понедељак, 13. јун 2022.

Kraj Dragana Lukača: Dodik je slomio Lukača uz pomoć Osmice


Piše: Slobdan Vasković


1.

Dragan Lukač, Ministar unutrašnjijh poslova RS i u posljednjih nekoliko godina veliki oponent Milorada Dodika, doživio je slom.


Dodik ga je porazio zahvaljujući Megmedu Osmanagiću Osmici, direktoru OSA i informatoru svih jačih NarkoGrupa u BiH.


2.

Sukob između Dodika i Osmice uvijek je bio fingiran, kao što je to i sukob Dodika i Bakira Izetbegovića: Cilj je bio “da se Vlasi ne dosjete” kako bi i jedni i drugi nesmetano pljačkali sopstvene narode, što su maksimalno činili, a na žalost, čine još uvijek.


Saradnja na liniji Dodik-Osmica, kao i Dodik - Izetbegović je besprijekrona, ali to čudi samo neupućene; Ona je i logična, jer je Dodik politički “pokrovitelj” Kavačkog kalana u RS, dok je Osmica njihov glavni informator.3.

Početkom Lukačeve miinistarske karijere, on je “uletio” u “mjere” OSA BiH na kojima je bio Željko Đekić, narkodiler i izvođač pljačkaških radova nad imovinom Republiike Srpske.


Lukač je zahtijevao od Đekića naknadu za određene poslove koje je kriminalac radio.


4.

Sve je kvalitetno snimljeno, a Osmica je snimak zadržao za sebe. Tako je Lukač tada spasen.Mehmedagić je to učinio po zahtjevu svojih narkoprijatelja Bojana Cvijetića i Dragana Mektića koji su u to vrijeme vodili Ministarstvo bezbjednosti BiH, ali i opasnu NarkoGrupu čiji je glavni informator bio Osmica. Zato se i nalazi visoko na platnom spisku Cvijetića kojem je čak dao službenu legitimaciju OSA BiH.

5.

Nakon otvaranja SKAJ i ANOM aplikacija, Lukač je javno pokazao volju da pohapsi zločince koji su jek oristili, među njima i Kavačkog Narko”Generala” Kostreševića.


Milorad I Igor Dodik nisu sjeli sebi dozvoliti da u potpunosti izgube vlast nad MUP-om RS, odlučili su da zaštite Kostreševića, a u tome m je vrlo nesebično pomogao Osmica. On je to učinio kako bi pokušao zaštiti sebe.


6.

Na njihovu žalost nisu upojeli da se zaštite uprkos slamannju Lukača -  biće uhapšeni i Kostrešević i Osmica, Igor Dodik čeka svoj red, a šta će biti sa Miloradom Dodikom i njegovom uništenom političkom karijerom najbolje svjedoči primitivizam, vulgarnost i dvljanje koje, iz straha i paranoja, pokazuje u gotovo svakom javnom istupu, pa tako i na pregovorima ui Briselu,  12.06. o.g.


Međutim, Dodik je pred zidom i odlučio je da se bori do kraja, iako je njegov politički kraj izbvjestan na oktobarskim izborima ove godine.


Dodik, iako u ludilu, I dalje se nada da će pronaći rupu kroz koju bi se provukao.Da bi to rupu pokušao naći, bilo je potrebno da prethodno dezintegriše Lukača, što je i učinio. Osmica mu je dostavio snimak i to je bio Lukačev kraj.


7.

Da ne bi bilo sumnje da je MUP RS preeuzet, Dodik je naredio, a Kostrešević sproveo nasilje 26/27.03. kada su priveli dvadesetak osoba koje su polomljene, a da nisu ni saslušani.


Ta noć je i zvanično u bezbjednosim krugovima označena kao Puč u MUP-u RS.8.

Uhapšen je i Alesandar Miljatović, osumnjičen za likvidaciju radenka Bašića, načelnika krim odjeljenja PU Prijedor. Lukač tadanije bio u RS, već, navodno, na putu u inostranstvo?!!!


Miljatović je, da podsjetim, priznao u policiji ubistvo, ali se u Tužilaštvu branio ćutanjem. Kao naruučilac ubistva označen je Dalibor Railić Dugi, intimus Kostreševića, koji se nalazi u pritvoru Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima.9.

Bitno je naglasiti da ne postoji nijedan jedini konkrettna dokaz do sada da je Miljatović ubio, a Railić naručio likvidaciiju Bašića, sem zahtjeva prijedorskog narkodilera preko Skaj aplikacije da traži “ubicu policajca”. Tu je još dojava SIPA da Railič traži ubicu da likvidira Bašića koju je Darko Ćulum “zaboravio” da proslijjedi mUP RS.Bitno je primijetiti da Lukač nije prekinuo “službeni put” iako je surtovo likvidiran značajan funkcioner MUP RS.


Po povratku “sa službenog puta”, Lukač se povukao, jer su MUP RS preuzeli Kostrešević i Igor Dodik, a glavni strateg preeuzimanja Milorad Dodik je sada stvarni vladar i ove institucije.


O ovom slučaju i kontraverzama oko njega koje su sve izraženije tek ću pisati, ali da se vratimo teško poraženom Lukaču.


10.

U svemu su, ali u manjoj mjeri, pomogli i zemljišni placevi koje je Lukač izdao jednom od telekom operatera za bazne stanice (za šta naplaćue zakup), a to mu je omogućio Milosav Savković, aktuelni načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti rada u MUP-u RS, što je neviđeni cinizam.Savković je teški kriminalac, posjedovao je Skajaplikaciju, imao direknte veze sa Kavčanima u Crnoj Gori, bio dio Kavačkog klana u RS i učestvovao u podjel plijena - novca koji je dio vrha MUP RS dobijao za zaštitu bezbjednog transporta opijata preko teritorije ovog entiteta.


11.

Lukač I sam sada tvrdi da nema više kontrolu nad MUP-om RS, da se skroz povukao i da Kostrešević, njegov najveći neprijatelj vlada tom nekadašnjom institucijom, sadašnjim servisom nakoi drugih zločinalčkih organizacija.


To je licemjerna tužbaljka, jer je Dodik, na kraju višegodišnje tuče, doslovno rasturio Lukača uz pomoć Osmice.


Lukač se skroz povukao, nada se pobjedi SNSD-a “pa ako mu nešto daju daju”; Ako ne, vjeruje da će u penziju. Zavisi samo gdje će je “uživati”!!! (nastaviće se)