четвртак, 17. септембар 2020.

Monstrum i zločinac Stevandić naložio kriminalcima iz svoje “Crveni Kombi” partije da mi prijete smrću kako bi pokušao spriječiti iznošenje istine o njegovoj kriminalnoj zloupotrebi teško oboljelog pacijenta dr Marka Pekije, koji je preminuo, kao i Stevandićevoj odgovornost zbog njegove smrti; Potencijalni Ubica je Milorad Radić iz Prijedora


piše: Slobodan Vasković


1.

Monstrum i Zločinac Nenad Stevandić naložio je kriminalcima iz svoje “Crveni Kombi” partije da mi prijete, ne bi li me na taj način spriječili da objavljujem istinu o Monstrumovoj odgovornosti za smrt dr Milana Pekije, koji je, prije par dana, preminuo u ECMO centru u Ljubljani, gdje ga je, teško bolesnog, pod dosad neistraženim okolnostima, transportovao Stevandić.


2.

Učinio je to kada je uvidio da je dr Pekija na ivici smrti, kako bi prikrio svoj ogavni neljudski čin fotografisanja sa teško bolesnim pacijentom, uz svoju tvrdnju da je dr Pekija “već dvaput negativan i oporavak napreduje”.


3.

Monstrum i Zločinac Stevandić je jezivu fotografiju objavio na društvenim mrežama 18.06., a kada se (sada pokojnom) dr Pekiji stanje dramatično pogoršalo, on je, da bi prikrio svoj užasni čin, naložio transport u ECMO centar u Ljubljani, iako u Banjaluci, još od 2018., postoji ECMO aparat koji je u funkciji.


4.

Stevandić je, kako sam to već ranije naveo, imao namjeru da javnosti pokaže lažnu sliku, ukoliko dr Pekija premine u Ljubljani, “kako je sve učinjeno”, što je bolesna manipulacija Zločinca koju sam raskrinkao. 


5.

Nakon prvog, potom i ostalih tekstova, uslijedile su salve napada prljavih, bolesnih Monstrumovih botova, Montstruma, kao što im je i “Komandant”, da bi sve kulminiralo 16.09. o.g. otvorenom prijetnjom po moj život koju je uputio Milorad Radić iz Prijedora, kriminalac, pripadnik “Crveni Kombi” partije i, kako se sam predstavio, potencijalni ubica.


6.

Ništa začuđuje od pripadnika “Crveni Kombi” partije kojima je Monstrum na čelu. Monstrum je organizovao likvidacije Bošnjaka, Hrvata, Srba tokom rata u Banjaluci, okolnim mjestima i, posebno, Kotor Varoši, pa nije nikakvo iznenađenje da namjerava da nastavi svoj ubilački pohod.


Milorad Radić, Potencijalni Ubica


7.

Malo sam se raspitao ko je “hrabri” Milorad Radić i došao do podataka da je riječ o notornom kriminalcu, bliskom saradniku Zločinca Stevandića, koji živi u Prijedoru. 


8.

Milorad Radić, iz mjesta Busnovi kod Prijedora, pripadnik je prijedorske stečajne mafije. 


Kao direktor nekad uglednog preduzeća “Žitopromet”, zloupotrijebio je svoju funkciju, kupio akcije preduzeća i onda ga survao u stečaj. 


9.

Sve to učinio je kako bi se dokopao četiri atraktivna poslovna prostora u Prijedoru, u najužem dijelu grada, na šetalištu, koje iznajmljuje pod kiriju za velike iznose. 


Kriminalac Radić posjeduje i kafe "RX" u ulici Jovana Raškovića, koji je glavno mjesto za okupljanje članova “Crveni Kombi” partije iz tog grada. 


10.

Nakon što je opljačkao i uništio “Žitopromet”, Radić, pripadnik prijedorskog podzemlja, ne radi ništa, živi od rente i ponekog prljavog posla, a jedan je od većih finansijera “Crvenog Kombija”.


11.

Baš me interesuje da li će doći da me, po Stevandićevom nalogu, likvidira u  crnom automobilu “ford fokus long” ili na motociklu, nekog od pripadnika te kriminalne družine?!


Što se mene tiče, Psihički Bolesnici  Monstruma i Zločinca Stevandića mogu  nastaviti da prijete, uopšte me to ne dotiče, niti me na bilo koji način, svojim umobolnim naznakama da će me likvidirati, mogu uznemiriti.


12.

