среда, 19. јануар 2022.

Velimir Kostović, načelnik PU Foča, sluga Kavčanina Gordana Pavlovića i zaštitnik ubilačkih nasilnika poznatih kao “Braća Dalton”, iako bi ih trebali zvati “Braća Klanton” (VIDEO)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Velimir Kostović, šesti je u nizu načelnika Policijskih uprava MUP RS, koji je u direktnoj službi kriminalaca i NakoKlana Kavčana, koji djeluje u Republici Srpskoj.


2.

Kostović je iskompleksirani nasilnik. On policajcima naređuje da sve građane Foče, koji ne gledaju blagonaklono na njegovo kriminalno djelovanje, kažnjavaju i ako "hodaju trotoarom"; Jer, u Foči je i šetnja trotoarom opasna, ukoliko nisi pripadnik Kostovićeve grupacije nasilnika, dilera, švercera svega što se švercovati može.

3.

Kostović je, takođe, pripadnik Kavačkog Klana, a neposredni šef mu je Gordan Pavlović Goci, ujedno i vlasnik Regije Foča. On već deceniju i po nekažnjeno trguje narkoticima: prevozi velike količine svih vrsta opijata.

NarkoPavlović i NarkoStevanović

4.

Pavlović je naslonjen direktno na Zorana Stevanovića, jednog od tri Zvornička NarkoKuma, koji čine "mozak Kavčana u RS". Uz njega su tu još Dejan Ilić Tigar i Siniša Mijatović (njega su izolovali i spremaju za Žrtvenog jarca), dok su ostali kumovi Igor Dodik i Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko”General" (Banjaluka), te zločinac i ubica Ljuban Ećim (Beograd).


NarkoDodik Junior

5.

Odnosom Kostovića i Pavlovića, kao i zajedničkim narkoposlovima, tek ću se baviti, a sada mi je namjera da predstavim kakav bolesni idiot je Kostović i kakve bolesne nasilnike štiti, jer oni prebijaju po njegovom nalogu.


6.

To su, po zlu, čuvena fočanska “Braća Dalton”, Stojan, Mitar i Veljko Blagojević, koji su brutalno polomili Milana Jokanovića. U tom napadu su Jokanoviću polomljene kosti glave i lica. "Braća Dalton" nije adekvatna karakterizacije te trojice smrtonosniih batinaša; Mnogo je primjerenija - "Braća Klanton"! 


"Braća Klanton" su 10.12.2019. godine doslovno izmasakrirali svoju žrtvu, a Jokanović je bio u komi nekoliko dana. Očito da je riječ o pokušaju ubistva. To svjedoči jezivi Video premlaćivanja gotovo do smrti.

Naravno, Kostović je poslao Izvještaj o “teškim tjelesnim povredama”, umjesto o pokušaju ubistva, “Daltoni” su i pritvoreni, ali već nakon par dana pušteni da se brane sa slobode.


7.

Jokanović je, nakon premlaćivanja ostao invalid, a “Daltoni” i dalje nasmetano, i pod zaštitom Kostovića, u Foči prave nove invalide.


Potpuno su zaštićeni, posjeduju podrum pića i kafanu u kući u kojoj žive; Rade i u kafani (kao i u Foči) šta hoće, a policija tu nikada ne zalazi.


8.

Kostović se, sa takvim ubilačkim ološem i šljamom, udružio i sve je to poznato Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova koji je i imenovao Kostovića, kao što mu je poznato i da mu je tog načelnika PU preuzeo narko”General” Siniša Kostrešević.


9.

Međutim, Lukač ne čini ništa da promijeni užasavajuće stanje u MUP RS.


Mogao bi sa nekoliko jednostavnih poteza dati veliki doprinos borbi protiv kriminala i korupcije; Naravno kada bi htio, ali budući da je riječ o, najblaže rečeno, izuzetno tvrdoglavoj i netolarantnoj osobi, koja je sklona umišljanju da sve zna i umije, teško je povjerovati da će povući te jednostavne poteze - smijeniti neke od teško kriminalizovanih načelnika Policijskih uprava, koji su, listom, posjedovali Skaj telefone. I koji će listom biti pohapšeni. Nema tog Lukača koji ih može spasiti.


