петак, 25. септембар 2020.

Stojan Vukajlović, odbornik SNSD-a i štićenik “Tajkuna funkcija” Igora Radojičića, odlukom Okružnog suda spriječen u pljački Grada, teškoj 256.010 KM


piše: Slobodan Vasković


Stojan Vukajlović, štićenik “Tajkuna funkcija” Igora Radojičića, gradonačelnika dijela građana Banjaluke, ostao je bez ogromne zarade, jer je “Okružni sud Banjaluka uvažio je žalbu grada Banjaluka i ukinuo rješenje banjalučkog Osnovnog suda u izvršnom postupku, a radi naplate novčanog potraživanja prodajom šest nekretnina oduzetih u krivičnom postupku od Miloša Šmitrana”!


Ovo je saopšteno je iz Pravobranilaštva Republike Srpske, ali nije saopšteno da su oni propustili da se pojave na namještenoj licitaciji 31.12.2019. godine, kada je Vukajlović, nezakonito, došao u posjed vrijednih nekretnina i u jednom danu postao vlasnik četiri stana, poslovnog prostora i vikendice, za samo 283.400 KM; Grad je oštećen za 256.010 KM!


Naravno, nije im palo na pamet da saopšte da je potpisnik ovih redova otkrio tu kriminalnu aferu i prvi tekst o njoj objavio 18.01.2020. godine, a nakon toga još nekoliko u kojima sam potpuno raskrinkao ovu kriminalnu operaciju.


Procijenjena vrijednost nekretnina iznosila je 566.800 KM.


"Predmet je vraćen na ponovni postupak jer prethodnim zaključkom o prodaji nije bilo određeno da se sve nekretnine prodaju zajedno, pa je time na licitaciji nezakonito uskraćena kupovina ostalim učesnicima", navodi se u saopštenju.


Vukajlović, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka, zahvaljujući činjenici da je član te stranke, stanove je dobio uz pomoć Suda, sudije Nebojše Pejovića, koji mu ih je dodijelio za tričavih 283.400 KM, iako je vrijednost nekretnina procijenjena na 539.410 KM. Stvarna vrijednost nekretnina je mnogo veća od procijenjene.


Stanovi i poslovni prostor su oduzeti od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Gradske uprave Banjaluka, presuđenog marta 2016. godine na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 15.000 KM; Presudom Okružnog suda Banjaluka, Šmitranu je naloženo da Gradu nadoknadi štetu od 539.410 KM.


Vrlo sam zadovoljan što sam spriječio pljačku Grada; Ne očekujem nikakvu zahvalnost od takozvanog gradonačelnika, ali, svakako, očekujem nove prijetnje iz kleptokratskog Režima kojem pripadaju i on i njegov štićenik Vukajlović.


Naravno, ostaje pitanje šta je sa krivičnom odgovornošću Vukajlovića i njegovih saučesnika u ovom poslu?!


Dosje: “Tajkun funkcija”/ Radojičićev štićenik Vukajlović uplatio 283.410 KM za kriminalom otete nekretnine; Radojičić manipulacijama i lažima štiti Vukajlovića; Konačnu riječ o nekretninama daće Okružni sud; Institucije duboko involvirane u sve nezakonite radnje i štite zločince i kriminalce iz vlasti (26.02.2020.)


piše: Slobodan Vasković

1.
Stojan Vukajlović, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada i štićenik Igora Radojičića, Gradonačelnika, uplatio je 28.01. ove godine 283.400 KM za kriminalom stečene nekretnine - četiri stana, poslovnog prostora i vikendice, koje je kupio na kriminalnoj, najmještenoj, licitaciji, 31.12.2019., održanoj tačno u podne.

2.
Uplaćivanje novca svjedoči da Vukajlović smatra da će teško kriminalno djelo u kojem je direktan učesnik biti ozakonjeno i da će on preuzeti u posjed nekretnine vrijedne na tržištu najmanje milion KM; Preciznije, da nadležni organi neće ništa preduzeti, jer je on dio vladajuće kaste, štićenik Igora Radojičića i jer nadležni organi rade isključivo u korist kriminalaca koji nesmiljeno, svakodnevno i sistematski pljačkaju i Grad i entitet. Nikakve istrage ne postoje, a ako slučajno ima nekih radnji, one su direktno usmjerene na zataškavanje pljački.

