четвртак, 13. јануар 2022.

Slomljena Karika "Kartela": NarkoPacov Šehovac sada pokušava zataškati zataškavanje pokušaja Ubistva i spasavanja Dvostrukog Ubice u pokušaju Ace Makedonca, koje je lično vodio; Ćosić zvani “Ždrale” gradi apartmane u “Obućina Barama”

 


Piše: Slobodan Vasković

1.

Kavački NarkoKartel je, zasad, odlučio da Aleksandra Mičića, perača njihovog narkonovca i narko dilera, “pusti niz vodu”, a fokusirali su se na spasavanje policijskog NarkoPacova Branimira Šehovca, načelnika PU Istočno Sarajevo, zaštitnika Kavčana, svih drugih kriminalaca i Ubica u pokušaju.

NarkoŠehovac

2.

NarkoŠehovac je tek 12.01. javnost obavijesto o dostavljanju Izvještaja protiv narkodilera Gorana Sikime i svog štićenika Mičića, zvanog Aco Makedonac, tereteći ih obojicu za pokušaj Ubistva, deset dana nakon pokušaja likvidacija.


3.

Kakva iznenadna iluminacija NarkoŠehovca koji je, prethodno, učinio sve da zataška pokušaj Ubistva koji je počinio njegov štićenik i finansijer Aco Makedonac.


4.

Kako nisam odustajao da se rasvijetli to nedjelo, da se narkodileri kazne, pri tom objavljujući istinite detalje pokušaja likvidacije, tužilac Milka Vaselić je “proviđenjem” odustala od kvalifikacija “Ugrožavanje sigurnosti”, “Izazivanje opšte opasnosti” (što je vidljivo iz saopštenja MUP Kantona Sarajevo, koji je Sikimu uhapsio u KCUS, 07.01. i predao PU Istočno Sarajevo).



Sve je, istog tog 07.01., prekvalifikovala u dva Pokušaja Ubistva. Odnosno da je Sikima pokušao ubiti Mičića, a Mičić njega.

5.

Bitno je naglasiti da su Režimski mediji iz RS ćutali ravno deset dana, ignorišući dvostruki pokušaj Likvidacije, da bi, nakon što sam objavio i da je Mičić već u pritvoru, kao i Sikima (koji je, trenutno, u bolnici), odjednom doživjeli “istraživački impuls” i “obavijestili” svekoliku javnost da se desio pokušaj dvostrukog ubistva, pri tom stavljajući Acu Makedonca uz Đorđa Ždrala, a Sikimu uz Darka Eleza. 


Elez i Ždrale

6.

Na naslovnoj fotografiji jasno se vidi da je Mičić vrlo blizak Miloradu Dodiku i Ljubiši Ćosiću, gradonačelniku Istočnog Sarajeva, koji im valjda liče na Ždrala i Eleza.


"Darko", "Đoka" i Aco Makedonac
7.
Posebno je burleskno bilo insistiranje na tome da Mičić nije pogodio Sikimu u leđa, što bi trebala biti odbrana Šehovca i tužiteljke Vaselić zašto odmah nisu uhapsili Mičića. 


Međutim, kada se pročita zvanično saopštenje OJT Istočno Sarajevo, čije objavljivanje je pravi šok za sve poznavaoce “rada” te tajne organizacije, na čijem sajtu postoji samo ime Glavnog tužioca i nijednog drugog, lako je uočljivo da mediji koji brane Šehovca (posredno i Mičića) nisu ni čitali saopštenje ili, ako su ga čitali, nisu ga uopšte razumjeli.


8.

