петак, 18. фебруар 2022.

Banjalučki odbor Crvene Sekte u potpunom haosu; Sektaši jedni druge javno optužuju za namještanje konkursa, reketiranje, anarhiju...

 

Piše: Slobodan Vasković

 

U proteklih godinu dana je postalo evidentno da niko osim Igora Radojičića nije u stanju da rukovodi Gradskim odborom SNSD-a Banjaluka. Treba podsjetiti da se rejting te stranke u Banjaluci u vrijeme Radojičića konstantno kretao oko 40 %.

 

U kojoj mjeri su odnosi u Crvenoj Sekti poremećeni najbolje govore skorašnje objave Gorice Dodik, u kojima je javno optužila Vladu Crtu Đajića da se okružio okorjelim kriminalcima. 



Ona je pri tom zaboravila da kaže da je Crta veći kriminalac od tih kojima se okružio.

 


Najvažniji Crtin saradnik je Milan Ćurlić Ćurla. Radi se o nekada sitnom prevarantu, koji je u međuvremenu izrastao u kriminalca par excellence. Crta je u UKC-u zaposlio ne samo Ćurlu, nego i njegovu suprugu Željku Aleksić Ćurlić.



Više izvora iz UKC-a mi je potvrdio da se Ćurla i njegova supruga ponašaju kao stvarni vladari UKC-a. Oni uzimaju novac od teško oboljelih pacijenata, učestvuju u namiještanju tendera, posreduju u zapošljavanju radnika...spisak njihovih kriminalnih radnji je vrlo vrlo dug.

 

U posljednje vrijeme sve više radnika UKC-a se žali na mobing koji trpe od pomenutog bračnog para. Crta na te primjedbe radnika uopšte ne reaguje, jer je ucijenjen od Ćurle, o čemu ću uskoro pisati detaljnije.


Da je ponašanje Ćurline supruge nepodnošljivo pokazuju službeni akti UKC-a, u kojima se navodi da ona svoje šefove naziva budalama.


Pored toga, ona odbija da radi. Jedan od rukovodilaca UKC-a je 18.01.2022. godine Crti, kao direktoru UKC-a, dostavio prijedlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv pomenute. 


Ostaje da vidimo da li će ucijenjeni Crta smjeti da donese odluku o pokretanju disciplinskog postupka. (nastaviće se)