субота, 11. јун 2022.

DOSJE/OJT Banjaluka i tužilac Rakić štite mafijašku grupu kriminalca Stojana Vukajlovića, čiji su članovi i Nikola Aleksić, Miloš Aćić i sudija Dalibor Kordić

piše: Slobodan Vasković


1.

Još 26. juna prošle godine u tekstu "Nastavak priče o advokatu Stojanu Vukajloviću i njegovom mafijaškom klanu koji otima nekretnine od građana Banjaluke; Navodim imena oštećenih građana" detaljno sam objavio kako je Vukajlović pljačkao i otimao stanove i zemljište.


Dio njegove ekipe bili su Duško Jović (zvani Suljo) i Aleksandar Lapčević (zvani Lapac), protiv kojih je 25.05. 2021. godine MUP RS podnio nadležnom tužilaštvu izvještaj o izvršenju više krivičnih djela.

2.
Bitno je navesti da su inspektori MUP RS u svom Izvještaju potpuno "zaboravili" istražiti, otkriti i prijaviti organizatora ove zločinačke grupe Vukajlovića, potom Miloša Ačića, funkcionera RUGIP-a, Nikolu Aleksića, trenutno zaposlenog (naravno, nezakonito) u Ministarstvu za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju, te sudiju Dalibora Kordića, Vukajlovićevog intimusa.

3.
Očekivao sam da tužilac OJT Banjaluka Goran Rakić neće oklijevati da privede sve navedene, ali su se moja očekivanja izjalovila. Rakić je, uz znanje Glavnog okružnog tužioca Zorana Bulatovića, naslijedio policijsku "zaboravnost" i nastavio da vodi istragu samo protiv Jovića i Lapčevića iako je i laiku jasno da njih dvojica nisu imali nikakve šanse da otmu stanove, falsifikuju papire i ostale dokumente, te ih prodaju bez pomoći iz RUGIP-a i Gradske uprave.

Međutim, OJT Banjaluka nastavio je sa zaštitom kriminalaca, pa su Vukajlović i ostali navedeni "uvaženi" Sektaši i dalje neokrznuti. 

4.
Svjedoče to i odgovori iz OJT Banjaluka koja sam dobio u dva navrata, jer sam insistirao na tome da mi se odgovori zbog čega se istražuju samo puki izvršioci Lapac i Suljo, a ne i organizatori zločinačke grupe koja je optimala stanove građana Banjaluke i prodavala ih.

5.
Prvo sam 24.03.o.g. uputio dopis OJT da mi odgovore da li su uspjeli otkriti Vukajlovića&co u Rakićevoj istrazi.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 24.03.2022. godine, obratili ste se putem e-maila, te postavili pitanja:
1.U kojoj je fazi istraga protiv advokata Stojana Vukajlovića, Duška Jovića (zvanog Suljo), Aleksandra Lapčevića (zvanog Lapac) i Miloša Aćića koji su malverzacijama i falsifikatima otuđivali stanove i nekretnine koji im ne pripadaju, knjižili ih na sebe i preprodavali?
2.Kolika je ukupna šteta koju je utvrdilo Tužilaštvo, a počinili navedeni?
3.Da li se uskoro može očekivati podizanje optužnice? 
4.Da li je istragom obuhvaćen i sudija Dalibor Kordić, zbog ilegalnog rudarenja kriptovaluta i krađe struje i pomoći navedenim falsifikatorima i pljačkašima?
U skladu sa članom 4. i članom 14. Zakona o slobodi pristupa informacijama (“Službeni Glasnik” RS br.20/01) obavještavamo Vas:
-u vezi sa vašim upitom ovo Tužilaštvo postupa u predmetu protiv Lapčević Aleksandra i Duška Jovića i isti se nalazi u radu u fazi istrage, zbog produženog krivičnog djela Prevara iz člana 230. stav 3. KZ RS, u sticaju sa produženim krivičnim djelom Falsifikovanje isprave iz člana 347. stav 2. KZ RS i produženo krivično djelo Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja iz člana 351. stav 1. KZ RS, počinjeno na štetu više lica. U pomenutom predmetu provode se potrebna vještačenja.
U gore navedenom predmetu ovo Tužilaštvo ne sprovodi istragu protiv ostalih lica koje navodite u vašem upitu, odgovoreno mi je iz OJT Banjaluka.

