четвртак, 14. април 2022.

Depeše pune neistina i drugi dokumenti: Kostreševićeve izmišljene opasnosti za zaštitu Kavčana i odbranu samog sebe kao NarkoGenerala; Miletiću je već presuđeno, čak ni OJT više ne pita za njegovo zdravlje


Piše: Slobodan Vasković


Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, biće uhapšen ma šta činio da to spriječi. 

Narko"General"

Ukoliko ga ne uhapsi MUP RS, postoji SIPA; To što je još uvijem na njenom čelu Darko Ćulum, sluga Milorada Dodika, nikako ne znači da može dovijeka sprečavati hapšenje Narko”Generala” Kavačkog klana u RS.

Radenko Baić, ubijen 21.03.o.g.

I Ćulum ima “rok trajanja”, jer je nečinjenjem omogućio da NarkoDiler Railić organizuje smaknuće, 21.03.o.g. Radenka Bašića, načelnika krim odjeljenja PU Prijedor. 


uhapšeni narkodiler Railić, naručilac ubistva Bašića


Iako je SIPA imala informaciju da Railić “traži ubicu da ubije policajca” nije je dostavio MUP RS. Kao što ni Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, nije reagovao na Bašićeve zahtjeve da se Railić istraži i uhapsi.

Uz sve to, Kostrešević je u trideset dana do brutalnog ubistva Bašića, najmanje pet puta sjedio sa Railićem u kafeima “Merkatora” u Banjaluci.


Jednom sa njima bio je i Milan Jolović Legenda.


Jolović
Bašićev Dželat je bio Aleksandar Miljatović, koji je pritvoren u KPZ “Banjaluka”, dok je Railić pritvoren u Tužilaštvu BiH zbog sumnje za trgovinu narkoticima.


Ubica Miljatović

Nakon hapšenja Miljatovića, 26/27.03., Kostrešević izmišlja prijetnje visokom policijskom funkcioneru ili predstavniku lokalne samouprave.


“MUP RS zaprimio je od bezbjednosne partnerske agencije iz okruženja operativnu informaciju u kojoj se navodi da bi u skorije vrijeme moglo doći do izvršenja teškog krivičnog djela za sada nepoznatog visokopozicioniranog lica (jedinica lokalne samouprave, MUP RS), navodi se u depeši koju je Kostrešević poslao 28.03.2022. godine.



Kao ugroženo lice “vaskrsao” je Zoran Stevanović i to već dva dana kasnije, nakon čega je uslijedila besmislena, neproduktivna i amaterska akcija MUP RS u Zvorniku.


U akciji je privedeno 16 lica od kojih su ogromna većina narkodileri Kavačkog klana pušteni na slobodu, o čemu sam detaljno pisao.



Međutim, načelnik PU Zvornik Aleksandar Vasiljević i gradonačelnik Grada Droge Zoran Stevanović od tada imaju stalnu policijsku pratnju.


Vasiljević

Sve djeluje uredno, ali daleko je od toga: Provjerama je utvrđeno da je Kostrešević izmislio kako je “MUP RS zaprimio od bezbjednosne partnerske agencije iz okruženja” navedenu operativnu informaciju.


Demantovala je to upravo “partnerksa služba” koju Kostrešević nije imenovao u Depeši, ali jeste rekao o kojoj se radi. Ne navodim njeno ime iz razumljivih razloga.


Sve je bila farsa - od depeše do “hapšenja” u Zvorniku sa samo jednim ciljem - da se pokaže navodna ugroženost vrha Kavčana kojem pripadaju i Kostrešević i Marić, čija je Uprava vodila “akciju”, kao i Vasiljević i Stevanović.


Kavčanin Stevanović

MUP RS, pokazuje to i ovaj slučaj, kao i oni kao što su bjekstvo Jošila, surova premlaćivanja privedenih koji nisu ni saslušani; Satiranje batinama i pretvaranje Dragana Miletića u biljku koja vegetira još samo na respiratoru, što niko nije zaslužio kakav god bio, je privatna agencija Mafije.



Moglo bi se navesti još bezbroj primjera, ali i nedjelovanja OJT Banjaluka koje mi je i na drugi upit o tome šta su preduzeli povodom pokušaja ubistva Miletića, lakonski odgovorili:

“U vezi sa  obraćanjem od 12.04.2022.godine, obavještavamo; da smo Vam proslijedili odgovor dopis broj:IT-128/22 od 07.04.2022.godine, te da za sada ne raspolažemo sa više informacija u vezi sa  zdravstvenim stanjem Miletić Dragana”.