Lukač

10.

Nabrojaću samo neke načelnike PU koji su već trebali biti zatvoreni, a ne samo smijenjeni - Aleksandar Vasiljević (Zvornik), Branimir Šehovac (Istočno Sarajevo), obojica pripadnici Kavačkog klana; Miloš Brkić (Banjaluka), koji je privatizovao PU i koji štiti Miju Brnića dilera heorina, ali i reketira brojne ugostitelje, vlasnike firmi za kamionski prevoz, dok podređene, koji ne podržavaju njegove kriminalne poslove, teško progoni i maltretira.


"Žuti" Brkić

11.

“Žuti” Brkić je do te mjere privatizovao PU da zaposleni u upravi moraju kupovati čak i prasad sa njegove privatne farme. Zvuči apsurdno, ali Brkić je kompletnu PU podredio ličnim interesima. 


Tu je, neizostavni, Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška čija sam nedjela, kao i ostalih, već detaljno opisao.

"Bijeli" Škorić

Ne treba zaboraviti ni Slobodana Radinkovića, načelnika PU Doboj, koji je ubici Dariu Jekiću dojavio da se skloni prija akcije "Storidž 2". Kada objavim sve podatke o tome (ne mogu još uvijek zbog interesa istrage, biće jasno koliki zločin je počinio Radinković).


12.

Ako su Lukaču navedena šestorica “najbolji kadrovi”, kakvi li su tek najgori?!!!


Lukač bi trebalo da zna da hapšenje Narko”Generala” Siniše Kostreševića, direktora Policije, koje on ne može izbjeći (samo je pitanje tajminga), nije početak i kraj borbe protiv kriminala. "Skaj" aplikacija, koja je dešifrovana, sve će odvesti direktno u zatvor, pa su Lukačevi postupci apsolutno nerazumljivi i apsolutno nepodnošljivi - svjesno drži teške kriminalce u vrhu MUP RS.


Nije samo Narko"General" bio na "Skaj" aplikaciji!!! 



13.

Uostalom, ukoliko želi da oslabi uticaj Kostreševića koji je, izvan svake razumne sumnje, preuzeo Šehovca, Vasiljevića i Kostovića pod svoju punu kontrolu, morao bi da ih smijeni i da hapšenje čekaju kod kuće, premotavajući “Skaj” filmove, kojih mogu da se sjete.


NarkoŠehovac

Što se tiče Brkića i Škorića, nakon smjene, mogu da rade na farmi prasića “Žućka” i organizuju akcije - velike rasprodaje prasića po sniženju dok čekaju svoj red za zatvor.


Ista situacija je i sa Radinkovićem.


14.

Lukač nedjelovanjem pokušava spriječiti ono što je nemoguće srpiječiti - razotkrivanje činjenice da su brojni od najznačajnijih funkcionera MUP RS teški kriminalci, zlotvori, čuvari narkodilera i perača narkonovca…

Ništa bolja situacija nije ni sa drugim policijskim agencijama u BiH, a hapšenje samo Narko”Generala” je kap u okeanu kriminala i neće Lukača načiniti nikakvim herojem, kao što on to očekuje. Još manje se može tome nadati nakon notorne činjenice da on ne smjenjuje one koje smijeniti može, za koje zna da su kriminalci, ali i dalje ne reaguje.

Narko"General"

15.

Dok Lukač čeka, za to vrijeme, Narko”General” pokušava da se spase, reorganizuje snage zajedno sa Igorom Dodikom i čini nova nedjela sa četvoricom od šestorice nabrojanih načelnika PU. Neće se spasiti, biće uhapšen. Kao i oni. 


Kao i “Žuti” Brkić i “Narko” Škorić, koji su STR-ovi. (nastaviće se)