6.
Zvuči nevjerovatno da je OJT, odnosno Rakić, toliko drzak da želi predstaviti kako Lapčević i Jović mogu ući u Gradsku upravu, RUGIP..., druge institucije, pokupiti dokumente, falsifikovati ih i uraditi ostale prljave radnje,

7.
Nije mi bilo mrsko, pa sam ponovo 26.04. ove godine uputio dopis OJT Banjaluka.

OJT Banjaluka
Zoran Bulatović, Glavni tužilac
Poštovani, dana 29.03.o.g. odgovorili ste mi da OJT ne sprovodi istragu protiv Stojana Vukajlovića, advokata, Miloša Aćića, radnika RUGIP, te sudije Dalibora Kordića u slučaju prevara, već da se istraga sprovodi samo protiv Duška Jovića (zvanog Suljo) i Aleksandra Lapčevića (zvanog Lapac).

Molim vas da mi pojasnite kako su Lapac i Jović, bez pomoći Aćića, došli do adresa stanova, kao i lica na kojima se vode?

Takođe Vas molim da mi odgovorite kako je moguće da su Lapac i Jović uspjeli ući u RUGIP i Gradsku upravu Banjaluka i doći do dokumentacija  o stanovima koji se nalazi u zgradi na adresi ulica Miloša Obilića 46 (stan broj 25), čiji je vlasnik Nebojša Radžević, a potom i  još tri stana, u vlasništvu Esme BušoliŠefketa Bušolija i Eseda Baktirevića. Sve su ih, nakon falsifikovanja dokumenata kod notarke Jane Rodić, prodali.


Takođe Vas molim da mi odgovorite na koji način su osumnjičeni, protiv kojih se vodi istraga, uspjeli doći do preciznih podataka o 800 m2 zemljišta koje pripada Milanu Fišeru i pokušali da i to zemljište otuđe, a da pri tom nisu imali pomoć iz RUGIP, Gradske uprave?


Molim Vas i da mi precizno odgovorite zbog čega pod istragom nije Vukajlović, koji je sa svog računa plaćao porez na kapitalni dobitak i to u ime vlasnika stanova, koji je na taj način nastojao prikriti eventualnu prinudnu naplatu poreza od strane Poreske uprave Republike Srpske, jer bi u tom postupku vlasnici nekretnina mogli saznati da su iste prodate bez njihovog znanja?


Uz sve to, poznato mi je da je Aleksandar Lapčević priznao da je navedena djela izvršio u dogovoru sa Vukajlovićem i Aćićem, pa bih Vas molio da mi odgovorite zašto njegovo priznanje nije uzeto u ozbir ili je na neki volšeban način nestalo?


Poštovani g. Bulatoviću, molim Vas da mi odgovorite da li i u ovom slučaju OJT svjesno krije stvarne organizatore teških krivičnih djela, što jesu Vukajlović i Aćić, a ostrvljuje se na "sitne ribe", poslušnike organizatora zločina kako bi se fingirao "ispravan i odgovoran" rad Tužilaštva?




Dobio sam sljedeći odgovor:

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka  dana 25.04.2022. godine, obratili ste se putem e-maila, te postavili pitanja u vezi sa predmetom protiv osumnjičenih  Jović Duška  i Lapčević Aleksandra .

U skladu sa članom 4. i članom 14. Zakona o slobodi pristupa informacijama (“Službeni Glasnik” RS br.20/01) obavještavamo Vas:


-Okružno javno tužilaštvo Banja Luka odgovorilo je dana 29.03.2022.godine, na vaš upit koji ste  uputili dana 24.03.2022.godine.

Navedeni predmet se nalazi u fazi istrage,  te u  cilju istrage  ne možemo javno analizirati prikupljene dokaze u spisu.

Nakon što tužilaštvo okonča istragu u ovom predmetu, donijeće konačnu tužilačku odluku u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS.

 

8.

Lako je uočiti da su odgovorili da ne mogu "analizirati prikupljene dokaze u spisu", ali da opet nisu odgovorili zašto ne vode istragu protiv Vukajlovića i ostalih, prilično dobro pozicioniranih funkcionera.