Strpljivo čekam odgovore od Miodraga Bajića, šefa Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva i direktora Policije Siniše Kostreševića o tome da li će provesti istragu oko smrti dr Pekije i uloge Monstruma i Zločinca Stevandića u njoj. (nastaviće se)


“Crveni Kombi” ponovo vozi: Monstrum Stevandić i Monstrumi koje kontroliše uzalud pokušavaju prikriti njegovu odgovornost i kriminalne akte koje je počinio zloupotrebom teško oboljelog pacijenta, dr Marka Pekije, koji je preminuo; Da li će Tužilaštvo konačno početi da radi svoj posao i prestati da štiti zlikovce (15.09.2020.)



piše: Slobodan Vasković


1.

Doktor Marko Pekija (37), uposlenik Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS), koji je preminuo 14.09.2020. godine, žrtva je bolesnih ambicija Monstruma Nenada Stevandića, zamjenika direktora UKC RS Banjaluka.


2.

U to nema nikakve dileme niti to mogu zataškati brojni Monstrumi, koje je Monstrum Stevandić okupio oko sebe i sada pokušavaju relativizovati njegove jezive postupke i teške kriminalne postupke koje su dovele do srmti mladog ljekara.


3.

Doktor Pekija preminuo je u ECMO centru UKC Ljubljana, gdje je prebačen 22.08. ove godine, četiri dana nakon što je Monstrum Stevandić na društvenim mrežama, 18.08., objavio zajedničku fotografiju sa njim, teško oboljelim pacijentom, (što je nezakonito, nemoralno i užasavajuće), uz propratni tekst da je dr Pekija “već dva puta negativan i oporavak napreduje”! 



Sve su, isti dan, prenijeli brojni mediji u BiH i Regionu.


4.

Da se bilo ko drugi od uposlenika UKC RS slikao sa pacijentom i to objavio, odmah bi dobio otkaz, ali Monstrum Stevandić je privatizovao i pacijente i radi sa njima šta hoće; Uz odobrenje vrha UKC RS i vrha Režima, tu nikakve diileme nema!


5.

Postavlja se pitanje zbog čega je Pekija prebačen u Ljubljanu zbog ECMO aparata, koji u Banjaluci postoji od polovine 2018. godine, na koje bi odgovore morali dati organi gonjenja?! (vidi dodatak u kojem je sve detaljno pojašnjeno oko ECMO aparata)


6.

Nepun mjesec kasnije iz UKC RS Banjaluka (14.09.o.g.) saopšteno je da je dr Pekija preminuo, pri čemu nije navedeno da se to desilo u Ljubljani, gdje je prebačen helikopterom, nakon što je utvrđeno da je teško bolestan, kako bi se javnosti mogla podastrti laž “da je sve učinjeno”.



7.

Sve jeste učinjeno, ali da bi se zataškao jezivi Stevandićev postupak, koji je izazvao niz drugih, još sablasnijih; Svi u cilju da, ukoliko Pekija izgubi bitku sa koronom, Stevandić ne bude okrivljen zbog teških krivičnih djela, među kojima je transportovanje teško oboljelog pacijenta i manipulacije sa njim.


8.

Nažalost, u ECMO centru u Ljubljani dr Pekija je preminuo, a Monstrum Stevandić nastavio je sa zataškavanjem sopstvenog nedjela, uz pomoć ništa manjih Monstruma od njega.


9.

Monstruozna zlopotreba teško bolesnog pacijenta u samoreklamerske svrhe, nastavljena je Monstruoznim napadima i Monstruoznim pokušajima relativizacije smrti tragično preminulog ljekara, kojeg je njegov radni kolega, teško bolesnog, bez trunke milosti stavio u funkciju svojih ličnih psihopatoloških i političkih ambicija. 


10.

Kada je to Monstrum Stevandić bio spreman učiniti doktoru sa kojim je radio, šta je tek spreman učiniti drugim pacijentima, trebali bi se zapitati odgovorni iz vrha UKC RS?!! I mnogi, mnogi drugi!!!



11.

Međutim, oni ćute, a Vlado Đajić, direktor UKC RS, pilatovski pere ruke od svega, tvrdeći u kuloarima, da mu je “Stevandić nametnut” i da on sa svim što se desilo “nema ništa”. 


Itekako ima, a silom nametnuta tišina oko ovog užasnog slučaja biće vrlo brzo razbijena; Jer, previše je neriješenih ubistava, zna se ko su ubice, ali se ne hapse, jer su bliski vlasti, kao i sumnjivih smrti koje se ne rješavaju iz istih razloga kao i likvidacije.


12.

Treba navesti i da je dr Peđa Kovačević, načelnik Klinike za intenzivnu medicinu, bio protiv transpoorta teško bolesnog Pekije, da je ogorčen na postupak Monstruma Stevandića, ali to nije dovoljno, jer bi Kovačević sva svoja saznanja o tom slučaju trebao dati kao iskaz nadležnom Tužilaštvu.


