


7.

Zajednički advokat pomenutih kriminalnih organizacija je Aleksandar Sajić. 


8.

Odlukama Višeg privrednog suda u Banjaluci i Okružnog privrednog suda u Bijeljini je na nedvosmislen način rečeno da “Ukio” banka nema šta da traži u Republici Srpskoj. Rečeno je, takođe, da su povrijedili desetine zakona, da pare nisu ni dali ni uložili u FG “Birač”/“Aluminu” i da je sve, u vezi sa pomenutom “Bankom” i “Pavgordom”, čista prevara. 


9.

Ove presude su pokazale i dubinu zahvata pravosudnog kraka Narko klana koji doseže i do Ustavnog suda BiH. Jednostavnije rečeno, dio domaćih sudija  Ustavnog suda BiH, NarkoKlan je platio za njihova zlodjela, o čemu sam detaljno pisao.

 

10.

Nakon posljednje presude, kojom je definitivno onemogućeno da Kavački Klan “Aluminu” pretvori u Fabriku droge i preko nje opere stotine milina KM u vremenu koje je pred nama, uslijedio je Krik očaja na posljednju odluku Višeg privrednog suda kojom je to onemogućeno.


11.

Vrisnuo je advokat Aleksandar Sajić, iznoseći laži, putem medija, da se vršio pritisak na neke sudije; Onda je ta “dobričina”, sluga najgorih Mafijaša, ukazao na potrebu očuvanja “nešto sudijskog dostojanstva”, i rekao da je sreća da postoji Ustavni sud BiH koji će im pomoći u potrazi za pravdom….?! 



Koliko je samo bahat ovaj narko advokat bez ikakvog dostojanstva… Što svjedoči koliko je glup. 


12.

Kada se već poziva na pritisak, bilo bi dobro da pojsni da li je 2021. godine učestvovao u podmićivanju sudija Ustavnog suda BiH: Tada su “sudije” Mato Tadić, Miodrag Simović, Mirsad Ćeman, Valerija Galić, Seada Palavrić i Zlatko M. Knežević donijeli presudu bez presedana: U korist “Ukio” banke, a protiv FG “Birač”, postupajući kao sud četvrtog stepena, crtajući Vrhovnom sudu RS kako da Aluminu preda Mašini za pranje novca, Ukio banci, čime je potpuno poniženo pravosuđe i BiH i Republike Srpske. 


13.

Sajić bi mogao da odgovori da li je imao neprimjerene kontakte u samom Višem privrednom sudu Banja Luka; Da li je zajedno sa Pavlovićem i Stevanovićem pokušao da utiče na ishod baš ovog spora, ali da nije uspio u svojoj zločinačkoj namjeri? 


Odlično on zna i odlično se se zna u koga su se Kavčani uzdali u ovom sudu. O tom potom.


14.

Bahati&Glupi Sajić mogao bi javnosti da saopšti koliko puta je pisao presude u ime nečasne sudije Jelene Todorović?! 


15.

Ali, Sajić bi prvo trebao da uzme časove “pravne pomoći” kako bi utvrdio  da li je dovoljno pravnički pismen kako bi saznao da prije nego što se obrati Ustavnom sudu BiH sa torbom para, treba da uloži i reviziju Vrhovnom sudu BiH. 


16.

Advokat Sajić je dio monstruoznog Narkoklana, čiji je jedan od vođa Zoran Stevanović, a jedna od glavnih firmi za prevoz narkotika i pranje novca “Pavgord” Gordana Pavlovića, čiji je cilj bio da ovladaju Aluminom kako bi je pretvorili u Fabriku Droge i kako bi iskoristili logističku mrežu “Alumine” za transport narkotika širom svijeta.  


17.

Presude koje su donijeli Okružni privredni sud u Bijeljni i Viši privredni sud u Banjaluci imaju nekoliko efekata: 

-Garantuju opstanak i razvoj “Alumine” i 1.600 radnih mjesta; 

-Garantuju da će se Republika Srpska preko svojih institucija naplatiti u stečaju FG “Birač”, gdje ima oko 90 miliona KM priznatih potraživanja.



Treće, nimalo nevažno: Ove presude pokazuju da i dalje postoji zdravo tkivo u pravosuđu BiH/RS; Da su se određene sudije izdigle iznad toksičnog mulja koji je gotovo progutao pravoduđe i uvidjele šta je po srijedi; Presude su pokazale i daje neophodno ukloniti kancerogeno tkivo kojem pripadaju sudije Jelena Todorović, Slavica Tadić, Zoran Džida, Mato Tadić, Miodrag Simović, Mirsad Ćeman, Valerija Galić, Seada Palavrić, Zlatko M. Knežević…!

18.

Posebno me raduje je što je Kavčanima propalo 3,5 miliona KM, plaćenih pomenutim sudijama Ustavnog suda BiH u cilju dobijanja presude iz juna prošle godine protiv Birača, što je odluka bez presedana u domaćem pravosuđu. 


19.

Danas je vrijednost te kupljene odluke nešto malo manja od rolne recikliranog toalet papira: Preciznije, za omanju rolnu recikliranog toalet papira, Gordan Pavlović i Zoran Stevanović su dali 3,5 miliona KM.

Ako ništa, mogu se njime, zajedno sa Sajićem, obrisati oko usta. (nastaviće se)