среда, 14. април 2021.

Dodikova matrica: "Bez Mafije se ne može vladati" pretočena u stvarnost; Tužilaštva štite narkodilere koji su članovi SNSD-a (dokumenti, foto, VIDEO)


piše: Slobodan Vasković


1.

Legenda kaže da je Milorad Dodik svojevremeno konstatovao da se "vlast ne može održati bez direktne saradnje sa kriminalcima i Mafijom"


Sudeći prema činjenici da je Republiku Srpsku pretvorio u Mafijaški entitet, u kojem su "uvaženi građani", uzgred i nedodirljivi i mahom iz njegove Sekte, NarkoBosovi, NarkoDileri, Kriminalci i Zločinci svih boja i dezena, dok se stanovništvo tretira kao roblje, legenda sa početka priče pretvorena je u jezivu stvarnost.


2.

Mnogo toga svjedoči u prilog izrečenoj konstataciji, a odabrao sam jedan detalj koji potvrđuje da ni kriminalci, narkodileri srednje klase, ne podliježu zakonima već su iznad njih. 


3.

Potvrđuje to tragična činjenica da Tužilaštva u Republici Srpskoj štite narko dilere koji su članovi SNSD-a. 


Jedan od dokaza za to je Milan Međo, pripadnik "Crvene Sekte".


4.

Međo je dočekao Milorada Dodika, vlasnika "Crvene Sekte", tokom kampanje za lokalne izbore, (koji su održani 15.11.2020. godine), u Vojkovićima. Dodik se vrlo srdačno rukovao sa narkodilerom, a nije, prema snimku, bio "ni na čemu". Bar to veče.


5.

Taj video klip samo je jedan od niza narkodetalja u Dodikovom političkom djelovanju.


6.

Objavio sam ovaj dirljivi susret, (koji se, 09.11. desio u Vojkovićima, Istočno Sarajevo), na blogu, 10.11.2020. godine, pod naslovom "(VIDEO) Dodikovo čvrsto rukovanje sa Milanom Međom, članom SNSD-a iz Vojkovića (Istočno Sarajevo), kojeg je MUP RS krajem jula 2019. godine hapsio za trgovinu narkoticima, a 2009. zbog krađe automobila".


7.

Tada sam objavio i da je protiv Međe podnesen, 17.02.2020., Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.


8.

Nakon toga sam uputio dopis Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo da mi odgovore u kojoj fazi je predmet protiv Međe i njegove grupe.


9.

Odgovorili su mi, 17.11.2020., da jeste podnesen Izvještaj protiv Međe i da je "predmet u radu", kao i detalje o drugim licima koja su osumnjičena sa Međom.



10.

Navedeno je da je dio Međine Narko grupe već tužilački obrađen, dok je "Slučaj Međo" još uvijek “predmet u radu”. Nema dileme da je to zbog toga što je Međo član SNSD-a. 


11.

Sve to objavio sam isti dan, u tekstu "Dodikov Primitivni napad na Banjalučane je skrivanje sopstvene odgovornosti i nesposobnosti Izbornog štaba SNSD-a; Ucijenjen, ćuti o svojim najbližim saradnicima, kriminalcima i velikim Narko dilerima, koji su rušili Jugovića i Ćosića (SNSD) na izborima; Dodikov obračun sa Selakom i Nešićem dokaz je njegovih idiotskih procjena; Patološki Tip prijeti poštenim građanima, a u stranci mu brojni osumnjičeni narko dileri sa kojima se, javno, srdačno rukuje; Protiv Nešića i dalje “istraga u toku” zbog iznude".


12.

Ponovo sam se obratio Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo 12.04.2021. godine sa zahtjevom da mi odgovore u kojoj fazi je istraga protiv Međe, pola godine nakon izbora.



13.

Odgovorili su mi da je "predmet u radu".





14.

Od podnošenja Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” (17.02.2020.) do današnjeg dana prošlo je 14 mjeseci, a predmet protiv ovog opasnog narkodilera je još uvijek "u radu".


15.

