четвртак, 30. јун 2022.

Nešić uz pomoć Davora Eleza, brata Darka Eleza, panično traži bilo čiju zaštitu nakon pada Kajmakovićeve i batina koje je dobio od Đorđa Ždrale i Miće Danilovića; Nešić i dalje plaća “zaštitu” Darku Elezu iako od nje nema ništa, ali se plaši da Elez ne progovori o njihovim zajedničkim prljavim poslovima


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nenad Nešić, u teškom je strahu i panici nakon pada Diane Kajmaković, zamjenice Glavnog tužioca BiH, nakon što su otkrivene njene veze sa velikim narkodilerima iz Sarajeva i Bijeljine.


Kajmakovićeva je, dok je pogrešno mislila da je nedodirljiva, upravo preko Nešića pokušavala da “istraži”/sazna “ko stoji” iza potpisnika ovih redova, ali i da, zloupotrebom položaja, pokuša da mi naudi.


Uspjela je jedino u onome što sam i najavljivao - da se počne polako pakovati za dugogodišnju robiju, jer je protiv nje otvorena istraga.


Nešić je, da podsjetim, platio Kajmakovićki ogroman novac da sakrije njegovu Skajaplikaciju, što je ona i učinila. Međutim, nakon njenog potonuća ka robijašnici, Nešićeva kripta je nađena.


2.

Nešić je od tada u ogromnom strahu. Posebno nakon što sam objavio dosje “Pablo” u kojem sam detaljno pojasnio kako je Nešić, zajedno sa Igorom Dodikom, Ljubanom Ećimom, Mićom Danilovićem i “Pablom”, pokušao “izvesti” 550 kilograma kokaina u zemlje EU.


Otkrila ih je policija Hrvatske, ali su ih spasili od hapšenja Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko”General” Kavačkog klana, te narkokrtica i teški kroner Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.



3.

Objavio sam i da su ga, (kao i zbog čega), išamarali Danilović i Ždrale.


Nakon svih pomenutih i po njega vrlo opasnih i ponižavajućih događaja, Nešić se stravično uplašio, proradile su mu teške paranoje i krenuo je da traži novu zaštitu.


4.

U tu svrhu je angažovao Davora Eleza, takođe teškog kriminalca, ali, istina, mnogo manjeg kalibra nego što mu je brat Darko Elez, koji je u Sudu BiH presuđen na petnaest godina zatvora.


5.

Nešić je godinama sarađivao sa Darkom Elezom, kojem je plaćao zaštitu svaki mjesec, ali je prao i njegov novac kroz izgradnju stambenoposlovnih objekata u Novom Sadu.


6.

Upravo je u Novom Sadu Nešić pokušao, zajedno sa Davorom Elezom, računajući da ime Darka Eleza još uvijek "vrijedi mnogo" i "znači strah", prići određenim osobama koje imaju uticaj (nemaju veze sa narkoticima); Međutim, doživio je potpuni debakl i poniženje - i on i Elezov brat su otjerani.


Iako je pomenute osobe vrebao danima, Nešić je ostao zaprepašten ne shvatajući da je Darko Elez, kao i on sam, već prošlost i da će, kao i njegov mentor Darko Elez, saučesnik u brojnim kriminalnim radnjama, završiti na dugogodišnjoj robiji.


7.

Interesantno je znati da Nešić i dan danas plaća “zaštitu” Darku Elezu koji je duže od godinu dana u pritvoru, a, nakon presude, u zatvoru.


8.

Ono čega se Nešić posebno plaši jeste što se našao na udaru Ždrale koji je smrtni neprijatelj Eleza, a u njihovom brutalnom sukobu poginulo je mnogo osoba.


9.

Sličan odnos je između Eleza i Danilovića, iako su obojica Kavčani, ali ih je rivalitet unutar Kartela doveo u sukob.


10.

Nešić je sarađivao na prodaji narkotika i pranju novca i sa jednima i drugima, lažući i jedne i druge da nije “sa onima”, što ga je dovelo do vrlo vrlo opasne situacije u kojoj niko više ne želi da ima bilo šta sa tom toksičnom narkouštvom, posebno ne da ga štiti.


11.

