петак, 18. фебруар 2022.

Milorad Dodik je Glavni Stateg pokušaja spasavanja Kavačkog Kartela u RS; Izvršioci su Kostrešević i Marić, krtica Ganga; Marić brisao podatke o narkokriminalu Ace Makedonca; Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje, glavni zaštitnik narkodilera i švercera cigaretama u Hercegovini


Piše: Slobodan Vasković


1.

Mladen Marić, Krtica Kavačkog NarkoKlana u RS i Narko”Generala” Siniše Kostreševića, direktora Policije RS, napravio je veliku štetu brojnim istragama, jer je kao načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet skrivao dokaze, primarno, protiv Kostreševića, ali i brojnih drugih osoba iz narkomiljea.

Marić

2.

Uz to, Po Kostreševićevom nalogu, Marić nije uopšte dozvoljavao potragu za profesionalnim ubicom Milivojem Lovrenovićem Čarugom, koji se krije u okolini Gradiške.


Kostrešević

3.

Marić treba biti uhapšen kao i Kostrešević, a važno je naglasiti da je sakrio i dosta podataka o Aleksandru Mičiću, zvanom Aco Makedonac, jednom od najvećih perača novca Kavačkog NarkoKlana.

Mičić (desno)

4.

Aco Makedonac je prao novac direktno za Gang Veljka Belivuka, a sada čini sve da pokuša spriječiti istragu protiv njega. Poznato je, kroz Skaj aplikacije, da je oprao desetine miliona evra. 


Veljko Belivuk

5.

Međutim, Makedonac raspolaže ogromnim svotama novca; Platio je usluge skrivanja, čak i brisanja podataka o njemu iz Skaj aplikacija, Narko”Generalu”, Mariću, ali i Igoru i Miloradu Dodiku.

Igor Dodik

6.

Glavni strateg odbrane Klana je Milorad Dodik pokušava spasiti sina Igora, koji je duboko involviran, zajedno sa Kostreševićem, u poslove sa opijatima. Tu su još Dejan Ilić Tigar, Zoran Stevanović i Siniša Mijatović (Zvornik), kao i Ljuban Ećim (Beograd).


Stevanović, Mijatović, Ilić

Milorad Dodik osmislio je strategiju odbrane Klana, koju su sprovodili Kostrešević i Marić.


7.

Međutim, uspjeli su samo usporiti istrage, a brisanje podataka je zaista jadan pokušaj, jer se uvijek može dobiti kopija dešifrovane kripte. 



Zaista je interesantno pratiti načine na koje Aco Makedonac pokušava da prikrije svoju prljavu ulogu u narkoposlovima, a radio je i kao narkodiler. Iduće sedmice ću detaljno objaviti kod koga je sve bio Makedonac, kome je dao novac da bi se zaštitio. Od zaštite nema ništa, a to što je boravak na slobodi produžio još neko vrijeme ne znači ništa - naći će se iza rešetaka, jer je sve više pripadnika kartela koji se pokušavaju spasiti tajno dajući podatke o svojim dojučerašnjim saradnicima u prljavim poslovima.


Ranka Mršić

8.

Makedonac je, da podsjetim, platio i puštanje iz pritvora zbog pokušaja likvidacije, sa leđa, Gorana Sikime, takođe narkodilera, a krvave pare su uzele članice sudskog vijeća Okružnog suda Istočno sarajevo Zinaida Husić, Ranka Mršić i Veselinka Ivanović.  


Veselinka Ivanović

9.

Da podsjetim, Vijeće Kavačkih sudija u sastavu  Veselinka Ivanović, kao predsjednik Vijeća sudija Kavčana, te članovi tog dilerskog vijeća Zinaida Husić i Ranka Mršić, donijelo je 24.01.2021. godine, odluku da puste na slobodu Aleksandra Mičića, dvostrukog ubicu u pokušaju, jednog od najvećih perača narkonovca i NarkoDilera.


Zinaida Husić

Pohlepne dilerke smrti, Husić, Mršić i Ivanović, takođe, neće izbjeći zatvor kao ni načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac, direktni zaštitnik Mičića.


Branimir Šehovac

10.  

Mičić je posebno zanimljiv istražnim organima, jer je prao novac za Belivukovu grupu, ali je i  Dvostruki Ubica u pokušaju, pa je pitanje da li je možda u nekom od pokušaja, za koje se još uvijek ne zna, uspio u naumu da ubije?! 

Uz to, potpuno je vezan i za Dejana Ilića Tigra, šefa Kavčana u RS, koji je imao direktne veze sa Radojem Zvicerom i Veljkom Belivukom.


Zvicer i Tigar

O Mičiću i njegovim pokušajima kupovine drugih visokih funkcionera bezbjednosnih agencija, osim Kostreševića i Marića, detaljno iduće sedmice, a sada je vrijeme da se raskrinka i načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa, koji je od 25.01.2019. na toj poziciji.


Siniša Laketa

11.

Laketa, izuzetno blizak Kostreševiću, postao je multimilioner otvoreno štiteći velike švercere cigareta i hercegovačke narkobosove.


Prije nego je postao načelnik PU, bio je na poziciji načelnika sektora policije PU Trebinje. 



Postavio ga je njegov rođak Žarko Laketa, tadašnji načelnik PU i zajedno su Policijsku upravu Trebinje podredili zaštiti narkozločinaca i švercera cigareta.


12.

Siniša Laketa sa vođama Podzemlja komunicira u grupi na aplikaciji Tam-Tam, otkako je pao Skaj. Tu je ponovo zajedno sa Draženom Šinikovićem, nekadašnjim kolegom i iz PU i iz policijske škole, a sadašnjim prvim čovjekom Kavačkog Kartela u RS u Trebinju.


Dražen Šiniković



13.

Zajedno sa Laketom, teške kriminalce štiti i Nikola Drapić, komandir Granične policije u Trebinju.


Nikola Drapić

14.

Nevjerovatne su količine novca kojima su plaćeni od Šinikovića, Mladena Matkovića, koji je tek priča za sebe, jer je riječ o velikom igraču regionalnih razmjera. Matković je pobjegao iz Srbije, ali je nastavio kokainske poslove iz Trebinja.


Boris Bato Iveljić

15.

Najveći švercer cigareta u Hercegovini je Boris Boban Iveljić iz Berkovića. On, na mjesečnom nivou, plaća po deset hiljada KM  Laketi i Drapiću. Možete zamisliti koliko im onda plaćaju Šiniković i Matković.


Njegoš Šiniković

Laketina desna i lijeva ruka u ovim prljavim poslovima su Njegoš Šiniković, brat Dražena Šinikovića i Dragan Knežević Knele. 


Dragan Knežević Knele

Da podsjetim, nedavno sam objavio tekst o sastanku na kojem se dogovaralo da Siniša Laketa bude budući direktor Policije RS nakon hapšenja Kostreševića. (nastaviće se)