понедељак, 24. јануар 2022.

UKC RS - sigurna kuća za pravosnažno presuđene kriminalce; Vlado Crta Đajić čini sve kako bi onemogućio odlazak dr Marinka Lovre na izdržavanje kazne zatvora


Piše: Slobodan Vasković 


1.

Opštepoznato je da Crvena Sekta, formalnog naziva SNSD, obiluje ološem najgore vrste. Ipak, u posljednje vrijeme se po svojoj monstruoznosti izdvojila jedna individua - Vlado Crta Đajić.


2. 

Da je Crta teški kriminalac, to je jasno svima. Međutim, niko nije očekivao da će on, inače ljekar po struci, u vrlo kratkom vremenu pokazati da u sebi nema ni trunke ljudskosti. Zato i ne treba da čudi što su građani Banjaluke, u izbornoj kampanji 2018. godine, na pokretni bilbord sa Crtinim likom dopisali riječ „ubice“.



3.

Da je Crta teški monstrum najbolje dokazuje slučaj doktora Marinka Lovre. Radi se višestruko presuđivanom kriminalcu, koji uprkost izrečenim kaznama i dalje „liječi“ građane.


 

4.

Prve kriminalne aktivnosti dr Marinka Lovre vezuju se za 2016. godinu. Preciznije, on je u decembru te godine uhapšen na svom radnom mjestu, u Opštoj bolnici Prijedor. Razlog hapšenja je uzimanje mita u iznosu od 500 KM, kako bi sačinio lažni nalaz.

 


5.

Lovre je za to krivično djelo osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 20.000 KM. Umjesto da mu tada bude izrečena i mjera zabrane rada kao ljekara, Lovre je nastavio da uništava živote građana.

 

6.

Tako je on ponovo osuđen i to presudom Okružnog suda u Prijedoru od 1.7.2020. godine, zbog krivičnog djela Nesavjesno pružanje ljekarske pomoći. Naime, Lovre je pacijentici izvadio zdrav jajnik. Za taj monstruozni čin on je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od godinu dana. Pokušavao je na razne načine da eskivira izvršenje te kazne, ali su mu sudovi prvo odbili zahtjev za zamjenu kazne zatvora za novčanu kaznu, pa zatim i zamjenu kazne zatvora za rad u javnom interesu.


7.

Lovre je zbog svojih kriminalnih aktivnosti dobio otkaz u Opštoj bolnici Prijedor. Ipak, nije mu dugo trebalo da nađe novo zaposlenje, ovaj put u UKC-u RS, na čijem čelu se nalazi Vlado Crta Đajić. Lovre je u toj zdravstvenoj ustanovi zaposlen 19.2.2018. godine, na radnom mjestu doktor medicine specijalista u Klinici za za opštu i abdominalnu hirurgiju.



8.

Na žalost građana, Lovre još uvijek nije proveo niti jedan dan u zatvoru, a u tome mu pomaže Crta. Lovri je već četiri puta dozvoljeno odlaganje izvršenja kazne zatvora, od čega je u tri posljednja slučaja kao razlog naveden „obaveza završenja započetog posla u Covid timu UKC RS“. 



Pomenuti osnov za odlaganje je ništa drugo do uvreda zdravog razuma; Zato što pandemija virusa Covid 19 može da traje godinama, što bi hipotetički moglo značiti da monstrum Lovre neće odležati ni dana u zatvoru.



9. 

Bitno je napomenuti da će, prema zadnjoj odluci suda, Lovre ostati na slobodi do 1.2.2022. godine. Međutim, prema mojim informacijama on će podnijeti novu molbu za odgađanje izvršenja kazne zatvora.



10.

Na kraju, treba reći da je zbog slučaja vađenja zdravog jajnika Lovri prvostepenom presudom Osnovnog suda u Prijedoru od 17.2.2020. godine bila izrečena mjera zabrane obavljanja ljekarskog posla u trajanju od 5 godina. Na žalost, troje monstruma iz sudskog vijeća Okružnog suda u Prijedoru je u tom dijelu ukinulo prvostepenu presudu, zbog čega je Lovre dastavio da „liječi“ građane.


11.

Podnio sam Okružnom sudu u Prijedoru zahtjev za dostavljanje drugostepene presude, a sa nestrpljenjem čekam da pročitam kojom pravnom logikom su se rukovodili monstrumi iz drugostepenog vijeća, prilikom ukidanja pomenute mjere zabrane obavljanja ljekarskog posla. (nastaviće se)