Nešić ne može očekivati zaštitu ni od Ljubana Ećima koji je, takođe, u ogromnim problemima sa pravosudnim institucijama, a svjestan je da će ga Milorad Dodik žrtvovati kako bi pokušao spasiti sina Igora.



Prepušten sam sebi, čekajući kada će doći po njega (događaji će se ubrzati u vremenu pred nama), Nešiću je ostala samo nada da će izbjeći procesuiranje i presudu.


12.

Dodik mu jeste sredio obustavljanje istrage presudu za pljačku u JP “Putevi RS” (18.10.2021.), ali je od tada do danas, šef Sekte izgubio moć i uticaj na pravosudne institucije, dok MUP RS jednostavno, kao institucija, ne funkcioniše.



13.

Dodik je sve slabiji i slabiji i sve teže štiti sina Igora Dodika, a i sebe, tako da bi jedva dočekao da žrtvuje Nešića za bilo kakvu, pa i najmanju, kontrauslugu. 


14.

Dodik je naredio Nešiću da se kandiduje za člana Predsjedništva BiH, što je bila protivusluga za brzopoteznu obustavu istrage, a Radislavu Jovičiću, bivšem ministru unutrašnjih poslova i doušniku u pokušaju nekih agencija, kojem se sudi za zloupotrebu položaja, da bude kandidat za predsjednika RS.

(nastaviće se)







   






  

среда, 29. јун 2022.

Prazne Mlohave Mješine


Piše: Slobodan Vasković


1.

"Svi oni koji su koristili kriptovane telefone i 'Sky' aplikaciju, predlažem im da sami dođu i da se predaju, ispričaju šta su radili, jer će policija prije ili kasnije doći do njih", rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, na konferenciji za novinare u Banjaluci, 02.02. ove godine.


Bila je to vrlo ozbiljna najava Lukača da će MUP RS hapsiti NarkoDilere i njihove saradnike, bez obzira da li su u politici, pravosuđu, policiji, podzemlju…


2.

Lukač je naglo zaćutao nakon nepuna dva mjeseca, krajem marta ove godine.


Ostala je od svega izjava sa kojom se sada svi u Regionu sprdaju, a Lukač pokušava da se spase potpunog nabijanja u “crnu zemlju” i totalnog javnog poniženja tako što ni po koju cijenu ne dozvoljava smjenu Miloša Brkića, načelnik PU Banjaluka.


3.

Narodski rečeno - “Spao je na Brkića” ili “Od onako opakog Lukača ostao je samo Brkić”!

4.

Lukača je “ukinuo” Dodik koji nije ni blizu moćan kao nekada; Rekao bih čak da je gotovo pa potpuno nemoćan, a preostalo mu je tek nešto snage da u najbližem okruženju, unutar Sekte, ponekog satare. 


Sve izvan toga je vrištanje kako bi prikrio gubitak moći koja postoji još samo u snoviđenjima Sektaša.


5.

Ostaje pitanje zbog čega je sve Lukač zanijemio i nestao?!


Za jedan dio “zaslužan” je Osman Mehmedagić Osmica koji je Dodiku dostavio presretnute razgovore u kojima je upecan Lukač.


Pisao sam o tome u tekstovima “Osmica je izdao službenu legitimaciju OBA BiH narkobosu Bojanu Cvijetiću na molbu Dragana Mektića; Čaruga ‘radio’ i za Osmicu; Osmica pomogao Dodiku da Lukača ponovo stavi pod kontrolu” i “Kraj Dragana Lukača: Dodik je slomio Lukača uz pomoć Osmice”!

6.

Da podsjetim, početkom Lukačeve miinistarske karijere, on je “uletio” u “mjere” OSA BiH na kojima je bio Željko Đekić, narkodiler i izvođač pljačkaških radova nad imovinom Republiike Srpske.


Lukač je zahtijevao od Đekića naknadu za određene poslove koje je kriminalac radio.


Sve je kvalitetno snimljeno, a Osmica je snimak zadržao za sebe. Tako je Lukač tada spasen.


Mehmedagić je to učinio po zahtjevu svojih narkoprijatelja Bojana Cvijetića i Dragana Mektića koji su u to vrijeme vodili Ministarstvo bezbjednosti BiH, ali i opasnu NarkoGrupu čiji je glavni informator bio Osmica. Zato se i nalazi visoko na platnom spisku Cvijetića kojem je čak dao službenu legitimaciju OSA BiH.


