понедељак, 26. април 2021.

Medelin: Dodik, Kokeza, Raonić, Mijatović, Ilić, Stevanović, Coki, Đurđo…

Piše: Slobodan Vasković


1.

Bojan Raonić iz Zvornika jedan je od NarkoBosova koji preko Grada Droge prebacuje velike količine narkotika ka zemljama Zapada.


Tanasije Miletić (odležao tri godine zbog narkotika) i Bojan Raonić, NarkoBos


2.

Na slici je Raonić (desno) sa Tanasijem Miletićem, koji je odležao tri godine robije zbog dilanja narkotika.


3.

Raonić je u bjekstvu, jer ga je Sud BiH osudio na pet godina zatvora zbog krađe identiteta, falsifikovanja dokumenata i njihove prodaje narkokriminalcima, o čemu sam detaljno pisao u tekstu “Zvornik, NarkoGrad, je istinska Životinjska Farma na kojoj Kriminalne, Bestijalne Životinje provode surovu torturu nad Ljudima: Narko veze, veliki dileri, njihovi zaštitnici iz policije i politike a danas nastavljam, opet sastankom, koji se desio prije godinu dana u hotelu Vidikovac”.


4.

U istom tekstu sam naveo da je Raonić prije godinu dana ilegalno boravio u hotelu “Vidikovac”.


Hotel "Vidikovac"

Tu je odsjeo zajedno sa Elvisom Keljmednijem, sinom Nasera Keljmendija, jednog od najvećih balkanskih NarkoBosova. U “Vidikovcu” su boravili nekoliko dana.


Elvis Keljmendi

Naser Keljmendi i sinovi nalaze se na američkoj crnoj listi zbog trgovine narkoticima.



5.

Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik, znao je da su Raonić i Keljmendi u “Vidikovcu”, ali nije prstom mrdnuo da uhapsi, sada već NarkoBosa Raonića, iako je za njim raspisana i međunarodna potjernica.


Zoran Stevanović i Aleksandar Vasiljević
6.
Takvo ponašanje Vasiljevića uopšte ne čudi, jer je on Glavni Inspektor Kartela Grada Droge, kojeg vode Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik Medelina, potpredsjednik Skupštine Grada Siniša Mijatović i navodni privrednik, suštinski perač novca, Dejan Ilić Tigar.


Dejana Ilića Tigra su beogradski mediji dovodili u vezu sa grupom Veljka Belivuka, tvrdnjama da je za njih prao novac.

Siniša Mijatović i Željko Petrović

7.

Zvornički Kartel je dio Ganga Slaviše Kokeze, bivšeg predsjednika FS Srbije, čiji je Mijatović kum, a njihove čvrste veze i dalje se održavaju preko Kokezinog šefa obezbjeđenja i vozača Slaviše Vukovića Arkana.


Slaviša Vuković Arkan

8.

Kokezu su beogradski mediji doveli u vezu sa velikim švercom preko Uprave carina Republike Srbije, navodeći da je oštetio budžet te države za 640 miliona evra.


9.

Nije za vjerovati da su samo cigarete išle ilegalno preko granice i carine koja je bila pod punom Kokezinom kontrolom, ulazile u Srbiju i izlazile iz nje, između ostalog, i prema BiH, odnosno Medelinu.

Miletić i Raonić

10.

Raonić se, prema mojim saznanjima, posljednjih godinu dana kreće na relaciji Južna Amerika (gdje se nalazi najveći broj velikih balkanskih narkodilera) - Bugarska, i odatle vodi poslove, kako one međunarodne ilegalne, tako i “nostalgične”, koji su vezani za Grad Droge “Medelin”.


11.

Da li Kokeza i Raonić sarađuju nije moguće u ovom trenutku tvrditi, ali je poznato da je i Kokeza do pandemije, provodio godišnje više od dva mjeseca u zemljama Južne Amerike.


12.

Međutim, njih dvojicu, Kokezu i Raonića, u direktnu vezu dovode Mijatović i Ilić, koji zajedno sa Stevanovićem čine Triling Kumova što upravlja Gradom Droge.


13.

Triling Medelinskih Kumova direktno sarađuje sa Kokezom na brojnim prljavim poslovima, o čemu sam detaljno pisao u nekoliko navrata, a Mijatović i Ilić, uz znanje Stevanovića, peru novac i za Raonića.


Dejan Ilić Tigar, lijevo

14.

Osim velikih transporta droge koje Raonić organizuje preko Zvornika ka zemljama Zapada, on šalje i velike količine novca u Medelin, na ruke Mijatoviću i Iliću Tigru.


15.

Taj novac se koristi za kupovinu nekretnina, ubacuje u investicije stambeno-poslovnih objekata, a u posljednjih godinu dana najviše se pere izgradnjom brojnih objekata na Jahorini. 


16.

Njihovom preprodajom dolazi se do čistog novca koji se, potom, vraća Raoniću, a Mijatović i Ilić uzimaju svoj procenat od toga.


Isti posao rade i sa Kokezom, kada je pranje novca u pitanju.


17.

Šema je vrlo jednostavna, a budući da je Triling Medelinskih Kumova apsolutna vlast u Zvorniku i da imaju značajne predstavnike na entitetskom nivou kao što su Danijel Dragičević, šef kabineta Milorada Dodika i Dušan Glista Petrović, savjetnik Željke Cvijanović, predsjednice RS, sve prljave poslove rade uz potpunu zaštitu entitetskih institucija.


Dodik i Dragičević

18.

Samim tim iza Trilinga Medelinskih Kumova stoji Milorad Dodik koji je i sam imao brojne ilegalne poslove sa Kokezom, kako lične, tako i one koje su za njega obavljali i još uvijek obavljaju Mijatović i Ilić.

Dodik i Kokeza

Navedeni nisu njihovi jedini predstavnici u samom vrhu vlasti, ima ih još nekoliko koje nisam nabrojao, a učiniću to u nekom od nastavaka o Medelinu.


19.

Raonić radi isključivo kokain naveliko, a sasvim mali dio robe, zbog “nostalgije” ostavlja za tržište Medelina i Loznice.

Coki i Struja


Za taj dio poslova zaduženi su Rade Simić Coki, koji mi je nedavno (uzalud) prijetio i Bojan Đokić Đurđo, koji je zajedno uhapšen sa Raonićem zbog falsifikovanja dokumenata, ali on je odležao dvije godine i deset mjeseci nakon što se nagodio sa Sudom BiH.


Bojan Đokić Đurđo

20.

Coki je intimus Danijela Dragičevića, šefa kabineta Milorada Dodika, sa kojim je stalno zajedno.


Danijel Dragičević, Dodikov savjetnik i narkodiler Coki


Isto tako, nerazdvojan je i sa Ognjenom Pavlovićem, savjetnikom Zorana Stevanovića Gladnog.

Ognjen Pavlović i Rade Simić Coki

21.

Bojan Đokić Đurđo radi sve prljave poslove za Sinišu Mijatovića, a, zauzvrat, Mijatović štiti njegove narkodilerske poslove.


Zoran Stevanović

22.

O vezama Cokija i Đurđe sa podzemljem Loznice pisaću detaljno u jednom od idućih, nastavaka, a da napomenem da u tom gradu u Srbiji živi Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik Medelina (nastaviće se)