To jasno svjedoči da neće biti urađen niti Međo optužen, jer ga štiti Tužilaštvo po nalogu SNSD. U to nema nikakve dileme. Dilema je šta radi novi saziv VSTS u vezi sa ovakvim slučajevima nepostupanja i svjesnog nerada tužilaštava i tužilaca?! Zato ću podnijeti narednih dana disciplinske prijave protiv Glavnog tužioca Istočno Sarajevo i postupajućeg tužioca u "predmetu Međo"


16.

Međo nije uopšte bezazlen kriminalac, narko diler malog formata; Dapače, riječ je o vrlo vrlo opasnoj, izuzetno nasilnoj, osbi koja je duboko ogrezla u kriminalu (i to u dresu SNSD-a), o čemu svjedoče i detalji koje su objavili brojni mediji kada je uhapšen, polovinom 2019. godine.


17.

Te 2019. je sa Međom uhapšeno još nekoliko lica, a kod njih su, prema pisanju medija bliskih Režimu, pronađeni kokain, heroin i drugi narkotici, kao i oružje i skupocjeni automobili.


18.

Bitno je primijetiti da je Međo uhapšen polovinom 2019., a da je krivična protiv njega podnesena tek u februaru 2020., devet mjeseci nakon privođenja. I to svjedoči da su Među, kao član SNSD-a, pokušali da zaštite, ali je nekako Izvještaj iz PU Istočno Sarajevo "iscurio".


19.

Umjesto da je već u zatvoru, Međo je na slobodi, predmet mu je "u radu", a on i dalje "radi". Zato što je član SNSD-a koji potpuno kontroliše i policiju, koja je pretvorena u zločinačku organizaciju, ali i pravosuđe na teritoriji RS (čast rijetkim izuzecima), uprkos odlasku notornog Milana Tegeltije. 


20.

Koliko je Međo opasan kriminalac, svjedoče i napisi iz Režimskih medija nakon hapšenja njegove grupe, na čelu sa njim. 


"Izvršen je pretres na više lokacija i to kod lica inicijala Š.S. , M.N., M.M. i N.A. prilikom čega je pronađeno i oduzeto 9 paketića kokaina, skupocjena motorna vozila, vatreno oružje, digitalna vaga i mobilni telefoni", rekla je Marina Šarac, službenik PU Istočno Sarajevo, a prenijele “Nezavisne novine”, 26.07.2019. godine.



Režimski mediji su tada javili da su “uhapšeni Stefan Šiljegović, Nemanja Mičić, Milan Međo i Aleksandar Nikolić. A u poslijepodnevnim časovima, u naselju Kasindo, policija je uhapsila i Bojana Simića kod kog je pronađena određena količina heroina i pištolj.


21.

Zbog svega rečenog ne treba čuditi da je Zvornik Grad Droge (Istočno Sarajevo, sve njegove opštine su na milimetar od toga da postanu Medelin 2), a da Dodik, uz sve obezbjeđenje koje ima oko sebe, sasvim mirno ruča, avgusta 2020. u društvu presuđenog narkodilera Darka Vukovića i osuđenog kriminalca Dragana Kremenovića Pugera.



Niko za to nije odgovarao niti se Dodik izvinio javnosti zbog javnog vrlo prijateljskog druženja sa narkodilerima i falsifikatorima. Šta li tek radi i sa kim se druži kada ga ne snimaju, lako je zaključiti.


22.

Dodikova sprega sa mafijom je neraskidiva, institucije su potpuno u funkciji zločinaca, a vodeći ljudi institucija su kriminalci bez ikakvih obzira o čemu ću uskoro objaviti nove detalje. 


Zvornik, Grad Droge, je scena na kojoj su svi vidljnivi i pisanjem o tom Gradu Droge, najlakše je pojasniti da Mafija u RS ima svoju državu; I da su potpuno svjesni da neki od njihovih pripadnika trebaju imatyi prefiks političar, kako bi mogli preko njih vladati. To nije legenda, to je Sodoma i Gomora. (nastaviće se i neće još dugo stati)