уторак, 6. април 2021.

Mafijašica Srebrenka Golić ponovo krši stranačke direktive: Golićeva naštimala konkurs za monstruma i notornog kriminalca Nikolu Aleksića


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Ministroid Srebrenka Golić već duže vrijeme pokazuje da ni najmanje ne haje za direktive koje je izdao lično Milorad Dodik, šef Crvene Sekte. Preciznije, ona igra solo igru počev od 31. juna 2019. godine. 


Upravo je tog dana njena rođena sestra Jasminka Krivokuća završila svoju dugogodišnju direktorsku karijeru. Krivokuća je čak 12 godina vršila funkciju direktorice preduzeća „Pošte Srpske“. Podrazumijeva se da je ona to vrijeme iskoristila da iz pomenutog preduzeća izvuče milione KM, prvenstveno za sebe, a ponešto i za sestru Srebrenku.



2. 

Golićeva nikada nije oprostila Dodiku što je nju i njenu sestru uklonio sa „kazana“ zvanog „Pošte Srpske“. Ona od tada ne bira ni mjesto ni vrijeme da Dodiku pokaže zube. Najfrapantniji primjer je ulazak u zajednički građevinski projekat sa firmom „Aragosta Invest“, u vlasništvu porodice Jarić. 



Jarići su u dugogodišnjem sukobu sa porodicom Dodik, a taj sukob je dvogeneracijski.

Istina, nedavno, sukob je, navodno, javno primiren, ali, ispod radara, on traje nesmanjenom žestinom.


3. 

Golićeva ovih dana pokazuje da i dalje nema namjeru da „pleše“ po notama koje svira Dodik. Ona je odlučila da prekrši Dodikovu direktivu koja se odnosi zapošljavanje režimskih kadrova. 


Prije tri godine Dodik je izdao direktivu da se svi direktori državnih preduzeća i funkcioneri u organima uprave moraju imenovati isključivo u status vršilaca dužnosti, na period od 90 dana. 



Na naj način Dodik obezbjeđuje njihovu bespogovornu poslušnost, bilo da se radi o kadrovima “Crvene Sekte”, bilo o kadrovima koalicionih partnera.


4. 

Golićeva je dana 31.03.2021. godine raspisala konkurs za  poziciju sekretar Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Trenutno funkciju vršioca dužnosti sekretara tog ministarstva vrši Nikola Aleksić. Radi se o sada već čuvenom kriminalcu i lažnom svjedoku. 



Golićeva je konkurs za sekretara naštimala upravo za Aleksića. Ona je tim povodom protekle sedmice zvala Aleksandra Radetu, vršioca dužnosti direktora Agencije za državnu upravu, jer je ta uprava zadužena za sprovođenje konkursa.


5. 

Golićeva nastoji da Aleksića smjesti na poziciju sekretara na madat od četiri godine, jer joj je on zaprijetio da će, u suprotnom, pred istražnim organima progovoriti sve što zna o prljavim poslovima u kojima su učestvovali Golićeva i Igor Radojičić, a on im pomagao. 



Znajući da Aleksić voli da „pjeva“ pred istražnim organima, Golićeva je brže bolje raspisala konkurs za tog monstruma.

 

6.

Da je Aleksić obični idiot govori i činjenica da on već mjesecima najavljuje da će, za razliku od drugih funkcionera Golićkinog ministarstva koji su svi redom u statusu vršioca dužnosti, on biti uhljebljen na mandat od 4  godine. 


Uz to, Aleksić se po Ministarstvu hvali da se Golićeva boji njegove kume Ćane Babić. 


Ćana Babić je danas advokat, a dugo godina je vedrila i oblačila RUGIP-om. Babićeva je za Golićevu odradila veliki broj prljavih poslova u RUGIP-u, zbog čega Golićeva i ima razloga da se plaši.


7. 

Babićeva je pretučena 2017. godine u centru Banjaluke. Ona već godinama ne želi da istražnim organima otkrije identitet nalogodavca, iako dobro zna ko je u pitanju.


8. 

Vratimo se na naštimani konkurs. Golićeva nije računala na to da će mi savjesni službenici zaposleni u njenom ministarstvu dojaviti da je konkurs naštiman za Aleksića. 



Pored toga, Golićeva sigurno nije računala i na to da imam namjeru protiv nje, Aleksandra Radete i članova konkursne komisije, da podnesem krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, u slučaju da za sekretara bude izabran upravo Aleksić.


9. 

U cijeloj priči, koju će u završnici da istraži nadležno tužilaštvo, najdeblji kraj bi mogli izvuči članovi konkursne komisije. 



Radi se o stranačkim pionima koji su od Golićeve i Radete već dobili instrukciju da Aleksiću dodijele najveći broj bodova na usmenom intervjuu koji će tek biti održan.


9.  

Na kraju, treba reći da je nakon podizanja optužnice protiv Dragana Lukača među režimskim kadrovima nastala prava pometnja. 


10.
Postali su svjesni da su pod pritiskom međunarodne zajednice i novog rukovodstva VSTS-a tužilaštva konačno počela da rade svoj posao. 



To znači da će petočlana konkursna komisija, koja ima zadatak da Aleksića predloži kao prvorangiranog, biti prava poslastica za nadležno tužilaštvo. (nastaviće se i neće još dugo stati)