Nakon otvaranja SKAJ i ANOM aplikacija, Lukač je javno pokazao volju da pohapsi zločince koji su je koristili, među njima i Kavačkog Narko”Generala” Kostreševića.



Milorad i Igor Dodik nisu sjeli sebi dozvoliti da u potpunosti izgube vlast nad MUP-om RS, odlučili su da zaštite Kostreševića, a u tome m je vrlo nesebično pomogao Osmica. On je to učinio kako bi pokušao zaštiti sebe.


8.

Osmica se neće spasiti, džaba mu učešće u “povaljivanju” Lukača; neće se spasiti ni Mektić, kao ni Diana Kajmaković, Narko”Majka” koja je, koristeći tužilčku poziciju, pokušala da “otkrije ko stoji" iza mene, što je zloupotreba položaja.  


Otkriću uskoro kako je i preko koga pokušala. Naravno, ništa nije saznala, ali jesam ja o njoj - uskoro joj slijedi nova suspenzija.


O “SkajTetki” dovoljno za danas, vratimo se Lukaču.


9.

Ima još vrlo značajnih detalja u vezi sa njim na kojima ga je Dodik bacio “pod sebe”, što je Pirova pobjeda nekadašnjeg moćnika koji još jedino ucjenama uspijeva da, koliko toliko, drži na okupu najviše funkcionere Sekte koja se bespovratno rašiva i raspada toliko je trula. 


10.

Međutim, snimak iz Osmicinog “džuboksa” nije jedini “argument” koji je Dodik predočio Lukaču o njemu, nakon što je Lukač Dodiku nekoliko puta predočio dokaze da je Kostrešević - Narko”General”.


11.

Budući da je Lukač pozivao da se “sami predaju”, pa “zanijemio”, ako uskoro “progovori” bilo bi dobro da odgovori čime ga je onemoćali Dodik ucijenio?


-Ima li to ikakve veze sa željezom (ne u krvi)?


-Ako ima, otkud Dodiku ti “željezni argumetni”?


-Ima li Lukačevo nejavno demisioniranje sa pozicije ministra i predaja ove takozvane institucije u šake Narko”Generala” ikakve veze sa likvidacijom Nebojše Čubrilovića u Banjaluci?


12.

Mogao bih pitanja pisati danima. Sasvim je dovoljno da odgovori na navedena tri. Ili ću opet ja morati?!


Lukač, odgovorio/ne odgovorio, ostaje činjenica da su i Dodik i on tek sjene nekadašnjih moćnika.


Lukač se skroz povukao, nadajući se (uzalud) da će se nekako već izvući; Dodik urla i viče u prazno; Sve što pokuša osuđeno je na množenje sa nulom; Sva ta vika toliko je slaba, providna i lažna, da mu se čak ni eho sopstvenog urlanja ne vraća. 


Toliko je Dodik oslabio da ga je visoki predstavnik Kristijan Šmit zamalo "utopio" u čašici rakije, a da je nije ni popio.


Dodikova moć je prošlost. Mješina je prazna, mlohava; U oktobru će biti uklonjena. (nastaviće se) 






уторак, 28. јун 2022.

Crta "ne preza" ni od upada "u mjere"; “Testirao” se kod Počasnog Konzula Meksika u Hrvatskoj za dio te zemlje u kojoj su morske luke

Vidno stimulisani Crta sa čašicom omiljenog
"eliksira" za dobar ten


Piše: Slobodan Vasković


Vlado Sedam Crta Dnevno Đajić, ranije poznat kao Vlado Crta Đajić, kokainski je ovisnik, a Ognjen Savić, njegov narkoprijatelj, zadužen je da njegov nos bude stalno kvalitetno snabdjeven.


Pisao sam već o Ognjenu Saviću, dileru “uhapšenom u crvenim gaćama” u akciji “Klub 2”, sprovedenoj polovinom juna 2019. godine, kada je pronađeno preko šest kilograma narkotika kod devet lica


To Đajiću nije smetalo da i dalje drži Savića kao zaposlenog u UKC RS, iako nikada nije došao da bilo šta radi, sem oko Crtinog nosa.

