петак, 10. јун 2022.

Sukob Dodika i Slobodana Stankovića sve nemilosrdniji


Sukob između Milorada Dodika i Slobodana Stankovića, vlasnika konzorcijuma “Integral inženjering", kulminira.


Dodik je Stankoviću “oteo” JP “Autoputevi RS”, smjenjujući direktora Dušana Topića.


Iako su “Autoputevi RS" entitetsko javno preduzeće, njime je, kao svojom firmom, decenijama upravljao Stanković dajući, preko Topića, ranije Mladena Lazendića i ostalih beskičmenjaka, poslove sam sebi, poslove nadzora nad poslovima, koje je opet davao sam sebi …


Tako je bio zatvoren krug u kojem je Stanković poslove izgradnje autoputeva naplaćivao koliko hoće, a Dodiku davao njegov dio.


Umjesto Topića, Dodik je postavio kriminalca Slobodana Bobija Stanarevića, člana DEMOS-a, bivšeg šefa Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi Banjaluke.


Jedino što je Stanarević dobro “uredio” su njegove lične finanasije - napravio je zgradu u Cerskoj ulici u Banjaluci, rasprodao stanove i poslovne prostore u njoj, a preko firme "CPK" nastavlja da pljačka Grad.


Interesantno je da je projektant zgrade “CPK” d.o.o. Banjaluka, odnosno “Centar za projektovanje i konsalting”, čiji je suvlasnik preuzeo sve najvažnije poslove u gradu.


Tako je i sada ta firma jedna od onih kojoj psihički raspadnuti gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković daje većinu poslova za koje je Grad nadležan.


Mala digresija - Stanivuković je toliko “sposoban” i “poznaje” zakone da svoje naredbe ispisuje na papirićima i šalje u razna Odjeljenja.


U naredbama piše: “Uradite 'to I to', ali FINO”! I još se na papirić potpiše.



Mnogi iz Gradske uprave nikako da odgonetnu šta znači FINO - da li po zakonu ili mimo njega, ali bitno je da se Gradonačelnik bar zna potpisati. FINO.

 

Stanarević je i član zločinačke organizacije “United Tribuns”, koja mi je ne tako davno prijetila da će me dići u vazduh kao Ivu Pukanića, koji je raznesen 23.10.2008. godine.


Njegov lični, najbolji, prijatelj je Milorad Vuković Luis, narkodiler koji je uhapšen, zajedno sa svojom narkogrupom, 06.12.2021. godine, zbog trgovine kokainom. Zajedno sa njim uhapšen je i sin jedne vrle članice Sekte, inače direktorice bitne obrazovne institucije. Formalno bitne, jer za Sektu je sve nebitno sem njihovog ličnog interesa.



Da OJT Banjaluka radi svoj posao, umjesto što i dalje štite kriminalce poput Stojana Vukajlovića, takozvanog advokata (o čemu ću uskoro detaljno pisati), provjerili bi vezu između Luisovih kokainskih i Stanarevićevih građevinskih poslova!


Bitno je još navesti da je Stanarević svojevremeno bio zaposlen u Institutu za građevinarstvo, čiji je vlasnik Stanković, ali ga je Akademik građevinske mafije otjerao. Razloge možete pretpostaviti.


Šta je još bitno za ovu priču o sukobu nekadašnjih vrlih kompanjona koji su, zajedno, oteli stotine miliona KM - Topić je iz medija saznao da je smijenjen. 


Mediji prebliski Dodiku objavili su 03.06.o.g. da je Topić dezintegrisan već u deset časova ujutro, a on je zvanično pušten niz Vrbas tri sata kasnije.



Nije lako slugama, pa ni Topiću - Vrbas je baš leden.


Stanarević je odmah udario po Stankoviću i uskratio mu jedan posao na izgradnji dionice koridora (negdje oko Vukosavlja), iako je  njegova ponuda bila za dva miliona niža.



Nedavno sam objavio da je Slobodan Stanković, Akademik Građevinske mafije, povukao sve mašine sa gradilišta koje je u vlasništvu Mileta Radišiča Klena. 


Povukao je I sve fakture i raskinuo posao vrijedan cca tri miliona KM.


Što se tiče Klena, Stanković mu je poručio - Ne moraš ništa plaćati.


Očito je da je Stanković znao da će da “sijevnu” neke sankcije, pa je izjavio da ga “Milorad Dodik neće uvući u svoj kriminal”. Veliki je tu sukob poodavno.


I zaista, “sijevnuo” je prisilni neodlazak Dodika u Grčku i Sjevernu Makedoniju. Grčka je članica EU - sankcije koje nisu još uvijek objavljene.


Sukob između Dodika i Stankovića počeo je još prošle godine o čemu sam pisao u tekstu 

"Rat u režimu oko opljačkanog Plijena: Dodik otima imovinu svojim tajkunima Ćubiću, Slobodanu Stankoviću, Zoranu Stevanoviću…; Ćubićev član porodice i Slavica Stanković prijetili Dodiku, policija sve zataškala; Crvena Sekta u Banjaluci pala na 5.000 članova; Cvijanovićeva, kao i obično, malo, ali 'umno'" (07.07.2021.)


Da podsjetim, Dodik je tada otvoreno zatražio od Stankovića da mu prepiše veći dio svoje imovine, čemu se Akademik Građevinske Mafije usporotivio.


Dodik je nastavio sa pritiscima, a Stanković je otpočeo ubrzano prepisivanje imovine na najuže članove porodice.


Međutim, Dodik ne haje mnogo oko toga, već i dalje zahtijeva, nimalo nježno, da mu Stanković preda, bez ikakve naknade, veći dio svoje imovine, koja vrijedi nekoliko stotina miliona KM.

Sukob je kulminirao kada je Slavica Stanković, supruga Slobodana Stankovića, na kojoj se vodi firma “Integra Inženjering”, lično pozvala Dodika i rekla mu da se “odmakne od njene porodice, inače će na zlo izaći”.


Na zlo će tek da izađe. (nastaviće se)