U Saopštenju OJT Istočno Sarajevo, koje treba uokviriti, jer je pravi raritet, se navodi:


Navedena lica se sumnjiče da su dana 02.01.2022. godine, oko 03:20 časova, u ulici Hilandarska, na lokalitetu parking prostora kod zgrade broja 25, a u neposrednoj blizini Benzinske pumpe Brčko Gas, opština Istočno Novo Sarajevo, a nakon što je M.A. krećući se navedenom ulicom prema svojoj kući primjetio S.G. koji je na licu imao kapuljaču i zaštitnu masku preko lica, te istog pozvao da je skine kako bi vidio o kome se radi, što ovaj nije učinio već je izvadio vatreno oružje – pištolj, nepoznate oznake, serijskog broja i kalibra koji je imao kod sebe i usmjerio ga u pravcu M.A., te u namjeri da ga liši života ispalio najmanje dva hica od kojih je jedan pogodio u jaknu, te se okrenuo i počeo bježati kako bi se udaljio sa lica mjesta, da bi potom M.A. iz vatrenog oružja – pištolja, marke „Smith Wesson“, crne boje, serijskog broja XXX, kalibra 9mm, koji je imao kod sebe, a za koje oružje posjeduje odobrenje nadležnog organa za držanje i nošenje u smislu Zakona o oružju i municiji (“Službeni glasnik RS” br. 26/16, 18/17, 31/18 i 58/19), ispalio najmanje osam hitaca u pravcu S.G. koji je bježao, sve u namjeri da ga liši života, od kojih ispaljenih hitaca su S.G. pogodila četiri i time mu prouzrokovali tjelesne povrede koje su konstatovane u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a zbog kojih povreda je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu toj zdravstvenoj ustanovi.


9.

Vaselićeva jasno navodi da je Sikima bježao od Makedonca dok je ovaj u njega sasipao osam zrna, od kojih su ga pogodila četiri.


Makedonac je Sikimi, izvan svake razumne sumnje, pucao u leđa, osim ako mu Sikima nije “bježao u zagrljaj”.


Ostalo je nejasno zašto je Sikima prestao sa napadom, nakon što je pogodio jaknu i to jednom, kako se navodi, a ne dvaput, kako je to Šehovac ranije pustio "ispod radara" i preko Narko"Generala" Kostreševića u javnost?! I nigdje Makedončevog "ranjenog prsta", kako su to naveli Režimski mediji. Mora da je Vaselićeva zaboravila na njega ili Makedonac uopšte nije pogođen u prst, što je mnogo bliže istini! 


Aco Makedonac, lak na pištolju i na jeziku

10.

Posebno je interesantno da je narkodiler Sikima nakon dva nesupješnog hica počeo da bježi, a Makedonac navodno tek tada izvadio pištolj i počeo da puca, što je tek jasan dokaz da je imao namjeru da ga ubije.

Sikima, narkodiler koji je ranio jaknu Makedonca

11.

Da budem zeru ciničan - kada ga je ugledao, prije pucnjave, na parkingu, Mičić je sigurno rekao:”Dobro veče, možete li skinuti masku”, sasvim slučajno već držeći pištolj u rukama!  


12.

Tužilaštvo još navodi, kako bi unaprijed pomoglo i Makednocu i Šehovcu, da Mičić posjeduje dozvolu za oružje, koju nikako nije smio dobiti, jer je, prije pokušaja ubistva Sikime, već imao jedan pokušaj likvidacije, 2005. godine, kada je Milorada Rosuljaša upucao u glavu.


Tužilaštvo bi moralo istražiti kako je Ubica u pokušaju dobio dozvolu za nošenje oružja i ponovo pokušao ubiti?!


Sikimin pištolj nije nađen.


13.

Nigdje nije navedeno kako je Sikima stigao do taksija koji ga je odvezao u Urgentni centar, gdje su ga saslušali pripadnici Kantonalne policije i, u depeši upućenoj PU Istočno Sarajevo, naveli da je pogođen sa leđa.

depeša MUP Kanton Sarajevo


Prema mojim informacijama, Sikima je na zakazan sastanak sa Makedoncem, oko neraščišćenih narkoporavnanja, stigao taksijem koji ga je i odvezao u Urgentni centra u Sarajevu.


14.

