субота, 26. фебруар 2022.

Dragan Mektić je veliki NarkoDiler: Mektić nije samo prodavao informacije IZVJESNOM Cvijetiću, već je, zajedno sa njim, trgovao opijatima na teritoriji BiH, organizovao ilegalno prebacivanje narkotika u zemlje EU, bio logističar u najmanje jednoj naručenoj likvidaciji…


Mektić je u ogromnom strahu od svjedočenja Cvijetića koji je rekao “baš sve” Tužilaštvu BiH, pa je, nakon puštanja svog bivšeg savjetnika, načinio nekoliko teških grešaka kojima je potvrdio svoju duboku vezu sa njim.

Mektić je već dva puta bio kod Cvijetića kući: Prvi put je došao dan nakon puštanja Cvijetića, 12.02.2022. godine, a drugi put - treći dan nakon što je veliki NarkoDiler stigao sa nanogicom u kućni pritvor.

Oba puta Mektić je došao do Cviijetićeve kuće pješke i u večernjim časovima: Prvi put između 19 i 20 časova, a drugi put oko 21 čas.


Piše: Slobodan Vasković


1.

Dragan Mektić, bivši ministar bezjednosti, duboko je involviran u sve prljave poslove NarkoDilera Bojana Cvijetića, svog savjetnika u vrijeme dok je bio na čelu navedenog resora.


Mektić

2.

Istraga koja se vodi protiv Cvijetića, (uhapšen u akciji “Transporter” 16.11.2021., a u kućnom pritvoru se nalazi od 11.02.2022. godine), došla je do dokaza da je Mektić bio, kao i Cvijetić, NarkoDiler, odnosno da je nabavljao drogu zajedno sa njim i njen najveći dio upućivao u zemlje EU, dok su manji dio prodavali na teritoriji BiH.


3.

Mektić je, zajedno sa Cvijetićem, koji je bio šef Organizovane zločinačke narkogrupe, učestvovao i u pranju novca i svim drugim teškim kriminalnim radnjama koje je poćinio njegov nekadašnji savjetnik.

Cvijetič

4.

“Imao je dio keša od svega”, tvrde moji izvori iz istrage, koja se intenzivno privodi kraju protiv Cvijetića, Mektića, Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA BiH, koji je sve informacije Agencije stavljao na uvid Cvijetiću, te Aleksandra Nikolića, Petra Dukića (oba narkodilera su u pritvoru) i brojnih drugih pripadnika te grupe, vrlo bliske Škaljarskom klanu.


5.

Istovremeno, imali su konekcije i sa Kavačkim klanom, posebno Osmica, koji je informacije prodavao i njima.


Osmica

6.

Jedna od poveznica Cvijetićeve NarkoBande i Kavčana je Milivoje Lovrenović Čaruga, profesionalni ubica, izuzetno blizak Mektiću, koji je ubijao i za jedne i za druge. Čaruga je, takođe, izuzetno blizak i Narko”Generalu” Kavčana Siniši Kostreševiću, direktoru Policije.


Strahinja Stojanović (likvidiran 2020. i ubica Čaruga)


Novi dokazi do kojih je došla istraga oko Cvijetićeve narkogrupe svjedoče da je  Mektić imao logističku ulogu u likvidaciji Strahinje Stojanovića koju je izvršio Čaruga, 13.09.2020. godine.



Tužilaštvo pomno istražuje Mektićevu stvarnu ulogu u likvidaciji Damira Ostojića Šijana (ubijen 05.09.2018. godine u Banjaluci).


Damir Ostojić(likvidiran 2018.)


Tada su u Cvijetićevom štekstanu iznad kafea “Intermezzo”, u ulici Vojvode Stete, boravili Alan Kožar i Igor Dedović (obojica likvidirani u Grčkoj, na Krfu i Atini tokom 2020. godine), u to vrijeme pozicionirani u samom vrhu Škaljarskog klana. Njih dvojicu Cvijetić je označio kao naručioce likvidacije Ostojića, dok je on pružio logističku podršku.


