четвртак, 9. фебруар 2023.

Pisamce uvijek dobro začešljanom ministru Karanu: Budite humani, Pomozite Branimiru Šehovcu, Kavčaninu i načelniku PU Istočno Sarajevo, Liječite ga

Siniša Karan


Piše: Slobodan Vasković


1.

Dragi Karan,

Otkako ste postavljeni za čuvara kriminalaca i zločinaca unutar MUP RS i, posebno, van njega, stvari su se pogoršale.


Tako vaš podređen “kadar”, načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac, koji je pripadnik Kavčana i njihov zaštitnik u sarajevsko-romanijskoj regiji, poziva članove moje porodice iz tog grada veoma kasno, prijeti im, pokušava da ih ucijeni, a sve zbog mog pisanja o njemu, iznošenja istine o njemu, iako moji članovi porodice nemaju nikakve veze sa onim što ja radim.


2.

Dragi Karan,

Bilo bi jako dobro da naložite alkotestiranje vaših podređenih, kao i da li koriste opijate, kako bi ste imali tačnu informaciju o tome koliko je “krvna slika” MUP RS otrovana teškim alkoholnim pićima, takozvanom “žestom” i opijatima.


Sudeći prema djelovanju Kavčanina i načelnika PU Branimira Šehovca, otrovana je skroz.


Šehovac kojem je potrebna pomoć

3.

Pazite, ne ide da Šehovac poziva putem službenog telefona “u neka doba” članove moje porodice, prijeti im i pokušava da ih ucijeni, jer je to uzaludan posao. Zato što ja neću podleći nikakvim pritiscima, potpuno svjestan da im Kavčanin Šehovac i oni koje štiti mogu pokušati namjestiti štošta.


4.

Uz to, još manje ide da mene poziva sa službenog telefona sve do 23 časa i 18 minuta, 08.02.o.g. Zvao je čak 14 puta; Jednom sam se javio, u 22.29., ali mu je baš bilo da priča sa mnom, pa je nastavio da zove sve do 23.18h.


5.

I to mu je bilo malo, pa je poslao poruku poruku u 01 čas i 14 minuta, 09.02., sljedećeg sadržaja:

“Objaviću sve o tebi što imam kako pojedini kriminalci naručuju tekstove o meni kod tebe na tvom blogu

Sve imam

Vidjećeš narkomančino jedna”!


6.

Dragi Karan,

Svjestan sam da je Šehovac prečesto u “vanrednom stanju”: Kroner je i boji se svega onoga što je počinio, ali on, osim što štiti raznorazne kavčane nešiće, miće, makedonce…, trebalo bi da zna da je i načelnik Policijske uprave i da može podnijeti Izvještaje protiv mene, (krivične prijave, ako više volite), pa onda neka izađe u javnost i saopšti sve što ima. Može i prije toga, meni je svejedno.


7.

Očito je zaboravio na tu mogućnost, prezauzet je prikrivanjem trgovine narkoticima, uknjižavanjem brojnih apartmana koje je dobio od perača narkonovca, kućom na Hvaru, švercovanim lijekovima, spasavanjem kriminalaca, čak i onih što su pokušali likvidacije…


8.

To što me karakteriše kao “narkomančinu” uopšte me ne uzbuđuje; Kao nečijeg "plaćenika", još manje; Zovite me kako hoćete, vaša stvar. To je standardni jezik nenarodnog, necivilizovanog Režima kojem i vi pripadate, čiji ste sluga i čije ostale sluge su toliko neinteligentne da im je svima ista “optužba” - “narkomančino”!, "plaćeniče"!, "izdajniče"! 


Možete li smisliti šta drugo? Da održite neki kolegij, okrugli sto, širi skup i donesete odluke kojim sve pogrdnim riječima da se obraćate onima koji ne odgovaraju kriminalnim parametrima što su prevlađujući u MUP RS (čast poštenim policajcima kojih još ima).

9.

Dragi Karan, 

Kad već službeno koristite takav riječnik, još ovaj put vas oslovljavam sa Karan, a sljedeći put ću sa Narkomančino, jer je to, očito, u MUP RS vrlo službena riječ.


10.

Dragi Karan, 

Ako već niste u mogućnosti, a niste, da od zločinačke organizacije u koju je pretvoren MUP RS napravite ponovo policijsku organizaciju, onda bar budite humani - Pomozite Šehovcu; Pošaljite ga negdje u banju, na pregled, na liječenje… Prije toga na triježnjenje!


Trebalo bi da ga pošaljete u zatvor, ali nemate vi hrabrosti za to!


11.

Ovim bih završio oko Šehovca, ali bih vas podsjetio da mi odgovorite na pitanja koja sam vam poslao prije tri dana. Nema potrebe da me lično zovete, kao Šehovac, pa mi odgovarate, dovoljno je da PR službi date podatke.


12.

Pitanja koja sam vam poslao glase: 


G. Karan,

prema informacijama kojima raspolažem Gordan Pavlović iz Foče, vlasnik firme “Pavgord”, prijavio je prijetnje MUP-u RS. Pavlović je prijavio da mu prijete Nenad Nešić (sada aktuelni ministar bezbjednosti) i Predrag Nešić (narodni poslanik DNS-a) zbog toga što želi da otkupi imovinu firme “Dar company” koja se prodaje zbog duga tog preduzeća, čiji je vlasnik otac Nešića Rade. “dar company” je dužnik “Banke Srpske” koja je prestala sa radom.


Nešići su, kako se tvrdi, osim upućivanja ličnih prijetnji, angažovali i opasna lica iz krim miljea da prijete Pavloviću.



Zbog navedenog odgovorite mi, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, da li je Pavlović pomenute prijetnje prijavio MUP RS i da li se sprovodi istraga na osnovu njih?


Takođe, prema informacijama kojima raspolažem, Nešići su čak likviacijom prijetili narodnom poslaniku Draganu Brdaru koji je napustio DNS i prešao u drugu stranku.

I Brdar je prijavio, prema mojim informacijama, prijetnje MUP RS.

Odgovorite mi da li MUP RS istražuje i ovaj slučaj i u kojoj fazi je istraga?


Takođe bih Vas molio da mi odgovorite da li je istragom zbog smrti od predoziranja M.D. iz Kozarske Dubice obuhvaćen i Vladimir Ručnov, zamjenik komandira PS Kozarska Dubica koji je donio heroin na zabavu, nakon čega je preminula M.D. od predoziranja?

Da li je Ručnov suspendovan?


Vjerujem da Vam neće biti problem da mi odgovore dostavite najkasnije do 08.02. ove godine.