3.
Novac, koji je uplatio mladi delikvent Vukajlović, je deponovan, jer se o svemu mora očitovati i Okružni sud Banjaluka.

4.
Zato, uprkos uplati, još uvije nije došao u posjed nekretnina, nakon kriminalne licitacije, jer su, u međuvremenu, nakon što sam objavio podatke o ovoj zločinačkoj akciji jednog od banjalučkih političkopravosudnokleptokratskih gangova, uslijedile žalbe Pravobranilaštva (20.01.2020.), potom još četiri lica koja su se prijavila na licitaciju, ali su nezakonito isključeni iz mogućnosti kupovine, kao i Miloša Šmitrana, čija imovina se prodaje na licitaciji zbog presude da je dužan Gradu isplatiti 539.410 KM.

5.
Šmitran je do imovine nezakonito došao zloupotrebljavajući, svojevremno, visoku poziciju u Gradskoj administraciji.

6.
Iako se očekivalo da se Radojičić ogradi od Vukajlovićevog kriminalnog postupka i zatraži odgovornost, kako svog štićenika, tako i nadležnih iz Pravobranilaštva, koji svjesno nisu došli na licitaciju, što je bio dio cijele kriminalne akcije, Gradonačelnik je pokušao sve da relativizuje, koristeći se manipulacijama i lažima; Na taj način on je, izvan svake razumne sumnje, podržao Vukajlovićev kriminalni akt, kao i zločinačku organizaciju koja je osmislila cijeli “paket”.

7. 
Na pitanje da li je gradski budžet oštećen za više od 200.000 KM licitacijom u kojoj je odbornik u banjalučkoj Skupštini grada Stojan Vukajlović, kao jedini učesnik na licitaciji, kupio pet nekretnina, oduzetih u sudskom postupku od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, Radojičić je rekao da gradski budžet nije oštećen ni za jednu KM, jer još nije dobio ni marke. (Glas Srpke)

8.
Radojičić je navedenu izjavu dao 24.01.2020. i ona vrvi neistinama; Grad je oštećen i prije nego je Vukajlović počinio krivično djelo otimanja imovine na namještenoj licitaciji; Grad je oštećen krivičnim djelima koja je počinio Šmitran i to za 539.410 KM; Radojičić je rekao da gradski budžet nije oštećen ni za marku, jer još nije dobio marke, što svjeoči o njegovom plitkom pokušaju manipulacije, jer je u budžetu šteta i dalje od 539.410 KM, od kojih ni marka nije legla na gradske račune.

9.
Radojičić, jasno je, pokušava da zaštiti Vukajlovića i cijeli kriminalni posao. 

Ono što je poseban Radojičićev nitkovluk i što svjedoči da se radi o funkcioneru bez ikakvih skrupula, obraza, morala…, jeste činjenica da je navedenu izjavu dao odmah nakon što je najavio da je Grad podnio tužbu protiv Pavla Kneževića, Bojane Gajanović i Anje Grubačić, kojom traži 178.000 KM zbog, kako je naveo, štete koju je Grad pretrpio neodržavanjem Novogodišnjeg koncerta (doček Nove 2019.).

10.
Grad, po Radojičićevom nalogu, progni troje mladih ljudi, koji nisu nanijeli nikakvu štetu, i, istovremeno, štiti Vukajlovića koji je kriminalnim aktom, na namještenoj licitaciji, kupio milionski vrijedne nekretnine za samo 
283.400 KM; Kako je Šmitranovim nezakonitim poslovima nanijeta šteta Gradu od 539.410 KM, to znači da je Vukajlović, svojim devijantnim postupkom i namještenom licitacijom, oštetio budžet za 256.010 KM; Odnosno za 80.000 KM više nego što je to učinilo troje mladih koje bijedni Gradonačelnik nemilosrdno, neljudski i poput kakve zvijeri progoni.

