четвртак, 23. јун 2022.

Dodik o Slobodanu Stankoviću: “Prokletnik, nikad mu dosta”; Kratka priča o uzrocima “tika” Gladnog i nove fotografije vile u izgradnji Gorana Dodika


Piše: Slobodan Vasković


No1

Brutalni sukob Milorada Dodika i Slobodana Stankovića, njegovog, decenijama, ključnog tajkuna, došao je do tačke ključanja.


Nakon što je Stanković odbio da prepiše pola svoje (dobrim dijelom) otete imovine na Dodika, koji je to ultimativno zahtijevao šef Sekte je odgovorio smjenom Dušana Topić, direktora JP “Putevi RS”, koje je, formalno, bilo u vlasništvu RS, a suštinski privatna Stankovićeva firma.


Stanković se nije mnogo uzbudio zbog toga - njegov konzorcijum “Integral inženjering” ima brojne poslove širom Regiona na koje Dodik ne može uticati. Nije se udostojio čak ni komentarisati Dodikov osvetnički potez, što je šefa Sekte posebno iziritiralo.


U svom sve užem krugu, Dodik je maliciozno prokomentarisao sukob sa Stankovićem riječima: “Prokletnik, nikad mu nije dosta. Otima gdje stigne”! Potom je dodao još jednu, za njega tipičnu, za svakog normalnog nenormalnu izjavu, pa je za Stankovića, aludirajući na njegove zravstvene probleme, rekao: “Neće sastaviti ni godinu dana, ali nastavlja da otima”!


Kada je Stanković saznao za Dodikove morbidne otrovne strijele, kratko je prokomentarisao da Dodik “neće sastaviti (politički) ni do 03. oktobra”!


Još je rekao da mu je “ispod časti” da se na bilo koji način prepucava sa tom "nedoraslom individuom" (Dodikom, op.aut.).


Sukob Dodika i Stankovića započeo je prošle godine, a nakon Dodikovih brojnih zahtjeva da mu Stanković prepiše pola imovine i pritisaka, lično ga je pozvala Slavica Stanković, supruga Akademika građevinkse mafije, i rekla mu da prestane “ili će na zlo izaći”.


Dodik nije prestao, a na zlo je njemu poodavno mnogo toga izašlo.


Svaki dan njegove vladavine samo je produžetak lične agonije (za narod ga nikad nije ni bilo briga), čega je on svjestan, ali i kukavica da to prizna. 


Ne treba ga žaliti, sam je sebe doveo u tu situaciju.


Krug oko njega sve je uži, rapidno se osipa, jer raste svijest da je biti blizak Dodiku isto što i živjeti u nuklearnom jezgru.


No2Zoran Stevanović Gladni i dalje nastavlja da “kao gluva kuja” obija pragove u Banjaluci, ne bi li se kako dokopao “Alumine”, najznačajnije firme u Republici Srpskoj.


Dodik mu je prvo obećao dati direktorsku poziciju, pa ga je potom nabio nogom, pa je sada status quo, ali Gladni navaljuje preko Radovana Viškovića, Dodikovog Vrtnog Patuljka. Koji je spreman na taj zločinački akt za malo bolji paket "humanitarne pomoći"!


Stevanović “demantuje” da mu je namjera pretvoriti “Aluminu” u Fabriku droge. Jedino želi da, kako tvrdi, “namiri” svoje i troškove (nastale tokom pokušaja otimanja "Alumine") svog kriminalnog partnera Gordana Pavlovića Gocija, koji su nekoliko desetina miliona KM.


Radi se o uzalud bačenim parama, ali nikad se ne zna šta će Dodik uraditi, iako se zna da Gladni sada ima novu varijantu - da rasproda zalihe “Alumine”, naplati nenaplaćena potraživanja, sve to prebaci na račune “Pavgorda” i potom, kada Fabrika klekne, isiječe je i proda kao staro gvožđe. 


Vrlo “suptilno”, iako Gladni nikako da prežali što se gvožđe ne ušmrkuje.


Sličnu stvar su on i “Pavgord” uradili i sa nekadašnjom bijeljinskom šećeranom.


Gladnom se žuri, sav je u panici - nedavno su mu teško prebili u Loznici “šefa obezbjeđenja". Razlog je zaista "bizaran" - Gladni je, falsifikatima, oteo zemljište i “dozvole” za carinski terminal u Bratuncu; Preko kojeg planira prebacivati “robu”!


Poruka zbog te prevare bila je brutalna; Slijedi, kako se tvrdi, još brutalnija. Oteo je onima od kojih se ne otima čak i kada si jedan od Kumova Kavačkog Klana u RS. 


“Crveni Kombi” još uvijek prilično vješto prikriva svoje učešće u cijeloj prevari. 


Gladni je od tada stalno pod pratnjom. Preciznije, više pratnji.


Prečesto se osvrće, pa oni koji to primijete misle da je to - tik. E da je tik, bila bi to “pjesmica” za Gladnog. 


No3Familiji Dodik malo šta polazi za rukom, sem izgradnje vila novcem opljačkanim od građana.


Redovno pratim kako teku radovi na vili Gorana Dodika, brata Milorada Dodika, koju gradi u selu Priječani.


Sa radovima je već izišao “iz zemlje”. Iako bi, najrađe, pobjegao iz zemlje. Kada bi imao kud.Gradnja vile mu dođe nešto kao borba protiv stresa, jer zna da u njoj neće provesti ni dana. Vila do oktobra neće biti gotova, a nakon toga (ne desi li se prije), slijedi ili bjekstvo ili robija! Kada je Goran Dodik u pitanju tipujem na robiju; Premalo je mjesta u avionu. (nastaviće se)