Interesantno je da Ognjen Savić nije optužen za trgovinu narkoticima, ali jeste njegov mnogo opasniji brat Ozren.

Optužnica prrotiv njega potvrđena je 22.12.2021. godine, dok je protiv Igora Radoševića, pripadnika te grupe, potvrđena 07.04. ove godine.



Detaljno sam pisao o tome, ali ima i dodatnih momenata: Svi koji su uhapšeni bili su “na mjerama”, a Vlado Sedam Crta Dnevno Đajić bio je u stalnoj komunikaciji sa Ognjenom Savićem, tako da je “uletio u mjere”, odnosno, snimljeni su njihovi crta razgovori.


Milosav Savković, tadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal, Kavčanin, dojavio je Crti Đajiću da prestane komunicirati sa Savićem, "jer je na mjerama" i, praktično, devalvirao akciju.


Snimci, na kojima je i Crta Đajić, moraju postojati u Tužilaptvu i Sudu.

Kavčanin Savković

Savković je samo jedan u nizu pripadnika Kavačkog klana iz MUP RS, a Siniša Kostrešević, Narko”General” Kavčana, zajedno sa Igorom Dodikom, jednim od šefova Kartela, naložili su Crti da se “testira” na narkotike. Kako bi me "demantovali"; Bagra otuđena od naroda i stvarnosti ubijeđena je, pogrešno, da je narod slijep. 

Naravno da nije bilo nikakvog testiranja, već je sve “burazerski” obavljeno u zagrebačkoj klinici “Analiza”, koja je dio lanca klinika “Analiza” čiji je vlasnik Marin Bosotina, vrlo osebujna ličnost. 


Crta je dobio toliko željeni “sertifikat” bez ikakvih problema i analiza. 


Sasvim je dovoljno da navedem nekoliko činjenica o Bosotini, pa će svima sve biti jasno.


Bosotina

Dobio je, bez tendera (u tri navrata, krajem 2020. i početkom 2021.), od Robnih rezervi Hrvatske 12,6 miliona kuna (cca 3,2 miliona KM) za nabavku 150.000 brzih antigenskih testova.


Posebno je interesantno da je Bosotina počasni konzul Meksika (tri mjeseca svake godine provodi u Meksiko Sitiju), a sjedište je u Splitu u njegovoj kući.


Još je interesantnije da je Bosotina počasni konzul Meksika za područje od Istre do Dubrovnika, uključujući i Ličko-senjsku županiju.

Bosotina je tu titulu dobio februara 2014, godine, samo par mjeseci nakon što je započeo radove na prvoj klinici “Analiza” u Dugopolju, kod Splita.

"Meksiko je posljednjih godina vrlo često prikazivan kao vrlo opasna zemlja u kojoj bjesni rat između narkokartela i meksičke vlade, a u kojemu godišnje život izgubi i nekoliko tisuća stanovnika. U Mexico Citvju, gdje živim s obitelji, ne osjećamo taj rat narkokartela budući da je Meksiko velika zemlja,  pa su informacije o tim sukobima slične onima kada u Splitu doznate da je oružani sukobi, recimo, u Iraku. Problem je svakako prisutan u svakodnevnom životu, ali Mexico City je golem megalopolis i stanovnici se kreću u dijelovima grada koji im odgovaraju. Ja živim s obitelji u dijelu grada u kojemu nema kriminala, ali, naravno, zbog opreza se vozimo u blindiranim automobilima te nam osobno osiguranje čuva kuću”, izjavio je Bosotina, počasni konzul Meksika u dijelu Hrvatske gdje su sve morske luke, 14.02.2014. 

Priznaćete, poprilično je Bosotina konfuzan i ekstremno nesaglasan sa samim sobom - jedva da dolaze vijesti o bitkama Meksičkih NarkoKartela do njega, a vozi se u blindiranom vozilu u “mirnom dijelu grada”! (nastaviće se)

понедељак, 27. јун 2022.

Dosje “Pablo”: Kako su Veliki NarkoDileri “Pablo”, Igor Dodik, Nenad Nešić, Mića Danilović i Ljuban Ećim ostali bez planirane zarade od 8,5 miliona evra


Cijena kilograma kokaina u zemljama Evropske Unije, kada se prodaje na veliko, što im je bila namjera, iznosi cca 25.000 evra po kilogramu. 

