петак, 25. септембар 2020.

Slobodni Pad Milana Tegeltije, Kuma Pravosudnog Kartela; Misija OSCE morala bi spriječiti podmetačinu da zločinac, kriminalac i tužilac Vrećo, Tegeltijin štićenik, koji opstruiše istragu Ubistva Davida Dragičevića, bude edukator na Webinaru čiji su pokrovitelji


piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, izgubio je većinu u tom tijelu, uz čiju pomoć je uništio pravosuđe BiH, kriminalizovao ga imenovanjem i spasavanjem tužilaca i sudija, koji štite ubice i stavljanjem u funkciju brojnih zločinačkih organizacija koje djeluju u BiH.

2.
Uz sve to, Tegeltija je bio ključni zaštitnik teško korumpiranih političara i njihovih prljavih poslova u kojima su ukradene stotine miliona KM.

3.
Svemu jednom dođe kraj, pa tako i Tegeltijinoj bahatoj, primitivnoj, prostačkoj vladavini VSTS-om, koji je pretvorio, uz pomoć sebi odanih ulizica, u sopstvenu manufakturu koja je služila za pokrivanje pljački, pranja novca i odbranu kriminalacva i kriminala, kao i njihovih aktera.

4.
Izborom Biljane Simeunović Slobodan Pad Milana Tegeltije dobio je na akceleraciji i taj pad je nezaustavljiv, bez obzira što će on učiniti sve da ga pokuša zaustaviti. To sve će biti nečasno, prljavo, podmuklo i prepuno montiranih procesa, lažnih optužbi i prljavih, podmuklih poteza.

5.
Izbor Simenuvićeve za člana VSTS, čemu se Tegeltija oštro protivio, lobirajući za svoju favoritkinju Vedranu Mijović, lutki na koncu, kako njegovu tako i Gordane Tadić, Glavne tužiteljke Tužilaštva BiH, jeste javni početak Slobodnog Pada, koji je počeo još prije nekoliko mjeseci.

Tegeltijino pojašnjenje, nakon izbora Simeunovićeve, kako nije izgubio većinu u VSTS, labuđi je pjev Kuma Pravosudnog Kartela, koji je namjeravao da stvori pravosuđe po svojoj mjeri - montirane optužnice i montirane presude, uz potpuni izgon prava i pravde ispod prtavosudnih svodova.

6.
Johan Satler, šef Delegacije EK, koji je, netom po dolasku u BiH, štitio Tegeltiju, shvatio je sa kakvim kriminalcem ima posla i ogradio se od njega, što je manifestovano nepozivanjem na otvaranje zgrade Suda u Tuzli (05.06.2020.) i zgrade Suda u Trebinju (11.09.2020.).
Izgradnju oba objekta najvećim dijelom je finansirala EU, koja je uložila 7,6 miliona KM.

7.
Satlerovo odmicanje od Tegeltije bio je jasan signal da teško korumpirani predsjednik VSTS gubi tlo pod nogama, a izbor Simeunovićeve da to tlo sve snažnije i snažnije podrhtava, sa tendecijom ka zemljotresu koji će ga skroz ukloniti iz pravosuđa, jer je to jedini način da krene oporavak institucija koje ga čine i to na svim nivoima.


8.
Kontaminacija pravosuđa, nažalost, toliko je velika da će trebati godine i godine da se ono potpuno oporavi, ali važno je da se počne sa uklanjanjem kriminalaca iz tog sektora.

9.
Izbor Simeunovićeve pokazao je da postoje zdrave, profesionalne snage u pravosuđu, što daje nadu da će do oporavka, istina dugotrajnog, doći.

10.
Štete koje je jedan od  najvećih negativaca u BiH učinio trajaće još dugo i ništa se neće riješiti preko noći.

11.
Izuzetno opasna pravosudna hobotnica, koju je unutar pravosudnih organa širom BiH uspostavio Tegeltija, i dalje djeluje promovišući kriminalce i zločince koje je on lično zaštitio; Čak ih namećući kao edukatore o veoma značajnim temama. 

12.
Zapanjuje drskost pravosudnih kriminalaca da na Webinare, koje organizuje Misija OSCE u BiH, kao edukatore delegira dokazano kriminalne tužioce.


Zapanjuje i nedostatak reakcije OSCE-a, koja ne reaguje na tako prljave podvale i svojom izuzetno značajnom reputacijom na određen način legitimiše zločince i kriminalce iz pravosudnih institucija, čiji je stvarni cilj da ovakvim podvalama pokažu da su abolirani.

13.
Upravo to je slučaj sa Webinarom, pod pokroviteljstvom OSCE-a, koji treba da se održi 30.09.2020. godine, a glavna tema je “Krivična djela počinjena iz mržnje i krivično djelo Javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje (govora mržnje): efikasna istraga i optuživanje.