O bilo kakvoj istrazi ni riječi, ni slova, ni zareza!


Da podsjetim šta su mi odgovorili 07.04.2022. godine:


“Prema informacijama sa kojima raspolaže Okružno javno tužilaštvo Banja Luka osumnjičeni Miletić Dragan, se nalazi u UKC RS- Banja Luka i njegovo zdravstveno stanje je izuzetno teško.Tužilaštvo do sada nema informaciju iz kojeg razloga se lice nalazi u besvjesnom stanju.


Uputili smo zahtjev Univerzitetskom kliničkom centru RS- Banja Luka, za dostavu cjelokupne medicinske dokumentacije i informacija  o zdravstvenom stanju Miletić Dragana (od prijema u Klinički centar do danas)”, odgovoreno mi je na upit koji sam OJT Banjaluka postavio u vezi sa teškim prebijanjem Dragana Miletića, osumnjičenog za ubistvo.



Osumnjičeni Miletić uhapšen je 2. aprila ove godine, nakon što je u lokalu u Banjaluci napao goste. Jednog je udario flašom u glavu, a drugog je nožem ubo u grudi.


Miletić je uhapšen u noći 01/02.04.o.g. zbog sumnje da je pokušao ubistvo.


O Miletiću su mi pisali mnogi - iskreno, sve najgore, ali ako je/kada je već bio takav zašto ranije nije presuđen, a pošto se to već nije desilo, onda je imao pravo na pravično suđenje, šta god da je uradio, a ne da mu presuđuje Siniša Kojdić i podređeni mu inspektori iz Odjeljenja za krvne delikte.


Da budem precizan do kraja, što se tiče odgovora iz OJT Banjaluka, koji sam dobio 12.04 .o.g.,

nisam ja OJT poslao pitanja o zdravstvenom stanju Miletića, jer nisu zdravstvena institucija, već moja pitanja glase: 


Prema informacijama kojima raspolažem, Miletić je teško pretučen u PU Banjaluka, nakon čega je prebačen u UKC RS.

“Molim Vas da mi, tokom dana, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, odgovorite na sljedeća pitanja:

-Da li ste utvrdili zbog čega je Miletić zavrršio u UKC RS sa teškim povredama glave, opasnim po život?

-Da li ste dobili Ivještaj iz MUP RS o tome zbog čega je Miletić završio u UKC RS, a ne u OJT Banjaluka?

-Da li ste utvrdili ko je odgovoran za nanošenje takvih povreda?

-Da li ste otvorili slučaj u vezi sa tim, jer se teško premlaćivanje Miletića, takođe, može okarakterisati kao pokušaj ubistva?

-Da li nadležni tužilac prati zdravstveno stanje Miletića i koje sve radnje je OJT preduzeo u vezi sa ovim slučajem?

 

Molim vas da mi odgovorite tokom dana zbog hitnosti kako bih objektivno informisao javnost o svemu u vezi sa ovim teškim incidentom za koji postoji mogućnost da kao epilog ima smrtnu posljedicu privedenog Miletića”.

Kao što i sami imate priliku pročitati nisam dobio nijedan adekvatan odgovor iz OJT Banjaluka.


Iz UKC RS su mi 12.02. odgovorili da je Miletić i dalje u životnoj opasnosti.


“Pacijent za koga ste poslali upit je i dalje teškog opšteg stanja, priključen na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne”, odgovoreno mi je iz UKC RS.



Svi čekaju da Miletić umre i da tu nasilnu smrt što prije gurnu pod tepih; presudio mu je Kojdić. Nema, valjda, potrebe OJT Banjaluka ništa da radi.


Važno je da Kostrešević izmišlja opasnosti, daje policijsku zaštitu Kavčanima i da je ubijeđen da će sve to proći nekažnjeno.

Vara se, ma koliko on i njemu slični mislili da će se falsifikatima i dalje spasavati. Najveća tragedija u šta su pretvorili MUP RS, ali procesi slamanja nedostojnih političara i njihovih kleptokratskih sluga su krenuli i nezaustavljivi su. (nastaviće se)