11.
Sve je tu jasno: Radojičić je bio i ostao “tajkun funkcija” - teško frustrirana, iskompleksirana ličnost koja je za funkciju spremna sve učiniti - gaziti i po mrtvima, ako mu to šefovi narede.

12.

Nedolazak pravobranioca na licitaciju omogućio Stojanu Vukajloviću, odborniku SNSD u Skupštini Banjaluke, da nezakonito stekne četiri stana, vikendicu i poslovni prostor, čime je Grad oštećen za 256.010 KM (24.01.2020.)


piše: Slobodan Vasković

Nakon što sam objavio da je Stojan Vukajlović, odbornik SNSD u Skupštini Grada Banjaluka, nezakonito došao u posjed četiri stana, poslovnog prostora i vikendice, kupujući ih na najmještenoj licitaciji, Pravobranilaštvo RS pokušava da popravi štetu koju su načinili, ali i kriminalne radnje koje su i iz te institucije počinili.

Iz Pravobranilaštva su, 20.01.2020., uputili Obavještenje Osnovnom sudu u Banjaluci kojim traže poništenje licitacije, na kojoj je došlo do namještene prodaje, kojom je Grad oštećen za 256.010 KM (vidi dodatak).

Gdje je krivica Pravobranilaštva? U činjenici da nisu prisustvovali namještenoj licitaciji, 31.12.2019. godine, iako su o datumu njenog održavanja bili uredno obaviješteni, 10.12.2019. godine.


Da su iz Pravobranilaštva prisustvovali licitaciji mogli su već 31.12.2019. spriječiti akt kojim je odbornik SNSD došao do nekretnina na nezakonit i kriminalan način.



Pravobranilaštvo, koje je tražilac izvršenja nad imovinom Miloša Šmitrana, imalo je pravo da na toj licitaciji zahtijeva da se nekretnine prodaju pojedinačno, kako bi se postigla što veća cijena i umanjila šteta koja je počinjena Gradu.

Činjenica da se nisu pojavili samo je dokaz da su i njihovi predstavnici bili sastavni dio prevare, kojom je omogućeno Vukajloviću da dođe nezakonito u posjed nekretnina.

Obavještenje koje su poslali Osnovnoms sudu njihov je pokušaj da se iz cijele priče izvuku neoštećeni, ali to više nije moguće, jer su nedolaskom na licitaciju, 31.12.2019., upravo oni omogućili činjenje kriminalnog djela.

Milimir Govedarica, šef Pravobranilaštva, trebalo bi da odgovara zbog ovih propusta, a Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, mogao bi i protiv njega da podnese krivičnu prijavu, ako je čist u cijeloj prljavoj raboti, koja se sada pokušava popraviti upućivanjem Obavještenja, kako bi se prikrilo da je i Pravobranilaštvo, koje zastupa Grad, direktno učestvovalo u kriminalnom poslu.

Tačno u Podne: Stojan Vukajlović, odbornik SNSD u Skupštini Grada Banjaluka, prevarom, uz pomoć kriminalaca iz pravosuđa, u jednom danu postao vlasnik četiri stana, poslovnog prostora i vikendice, za samo 283.400 KM; Grad oštećen za 256.010 KM; Šta Radojičić zna o prevari?! (18.01.2020.)


Piše: Slobodan Vasković

1.
Stojan Vukajlović, mlada nada SNSD-a, postao je u samo jednom danu ponosni vlasnik četiri stana i jednog poslovnog prostora u Banjaluci, te vikendice sa okućnicom nadomak Grada. I to prevarom u kojoj, osim njega, učestvuju banjalučki Osnovni sud, sudija Nebojša Pejović, Pravobranilaštvo Banjaluka!

2.
Riječju, državni kriminal bez ostatka!

3.
Vukajlović, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka, zahvaljujući činjenici da je član te stranke, stanove je dobio uz pomoć Suda, sudije Nebojše Pejovića, koji mu ih je dodijelio za tričavih 283.400 KM, iako je vrijednost nekretnina procijenjena na 539.410 KM.

