среда, 29. јун 2022.

Prazne Mlohave Mješine


Piše: Slobodan Vasković


1.

"Svi oni koji su koristili kriptovane telefone i 'Sky' aplikaciju, predlažem im da sami dođu i da se predaju, ispričaju šta su radili, jer će policija prije ili kasnije doći do njih", rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, na konferenciji za novinare u Banjaluci, 02.02. ove godine.


Bila je to vrlo ozbiljna najava Lukača da će MUP RS hapsiti NarkoDilere i njihove saradnike, bez obzira da li su u politici, pravosuđu, policiji, podzemlju…


2.

Lukač je naglo zaćutao nakon nepuna dva mjeseca, krajem marta ove godine.


Ostala je od svega izjava sa kojom se sada svi u Regionu sprdaju, a Lukač pokušava da se spase potpunog nabijanja u “crnu zemlju” i totalnog javnog poniženja tako što ni po koju cijenu ne dozvoljava smjenu Miloša Brkića, načelnik PU Banjaluka.


3.

Narodski rečeno - “Spao je na Brkića” ili “Od onako opakog Lukača ostao je samo Brkić”!

4.

Lukača je “ukinuo” Dodik koji nije ni blizu moćan kao nekada; Rekao bih čak da je gotovo pa potpuno nemoćan, a preostalo mu je tek nešto snage da u najbližem okruženju, unutar Sekte, ponekog satare. 


Sve izvan toga je vrištanje kako bi prikrio gubitak moći koja postoji još samo u snoviđenjima Sektaša.


5.

Ostaje pitanje zbog čega je sve Lukač zanijemio i nestao?!


Za jedan dio “zaslužan” je Osman Mehmedagić Osmica koji je Dodiku dostavio presretnute razgovore u kojima je upecan Lukač.


Pisao sam o tome u tekstovima “Osmica je izdao službenu legitimaciju OBA BiH narkobosu Bojanu Cvijetiću na molbu Dragana Mektića; Čaruga ‘radio’ i za Osmicu; Osmica pomogao Dodiku da Lukača ponovo stavi pod kontrolu” i “Kraj Dragana Lukača: Dodik je slomio Lukača uz pomoć Osmice”!

6.

Da podsjetim, početkom Lukačeve miinistarske karijere, on je “uletio” u “mjere” OSA BiH na kojima je bio Željko Đekić, narkodiler i izvođač pljačkaških radova nad imovinom Republiike Srpske.


Lukač je zahtijevao od Đekića naknadu za određene poslove koje je kriminalac radio.


Sve je kvalitetno snimljeno, a Osmica je snimak zadržao za sebe. Tako je Lukač tada spasen.


Mehmedagić je to učinio po zahtjevu svojih narkoprijatelja Bojana Cvijetića i Dragana Mektića koji su u to vrijeme vodili Ministarstvo bezbjednosti BiH, ali i opasnu NarkoGrupu čiji je glavni informator bio Osmica. Zato se i nalazi visoko na platnom spisku Cvijetića kojem je čak dao službenu legitimaciju OSA BiH.


Nakon otvaranja SKAJ i ANOM aplikacija, Lukač je javno pokazao volju da pohapsi zločince koji su je koristili, među njima i Kavačkog Narko”Generala” Kostreševića.



Milorad i Igor Dodik nisu sjeli sebi dozvoliti da u potpunosti izgube vlast nad MUP-om RS, odlučili su da zaštite Kostreševića, a u tome m je vrlo nesebično pomogao Osmica. On je to učinio kako bi pokušao zaštiti sebe.


8.

Osmica se neće spasiti, džaba mu učešće u “povaljivanju” Lukača; neće se spasiti ni Mektić, kao ni Diana Kajmaković, Narko”Majka” koja je, koristeći tužilčku poziciju, pokušala da “otkrije ko stoji" iza mene, što je zloupotreba položaja.  


Otkriću uskoro kako je i preko koga pokušala. Naravno, ništa nije saznala, ali jesam ja o njoj - uskoro joj slijedi nova suspenzija.


O “SkajTetki” dovoljno za danas, vratimo se Lukaču.


9.

Ima još vrlo značajnih detalja u vezi sa njim na kojima ga je Dodik bacio “pod sebe”, što je Pirova pobjeda nekadašnjeg moćnika koji još jedino ucjenama uspijeva da, koliko toliko, drži na okupu najviše funkcionere Sekte koja se bespovratno rašiva i raspada toliko je trula. 


10.

Međutim, snimak iz Osmicinog “džuboksa” nije jedini “argument” koji je Dodik predočio Lukaču o njemu, nakon što je Lukač Dodiku nekoliko puta predočio dokaze da je Kostrešević - Narko”General”.


11.

Budući da je Lukač pozivao da se “sami predaju”, pa “zanijemio”, ako uskoro “progovori” bilo bi dobro da odgovori čime ga je onemoćali Dodik ucijenio?


-Ima li to ikakve veze sa željezom (ne u krvi)?


-Ako ima, otkud Dodiku ti “željezni argumetni”?


-Ima li Lukačevo nejavno demisioniranje sa pozicije ministra i predaja ove takozvane institucije u šake Narko”Generala” ikakve veze sa likvidacijom Nebojše Čubrilovića u Banjaluci?


12.

Mogao bih pitanja pisati danima. Sasvim je dovoljno da odgovori na navedena tri. Ili ću opet ja morati?!


Lukač, odgovorio/ne odgovorio, ostaje činjenica da su i Dodik i on tek sjene nekadašnjih moćnika.


Lukač se skroz povukao, nadajući se (uzalud) da će se nekako već izvući; Dodik urla i viče u prazno; Sve što pokuša osuđeno je na množenje sa nulom; Sva ta vika toliko je slaba, providna i lažna, da mu se čak ni eho sopstvenog urlanja ne vraća. 


Toliko je Dodik oslabio da ga je visoki predstavnik Kristijan Šmit zamalo "utopio" u čašici rakije, a da je nije ni popio.


Dodikova moć je prošlost. Mješina je prazna, mlohava; U oktobru će biti uklonjena. (nastaviće se)