Posebno zbog kriminalnog transporta teško bolesnog pacijenta, nakon što je Monstrum Stevandić uvidio da bolest napreduje!


U vrlo bliskom periodu vidjećemo da li će slomiti dr Kovačevića i natjerati ga da odustane od svog stava, koji mi je potvrđen iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora.


13.

Potrebno je istražiti da li je Stevandić naredio transport dr Pekije ne samo da bi prikrio sopstveni jezivi postupak slikanja sa teško oboljelim pacijentom, lažne tvrdnje da je pobijedio koronu, koje su objavili brojni mediji u Regionu, već i zato što je uvidio da bi dr Pekija vrlo lako mogao podleći napadima virusa, što se, nažalost, i desilo?! 


14.

Postoje takve tvrdnje u vrhu UKC RS i one se moraju provjeriti, kao i svi detalji ovog slučaja, koji svjedoči o neljudskosti čelnog dvojca UKC RS.


Znaju to mnogi, a pitanje za njih je ko će sljedeći završiti kao dr Pekija? I koliko je do sada bilo takvih slučajeva?!


15.

Ćutanje vrha UKC RS je, zato, monstruozno, a svako zaklanjanje iza “ljekarske solidarnosti”, sračunata je manipulacija i ogromna laž, jer je to zataškavanje, a pitanje je šta je sa ljudskom solidarnošću i zbog čega ona ne postoji u vrhu UKC RS?!


16.

Umjesto toga, horde botova, psihičkih bolesnika, koje kontroliše Monstrum Stevandić na sve načine pokušavaju prikriti stvarne razloge smrti dr Pekije i odgovornost svog “Komandanta”, koji nastavlja da, doslovno, gazi preko leševa, kao što je to činio i početkom rata u Banjaluci.


Njihove toksične poruke uvijek su iste - blasfemične, prljave, podle, prijeteće, nasilne, kombinovane sa navodno “ljudskim” - neka počiva u miru, kako bi se prisililo da se o slučaju ne piše i kako bi Stevandić “na miru” mogao da nastavi sa teškim zločinačkim radom.


17.

Zaista, dr Pekija treba da Počiva U Miru, a počivaće tek onda kada budu kažnjeni oni koji su itekako doprinijeli njegovoj tragičnoj sudbini i preranoj smrti.


18.

U Miru treba da Počiva i pokojna trudnica Ilijana Manojlović, ubijena greškama ljekara Saše Savića, Jovice Ivića i Veselina Pupčevića, koje i dalje štiti vrh UKC RS, a Tužilaštvo čini sve da slučaj što duže razvuče, kako bi ga zataškali i da bi pao u zaborav.



Počivaće tek kada se kazne odgovrni za ovo dvosstruko ubistvo - Ilijane i njenog nerođenog djeteta.


19.

U Miru treba da Počiva i David Dragičević, koji je ubijen marta 2018. godine; Zna se da su u njegovoj likvidaciji učestvovali pojedini pripadnici MUP RS, kao što se zna da Dalibor Vrećo, postupajući tužilac, dokazani kriminalac, cijeli slučaj zataškava po direktnom nalogu Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Milana Tegeltije, predsjednika VSTS i brojnih drugih, čija imena sam vrlo često navodio u tekstovima o surovom ubistvu.



Počivaće tek kada budu privedeni pravdi ubice, njihovi saučesnici i n jihovi zaštitnici!


20.

U zataškavanju likvidacije Davida Dragičevića učestvovao je i Monstrum Stevandić: poznato je to svakome ko je i najpovršnije pratio cijeli slučaj, kao što su, u vezi sa tim, itekako poznate njegove trule, otrovne, odvratne i ogavne “opservacije”, sračunato ispaljene kako bi se prikrilo ubistvo dvadesetjednogodišnjeg mladića.


21.

Od Monstruma Stevandića i njegove bolesne horde Monstruma novoSOSovaca koji bi ponovo ubijali, palili, silovali, ali sada ne smiju kao što su to činili u ratu, pa se bolesna bagra pokušava ostvariti na mrežama, prijetnjama, jezivim i otrovnim porukama.


Treba znati i da je Monstrum i Zločinac Stevandić ponovo okupio i SOS-ovce iz rata, sa kojima je počinio brojne zločine, i da su spremni na nove. “Crveni kombi” ponovo vozi.


22.

Upravo zbog toga neophodno je insistirati na rasvjetljavanju tragične smrti dr Pekije, kao i dvostrukog ubistva - Ilijane Manojlović i njenog nerođenog djeteta; Potrebno je istrajavati na privođenju pravdi ubica Davida Dragičevića i rješavanju brojnih drugih zločina, koji su zataškani i o kojima se samo i isključivo ćuti.



