среда, 5. јануар 2022.

„Elektroprenos BiH“ - omiljeno državno preduzeće funkcionera SNSD-a i članova njihovih porodica


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Svima je poznato da je Milorad Dodik okrutni makijavelista. Pored toga, poznato je i to da je on veliki licemjer, kao i da u tom pogledu za njim puno ne zaostaju ni drugi članovi Crvene Sekte.

 

2.

Dok Dodik biračima godinama „prodaje“ tezu da se bori protiv države BiH, on istovremeno svojim kadrovima popunjava brojne agencije, zavode, direkcije i preduzeća formirane na nivou BiH.

 

3.

Nema tog člana SNSD-a koji nije svoje oko bacio na preduzeće „Elektroprenos BiH“, sa ciljem da se zaposli u istom. Razlog je vrlo jednostavan, u tom preduzeću su najviše plate u BiH. Moji izvori iz tog preduzeća su mi potvrdili da početna plata radnika sa visokom stručnom spremom iznosi oko 2.500 KM. Ukoliko radnik napreduje na neku od šefovskih pozicija, onda se njegova plata penje i do nevjerovatnih 5.000 KM.


4.

Jedan od najglasnijih Dodikovih „boraca“ protiv BiH je narodni poslanik Srđan Mazalica. Dok on polugladne birače zamajava pričom o raspadu BiH, istovremeno od državnog preduzeća te iste BiH prima neto platu od nekoliko hiljada KM. 



Prema podacima CIK-a, Mazalica je u periodu od 01.12.2017. - 30.11.2018. godine ostvario neto platu u ukupnom iznosu od 36.661,27 KM. To znači da je on u tom periodu primao mjesečnu neto platu u iznosu od 3.055,10 KM. Pored toga, Mazalica prima i naknadu kao narodni poslanik.

 

Igor i Sanja Radojičić

5.

Da je Mazalica „mala maca“ pokazuje primjer Sanje Radojičić, supruge Igora Radojičića. Ona je na vrlo sumnjiv način prebačena iz Ministarstva finansija Republike Srpske u preduzeće „Elektroprenos BiH“, na poziciju savjetnika. 



Prema podacima CIN-a, Sanja Radojičić je u 2015. godini ostvarila neto primanja u iznosu od 49.862,34 KM (4.155,19 KM mjesečno).


6. 

U omiljenom državnom preduzeću Crvenih Sektaša je poodavno uhljebljenje našla i narodna poslanica Dušica Šolaja. 


Dušica Šolaja

Ona je trenutno zaposlena na poziciji izvršnog direktora za kadrovske poslove, što znači da je njena plata čak i veća od plate Sanje Radojičić.


7. 

U pomenutom preduzeću je duži niz godina zaposlen i Igor Vidović, nekadašnji Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske. 


On je 2016. godine bio kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini Grada Banja Luka.


Igor Vidović i Dragana Ristić

8. 

Poput Vidovića, na istim izborima kandidat SNSD-a za odbornika je bila i Dragana Ristić, koja je takođe uhljebljenje našla u preduzeću „Elektroprenos BiH“. Nju je u pomenuto preduzeće zaposlio  Srđan Mazalica, a o motivima za tu uslugu ću pisati drugom prilikom.


Ivana Džombić

9. 

U plejadu „vrsnih“ kadrova SNSD-a, koji primaju enormne plate u preduzeću „Elektroprenos BiH“, spada i Ivana Džombić (djevojački Tegeltija). Radi se o ćerci Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. 


Željka, Stefan i Filip Cvijanović

10.

Naravno, tu je zaposlen i sin Željke Cvijanović - Filip, još u vrijeme dok je Mama bila premijerka. "Transparency International" BiH utvrdio je tada da je Filip Cvijanović dobio posao, iako je imao najmanji prosjek ocjena u odnosu na ostalih 12 kandidata koji su se prijavili na to radno mjesto. Nije to nikakvo čudo - ispodprosječnost je karakteristika Sektaša.  (nastaviće se)