субота, 25. јун 2022.

“Pablo” - Nova pitanja za Igora Dodika i Nenada Nešića i samo jedno pitanje za Dragana Lukača


Piše: Slobodan Vasković


Nisam završio Dosje “Pablo” o 300 kilograma kokaina koji su stigli u jednu firmu u Laktaša, iza koje stoji Igor Dodik. 


Dobar dio cijele narkoakcije opisao sam u tekstu “Kako su Igor Dodik, Nenad Nešić, Siniša Kostrešević, Mladen Marić i Mića Danilović spasili 300 kilograma kokaina; Nešić je Kajmakovićki, koja je sakrila njegovu Skaj aplikaciju, novac isplatio preko Davora Kneževića, njenog savjetnika”, koji sam objavio 18. juna ove godine.


Nastavak sam objavio u tekstu - “‘Pablo’”, Ećim, Igor Dodik, Nešić, Kostrešević… svi u 300 kg kokaina; Istrage protiv NarkoMame Diane Kajmaković i NarkoIdiota Dragana Mektića o njihovim NarkoPoslovima”, 22. juna o.g.


Međutim, ima još mnogo veoma zanimljivih informacija o ovom velikom narkoposlu koje svjedoče kako je bio ustrojen Kavački klan u Republici Srpskoj, kako je funkcionisao i kako su pojedini pripadnici policije direktno učestvovali u pratnji konvoja sa ogromnim, milione evra vrijednim, količinama kokaina. Naravno i koliko miliona su Igor Dodik, Nenad Nešić i ostale narkofunjare, zarađivali na jednom tako velikom kriminalnom djelu kao što je prodaja stotine kilograma kokaina u zemljama EU.


Idem ustaljenim redom u ovom slučaju: Prvo dajem mogućnost Igoru Dodiku i Nenadu Nešiću da odgovore javno na vrlo jednostavna pitanja, što će im sigurno pomoći kada budu presuđivani. 


Pitanja su prelaka tako da sa lakoćom i njih dvojica, iako vrlo vrlo ograničeni, mogu na njih dati, bez većih problema, odgovore; Jasne i precizne!


Ukoliko oni ne odgovore, moraću da za nekoliko dana objavim niz novih, vrlo sočnih detalja, o akciji krijumčarenja stotina kilograma kokaina iz Južne Amerike do Laktaša.


Pitanja za Igora Dodika i Nenada Nešića:

-Ko je “Pablo”?


-Nije, valjda, da tako hrabri “branioci sprstva” ne smiju odgovoriti na to vrlo jednostavno pitanje?


-Koliko ukupno kokaina ste u pomenutom “poslu” u kojem su učestvovali i “Pablo”, kao i Milutin Danilović i Ljuban Ećim, naručili iz Južne Amerike?


-Koja je cijena bila za kilogram u Južnoj Americi, a po kojoj cijeni ste namjeravali da ga prodate u zemljama EU?


-Kako se zove visoki policijski funkcioner MUP RS koji je lično pratio kamione sa kokainom, kako bi ih zaštitio od bilo kakve policijske kontrole?


-Ko je od pripadnika Kavačkog klana u RS bio zadužen za organizaciju prevoza i smještaj kokaina?



Samo jedno pitanje za Dragana Lukača

- Kolika je cijena željeza?


(nastaviće se)