четвртак, 20. јануар 2022.

HOROR VIDEO/Roditeljska pažnja: “Oda Crti” u izvedbi Poltrona&Poltrona


Piše: Slobodan Vasković


U tekstu “Dok pacijenti iskaču kroz prozore, Vlado Crta Đajić se bavi osnivanjem UKC orkestra” objavio sam da je Crta formirao nekakav orkestar UKC-a. 


Namjera mu nije bila da uveseljava pacijente, koji sve češće zahtijevaju, da dr Šmrk podnese ostavku zbog nesposobnosti, već da mu UKC orkestar komponuje nekoliko ultrapoltronskih pjesama, kako bi mu olakšali muke i dali na značaju, jer je riječ o veoma beznačajnom tipu, sklonog svim perverzijama, opijatima i alkoholu, što ga čini veoma opasnim po okolinu.


Posao oko osnivanje Ukletog UKC orkestra Crta je povjerio Željku Derajiću, svom ličnom poltronu, koga su mu na karoseriji kamioneta, dovezli iz Čelinca.



Crta je poltrona Derajića zaposlio u UKC i to na poziciju portparola te zdravstvene ustanove. Derajić je istovremeno zadužen i za organizovanje stranačkih žurki Crvene Sekte. 


I za komponovanje i izvođenje “Oda” Crti koje su toliko sramotne da su članovima orkestra nekoliko puta otpadale uši tokom snimanja. Pa su morali da im ih lijepe.


Pažljivo sam, uz maksimalnu zaštitu ušiju, preslušao nekoliko puta tu bijednu poltronsku pjesmicu, pod nazivom “Evo Direktora”; Jezivo je.



“I kad radiš i kad piješ najbolji si među nama”, dio je teksta Derajića sa karoserije. 


Slab tekstopisac; Nikakav - zaboravio je navesti - i kad šmrčeš!!! Derajić je kažnjen zbog tog teškog propusta, a evo kako to izgleda kada Crta “pije i radi bijelo”. 


O Crti Derajić pjeva kao o bogu, a sa njim i Bucko Aco koji se, za svaki slučaj, držao dubine kadra, kako ga ne bi iz prve prepoznali kao gmizavca. Džaba se držao.


Ima još jedan vrlo značajan stih.


“Direktore glavu gore, svakako si ti u pravu ppjij sada punu čašu i zapjevaj onu našu”, urla mršavušni Derajić “sa karoserije”, ponovo zaboravljajući  ušmrkivanje. Ali nije Crta zaboravio.


Direktor je popio, ušmrknuo i evo šta smo dobili.


Crta je baš veseljak kada je teško stimulisan.



Na sceni, dok Milorad Dodik urla, djeluje kao izgubljen, nikako nađen. Standard.