среда, 5. јануар 2022.

Da li je Dodik iznenađen: Njegov prijatelj i poslovni partner Aco Makedonac, osim bliske saradnje sa Narko”Generalom” Kostreševićem i pranja narkonovca za Kavački klan, veoma aktivno radio i sa uhapšenim Narkodilerima Bojanom Cvijetićem i Aleksandrom Nikolićem; Mičić, Ubica u pokušaju, biće zatvoren, ali i Šehovac i Dežurni tužilac iz noći pokušaja likvidacije narkodilera Sikime

Ljupče Makedonče, Milorad Dodik i njegov narkoprijatelj i partner Aco Makedonac


Aleksandar Mičić je od  Bojana Cvijetića kupovao opijate i to preko Aleksandra Nikolića, koji je uhapšen zajedno sa Cvijetićem u akciji “Transporter”. Aco Makedonac i Nikolić imali su razvijene narko-poslove, ali i načine na koji peru novac o čemu ću pisati u nastavku.

Dodik je, možda, iznenađen ovim Mičićevim vezama, koje ga direktno dovode i u vezu sa Cvijetićem; Kako njega, tako i Narko”Generala” Kostreševića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik ulazi u ogromne probleme zbog svog narkoprijatelja i saradnika Aleksandra Mičića, zvanog Aco Makedonac, ne samo zbog nedavnog pokušaja ubistva iza kojeg stoji njegov narkosaradnik, već i zbog brojnih narkoveza. 


NarkoDiler Aleksandar Mičić

2.

Prije nego pojasnim Mičićeve “Skaj” i “Anom” veze, koje su vrlo opasne po Dodika, a, usput, potpuno ruše njegovu nedavno proklamovanu “borbu” protiv NarkoKlanova (iako je na čelu najvećeg - Kavačkog u RS), iznijeću nove detalje o pokušaju likvidacije narkodilera Gorana Sikime koji je, za dlaku, izbjegao smrt.


Sikimi treba da presudi pravosuđe, a ne narkokriminalac Mičić.


Mjesto zločina gdje je narkodiler Aco Makedonac pokušao ubiti narkodilera Sikimu

3.

Idemo redom. 


Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, jedan od najvećih narkoperača novca Kavačkog klana u RS i narkodiler, biće zatvoren bez obzira na to da li će Branislav Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo i dežurni tužilac, u noći 01/02.01.2022. godine, kada je Mičić sa leđa pogodio sa četiri hica narkodielra Gorana Sikimu, uspjeti da zataškaju ovaj očiti pokušaj likvidacije.


Sasvim izvjesno je da će i Šehovac biti zatvoren zbog saradnje i zaštite koju pruža NarkoKlanovima i zataškavanja brojnih kriminalnih radnji - od pranja novca, dilanja droge, preko pljački, premlaćivanja, nasilništva, ali i zločina koje je on lično počinio.


Narkonačeelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac

4.

Uz to, Šehovac će biti zatvoren i zbog zataškavanja likvidacije narkodilera Gorana Sikime, kojeg je pokušao ubiti Makedonac, a sasvim je realno da će, iz istog razloga, biti zatvoren i dežurni tužilac te noći koji je učestvovao u pokušaju zataškavanja ubistva Sikime.


5.

Sikima je sa četiri hica pogođen sa leđa, što je jasno iz depeše MUP-a Kantona Sarajevo, koju su uputili PU Istočno Sarajevo, nakon što je Sikima smješten u bolnicu.



“Doktori Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo konstatovali su da je Sikima zadobio 'teške tjelesne povrede opasne po život', koje se ogledaju u vidu dvije prostrelne rane u predjelu leđa (slabina), lijeve ruke i lijevog ramena, nakon čega će isti biti podvrgnut opreativnom zahvatu”, navodi se u depeši.


Sikimi je, tokom operacije, odstranjena slezena, što dovoljno svjedoči o težini rana koje je zadobio.


NarkoDiler Sikima nakon operacije u KCUS

6.

Međutim, činjenica da je Makedonac pucao Sikimi u leđa, ukazuje da se ne može govoriti nikako o “nužnoj samoodbrani” zbog broja ispaljenih hitaca u metu Ace Makedonca. To, međutim, nije ponukalo dežurnog tužioca da privede pucača u prostorije OJT, kako bi ga saslušao, već je sve prepustio Šehovcu.


Dežurni tužilac je pokušaj ubistva okrakterisao kao djelo “Ugrožavanje sigurnosti”, što dovoljno svjedoči o sluganstvu pojedinih pripadnika pravosuđa NarkoDilerima i peračima narkonovca. 