4.
Stanovi u oduzeti od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Gradske uprave Banjaluka, presuđenog marta 2016. godine na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 15.000 KM; Presudom Okružnog suda Banjaluka, Šmitranu je naloženo da Gradu nadoknadi štetu od 539.410 KM.

5.
Protiv Šmitrana je podignuta optužnica 04.06.2013. godine zbog zloupotrebe položaja i primanja mita, zahvaljujući čemu je stekao veliki broj nekretnina, preciznije šest stanova i nekoliko poslovnih prostora.



Da bi se Gradu izmirila šteta od preko pola miliona KM, Šmitranu su oduzeta četiri stana, jedan poslovni prostor - sve u Banjaluci, te vikendica u Ivanjici, nadomak Grada, sa cca 1,5 dunuma okućnice.

6.
Da budem precizan, Šmitranu su oduzete i na doboš stavljene sledeće nekretnine:
-Dvosoban stan 61 metar kvadratni u Ulici Vojvode Prijezde 124, procijenjen na 101.260 KM
-Jednosoban stan 49 metara kvadratnih, u Ulici Kralja Alfonsa 6, procijenjen na 127.00 KM
-Poslovni prostor 24 metra kvadratna, u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića 101, procijenjen na 73.100 KM
-Dvosoban stan od 49 metara kvadratnih u Ulici Verska 5, procijenjen na 106.820 KM
-Jednosoban stan površine 24 metara kvadratnih, u Stepe Stepanovića, 50.040 KM
-Vikend kuća sa dvorištem, površine 1748 metara kvadratnih, procijenjena na 108.580 KM, u Ivanjskoj.



7.
Da li se Sudija vodio logikom da je i Šmitran nekada bio pod patronatom SNSD-a u Gradskoj upravi, pa je red da stanovi ne idu ispod “krova stranke” ili je imao neke druge bliske kontakte sa Vukajlovićem, nije poznato, ali je nesumnjivo da je postupio mimo zakona i omogućio Vukajloviću enormno bogaćenje; Jer nekretnine vrijede više od cifre na koju su procijenjene. Uz to, Grad je ostao uskraćen za 256.010 KM.

8.
Interesanto je da se sve odigralo 31.12.2019, Tačno u Podne, tako da je Vukajlović zaista dobio vrhunski novogodišnji poklon, jer Deda Mraz na njemu baš nije štedio; Uostalom kao ni na drugim članovima vladajuće nenarodne kaste. 

9.
Jasno je da je riječ o vrhunskoj namještaljci da Vukajlović, nekada mlađani funkcioner SNSD-a, koji je prije toga bio član odborničkog kluba “Sloboda” Budimira Balabana, pa i DNS-a, postane vlasnik brojnih nekretnina, ranije kupljenih novcem zarađenim Šmitranovim prevarama.

10.
Sada se nekretnine koje je Šmitran kupio opljačkanim novcem, ponovo pljačkaju, a oštećen je ponovo Grad Banjaluka.  

11.
Da su nekretnine pojedinačno licitirane, kako je trebalo biti, njihova cijena premašila bi početnih minimalnih 50% vrijednosti. 



12.
Pitanje je šta o svemu zna gradonačelnik Igor Radojičić, da li je ćutke prešao preko prevare i da li će se Grad žaliti na kriminalnu prodaju nekretnina?!

Da li će Radojičić podignuti krivične prijave protiv Vukajlovića, pravobranioca, sudije….?!

13.
Svakako je interesatna činjenica da na licitaciju u ime tražioca izvršenja, što je Grad, nije došao niko; A trebao se pojaviti bar neko iz Pravobranilaštva RS Banjaluka, koje zastupa Grad Banjaluku. Nisu došli svjesno, kako bi omogućili činjenje krivičnog djela.