Alan Kožar (likvidiran na ostrvu Krf, 2020.)


7.

Mektić je, kako sam objavio, saznao da je njegov savjetnik imao puni udio u likvidaciji Šijana, ali ga nije prijavio iz prostog razloga što bi, na taj način, prijavio i samog sebe.


Istraga je, kada je likvidacija Šijana u pitanju, trenutno usmjerena ka Mektiću i provjeri da li je i u ovom teškom zločinu imao aktivnu ulogu.


Igor Dedović (likvidiran u Atini, 2020.)

8.

Mektić je u ogromnom strahu od svjedočenja Cvijetića koji je rekao “baš sve” Tužilaštvu BiH, pa je, nakon puštanja svog bivšeg savjetnika, načinio nekoliko teških grešaka kojima je potvrdio svoju duboku vezu sa njim.


Mektić je već dva puta bio kod Cvijetića kući: Prvi put je došao dan nakon puštanja Cvijetića, 12.02.2022. godine, a drugi put - treći dan nakon što je veliki NarkoDiler stigao sa nanogicom u kućni pritvor.


Oba puta Mektić je došao do Cviijetićeve kuće pješke i u večernjim časovima: Prvi put između 19 i 20 časova, a drugi put oko 21 čas.



9.

Očito je htio da sazna šta je Cvijetić sve priznao u vezi sa njim, ali samim dolaskom priznao je vrlo čvrstu vezu sa Cvijetićem.


10.

Veoma je interesantno Mektićevo idiotsko negiranje da je blizak sa Cvijetićem, čak je tvrdio i da ga jedva poznaje.


“U jednom mandatu dok sam bio ministar jedno vrijeme je proveo (kao moj savjetnik) i IZVJESNI Bojan Cvijetić koji je uhapšen sada u ovoj akciji Transporter. Dakle on nije bio čitavo vrijeme moj savjetnik, ja sam imao mnogo savjetnika”, izjavio je Mektić za Face TV, tokom gostovanja 03.12.2021. godine. Preciznije, slagao je Mektić.



Mektić je, tada, još rekao da je Cvijetić “prošao bezbjednose provjere, nije imao nikakvu prepreku i ja sam ga imenovao”, čime je direktno uvezao i Osmicu zajedno sa njima.


11.

Naravno, nije rekao da mu je Cvijetić platio pola miliona KM da mu preda ministarstvo i da su tih 500.000 KM skupili šefovi narkodrupa koje je kontrolisao Cvijetić. Niti je rekao da je Cvijetiću dao sve informacije i sa sastanaka sa stranim zvaničnicima koji se bave bezbjednošću.


12.

Mektić je, prema onome što je istraga do sada dokazala, tačno znao kada ko od kriminalaca dolazi kod Cvijetića na dogovore oko kokaina, pranja novca, likvidacija…


Mektić, koji je kao ministar bezbjednosti imao pristup ogromnom broju infomacija, zaradio je na njima milione, jer je i sa pomenutim Kožarom dogovorio “paket” u kojem mu je prodavao informacije za keš.


13.

Bez obzira na činjenicu da je Mektić dva puta bio kod Cvijetića i šta god da mu je ovaj rekao, on nikada neće biti siguran šta je sve Cvijetić ispričao tužiocima o njegovoj upletenosti u transport i prodaju narkotika, pranje para i likvidacije.


Mektić je već mjesecima zaleđen od straha, ali zaslužio je mnogo gore od toga: Ministar bezbjednosti koji je svjesno učestvovao u trovanju djece, počinio veleizdaju, prao novac, bio logistika u najmanje jendoj likvidaciji…, zaslužio je nekoliko doživotnih robija.



Zbog monstruma poput Mektića, doživotna robija morala bi se ponovo uvesti kao kazna. 


14.

Sve isto se odnosi i na Osmana Mehmedagića Osmicu, direktora OSA BiH, koji se “na sva usta pere” od Cvijetića i Mektića, ali je protiv njega skupljeno već toliko dokaza da bi mu najmudrije bilo da se nigdje više ne pojavljuje.(nastaviće se)