понедељак, 10. јануар 2022.

Praznično Zataškavanje Pokušaja Ubistva iza kojeg stoji Aco Makedonac, narkodiler i veliki perač narkonovca u režiji Branimira Šehovca i Narko”Generala” Kostreševića; Gdje je Makedončeva žrtva narkodiler Goran Sikima, pogođen četiri puta u leđa, kojeg je PU Istočno Sarajevo preuzeo iz KCUS Sarajevo?!


Piše: Slobodan Vasković


1.

Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, zajedno sa nadležnim tužiocem OJT Istočno Sarajevo, nastavlja da štiti Aleksandra Mičića, zvanog Aco Makedonac, koji je u noći 01/02 teško ranio Gorana Sikimu, narkodilera, ispalivši mu četiri hica u leđa.


NarkoDiler Sikima je operisan u KCUS-u Sarajevo, a već četiri dana nakon operacije, Šehovac je zatražio njegovo izručenje. 


2.

“Dana 07.01.2022.godine u 10,30 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice G.S., rođen 1974.godine, nastanjen u Istočnom Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 394. KZ RS (Izazivanje opće opasnosti). O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u nadležnost policijskim službenicima PS Istično Novo Sarajevo”, navedeno je na zvaničnoj stranici MUP-a Kantona Sarajevo.



3.

Očito je da je vatreni obračun u Istočnom Sarajevu, u kojem je jedan od najvećih perača narkonovca i narkodiler Aco Makedonac teško ranio narkodilera Sikimu, okarakterisan kao “Izazivanje opšte opasnosti”, s tim što je djelo stavljeno na račun Sikime, sa četiri metka u leđima, a ne na račun Ace Makedonca, koji ga je izrešetao.


4.

Preuzimanjem narkodilera Sikime, samo četiri dana nakon što mu je izvađena slezena, Šehovac, načelnik PU i zaštitnik velikih narkodilera i perača narko novca, kao i tužilac koji vodi slučaj, pokazali su da žele sve da zataškaju i spasu Mičića odgovornosti za pokušaj ubistva po svaku cijenu.


5.

Pitanje je kako se Sikima tako brzo “oporavio”, te je nakon dva metka u slabine i dva u lijevu ruku mogao da napusti KCUS?! Pitanje je i gdje je sada Sikima - da li je u pritvoru ili je u bolnici u Istočnom Sarajevu?!



Sve se dešava u vrijeme praznika, a PU Istočno Sarajevo ništa ne saopštava o ovom vatrenom obračunu. Očito je da neradne dane oni provode radno-zataškavajući cijeli slučaj.


Jedino što su iz PU Istočno Sarajevo saopštili je da je došlo do pucnjave.



ISTOČNO SARAJEVO – Muškarac je ranjen u pucnjavi koja se dogodila rano jutros u Istočnom Novom Sarajevu, rekla je Srni portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Ona je rekla da je do upotrebe vatrenog oružja došlo u 3.30 u Hilandarskoj ulici. Ranjeni muškarac prebačen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Više informacija biće saopšteno nakon uviđaja koji je u toku.





Nakon toga više nije saopšteno ništa, ali su određeni režimski mediji “otkrili” da je Sikima narkodiler, ali nisu “otkrili” da je Mičiću to već drugi pokušak ubistva. Očekivano, jer Mičić puca, dila drogu, pere pare od narkotika… u ime NarkoRežima koji razara RS.



6.

Uprkos teškom ranjavanju pucanjem u leđa, pokušaj ubistva iza kojeg stoji Mičić okarakterisan je kao “Izazivanje opšte opasnosti”, a ranije se tvrdilo da je Aco Makedonac pucao u samoodbrani, te da je njega narkodiler Sikima prvi napao i da mu je dva puta pogodio jaknu.


7.

Tragikomično je bilo filovanje javnosti lažima iz PU Istočno Sarajevo kada se pogleda depeša Kantona Sarajevo u kojoj je jasno navedeno da je narkodileru Sikimi u leđa pucao narkodiler i veliki perač narkonovca Aco Makedonac, koji uživa zaštitu Milorada Dodika, Ljubiše Ćosića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva, direktora Policije i Narko”Generala” Siniše Kostreševića.



8.

Upravo po nalogu Kostreševića čini se sve kako bi se Mičić oprao od odgovornosti i zataškao cijeli slučaj.



Prema mojim informacijama, kobne noći narkodileri Mičić i Sikima su se dogovarali dugo da se nađu na parkingu kod pumpe “Brčko gas” i u blizini restorana “Perla” koji je u vlasništvu Ace Makedonca kako bi “poravnali poslovne račune”.


Jedini “poslovni računi” koje mogu imati ova dva dilera su droga i prljavi novac od narkotika. 


9.

Narkodiler Sikima je na mjesto sastanka stigao taksijem, što nije uobičajeno za one koji imaju namjeru bilo koga da likvidiraju, dok je Mičić došao pješke. 


Rasprava između njih dvojice trajala je nekih četrdesetak minuta, nakon čega se Mičić iznervirao i ispalio niz hitaca u Sikimu. Od toga su ga četiri pogodila u leđa.



Nije poznato da li je Sikima pucao, ali je objavljena spekulacija da je pogodio dva puta jaknu Makedonca.


10.

Ispaljeno je te noći 14 hitaca, ali sasvim je moguće da su ispaljeni iz jednog pištolja, jer dobar dio ima okvire za 14 metaka.


11.

Narkodilera Sikimu je taksi, koji ga je dovezao na mjesto gdje se sa njim obračunao narkodiler Makedonac, odvezao do Opšte bolnice u Sarajevu, nakon čega je prebačen u KCUS.


12.

Sve to dešavalo se 02.01.o.g., a od tada do danas ne postoje zvanične informacije iz PU istočno Sarajevo koje štiti narkodilere, narkoperače novca, a ne građane. (nastaviće se)