Da su prodali svih 550 kilograma (na veliko), zaradili bi 13.750.000 evra.

Kada se odbije uloženi novac (13.750.000 - 5.241.500) čista zarada petorice NarkoDilera iznosi 8.508.500 evra, odnosno, svako od njih, zaradio bi po 1.701.700 evra.

Međutim, posao im se izjalovio, jer je policija Hrvatske otkrila tovar kokaina, koji je stigao u dva kontejnera i iz njega izvadila 250 kilograma, kao dokazni materijal. 

Učinili su to, jer nisu vjerovali vrhu MUP RS; Preciznije, znali su da je najveći broj visokih funkcionera MUP RS duboko umočen u narko vode.

Njihova saznanja su, nažalost, potpuno tačna. 


Piše: Slobodan Vasković


1.

Veliki NarkoDileri Igod Dodik I Nenad Nešić, obojica pripadnici Kavčana u RS, nisu odgovorili ni na drugi set pitanja koja sam im postavio u vezi sa uvozom stotina kilograma kokaina preko luke Ploče, u Republici Hrvatskoj.


2.

Dodik mlađi, Iver koja je predaleko pao od Klade, toliko daleko da od oca Milorada nije naslijedio ni gram kriminalne umiješnosti, ali ni gram mozga, bacio mi je pod noge nesretnog ovisnika i, takođe, narkodilera Vladu Crtu Đajića, ne bi li me “iznervirao”.


Napade Crte i njemu sličnih idnividua doživljavam kao izvrsnu priliku za gaženje crva, što sam i učinio 26.06. Međutim, budući da je Vlado Sedam Crta Dnevno Đajić baš bio prljav u svom narkoludilu, tek ću ga ugaziti narednih dana. U paru sa visokim funkcionerom MUP RS, pripadnikom Kavčana.


3.

Vratimo se pitanjima za velike NarkoDilere Igora Dodika i Nenada Nešića, koja su glasila: 


-Ko je “Pablo”?


-Nije, valjda, da tako hrabri “branioci sprstva” ne smiju odgovoriti na to vrlo jednostavno pitanje?


-Koliko ukupno kokaina ste u pomenutom “poslu” u kojem su učestvovali i “Pablo”, kao i Milutin Danilović i Ljuban Ećim, naručili iz Južne Amerike?


-Koja je cijena bila za kilogram u Južnoj Americi, a po kojoj cijeni ste namjeravali da ga prodate u zemljama EU?


-Kako se zove visoki policijski funkcioner MUP RS koji je lično pratio kamione sa kokainom, kako bi ih zaštitio od bilo kakve policijske kontrole?


-Ko je od pripadnika Kavačkog klana u RS bio zadužen za organizaciju prevoza i smještaj kokaina?


4.

Očito je da hrabri “branioci srpstva” nisu smjeli da odgovore, uzalud su žrtvovali Crtu, tako da ću u današnjem tekstu iznijeti precizne podatke o tome koliko su tačno uvezli kokaina iz Južne Amerike, ali i imena drugih osoba koja su učestvovala u tom jezivom prljavom neljudskom poslu.


5.

“Pablo”, koji je predložio posao, te Igor Dodik, Nenad Nešić, Milutin Mića Danilović i Ljuban Ećim, uvezli su oko 550 kilograma kokaina iz Južne Amerike.



Kilogram kokaina u Južnoj Americi košta cca 1.800 dolara, što znači da su petorica NarkoDilera za “robu” platili na teritoriji Južne Amerike 990.000 dolara.


Međutim, sa prevozom do Evrope cijena, po kilogramu, se penje i iznosi do 10.000 dolara. Uzećemo srednju vrijednost - 9.000 dolara, što znači da su kokain i njegov transport do luke Ploče u Hrvatskoj pomenuti Veliki Narko”Dileri” platili cca 5.500.000 dolara, odnosno svako od njih uložio je po 1.100.000 dolara za narkotike.


Kada ukupnu cijenu pretvorimo u evre dođemo do cifre od 5.241.590 evra uloženih u kokain.


6.

Cifra djeluje ogromna, ali je ništa prema očekivanoj zaradi da je “Pablu”, Igoru Dodiku, Nenadu Nešiću, Mići Daniloviću i Ljubanu Ećimu pošlo za rukom da prodaju svih 550 kilograma kokaina.