Ako su prikupili ijedan jedini dokaz, Vukajlović i svi navedeni trebalo bi da su već u pritvoru, ali nisu.


9.

Zaključak da OJT Banjaluka, Glavni tužilac Bulatović, tužilac Rakić koji vodi istragu, izvan svake razumne sumnje, štite Vukajlovića i ostale navedene, jer su pripadnici vladajuće Sekte, a žele sve svaliti na Lapčevića i Jovića, koji nisu imali ama baš nikakve šanse da sami iznesu teške kriminanlne akte.


Stojan Vukajlović i Igor Radojičić


OJT štiti i vrlo važnog člana Vukajlovićevog klana - kriminalca Nikolu Aleksića. O njegovoj ulozi u cijeloj priči svi detalji su u dodacima tekstu.


Nikola Aleksić

10.

Ipak, najvažniji Vukajlovićev saradnik u monstrouznom projektu otimanja nekretnina je Miloš Aćić. Radi se o sinu Dragana Aćića, nekadašnjeg sudije Okružnog suda u Banjaluci. 


Nema sumnje da je mladi Aćić talenat za kriminal naslijedio od svog oca. Po ko zna koji put se pokazalo da iver ne pada daleko od klade. Doduše, u ovom slučaju bi ispravnije bilo reći da se radi o dvije klade, mlađoj i starijoj varijanti.

 

11.

Miloš Aćić se već nekoliko godina nalazi na poziciji šefa Područne jedinice Banjaluka, u okviru RUGIP-a. Ta pozicija mu omogućava da vrši uvid u sve evidencije nekretnina koje pomenuta uprava vodi.

 

Aćićev zadatak je da Vukajloviću dojavljuje koje nekretnine treba da odrade falsifikatori Duško Jović (zvani Suljo) i Aleksandar Lapčevića (zvani Lapac). 


Miloš Aćić

Nakon toga pomenuti dvojac, u društvu Vukajlovića, odlazi kod nekog od banjalučkih notara, sa punomoći koja sadrži ovlaštenje za prodaju nekretnine. Naravno, radi se o čistom falsifikatu, jer vlasnici tih nekretnina nikada nisu dali takvu punomoć.

 

12.

Na osnovu tih falsifikovanih punomoći oni su kod notara zaključili više ugovora o kupoprodaji nekretnina, a nesrećni kupci su kupoprodajnu cijenu predali Vukajloviću.

 

Na taj način su Vukajlović & CO prvo prodali stan koji se nalazi u zgradi na adresi ulica Miloša Obilića 46 (stan broj 25), čiji je vlasnik Nebojša Radžević. Uvidjevši da im je odlično krenulo, isti su na isti način prodali još tri stana, u vlasništvu Esme BušoliŠefketa Bušolija i Eseda Baktirevića.


Aleksandar Lapčević Lapac

13. 

Stvari po Vukajlovića & CO su loše krenule kada je notar Milenko Delić posumnjao da je jedna od punomoći falsifkovana. On je pozvao kolegu notara koji radi u Hrvatskoj, koji mu je potvrdio da kod njega nije sačinjena punomoć koju mu je Vukajlović predočio. 


Nakon što je notar Delić to rekao Vukajloviću, Vukajlović je pobjegao iz njegove notarske kancelarije. Notar Delić je u međuvremenu preminuo, ali bi Vukajlovićev “bijeg” mogla sigurno da potvrdi Delićeva supruga, advokatica Smiljana Delić, kojoj je on to za života rekao. 


Ovdje treba još reći da je notar Delić pomenutom reakcijom osujetio otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u površini od 800 m2, koje se nalazi iza konzulata SAD u Banjaluci. Vlasnik te parcele je Milan Fišer.


14. 

Većinu ugovora o kupoprodaji Vukajlović & CO su zaključili kod notarke Jane Rodić. Za sada nije jasno da li je ta notarka bila samo neoprezna ili je i ona povezana sa Vukalovićem.


15. 

