понедељак, 28. септембар 2020.

Grad uništio 500 hetara pod voćem na teritoriji Gradiške; Šteta milion i po KM; U izvještaju Protivgradne preventive ta ogromna šteta nije ni pomenuta


Piše: Slobodan Vasković

Grad je u subotu (26.09.0.g.) uništio 500 hektara voćnjaka, jer uopšte nije djelovala protivgradna zaštita.

Uništeni su voćnjaci na području Jablanice, Sovjaka, Bistrice, Gašnice, Miloševog brda…;  Desio se pravi haos i nanešena je ogromna šteta.

Prema mojim izvorima, načinjen a šteta iznosi 1,5 miliona KM.

U izvještaju o dejstvu Protivgradne preventive RS, prema mojim informacijama, nije uopšte navedeno da je voćnjake u Gradišci i njenoj okolini padao grad.

Takođe, moji izvori tvrde, da niko od strijelaca iz Gradiške nije ispalio protivgradne rakete, niti su dobili upozorenje da će pasti grad, što je uobičajena procedura.

Na ovaj način, Protivgradna preventiva, njeni nadležni, izbacujući Gradišku iz izvještaja, svjesno su obmanuli nadređene o velikim štetama načinjenim na području tog grada.

Moje informacije dalje kažu da do dejstvovanja nije došlo, jer radar, koji se nalazi u Novoj Topoli, nije u fukciji.

Javašluku koji vlada u Protivgradnoj preventivi nikad kraja, a velike štete moraće da snose voćari, iako su osnovni krivci na sasvim drugom mjestu.



Kakav raspad sistema je u pitanju, svjedoči i podatak da je na sajtu protivgradne preventive posljednji Izvještaj o dejstvu datiran 29.04.2020. godine.