Cijena kilograma kokaina u zemljama Evropske Unije, kada se prodaje na veliko, što im je bila namjera, iznosi cca 25.000 evra po kilogramu. 


Da su prodali svih 550 kilograma (na veliko), zaradili bi 13.750.000 evra.


Kada se odbije uloženi novac (13.750.000 - 5.241.500) čista zarada petorice NarkoDilera iznosi 8.508.500 evra, odnosno, svako od njih, zaradio bi po 1.701.700 evra.


Međutim, posao im se izjalovio, jer je policija Hrvatske otkrila tovar kokaina, koji je stigao u dva kontejnera i iz njega izvadila 250 kilograma, kao dokazni materijal. 


Učinili su to, jer nisu vjerovali vrhu MUP RS; Preciznije, znali su da je najveći broj visokih funkcionera MUP RS duboko umočen u narko vode.


Njihova saznanja su, nažalost, potpuno tačna. 


7.

Policija Hrvatske pustila je, nakon što su izvadili 250 kilograma, dva kamiona da natovare po kontejner i krenu put Laktaša, kako bi uz pomoć MUP RS, uhapsili naručioce.



Kamioni sa kontejnerima u kojima se nalazilo 300 kilograma kokaina i 250 kilograma bezvrijedne tvari koja lični na kokain su, po prelasku u BiH, dobili pratnju.


I to policijsku, jer su kokain pratili visoki policijski funkcioneri kako bi spriječili da ga iko zaustavi.


8.

Šef policijske Narkopratnje bio je Slobodan Torbica, nekadašnji načelnik PU Gradiška.


U cijeli posao bio je uključen i Nebojša Tojagić iz Banjaluke, pripadnik NarkoGrupe Milivoja Lovrenovića Čaruge. To je samo još jedan u nizu dokaza o čvrstoj uvezanosti Igora Dodika i Siniše Kostreševića sa Čarugom i njegovom grupom.



Tojagić je uhapšen u novembru prošle godine u akciji “Storidž 2”, a odnedavno je u kućnom pritvoru.


9.

Nadomak Banjaluke desio se manji incident - saobraćajna policija zaustavila je kamione, ali je intervenisao Torbica i nastavili su svoj put ka Laktašima.


Nešto prije samog dolaska kamiona sa kokainom u Laktaše, policija Hrvatske obavještava MUP RS da je krajnja destinacija na kojoj treba biti istovareno 550 kilograma kokaina jedna firma u Laktašima.


Da podsjetim, cilj je bio da se kokain u toj firmi lageruje, a odatle prebaci u zemlje EU.


10.

Dok su kamioni sa svojim kokainskim tovarom stigli u Laktaše, informacija dobijena iz Hrvatske o ogromnoj količni kokaina je već “procurila”.



Umjesto akcije hapšenja, uslijedila je akcija spasavanja: Hitno su obaviješteni vozači kamiona, kao i kupci kokaina, u ovom slučaju Igor Dodik, Nenad Nešić i Milutin Danilović, Ljuban Ećim i, naravno, “Pablo”, koji nisu smjeli narediti da se narkotici istovare u firmi u Laktašima, već su naložili vozačima da okrenu kamione i odvezu ih ka Istočnom Sarajevu.


Istovremeno, Kostrešević i Marić koji su obavijestili policiju Hrvatske da sve “drže pod kontrolom”, naređuju postavljanje “zasjeda” za dva kamiona, u kojima se nalazilo 300 kilograma kokaina i 250 kilograma bezvrijedne tvari, na putu od Laktaša do Banjaluke i izlazima iz Banjaluke.



Kreće fingirana akcija u kojoj su zaustavljene desetine raznoraznih kamiona, samo nisu ona dva u kojima su bili kontejneri sa kokainom.


Jednostavno su nestali - isparili.


11.

Šta se zaista desilo: Marić I Kostrešević su “kasno” naredili da policija vrši pretrese kamiona, te su ona dva “uspjeli” bez ikakvih problema da napuste teritoriju Laktaša i Banjaluke, nakon čega je uslijedila “velika” akcija pretresa svih kamiona koji su prolazili tim putevima.