14.
Grupa “Pravda za Davida” na svom Tviter profilu objavila je dokument iz kojeg je uočljivo da je edukator na pomenutom Webinaru nesporni kriminalac i zločinac Dalibor Vrećo, postupajući tužilac u predmetu ubistva Davida Dragičevića, koji već duže od dvije godine svjesno, namjerno i po naređenju Dragana Lukača i drugih zaštitnika ubica (i njihovih saradnika) dvadesetjednogodišnjeg mladića, opstruiše istragu i ne dozvoljava da egzekutori, koji su poznati, kao ni njihovi pomagači, budu uhapšeni.

15.
Vrećino opstruisanje istrage ubistva Davida Dragičevića u proteklom vremenu uzrokovalo je najsurovije oblike krivičnog djela Javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje (govora mržnje) i to prema Žrtvi zločina Teškog ubistva, njegovoj porodici i svim onim koji su se zalagali i zalažu za rješavanje tog zločina i privođenje ubica i pomagača pravdi, njihovo presuđivanje i zatvaranje.



16.
Vrećo, njegov kriminalni rad, je Direktan uzročnik jezika mržnje, najgorih, najmonstruoznijih uvreda na račun ubijenog mladića, njegove demonizacije i demonizacije  njegove porodice i svih onih koji su podržavali i podržavaju otrkivanje ubica.


17.
Jezik mržnje, demonizaciju i najužasnije optužbe, pune laži, na račun Žrtve zločina Teškog ubistva Davida Dragičevića, izrekli su i najviši funkcioneri RS, među kojima su Dragan Lukač, glavni zaštitnik ubica i njihovih pomagača, ali i Milorad Dodik koji je bezočno, bezdušno, neljudski, u niz navrata, vrijeđao ubijenog dječaka i njegovu porodicu.



18.
Vrećo nije pokrenuo niti jednu jedinu istragu protiv njih zbog krivičnih djela 
Javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje (govora mržnje), što ne čudi, jer je on najodgovorniji za činjenje tih nedjela; I nasilja, koje se desilo nad građanima koji su tražili istinu o ubicama i kaznu za njih, a umjesto toga, bili su fizički satrveni od Lukačeve Hunte i batinaša dovedenih sa strane, 25. i 30.12.2018. godine.



19.
Kako jedna takva podmukla, kriminogena osoba, što jeste Vrećo, može uopšte govoriti o navedenoj temi i kako je OSCE uopšte pristao na to?!!

20.
OSCE bi morao reagovati na ovu prljavu podmetačinu i spriječiti da Vrećo, direktan uzročnih krivičnih djela govora mržnje i izazivanja nasilja, bude edukator na Webinaru, 30.09.2020. Ne spriječe li to, pravosudna mafija, koju predvodi Milan Tegeltija, odnijeće pobjedu nad njima, ali i nad istinom i pravdom.

21.
Treba naglasiti da OSCE nije izabrao Vreću za edukatora, već je to učinila Javna ustanova Centar za edukaciju sudija i javnih tužilaca u RS, na čijem čelu je Tomislav Čavić.


22.
On je delegirao zločinca Vreću za edukatora o temi “Krivična djela počinjena iz mržnje i krivično djelo Javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje (govora mržnje): efikasna istraga i optuživanje”, iako bi Vrećo morao odgovarati zbog direktnog izazivanja tih krivičnih djela, ali i njihovog činjenja, jer je tokom demonizacije ubijenog Davida djelovao i kao bot, o čemu sam već pisao.

23.
Uz sve navedeno, Vrećo je počinio i druga teška krivična djela, kao što je lažiranje optuženog u “slučaju Dragan Naerac”, kada je u sudnicu doveo NN lice, predstavio ga kao Naerca, umjesto stvarnog Naerca koji je tom trenutku bio u ekstradicionom pritvoru u Versaju u Francuskoj.

24.
Uprkos svim dokazima o tom teškom krivičnom djelu Vreće, među kojima su i zvanični dokumenti Francuske o tom slučaju koji potvrđuju lažiranje, Tegeltija ga je, teško zloupotrebljavajući svoju funkciju predsjednika VSTS, oslobodio bilo kakve odgovornosti, o čemu sam detaljno pisao.




25.
O tome da je Vrećo, takođe, direktan saučesnik u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića i odgovornosti zbog tog zlodjela VSTS nikada nije ni raspravljao, ali bi u misiji OSCE u BiH, izvan svake razumne sumnje, trebalo dobro da se zamisle nad činjenicom da će jedna teško kriminalizovana individua biti edukator pod njihovim pokroviteljstvom!