Da je Vukajlović obični idiot najbolje potvrđuje podatak da je on sa svog računa plaćao porez na kapitalni dobitak i to u ime vlasnika stanova. On je time nastojao prikriti eventualnu prinudnu naplatu poreza od strane Poreske uprave Republike Srpske, jer bi u tom postupku vlasnici nekretnina mogli saznati da su iste prodate bez njihovog znanja.


16. 

Za Vukajlovićevo samopouzdanje je dijelom zaslužan i njegov saradnik Nikola Aleksić. U vrijeme kada su Vukajlović & CO “odradili” najveći broj nekretnina Aleksić je bio zaposlen kao savjetnik za pravne poslove u kabinetu Igora Radojičića. 


Aleksić i Igor Radojičić


Aleksić je tada garantovao Vukajloviću da svojim vezama u Republičkom tužilaštvu RS može spriječiti potencijalu krivičnu istragu. On se pozivao na svoje prijateljstvo sa Slobodanom Ćelićem, republičkim tužiocem zaposlenim u Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala. Prema Aleksićevim riječima, on i Ćelić se dva-tri puta sedmično viđaju na kafi u kafićima “Marcello” i “Dionis”.

 

17.

Od pomenute ekipe, za sada su krivičnom istragom obuhvaćeni samo Jović i Lapčević. Za taj predmet je zadužen Goran Rakić, tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. 


Dodatak 1: "Advokat Stojan Vukajlović formirao mafijaški klan koji otima vrijedne nekretnine na području Banjaluke" (17.06.2021.)

 

Igor Radojičić i Stojan Vukajlović


Piše: Slobodan Vasković 


1. 

Krajem prošlog mjeseca mediji su objavili vijest da je MUP RS podnio nadležnom tužilaštvu izvještaj o izvršenju više krivičnih djela, protiv Duška Jovića (zvanog Suljo) i Aleksandra Lapčevića (zvanog Lapac).

 

Oni se terete da su počinili šest krivičnih djela prevara, dva krivična djela falsifikovanje isprava, jedno krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, jedno krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i jedno krivično djelo prevara u pokušaju, u sticaju sa navođenjem na ovjeravanje neistinitog sadržaja.


2. 

Moji izvori tvrde da se radi o licima sklonim izvršenju krivičnih djela. Lapčević je svoju kriminalnu karijeru počeo davne 2011. godine, kada je iz jedne banjalučke zlatare ukrao zlato.


3. 

Pomenuti dvojac je samo dio mafijaškog klana koji je formirao advokat Stojan Vukajlović. Iako se radi o advokatu vrlo skromnog pravničkog znanja, pokazalo se da se radi o ekstremnom kriminalcu, koji ne preza ni od najgorih zlodjela.


Stojan Vukajlović

4. 

U vrijeme dok je Moralna Nakaza Igor Radojičić bio gradonačelnik Banjaluke, Vukajlović je bio njegova desna ruka. Nakon što je Radojičić uklonjen sa političke scene pod pritiskom Milorada Dodika, Vukajlović je ostao član Crvene Sekte. Bolje upućeni tvrdi da su Vukajlović i Radojičić do danas zadržali prijateljski odnos.


Vukajlović i Dodik

5. 

Poznato je da se Crvena Sekta, formalnog naziva SNSD, nikada ne odriče svojih kriminalizovanih kadrova. Vukajlović je najbolji primjer za to, jer je MUP RS svjesno propustio da u pomenutom izvještaju o izvršenju krivičnih djela kao prvoosumnjičenog označi Vukajlovića.


6. 

Vrlo važan igrač u Vukajlovićevoj mafijaškoj šemi je Miloš Aćić, zaposlen u RUGIP-u na poziciji šef Područne jedinice Banjaluka. Upravo je Aćić zadužen za dojavljivanje Vukajloviću koje nekretnine trebaju „odraditi“ Jović i Lapčević.


Aleksandar Lapčević Lapac

7. 

Nakon što bi Aćić označio nepokretnost, Vukajlović bi naredio Joviću i Lapčeviću da falsifikuju lične isprave vlasnika te nepokretnosti, kao i notarske punomoći. U tim falsifikovanim punomoćima je bilo sadržano ovlaštenje za prodaju nepokretnosti.

 

Na taj način je otuđeno nekoliko stanova u Banjaluci, iako vlasnici tih stanova nikada nisu dali punomoć za prodaju istih. Oni čak nisu ni imali saznanja da su njihovi stanovi prodati.