Uzalud se NarkoŠehovac brani - namjeravao je, zajedno sa Radomirom Cerovinom, načelnikom Odjeljenja za organizovani kriminal, zataškati pokušaj Ubistva Sikime koji je počinio njihov šitćenik i poslodavac Aleksandar Mičić, veliki perač narkonovca i narko diler.


Tekstovi koje naručuje NarkoŠehovac imaju za cilj zataškavanje njegovog pokušaja zataškavanja likvidacije.

Cerovina

15.

Da li će i kada će NarkoŠehovac i NarkoCerovina biti smijenjeni već je nebitno, jer su morali poodavno biti uklonjeni iz policije, ali će, svakako, obojica biti uhapšeni u skorom vremenu kao dio kavačkog NarkoKlana.


16.

Hapšenje Mičića dovelo je do pucanja jedne značajne karike Kavačkog Kartela u pranju novca od opijata, a cijeli slučaj treba nastaviti pomno pratiti, jer Kartel neće odustati od pokušaja spasavanja Mičića, ne zbog njega, već prljavog novca koji su prali preko teškog kriminalca.


Milanko Kajganić

Ukoliko Tužilaštvo BiH u najskorije vrijeme ne preuzme i pritvori Acu Makedonca koji je održavao vrlo intenzivnu Skaj vezu (nakon pada Skaj-a, preko drugih aplikacija) sa Sinišom Kostreševićem, Narko”Generalom” i direktorom Policije, Dejanom Ilićem-Tigrom, Igorom Dodikom i drugim kumovima Ganga, kao i sa uhapšenim narkodilerima Bojanom Cvijetićem i Aleksandrom Nikolićem, od kojih je kupovao narkotike i preprodavao, onda se već može postaviti vrlo ozbiljno pitanje koliko je Milanko Kajganić, v.d. Glavnog tužioca BiH, zajedno sa saradnicima, odlučan da se obračuna sa NarkoKlanom. 


Isto se odnosi i na Međunarodnu zajednicu, koja ističe neophodnost borbe protiv kriminala i korupcije, posebno protiv velikih NarkoKlanova, koja je donijela u BiH dešifrovanu aplikaciju: Vrijeme brzo teče, sada je do Kajganića i ostalih tužilaca koji istražuju NarkoKartel, a što se tiče Međunarodne zajednice ukoliko se i ovaj put oslone na "domaće izvođače radova" džaba su dešifrovali, a i krečili.


17.

Sada je već vrijeme da pređem na stvarnog “Ždralu” - Ljubišu Ćosića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva, koji je stvorio Aleksandra Mičića, Acu Makedonca.


"Darko" Ćosić "Ždrale"

18.

Već sam to detaljno pojasnio u tekstu “Ćelijski Toksični Organizmi: Putnici ka Rešetkama, sa kartom u samo jednom smjeru”, a sada ću iznijeti detalje učešća Ljubiše “Ždrale”, a i Eleza, u NarkoProjektu “Obućina Bare”, gdje je gradio i član njegove bande Mičić.


NarkoProjekat -"Obućina Bare"

Cijeli NarkoProjekat vodi Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca, reketaš, teški zločinac i miljenik Milorada Dodika.

NarkoNešić

19.

Ni Darko “Ždrale” Ćosić nije mogao izdržati, već je morao pokazati narkopare, stečene godinama služeći NarkoKlanu.


Zato je krenuo u izgradnju apartmana u “Obućina Barama” (opština Trnovo).


apartmani Ćosića&Sektaša u izgradnji

20.

Ćosićeva “ekipa” sastoji se od nekoliko “investitora”: Sa njim grade još Marko Vidaković, član Predsjedništva Sekte, sektaški načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić (na teritoriji opštine i dalje je veoma aktivan Klan koji pere narkonovac kroz izgradnju objekata) i Miljan Sladoje, direktor Staračkog doma, Ćosićev rođak.


More Marko Narko Vidaković

Grade objekat u kojem će svako od njih imati po tri apartmana. Pohlepnim Prokletnicima nikada dosta. (nastaviće se)