23.

U vezi sa Stevandićevim kriminalnim aktima uputio sam dopis (iste sadržine) i Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva, njegovom šefu Miodragu Bajiću, kao i direktoru Policije Siniši Kostreševiću - Da li će pokrenuti istragu?



24.

Očekujem odgovore, a odgovor je, vrlo jasan, i ako ništa ne odgovore ili, pak, pokušaju ponovo sa “evidencijama”, što je Bajićev manir kojim prikriva sopstveni nerad.  


25.

Vidjećemo vrlo vrlo brzo da li će i u ovom slučaju da opstruišu istragu, kao što to čine u slučajevima ubistva Davida Dragičevića i trudnice Ilijane Manojlović i njenog nerođenog djeteta. (nastaviće se)

Dodatak: Nenad Stevandić, Monstrum: Teška zloupotreba pacijenta oboljelog od korona virusa; Ugrozio život doktoru Pekiji da bi sakrio svoj užasni postupak javne zloupotrebe teško oboljelog pacijenta od korona virusa (objavljeno 27.08.2020.)


piše: Slobodan Vasković

1.
Nenad Stevandić je ratni i poratni monstrum; Ta prljava, podmukla, ubilačka perjanica Milorada Dodika, koji je bogato nagradio njegove ubilačke usluge, između ostalog, i pozicijom zamjenika generalnog direktora UKC RS Banjaluka. 

2.
Od Stevandića nije mnogo bolji ni generalni direktor Vlado Đajić, a slučaj doktora Marka Pekije, teško oboljelog od korona virusa, to na vrlo morbidan način i potvrđuje, kao što sjedoči kakvi Neljudi se pokušavaju predstaviti kao “heroji”.

3.
Dr Marko Pekija trenutno se liječi u Ljubljani i, na sreću, dobro se oporavlja.


4.
Dok je bio hospitalizovan u UKC RS lebdio je između života i smrti. U Ljubljanu nije prebačen primarno da bi mu život bio spašen, već da bi Stevandić pilatovski “oprao ruke” ukoliko Pekija izgubi bitku sa koronom.

5.
Priča je jeziva, ali dokazi o Stevandićevoj i Đajićevoj monstruoznosti su nesporni.

6.
Sve počinje kada se Stevandić, mimo svih zakona, slika sa Pekijom i tu fotografiju, uz propratni tekst, samoreklamerski, objavljuje na mrežama. Slikanje sa pacijentima i objavljivanje fotografija je zabranjeno.

Stevandić je odmah morao biti suspendovan, potom i otpušten, ali to se nije desilo niti je Đajić bilo šta preduzeo zbog ovog morbidnog akta.


7.
Stevandić je fotografiiju sa Pekijom objavio 18.08.2020. godine, navodeći da je Pekija “već dva puta negativan i oporavak napreduje”! Sve su, isti dan, prenijeli brojni mediji u BiH i Regionu.


8.
U par dana nakon toga Pekijino zdravstveno stanje se veoma pogoršalo i prijetilo je fatalnim ishodom.

Prebacuju ga u Ljubljanu, 22.08., četiri dana nakon što se Stevandić, mimo svih pravila slikao sa njim, kako bi pokušao podići svoj bijedni rejting. 

9.
Pekija je prebačen zbog, kako su naveli, ECMO aparata, odnosno vještačkih pluća.

10.
ECMO aparat postoji i u UKC RS Banjaluka i u funkcionalnom je stanju, koristi se često.

11.
Postavlja se pitanje zbog čega je Pekija prebačen u Ljubljanu zbog ECMO aparata, koji u Banjaluci postoji od polovine 2018. godine?!


Zato što se Stevandić uplašio da će Pekija izgubiti bitku sa virusom i da će on biti okrivljen zbog fotografije; Njegova monstrozna logika kaže - ako umre u Ljubljani, reći ćemo da smo sve pokušali.

12.
Stevandić se jezivo poigrao sa bolesnim čovjekom, teško ga, fotografišući se sa njim, zloupotrijebio, a onda mu dodatno, transportom u Ljubljanu, ugrozio život.



Takvo što može učiniti samo potpuni monstrumi; Isti takvi tog monstruma, kao i Đajića, mogu dalje držati na čelu UKC RS!

13.
Uz sve ovo, treba navesti i ogromne troškove Monstrumove užasavajuće akcije samospasavanja po cijenu da Pekija i premine tokom transporta, jer je bio u vrlo vrlo lošem stanju.

14.
Stevandić nastavlja da gazi preko leševa; Ništa novo ni od njega ni od njegovog zaštitnika Milorada Dodika!