8. 

Podrazumijeva se da su novac od prodaje stanova međusobno podijelili Vukajlović i ostali članovi njegovog mafijaškog klana. Najveći dio novca su za sebe zadržali Vukajlović i Aćić, dok su Jović i Lapčević od svakog prodatog stana dobijali iznos od po 1.000 KM.


Miloš Aćić

9. 

Prilikom uključivanja Jovića i Lapčevića u njegov mafijaški klan, Vukajlović je istima rekao da ne postoji ni najmanja šansa da budu uhapšeni, jer on ima „jaka leđa“ u pravosuđu. Već sam pisao o tome da su Vukajlovićevi glavni saradnici unutar pravosuđa sudija Nebojša Pejović i sudija Dalibor Kordić. 


sudija kriminalac Nebojša Pejović

Pejović je u međuvremenu uhapšen, dok je Kordić za sada na slobodi. Vukajlović je dio novca od prodatih stanova davao i Kordiću.


10. 

Da paradoks bude veći, Kordić je sudija koji sudi krivične postupke. Umjesto da se njemu sudi za brojna krivična djela učinjena u sprezi sa Vukajlovićem, on je taj koji sudi drugim počiniocima krivičnih djela. Zaista nevjerovatno. 


Kriminalci Vukajlović i Kordić

Treba naglasiti da je Kordić Vukajlovićev kum i da je njegov glavni zadatak da kod kolega tužilaca obezbijedi zaštitu za Vukajlovića od krivičnog gonjenja.


11. 

Kordić za Vukajlovića odrađuje i druge prljave poslove. Jedan od njih je „kopanje“ kriptovaluta. Njih dvojica posjeduju više mašina za kopanje kriptovaluta, koje se nalaze u Kordićevom objektu u naselju Saračica. Za te namjene Kordić je preradio sat za struju, tako da isti bilježi uobičajenu potrošnju, iako te mašine stvarno troše ogromnu količinu električne energije. 



Time Kordić narodski rečeno „krade struju“ i to godinama, a što predstavlja krivično djelo.


Kriminalci Vukajlović i Kordić


Dodatak2: Vukajlović je već bio uhapšen 10.11.2021. godine zbog kriminalnih aktivnosti koje sam otkrio još 18.01.2020.  godine.


Posebno Odjeljenje Republičkog tužilaštva uhapsilo je Stojana Vukajlovića, advokata iz Banjaluke, zbog malverzacija sa sudijom Nebojšom Pejovićem (protiv kojeg je podignuta optužnica 03.08.2021.), kojima su pokušali oštetiti Grad Banjaluku za 256.010 KM. Pejović je priznao krivicu i presuđen je na godinu dana zatvora i 40.000 KM kazne.

Tu aferu sam otkrio još 18.01.2020. godine, nakon čega je klupko kriminala počelo da se odmotava. Preciznije, odmotao sam ga u nizu tekstova.

Vukajlović je konačno uhapšen po nalogu Specijalnog tužioca Miodraga Bajića, a pokušaj prevare Grada je samo dio njegovog ogromnog kriminalnog opusa.

Vukajlovića je štitio bivši gradonačelnik Igor Radojičić.

Vukajlović, nakon hapšenja, nije zadržan u pritvoru, a protiv njega je Okružni sud Banjaluka potvrdio optužnicu 20.04. ove godine zbog prevare sa Pejovićem. Optužnicu je podiglo Posebno odjeljenje RJT na čijem čelu je Miodrag Bajić.

Sudija Pejović već je presuđen na godinu dana zatvora i 40.000 KM kazne.

Draško Stanivuković, prvi čovjek Banjaluke, u izbornoj kampanji 2020. godine je oštro napadao Vukajlovića, ali je, nakon što je postao gradonačelnik, naprasno zaboravio na svog rođaka, jer su on i kriminalac u srodstvu.

Stanivuković

Konačan dogovor o nenapadanju između Stanivukovića i Vukajlovića postignut je u Konjičkom klubu u aprilu prošle godine.  

Koliko je Vukajlović platio Stanivukovićevu "zaboravnost" najbolje zna konsiljere gradonačelnika Nebojša Drinić.