14.
Očito je i nakon ovog slučaja da se pljačkanje Grada nastavlja, da u njemu učestvuju pravosudni organi, Sud, odnosno, u ovom slučaju, sudija Pejović, ali i Pravobranilaštvo, pa se može konstatovati da je na djelu kriminal u režiji institucija, koje su, koje li ironije, zadužene da se bore protiv takvih radnji!



15.
Uz to, glavni junak naše priče, Vukajlović, član je vladajuće stranke i u Banjaluci i u RS i u BiH, tako da nema dileme da je sve što se desilo dobro režirano i da je više nego jasno kako je pravosuđe potpuno u funkciji kriminala i kriminalnih operacija iza kojeg stoje gradske i entitetske institucije.

16.
Što se Vukajlovića tiče, zbog ove prevare morao bi da završi u zatvoru, a ne da nastavi da sjedi u Skupštini Grada! I uživa u otetim nekretninama!

17.
Što se pravosudnih institucija tiče, kao i Javnog pravobranilaštva RS i tu je sve već odavno sasvim jasno - potpuno su u kandžama zločinačkih organizacija. (nastaviće se)

Radojičićev štićenik, SNSD-ov odbornik, Stojan Vukajlović dokopao se i petog stana u Banjaluci u samo dva dana, plus vikendica i poslovni prostor - Kasta nedoriljivih kriminalaca, koje štiti stranačko pravosuđe i policija, otimaju sve što vide (21.01.2020.)

Piše: Slobodan Vasković

1.
Stojan Vukajlović, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka, i njegovo djelovanje dokaz su da je stranka kojoj pripada sve više zločinačka organizacija, a sve manje politička partija.

Vukajlović, mladi Papak, prije SNSD-a, bio je u klubu "Sloboda" i DNS-u, a prilikom prelaska u SNSD rekao je da to čini "kako bi pomogao građanima"; Otkako je prešao pomaže samo sebi, otimajući od građana, šoštećujući gradsku kasu, to ga čini malim papanskim gmazom, bez etike, morala, karaktera, ljudskosti, dostojanstva; Fukara, bez presedana!

Vukajlović je u SNSD dogmizao novembra 2017., a širom raširenih ruku ga je dočekao Igor Radojičić, koji je morao znati da je upravo njegov štićenik onemogućio da se gradska kasa naplati za oteto i da je oštećena za preko 250 hiljada KM. 

Radojičić je još tada rekao da će dolaskom Vukajlovića SNSD "biti ojačan", ali je zaboravio reći da će i Vukajlović u samo dva dana "ojačati" za pet stanova, poslovni prostor i vikendicu! To je ono što se zna, a za koliko je zaista ojačan, tek treba istražiti!!!

2.
Već sam objavio da je Vukajlović, 31.12.2019. godine u samo deset minuta, Tačno u Podne, kupio na licitaciji u banjalučkom Osnovnom sudu četiri stana, poslovni prostor u Banjaluci, kao i vikendicu sa 1,3 dunuma okućnice u Ivanjici, u neposrednoj blizini grada, za samo 283.400 KM; Takvom namještenom licitacijom, koja je, suštinski, kriminalni akt, Grad, koji je u pomenutom slučaju bio tražilac izvršenja, oštećen je za 256.010 KM.

3.
Međutim, nisu to jedini stanovi koji je Vukajlović kupio na licitaciji; Odbornik SNSD-a je 30.12.2010.,(dan prije navedenog slučaja, koji sam objavio 18.01.2020. - vidi dodatak) kupio još jedan stan i to od 80 m2, u ulici Maksima Gorkog, opet Tačno u Podne, a sve je trajalo deset minuta.



4.
Stan je otišao na doboš zbog ranijeg duga njegovog sada već bivšeg vlasnika  od 15.000 KM; Vukajlović je stan platio 50.000 KM, odnosno trećinu procijenjene vrijednosti, koja je iznosila 150.000 KM.

5.
Stan te kvadrature u Banjaluci vrijedi i više od 150.000 KM, a ono što je zaista bitno jeste činjenica da se na licitaciji pojavio samo Vukajlović i da nije bilo drugih lica.

