среда, 22. јун 2022.

“Pablo”, Ećim, Igor Dodik, Nešić, Kostrešević… svi u 300 kg kokaina; Istrage protiv NarkoMame Diane Kajmaković i NarkoIdiota Dragana Mektića o njihovim NarkoPoslovima

Piše: Slobodan Vasković


1.

Malo ko je vjerovao da će bilo ko od brojnih teško korumpiranih individua iz pravosuđa, obavještajno policijskih, političkih i kriminalnih struktura završiti iza rešetaka ili se naći pod istragom kada sam počeo da ih, imenom i prezimenom, raskrinkavam i dokazujem da su pripadnici raznih NarkoKartela, njihovi saradnici, obavještajci, zaštitnici, privatni tužioci…., te da su imali Skajaplikacije za međusobnu komunikaciju.


2.

Trebalo je biti strpljiv i dočekati trenutak kada će lagano, ali neumitno početi da padaju jedan za drugim, bez ikakve šanse da se nađu na slobodi za desetine godina.


3.

Njihove permanentne prijetnje zbog objavljivanja poslova sa kokainom, heroinom i ostalim opijatima nisu me ni pokolebale, ni zastrašile; Objavio sam tek neke od njih, više zbog toga da bi se razumjelo sa kavom bahatom, nasilnom, neljudskom bagrom, spremnom na sve, imamo posla. 


4.

Oni su ovladali gotovo svim institucijama u kojima imaju svoje poslušnike, što za njihov račun, još uvijek, omogućavaju, istina u manjoj mjeri, prljave poslove trgovine opijatima.


Strpljenje se isplatilo i danas je situacija mnogo drugačija nego kada sam počeo da istražujem način rada NarkoKartela, njihove veze sa političarima, visokim obavještajnim i policijskim funkcionerima, čelnicima raznoraznih Agencija, institucija, bilo da su na državnom ili entitetskom nivou.

NarkoMajka Kajmaković

5.

Danas je Diana Kajmaković, zamjenik v.d. Glavnog tužioca tužilaštva BiH, koju sam detaljno raskrinkao, “otvorio” njene brojne veze sa narkoKlanovima, njihovim istaknutim članovima, kriminalcima svih profila, suspendovana i pod istragom. Upravo zbog toga što su te veze raskrinkali i “Europol” i FBI koji su zahtijevali njenu hitnu suspenziju, što je i učinjeno.


Riječ je, da podsjetim, o Skajkomunikaciji između jednog dilera iz Sarajeva i jednog iz Bijeljine u kojoj se pominje njeno ime, a protiv obojice, odnosno i protiv pripadnika njihovih NarkoGrupa, donijela je naredbe o obustavi istrage. Za novac, naravno.


Portal “Raport” je objavio (21.06.o.g.) da su Kajmakovićevoj oduzeti svi telefoni: Istraga protiv nje se vodi zbog zloupotrebe položaja, a na osnovu krivične prijave koju je podnijela policija Kantona Sarajevo.


6.

Poznata su mi imena NarkoDilera zbog kojih je Kajmakovićeva “pala”, ali ih ne mogu objaviti upravo zbog istrage koja se vodi. I nije to jedina istraga koja se vodi protiv Kajmakovićeve, radi se njih nekoliko paralelno, ali i protiv još nekih tužilaca, sudija… koji su bili i još uvijek su u funkciji NarkoKlanova.


7.

Malo ko, gotovo niko, nije vjerovao kada sam objavio da je Dragan Mektić pripadnik velike NarkoGrupe Bojana Cvijetića, protiv koje će uskoro biti podignuta optužnica.


Doživio sam niz blasfemičnih uvreda, napada i od “kolega” (o tome ću posebno kada Mektić bude smješten iza rešetaka), a vremenom sam uspio dokazati da Mektić nije samo Idiot koji je dozvolio da mu u kabinetu, dok je bio ministar bezbjednosti BiH, sjedi “savjetnik” Bojan Cvijetić, veliki NarkoDiler, već je, zajedno sa njim, učestvovao u nabavci narkotika, njihovoj prodaji u zemljama EU i BiH, pranju para; Što je najstrašnije znao je i za likvidacije u kojima je Cvijetić bio logističar. I ništa nije preduzeo, već je, uz sve zlo koje je činio, bio informator Alana Kožara, jednog od vođa Škaljarskog klana sve dok Kožar nije likvidiran u Grčkoj 2020. godine.


8.

Cvijetić je bio logističar prilikom likvidacija Damira Ostojića Šijana (03.09.2018.), Strahinje Stojanovića (13.09.2020.), Slaviše Ćuluma (15.05.2020.). 


Ostojića je ubio Jelenko Knežević (u pritvoru), Stojanovića je ubio Milivoje Lovrenović Čaruga (u bjekstvu), Ćuluma su likvidirali Čaruga (u bjekstvu), Siniša Šakić Kinez (u pritvoru), Dario Jekić (u bjekstvu), a naručilac je Jovan Jošilo, narkodiler i profesionalni ubica (u bjekstvu).


Svim navedenim koji su pobjegli za akcije hapšenja dojavili su pripadnici vrha MUP RS - direktor Policije Siniša Kostrešević, Narkogeneral Kavačkog klana u RS, te Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS.


9.

Ni Kostrešević ni Marić se neće izvući od kazni i zatvora, kao ni Mektić koji se, prema saopštenju Tužilaštva BiH, objavljenom 21.06., defakto, nalazi pod istragom.



“Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, zatražio je od nadležnih partnerskih institucija i agencija u BiH, provođenje dodatne finansijske istrage u predmetu organiziranog kriminala povezanog sa krijumčarenjem opojnih droga i pranjem novca, kako bi se evidentirala i blokirala cjelokupna imovina osumnjičenih, uključujući i imovinu koja je uknjižena na osumnjičene nakon izrečenih sudskih mjera zabrane raspolaganja te imovine koja se eventualno fiktivno vodi na drugim osobama, kao i sve sumnjive transakcije.


U okviru provjera bit će istražena i nedavna kupoprodaja nekretnine prvoosumnjičenog u ovom predmetu, na području Banja Luke”, navedeno je, između ostalog, u saopštenju Tužilaštva.


10.

“Nedavna kupoprodaja nekretnine” odnosi se na stan koji je Mektić od Cvijetića, dobio kao dio zarade od narkotika, a koji su htjeli “pokriti” fiktivnim notarskim ugovorom prema kojem NarkoDiler koji je u kućnom pritvoru “kreditira” bivšeg ministra bezbjednosti kojem je to “sasvim normalno”.

Mektić i Čaruga, profesionalni ubica

Zamislite do koje dubine beščšća je potonuo Idiot Mektić; Idiot koji je, kao ministar bezbjednosti, učestvovao u trgovini narkoticima, umjesto da se bori protiv nje.


Pohlepa, bezgraničnih razmjera, natjerala ga je na novi dil  sa starim NarkoPartnerom i ta pohlepa će mu doći “glave”. Mektić može i dalje pokušavati sve relativizovati na svoj kretenski način, ali to je samo “ubijanje vremena” dok ne dođu po njega, sa lisicama.


11.

Od drakonske kazne neće se uspjeti spasiti ni Osman Mehmedagić Osmica, Informator brojnih NarkoKlanova od kojih je zaradio milione maraka, a direktno pod kontrolom drži nekoliko njih i stvarni im je šef. Osmica je, preko Muriza Druškića, svog tadašnjeg savjetnika, dojavljivao kretanje Ćuluma Cvijetiću (kojem je dao i službenu legitimaciju), a Cvijetić sve prenosio ubici Čarugi.


Ćulum je bio pod opservacijom OSA, agenti sa terena su slali informacije u centralu, a Osmica i Druškić ih prosljeđivali Cvijetiću, čak i na dan likvidacije.  



12.

Kajmakovićeva, Cvijetić, Osmica, Kostrešević usko su, narkoposlovima i njihovom zaštitom, vezani sa Nenadom Nešićem, velikim narkodilerom i peračem narkonovca.


13.

Juče sam (21.06.) Nešiću i Igoru Dodiku, jednom od njegovih partnera u trgovini kokainom uputio jednostavna pitanja - Ko je Pablo?  Kakvi su njihovi odnosi sa “Pablom”? Koji su njihovi poslovi sa “Pablom”? Gdje je “Pablo”?


Nisu odgovorili, a imali su priliku javno da kažu ko je Pablo ili, pak, da demantuju da uopšte poznaju nekoga ko je na Skajaplikaciji imao kodno ime “Pablo”! Ni demantovali nisu, jer je njihova veza sa “Pablom”, ali i Ljubanom Ećimom, zločincem i NarkoDilerom iz Beograda, jednim od kumova Kavčana u RS, šefom paraobavještajne strukture Milorada Dodika, zauvijek neraskidiva: Veže ih, između ostalog, i trista kilograma kokaina o čemu sam detaljno pisao u tekstu “Kako su Igor Dodik, Nenad Nešić, Siniša Kostrešević, Mladen Marić i Mića Danilović spasili 300 kilograma kokaina; Nešić je Kajmakovićki, koja je sakrila njegovu Skaj aplikaciju, novac isplatio preko Davora Kneževića, njenog savjetnika” (18.06.2022.).


Kostrešević i Marić

14.

Osim Igora Dodika, Nenada Nešića i Miće Danilovića u cijelom poslu sa pomenutih 300 kilograma kokaina učestvovali su i Ljuban Ećim i “Pablo”!


“Pablo” je izvan granica BiH; Riječ je o Velikom NarkoDileru koji je pozvao navedene da se udruže u ovom zločinačkom poslu vrijednom milione evra. 


Svi su dali novac: I Igor Dodik i Nenad Nešić i Mića Danilović i Ljuban Ećim i “Pablo”, dok su za sprovođenje cijele operacije nabavke kokaina u Južnoj Americi i njegovog prevoza do Laktaša i jedne od firmi iza koje stoji Dodik Junior, bili zaduženi “Pablo”, Danilović, Ećim, te Kostrešević i Marić koji su veliki tovar kokaina, prevožen od luke Ploče do Laktaša, u dva kamiona, sve vrijeme čuvali sa svojim vojnicima.


Kako je sve završilo pojasnio sam u navedenom tekstu.

Milovan Danilović

15.

Ostalo je pitanje ko je na Skaj aplikaciji “Pablo”? Ja ne mogu, zbog interesa istrage koja se, u nekoliko država, vodi oko pomenutih 300 kilograma narkotika, objaviti njegovo puno ime, ali će to, svakakao, prije ili kasnije reći Igor Dodik, Nešić ili neko od njihovih navedenih narkosaradnika i zaštitnika tovara.


Samo treba biti strpljiv, jer procesi su nezaustavljivi i melju Narkobandite, korumpirane političare, pokvarene obavještajce i policajce i njihove saradnike neumoljivo.


16.

Pod istragom su Kajmakovićeva, Mektić (njegovom Narkosaradniku Cvijetiću slijedi optužnica), Za njima se već "hvata" cijela kompozicija korumpiranih zaštitnika Narkogangova, donedavno, udobno smještenih u institucije BiH i entiteta, kao i sami NarkoDileri koji su raskrinkani. Bjekstvo tu ne pomaže. (nastaviće se)