Vukajlović je bezobzirno krao i gradsko građevinsko zemljište koje je, pod zaštitom bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića, prevodio na sebe, pa preprodavao.

Od njega je zemljište za zgradu kupio i Srđan Amidžić, odbornik Sekte u Skupštini Grada. Sve to objavio sam u prethodnim mjesecima. 

Srđan Amidžić

Vukajlović je oteo i to zemljište nezakonitim radnjama.

Amidžićeva zgrada

Glavni saradnik Vukajlovića bio je sudija Dalibor Kordić, o čemu sam detaljno pisao.

Vukajlović i Kordić

Dodatak 3: U tekstu - Radojičićevi kriminalci: Vukajlović, višestruki konvertit, odbornik SNSD-a, prevarama do miliona, zgrada i unosnih prljavih poslova; U shemi prevara i notorna Irena Joldžić, direktorica Centra za socijalni rad, poznata i kao sestra Treptačice “Crvenog Kombija” Natalije Trivić - objavio sam, između ostalog, zaista prebogatu konvertitsku političku karijeru Vukajlovića.


Njegova politička biografija je zaista impresivno svjedočanstvo o tome koliko se isplati konvertitstvo pokvarenjacima poput Vukajlovića i koje pokazuje kakvi sve pokvarenjaci su bitni “igrači” SNSD-a.


 Vukajlović je godinama bio član Srpske radikalne stranke RS, čiji je predsjednik bio Milanko Mihajlica. 


Međutim, 2010. godine Vukajlović, zajedno sa Novom Grujićem (kasnije direktor banjalučkog gradskog preduzeća Depot), prelazi u DNS, interesnu organizaciju.


DNS ga vrlo brzo upošljava u Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, na čijem čelu je tada bio DNS-ov ministar Dane Malešević.


Vukajlović nakon toga prelazi na poziciju savjetnika direktora Fonda zdravstvenog osiguranja RS. 


Nakon sukoba unutar banjalučkog Gradskog odbora DNS-a, Vukajlović je u julu 2017. godine postao član odborničkog kluba „Sloboda“, koji je počeo djelovati “opoziciono”. Na čelu tog odborničkog kluba čiji je jedini cilj bio “Sloboda da pljačkaju” nalazio se notorni Budimir Balaban, osoba koja je nelegalno zaradila milione zloupotrebljavajući svoje pozicije unutar Gradske uprave.


“Opoziciono” djelovanje Balabana ugrozilo je konvertitsku karijeru Vukajlovića i prijetilo da ga odmakne od “Režimske šerpe” iz koje su pripadnici otrovne vladajuće kaste grabili i još uvijek grabe “kao da im je zadnje”, premda je “šerpa” sastrugana gotovo do kraja.



Da bi sačuvao poziciju savjetnika u Fondu zdravstvenog osiguranja RS, prljave poslove na kojima je već bio veoma angažovan i ostvarivao enormnu zaradu, Vukajlović je 23. novembra 2017. godine prešao u SNSD.


Tim povodom Radojičić je rekao da su Balaban i oni koji ga slijede “odabrali pogrešan put i da je Vukajlović vidio da to nije njegov put”.


Radojičić je rekao da će SNSD, Vukajlovićevim dolaskom, “biti znatno ojačan na nekoliko gradskih lokacija”. Ispostavilo se da je najviše ojačan na lokaciji Osnovnog suda gdje se otima, kriminalnim radnjama, gradska imovina, kao i na drugim prljavim poslovima u kojima učestvuje i druga Radojičićeva favoritkinja - neznalica, nesposobna i nekompetenta Irena Joldžić.



Vukajlović je tog 23.11. 2017. godine, nakon prelaska u SNSD, rekao “da će djelovati u interesu građana”.


Protekle godine pokazale su da je djelovao isključivo u spostvenom interesu, nelegalno došao do miliona, bavio se kriminalnim radnjama i drugim prljavim poslovima, a onda odlučio da te vještine iskoristi u pravosuđu.


Tako u julu 2019. godine Stojan Vukajlović napušta posao u Fondu zdravstvenog osiguranja i počinje da se bavi “advokaturom”. (nastaviće se)