Naravno, pomenuti kamioni koji su putovali u Istočno Sarajevo, sve vrijeme imali su pratnju narkoinspektora iz MUP RS, i to po naređenju Kostreševića i Marića (kako ih neko ne bi slučajno zaustavio i otkrio šta voze).



Tako su spaseni i Igor Dodik i Nenad Nešić i Milutin Danilović, ali i 300 kilograma kokaina.


Tako je propao i MUP RS.


12.

Šta je dalje bilo sa ogromnom količinom kokaina? Ponovo je, ilegalnim kanalima, prebačena u Hrvatsku. Na ovom mjestu moram stati kako ne bih ugrozio istragu, ali, svakako, mogu navesti da postoje čvrsti pisani dokazi, kao i svjedoci ovog zločinačkog akta. 


Ko je “Pablo”? Na to pitanje neću odgovoriti ja, već Igor Dodik, Nenad Nešić, Mića Danilović i Ljuban Ećim kada budu pohapšeni.  (nastaviće se)

недеља, 26. јун 2022.

Vlado Sedam Crta Dnevno Đajić - Punih usta i još Punijeg nosa

piše: Slobodan Vasković


Vlado Crta Đajić me u svom posljednjem kokainskom uratku, objavljenom na YouTube, nazvao - "Izbezumljenim, prljavim bjeguncem Vaskovićem" zato što sam ga nazvao "Doktor Crta". Potom je "Doktor Crta", Izbezumljen od kokaina, prljav od trgovine kokainom i bjegunac od stvarnosti, zbog čega intenzivno koristi kokain, rekao da mi stoji na raspolaganju.


"Stojim njemu i bilo kome na raspolaganju da dođu da uzmu nokat, dlaku, urin, krv i sve drugo i svakog minuta daću im da nose gdje god hoće, jer sam se ovdje zaklinjao i širom i užom porodicom i svim što imam da ja nisam nikada ni vidio kokain, a tek da sam koristio"!



Dear Crta, šta ćeš mi ti na raspolaganju?! Posebno tvoji kokainom maksimalno natočeni dijelovi tijela. 


Kada te se pogleda, jasno je na čemu si. Flex!


Kada se pročita sa kim si najbolji prijatelj i pogledaju fotografije i video-klipovi, jasno je da nisi samo korisnik nego i diler. I to nemali. 


Dear Crta, ti ćeš uskoro biti na raspolaganju organima gonjenja zbog trgovine narkoticima. I brojnih neriješenih ubistava i samoubistava na UKC RS.


Samo strpljivo. Kad sam već ja strpljiv, što se ti toliko žuriš? Naredio ti Narko"General" Siniša Kostrešević ili, pak, njegov "saučesnik" u onih 300 kilograma kokaina o kojima sam nedavno objavio detaljne informacije, a nastaviću sutra?!


Crta, ako ti već toliko smeta taj nadimak, može i Vlado Sedam Crta Dnevno Đajić. Ili koliko već "vučeš", a "vučeš" k'o parnjača.


Što se tiče "one Begićeve stvari" koje su ti "puna usta", ne bih to komentarisao. To oko "punih usta one Begićeve stvari" raspravi sa njim. Bitno je da ti nos bude prohodan i da nastaviš da se umivaš urinom, jer si čuo da to podmlađuje!


U nastavku podsjećam na tekst u kojem sam detaljno dokumentovao veze Vlade Sedam Crta Dnevno Đajića sa narkodilerima, ubicama i, naravno, Narko"Generalom".


Vlado Đajić - Crta koja spaja Škaljarce i Kavčane u Banjaluci (10.05.2022.)


Vlado Crta Đajić

Piše: Slobodan Vasković


Vlado Crta Đajić, predsjednik Gradskog odbora Sekte u Banjaluci i direktor UKC RS Banjaluka, osim kafanskih, “ajfon” i političkih veza, ima veoma razgranate i narkoveze.


Pisao sam već o tome, ali su se, u međuvremenu, mnoge stvari iskristalisale, došao sam i do novih saznanja, tako da je neophodno nastaviti sa raspakivanjem njegovog narkodosjea, koji je deblji od “Anatomije”.


