четвртак, 10. фебруар 2022.

Slom Kavačkog Klana u RS, kao i drugih Kartela u BiH, je nezaustavljiv proces; Narko"General" Kostrešević u Bijeljini štiti Kavčane Velibora Miloševića

Piše: Slobodan Vasković


1.

Slamanje Kavačkog klana u Republici Srpskoj i NarkoGangova u cijeloj BiH je nezaustavljiv proces. Tužilaštva i policije (dio koji nije u funkciji Klanova) uprkos velikim opstrukcijama rade svoj posao i tek slijede hapšenja Vodećih Kriminalaca Kartela.



2.

Slomljena je već narkogrupa Bojana Cvijetića, a u vremenu koje je pred nama iza rešetaka će se naći i Narko”General” Siniša Kostrešević, Dragan Mektić, bivši ministar bezbjednosti, Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, kao i Dejan Ilić Tigar, Zoran Stevanović i Siniša Mijatović. Tu je, naravno, i Igor Dodik, plus ubica, zločinac i narkodiler Ljuban Ećim.


Mektić i Omica

Niko od njih se neće spasiti, osim, eventualno, Igora Dodika kojeg bi otac Milorad mogao hitno da prebaci u Rusiju.


Igor Dodik

Kada će ko od njih biti uhapšen tehničko je pitanje, ali je izvjesno da se niko od pomenutih neće izvući, kao ni drugi pripadnici NarkoKartela.


3.

Nastavljam da objavljujem pripadnike Kavačkih NarkoGrupa koje dominiraju gradovima u Republici Srpskoj, a direktno su naslonjene na sve pomenute, posebno na Kostreševića.


Kostrešević

4.

U Bijeljini je, uz Zlatana Ćuka i njegovu grupu, najznačajnijja NarkoOrganizacija Velibora Miloševića.


5.

Do unazad godinu dana Ćuk i Milošević bili su u ratnim odnosima do mjere da su obojica vozili blindirane automobile plašeći se da će ga onaj drugi likvidirati.


Ćuk i Raonić

Međutim, došlo je do pomirenja, nakon što je Ćuk okrenuo leđa Škaljarcima i pridružio se Desimiru Babiću, kao glavni dobavljač narkotika Kavčana u RS.


Poces pomirenja Ćuka i Miloševića započeo je Bojan Raonić, koji je, do hapšenja u Belgiji, bio glavni logističar Kavačkog Kartela, a pomirenje je popečatio Desimir Babić, glavni dobavljač kokaina iz Južne Amerike.


Babić

6.

Sada su Ćuk i Milošević najbliži saradnici, a bivši Škaljarac, sadašnji Kavčanin, je snabdjevač kokainom Miloševićeve grupe.


7.

Milošević je bio na Skaj vezi sa Narko”Generalom” Kostreševićem; Najčešće preko posrednika, od kojih je jedan Željko Radovanović Krečo. Tu je, naravno, i Dragan Savić, savjetnik Kostreševića, koji u njegovo ime održava direktne kontakte sa narkodilerima iz Bijeljine.


Krečo

Kostrešević je izuzetno blizak sa Miloševićem, gotovo kao i sa Krečom i profesionalnim ubicom Milivojem Lovrenovićem Čarugom.


Čaruga

8.

Milošević je poznati kriminalac, hapšen bezbroj puta, što više nego dovoljno svjedoči koliki je zlotvor Kostrešević, navodni direktor Policije, koji je tu poziciju iskoristio za suštinsku zaštitu Kavčana kao njihov Narko”General”.


Procjenjuje se da je Milošević koji je veoma dugo u narkoticima, ilegalnoj trgovini oružjem, a bavi se i prostitucijom, stekao bogatstvo od cca 40 miliona KM.


9.

Milošević je vlasnik brojnih kockarnica na širem području Bijeljine, a ključna firma mu je “Slot game industries“, sa sjedištem u Bijeljini, osnovana 2008. godine. 




Ta firma, kao i motel “Milošević”, u kojem se organizuje prostitucija, te “Rent a Car” koji posjeduje odreda služe za pranje narkonovca.


10.

Interesantno je i da Kostrešević pere pare preko “Rent a Car” kuća i to zajedno sa Draganom Jevđenićem, sadašnjim direktorom KPZ “Banjaluka” koji je, takođe, dio Kavačkog Klana. Jevđenić je prije ove funkcije, bio visokopozicionirn u mUP RS, kao načelnik jedne od Uprava MUP-a. 

Jevđenić


Milošević, takođe, preko niza kockarnica vrši distribuciju narkotika.


11.

Milošević, sem navedenih, posjeduje još niz poslovnih objekata koji su smješteni i u industrujskoj zoni Bijeljine.  


12.

Njegova kriminalna grupa broji nekoliko desetina vojnika.


13.

Milošević ima poslove i u Zvorniku, a glavni čovjek mu je Jovan Stojić Jole o kojem sam već dosta pisao i koji je formalni vlasnik kafea “Medellin”. Stvarni vlasnik je Milošević.


Jovan Stojkić Jole (prvi s lijeva) u "Medellinu"

Stojkić vodi Miloševićeve prljave poslove sa aparatima za igre na sreću koje posjeduje u Zvorniku.

Zoran Stevanović u "Medellinu"

14.

U “Medellinu” često sjedi jedan od Kumova Kavčana u RS Zoran Stevanović koji ima nekoliko svojih grupa za rasturanje kokaina po Zvorničkoj regiji. (nastaviće se)