недеља, 5. јун 2022.

Igor Dodik i Kostrešević, uz podršku Milorada Diodika, smjenjuju Marića sa pozicije načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala iako je, po njihovom nalogu, učinio niz krivičnih djela kako bi zataškao dokaze iz Skaj aplikacija osoba bliskih Narko”Generalu”


Piše: Slobodan Vasković


Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, biće, prema najavama, prva žrtva novih vlasnika MUP RS Siniše Kostreševića i Igora Dodika, iza kojih stoji Milorad Dodik.


Nakon što su uspješno izvršili Puč u MUP-u RS, "neutralisali" Dragana Lujača, Dodik&Dodik i Kostrešević krenuli su u dalje samospasavanje u kojem je, po njima, ključno zadržati  takozvanog direktora Policije na funkciji i spriječiti istrage protiv njega.


Marić, sluga sve trojice navedenih koji su “počistili” Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, prvi je na “listo za odstrel”, jer mu se želi isporučiti sva odgovornost za ekstremno nasilje 26/27.03. kada su brojni privedeni surovo pretučeni, a da nisu ni saslušani o čemu postoje svi dokazi.


Postoje i video zapisi kako Marić premlaćuje narkodilera Ognjena Savića, brata mnogo poznatijeg Ozrena Savića, Škaljarca, i bliskog prijatelja Vlade Crte Đajića, načelnika UKC RS Banjaluka i šefa sektaškog Gradskog odbora Banjaluka.


Smjenom Marića sav teret odgovornosti za surovo prebijanje dvadesetak lica pao bi na njega, a Kostrešević, Narko”General” Kavčana bi se izvukao, jer on jeste sa Marićem napravio spisak lica koja treba privesti i polomiti, ali lično nije tukao. Naravno da je za prebijanja znao.


Marić je, uz sve navedeno, akciju vodio teško alkoholisan, tako da novi vlasnici MUP RS imaju dovoljno razloga da na njega svale svu odgovornost i pokušaju spasiti Kostreševića.


Marić je narkokrtica Kostreševića koji je po njegovom nalogu krio dokaze iz Skaj aplikacija, posebno one koji se odnose na samog Kostreševića, njegovof kuma Radu Diljevića i još nekolicinu pripadnika Kavčana iz vrha MUP RS.


Uhvaćen je u tom kriminalnom poslu, ali ga Lukač nije smijenio, već ga je ostavio na poziciji načelnika Uprave i nakon svih tih kriminalnih radnji koje je počinio.


Surovo prebijanje brojnih privedenih desilo se u noći 26/27.03., kada je, nakon naredbe Milorada Dodika, napravljen spisak od 40 lica koji trebaju biti privedeni i satrveni.


Te noći priveden je i Aleksandar Miljatović osumnjičen da je ubio Radenka Bašića načelnika Odjeljenja krim policije u PU Prijedor. MIljatović je polici priznao da je ubio Bašića, ali je, nakon što je priveden u Tužilaštvo, to odbio da učini i brani se ćutanjem.


Miljaović je, prema zvaničnoj verziji, angažovan od narkodilera Dalibora Railića iz Prijedora, da likvidira Bašića. Railić je u pritvoru Tužilaštva BiH, ali zbog trgovine naroticima.


Većin pretučenih te noći podnijela je krivične prijave protiv Kostreševića i Marića, nakon čega je otpočela istraga, a Narko”General” je do prije par dana odbijao da preda dokumentaciju MUP RS o tome ko je naredio i sastavio spisak lica koja treba privesti i “saslušati”, čineći sve da svoj potpis ukloni sa naredbi.


Na kraju su novi vlasnici MUP RS zaključili da im je najjednostavnije žrtvovati Marića, koji je one što ih je prebijao pozivao u kancelariju i izvinjavao im se. 


Marić je teško korumpiran i ucijenjen zbog skrivanja stvarnog ubice Nikole Đurovića, (21.08.2011.).


U pokušaju uzaludnog spasavanja; Kostrešević i Dodik&Dodik žrtvuju najodanije sluge, što već svjedoči da su u popriličnoj panici.



Urpkos tome, spasiti se ne mogu; Posebno ne Kostrešević jedan od vođa Kavačkog klana u RS koji je štitio prevoz opijata preko teritorije entiteta, te osiguravao NarkoVođe i perače narko novca. (nastaviće se)