Crta ima, što je zaista rijetkost, odlične veze i sa pripadnicima Škaljarskog i Kavačkog klana u RS, iako je, za nijansu, bliži prvom gangu.

Braća Ozren i Ognjen Savić su njegovi najbolji prijatelji, a Ozrenu Saviću je u toku suđenje zbog trgovine narkoticima, dok je Ognjen još uvijek pod istragom.


Savići su uhapšeni u policijskoj akciji “Klub 2”, 17.06.2019., a optužnica je dosad potvrđena protiv dvojice od devet uhapšenih. 


Protiv Ozrena Savića je potvrđena 22.12.2021. godine, dok je protiv Igora Radoševića potvrđena 07.04. ove godine, a za koji dan, preciznije, 15.05., zakazano mu je ročište na kojem se treba izjasniti o krivnji.


Prilikom hapšenja pronađeno je nekoliko kilograma hašiša, drugih narkotika, a sumnjičeni su i za zelenaštvo i brojne druge kriminalne radnje.

Ozren Savić kojem se sudi mnogo je opasniji od svog brata Ognjena i on ima direktne veze sa Škaljarskim klanom u Crnoj Gori.

Ognjen i Ozren Savić

Njegov kum je Zoran Mrvajević Mrva, trenutno u zatvoru u Crnoj Gori, koji se tereti za nekoliko likvidacija i važi za jednog od najopasnijih pripadnika Škaljarskog klana.

Zoran Mrvaljević Mrva

Isto tako, izbjegao je nekoliko pokušaja da bude likvidiran, a njegova “baza” je Herceg Novi.

Crta Đajić sa Savićima radi raznorazne poslove; Suvlasnici su vile “Žad” koja se vodi na Šefa Ozrena Savića; Ognjen Savić je čak zaposlen u UKC RS, prima platu i ostale benefite, iako nikada nije došao na posao; Istina, ponekad svrati kod Crte da se zajedno slikaju.

Crtu, Ognjen Savić zajedno sa dilerima, prati na svim njegovim skupovima na kojima bude i notorni Milan Tegeltija. 

Posebno na žurkama koje perverznjak Crta organizuje u prostorijama Sekte.

 


Interesantno je da na žurke Crta poziva i svoje prijatelje Kavčane. O njima u jednom od nastavaka narkodosjea Crte Đajića, a sada da podsjetim da je u odličnim odnosima sa Srđanom Svjetlanovićem, šefom Kavčana u Banjaluci, koji je bio u bjekstvu zbog sumnji da je izvršio likvidaciju u Nikšiću, ali je uhapšen u Beogradu, 09.02. ove godine.


Srđan Svjetlanović (29) iz Banjaluke, jedan od osumnjičenih za krvavu pljačku pošte u Nikšiću u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja LJubiša Mrdak, uhapšen je 09.02.u Beogradu, objavile su beogradske “Novosti”.


Još su naveli da je uhapšen na osnovu Interpolove potjernice.


“Bjegunac je lociran i pronađen u jednom stanu u Beogradu. U pretresu stana pronađeno je više dokumenata s njegovom fotografijom i lažnim identitetima“, rekli su za “Novosti” izvori bliski istrazi.

Ranije sam objavio fotografije koje svjedoče o prijateljskim odnosima Vlade Crte Đajića, predsjednika Gradskog odbora Sekte u Banjaluci i Svjetlanovića koji je pripadnik Kavačkog Klana i jedan od ubica Ganga.


Svjetlanovića su, nakon ubistva u Nikšiću, u Banjaluci krili, između ostalih, Narko"General" Siniša Kostrešević i Vlado Crta Đajić, sve dok ubica nije pobjegao u Beograd. Objavio sam to 09.11.2021. godine.


Podsjećam da sam tada objavio da Kavčane u Banjaluci predvodi Srđan Svjetlanović, ubica, rodom iz Kneževa, kojeg štiti Siniša Kostrešević, “General” NarkoKlana i direktor Policije RS, kao i njegov blizak rođak Nebojša Svjetlanović, šef Jedinice za obuku u MUP RS.

Crta je u posebno dobrim odnosima sa Kavačkim Narko”Generalom” Sinišom Kostreševićem po čijem nalogu je tajno liječio Bojana Raonića, logističara Kavčana u RS, o čemu sam detaljno pisao. (nastaviće se)