6.
Nema dileme da je i ovdje riječ o namještenoj licitaciji samo za Vukajlovića, kao što nema dileme da je pomenuti duboko amoralna, gnusna osoba, jer koristi poziciju odbornika vladajuće stranke i činjenicu da je advokat kako bi se na nesreći drugih obogatio za vrlo kratko vrijeme.



7.
Nekretnine koje je kupio gnusoba Vukajlović, 30. i 31.12. (pet stanova, poslovni prostor, vikendicu kraj Banjaluke), njihova cijena višestruko premašuje 333.400 KM, koliko ih je on platio, a vrijednost je preko milion maraka.

8.
Vukajlović je već ranije svojim političkim djelovanjem, čestim mijenjanjem stranaka, pokazao da je amoralni Papak, a otimačionom stanova da je kriminogena osoba, iako se bavi advokaturom.

9.
Međutim, bitno je primijetiti ovdje jednu važnu činjenicu - sve ove otimačine Vukajlović ne bi mogao počiniti da nije član vladajuće stranke SNSD-a, ali i član zločinačke grupe koja se bavi ovom vrstom prevara. Jasno je da on nije sam u “ekipi” koja na opisanio način dolazi do vrijednih nekretnina, za mali novac, a potom, njihovom preprodajom, do velike zarade.

10.
Nažalost, teško je vjerovati da će to iko istražiti, jer su takozvano pravosuđe i takozvana policija potpuno pod kontrolom SNSD-a, a stvarno pitanje glasi koliko su drugi brojni funkcioneri vladajuće partije oteli stanova na sličan način i enormno se obogatili na nesreći drugih; Prokletinici, to je jedina riječ koja ih opisuje.

11.
Da podsjetim, nije samo Vukajlović umočen do grla u prevare sa licitacijama, već i Goran Osnovac Selak, narodni poslanik, direktor KPZ Tunjice i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka koji preko svog kuma Duška Radivojevića oteo, polovinom oktobra 2019. godine starici Vukosavi Popović, bez ikakvog zakonskog osnova, stan od 93m2; Stan su, na licitaciji, platili 30.000 KM, iako on vrijedi najmanje 200.000 KM.



12.   
Otimanje stana porodici Popović, Vukosavi i Sanji, dobro je osmišljena kriminalna akcija u kojoj su učetvovali Osnovac Selak, njegova sestra Marina Selak, načelnik Odjeljenja inspektorata za igre na sreću, Selakov kum Duško Radivojević, inspektor inspektorata za igre na sreću, Igor Trivić, uposenik istog Inspektorata i sin majora Janka Trivića, kao i pripadnici PU Banjaluka i sudski izvršilac Dragiša Obrić, a samim tim i Sud.

13.
Oni koji se nađu na udaru, što to ne konstatovati, mafije iz vladajućih struktura nemaju nikakve šanse da se spasu, jer su protiv njih i stranačka milicija i stranačko pravosuđe; Namjerni da im otmu sve kako bi se pripadnici vladajuće kaste dokopali vrijednih nekretntina u bescijenje, a, potom ih preprodali za velike pare. Popovićevu je stranačka milicija brutalno izvukla iz njenog stana, kako bi ga predalo Selakovom kumu.



14.
SNSD je utočište beskarakternih, besprizornih, podlih i na sve spremnih prevaranata; Papaka bez skrupula; SNSD je omogućio otvoreno pljačkanje građana i njihovi brojni funkcioneri učestvuju u tome bez ikakvog zazora, kao i pripadnici njihovih koalicionih partnera, SP-a i DNS-a. 

15.
Bitno je primijetiti i trend .- podmladak tih partija u snažnom je kriminalnom usponu, bez ikakve svijesti i savjesti, spreman na sve kako bi se dokopali što većih suma novca; Nasljednici, koji stasavaju pod krovovima SNSD-a, DNS-a i SP-a dostojni su svojih šefova - mafijaških bosova, koji su entitet pretvorili u privatnu svojinu!  (nastaviće se)