7.

Uputio sam pitanja OJT Istočno Sarajevo u vezi sa ovim slučajem, ali sam dobio vrlo kontradiktoran odgovor bez kvalifikovanja djela.



“Obavještavamo vas da je u noći 01/02.01.2022. godine oko 3.20. časova na području opštine Istočno Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja usljed čega je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, te je hospitalizovano u UKC Sarajevo.


O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac, koji je izašao na lice mjesta i u čijem prisustvu je izvrđen uviđaj. Nakon prikupljenih inicijalnih informacija o navedenom događaju utvrđeno je da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za predlaganje mjere pritvora. Dežurni tužilac je naložio preduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio. S obziorm da se radi o ranoj fazi svih činjenica i okolnosti ,nismo u mogućnosti da vam pružimo više informacija u ovom trenutku”, odgovoreno mi je iz OJT Istočno Sarajevo. 


Mjesto pokušaja likvidacije

8.

Potpuno je nelogično, nepojmljivo i neprihvatljivo da u istom dopisu iz OJT odgovore da je “došlo do upotrebe vatrenog oružja usljed čega je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede”, ali da je “utvrđeno da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za predlaganje mjere pritvora”.


Jedno sa drugim nikako ne ide, riječ je o pokušaju prikrivanja likvidacije, a to što su iz OJT “zaboravili” da mi saopšte su djelo već okvalifikovali kao “Ugrožavanje sigurnosti”, a ne “Ubistvo u pokušaju”, svjedoči da su dio, bar kada je Dežurni tužilac iz te noći u pitanju, zločinačke grupe koja pokušava zataškati pokušaj likvidacije.


Aco Makedonac, narkodiler i perač narkonovca

9.

Dodikov prijatelj, narkodiler i, uz Nenada Nešića, najveći perač narkonovca, Aco Makedonac ne može biti nikako miran, posebno ne srećan, što mu je još jedan pokušaj likvidacije, zasad, prošao nekažnjeno. Zasad, jer će i za pokušaj ubistva Sikime odgovarati zajedno sa svojim saučesnicima u zataškavanju.


10.

Mnogo veći problem za njega su Skaj veze sa Kavačkim klanom iz RS, za koji je prao novac, a čiji je politički zaštitnik njegov prijatelj Milorad Dodik.



Na čelu Kavačkog klana u RS nalaze se Narko”General” Siniša Kostrešević, Igor Dodik (Banjaluka), Dejan Ilić Tigar, Zoran Stevanović, Siniša Mijatović (Zvornik) i Ljuban Ećim (Beograd).


Već sam objavio da je Mičić svakodnevno bio na vezi, putem Skaj aplikacije, sa Narko”Generalom” Kostreševićem, a da je , nakon pada Skaja, komunikacija nastavljena standardnim aplikacijama.


Mičić je bio u velikim poslovima i sa Dejanom Ilićem Tigrom, jednim od najopasnijih Kumova Klana, kao i sa Nenadom Nešićem, takođe velikim peračem narkonovca i narkodilerom.


11.

Međutim, dešifrovanje Skaj aplikacije pokazalo je da je Aco Makedonac bio na stalnoj “Skaj” vezi i sa uhapšenim NarkoDilerom Bojanom Cvijetićem. 


NarkoDiler Bojan Cvijetić

Cvijetić je bio savjetnik Dragana Mektića, bivšeg Ministra bezbjednosti, koji je, kao i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, bio na Cvijetićevom platnom spisku.


Osman Mehmedagić Osmica

12.

Aleksandar Mičić je od Cvijetića kupovao opijate i to preko Aleksandra Nikolića, koji je uhapšen zajedno sa Cvijetićem u akciji “Transporter”. Aco Makedonac i Nikolić imali su razvijene narko-poslove, ali i načine na koji peru novac o čemu ću pisati u nastavku.


NarkoDiler Aleksandar Nikolić

Aco Makedonac je, nakon ovih saznanja, druga (nakon Željka Radovanovića Kreče), izuzetno važna, narkokopča Gangova koji su djeluju u RS.


13.

Dodik je, možda, iznenađen ovim Mičićevim vezama, koje ga direktno dovode i u vezu sa Cvijetićem; Kako njega, tako i Narko”Generala” Kostreševića.



14.

Da bi raščistili stvari, Dodik i Mičić, stari dobri narkoprijatelji, moraće ponovo prošetati zajedno. (nastaviće se)