уторак, 28. јун 2022.

Crta "ne preza" ni od upada "u mjere"; “Testirao” se kod Počasnog Konzula Meksika u Hrvatskoj za dio te zemlje u kojoj su morske luke

Vidno stimulisani Crta sa čašicom omiljenog
"eliksira" za dobar ten


Piše: Slobodan Vasković


Vlado Sedam Crta Dnevno Đajić, ranije poznat kao Vlado Crta Đajić, kokainski je ovisnik, a Ognjen Savić, njegov narkoprijatelj, zadužen je da njegov nos bude stalno kvalitetno snabdjeven.


Pisao sam već o Ognjenu Saviću, dileru “uhapšenom u crvenim gaćama” u akciji “Klub 2”, sprovedenoj polovinom juna 2019. godine, kada je pronađeno preko šest kilograma narkotika kod devet lica


To Đajiću nije smetalo da i dalje drži Savića kao zaposlenog u UKC RS, iako nikada nije došao da bilo šta radi, sem oko Crtinog nosa.

Interesantno je da Ognjen Savić nije optužen za trgovinu narkoticima, ali jeste njegov mnogo opasniji brat Ozren.

Optužnica prrotiv njega potvrđena je 22.12.2021. godine, dok je protiv Igora Radoševića, pripadnika te grupe, potvrđena 07.04. ove godine.Detaljno sam pisao o tome, ali ima i dodatnih momenata: Svi koji su uhapšeni bili su “na mjerama”, a Vlado Sedam Crta Dnevno Đajić bio je u stalnoj komunikaciji sa Ognjenom Savićem, tako da je “uletio u mjere”, odnosno, snimljeni su njihovi crta razgovori.


Milosav Savković, tadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal, Kavčanin, dojavio je Crti Đajiću da prestane komunicirati sa Savićem, "jer je na mjerama" i, praktično, devalvirao akciju.


Snimci, na kojima je i Crta Đajić, moraju postojati u Tužilaptvu i Sudu.

Kavčanin Savković

Savković je samo jedan u nizu pripadnika Kavačkog klana iz MUP RS, a Siniša Kostrešević, Narko”General” Kavčana, zajedno sa Igorom Dodikom, jednim od šefova Kartela, naložili su Crti da se “testira” na narkotike. Kako bi me "demantovali"; Bagra otuđena od naroda i stvarnosti ubijeđena je, pogrešno, da je narod slijep. 

Naravno da nije bilo nikakvog testiranja, već je sve “burazerski” obavljeno u zagrebačkoj klinici “Analiza”, koja je dio lanca klinika “Analiza” čiji je vlasnik Marin Bosotina, vrlo osebujna ličnost. 


Crta je dobio toliko željeni “sertifikat” bez ikakvih problema i analiza. 


Sasvim je dovoljno da navedem nekoliko činjenica o Bosotini, pa će svima sve biti jasno.


Bosotina

Dobio je, bez tendera (u tri navrata, krajem 2020. i početkom 2021.), od Robnih rezervi Hrvatske 12,6 miliona kuna (cca 3,2 miliona KM) za nabavku 150.000 brzih antigenskih testova.


Posebno je interesantno da je Bosotina počasni konzul Meksika (tri mjeseca svake godine provodi u Meksiko Sitiju), a sjedište je u Splitu u njegovoj kući.


Još je interesantnije da je Bosotina počasni konzul Meksika za područje od Istre do Dubrovnika, uključujući i Ličko-senjsku županiju.

Bosotina je tu titulu dobio februara 2014, godine, samo par mjeseci nakon što je započeo radove na prvoj klinici “Analiza” u Dugopolju, kod Splita.

"Meksiko je posljednjih godina vrlo često prikazivan kao vrlo opasna zemlja u kojoj bjesni rat između narkokartela i meksičke vlade, a u kojemu godišnje život izgubi i nekoliko tisuća stanovnika. U Mexico Citvju, gdje živim s obitelji, ne osjećamo taj rat narkokartela budući da je Meksiko velika zemlja,  pa su informacije o tim sukobima slične onima kada u Splitu doznate da je oružani sukobi, recimo, u Iraku. Problem je svakako prisutan u svakodnevnom životu, ali Mexico City je golem megalopolis i stanovnici se kreću u dijelovima grada koji im odgovaraju. Ja živim s obitelji u dijelu grada u kojemu nema kriminala, ali, naravno, zbog opreza se vozimo u blindiranim automobilima te nam osobno osiguranje čuva kuću”, izjavio je Bosotina, počasni konzul Meksika u dijelu Hrvatske gdje su sve morske luke, 14.02.2014. 

Priznaćete, poprilično je Bosotina konfuzan i ekstremno nesaglasan sa samim sobom - jedva da dolaze vijesti o bitkama Meksičkih NarkoKartela do njega, a vozi se u blindiranom vozilu u “mirnom dijelu grada”! (nastaviće se)