недеља, 4. април 2021.

Visoki funkcioneri MUP RS reketiraju ugostitelje: Miloš Brkić, načelnik Policijske uprave Banjaluka, prisiljava brojne ugostitelje da kupuju kesice sa šećerom koje on pakuje u Laktašima; Ko odbije, slijede mu progoni, kazne, racije…, Brkićeva roba prevozi se policijskim vozilima, a distributeri i inkasanti su policajci

Lukač i Brkić, 02.04.o.g.


Posljednjih mjeseci, Miloš Brkić, načelnik Policijske uprave Banjaluka, unaprijedio je svoje kriminalne poslove, pojednostavio ih gotovo do savršenosti: Policajci dovezu šećer (kesice), koje je on proizveo, unesu ga u kafe i od konobara uzmu novac za Brkića. Bez riječi; Jednostavno da ne može biti jednostavnije i efikasnije. Pri tom ga ni najmanje ne interesuje što su ugostitelji u tragičnoj poslovnoj situaciji zbog pandemije.


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nasilnik Dragan Lukač, takozvani ministar unutrašnjih poslova, uručio je (02.04.) povodom Dana poodavno uništene policije (04.04.), priznanja "zaslužnima".


Na dan uručenja priznanja objavio sam da je protiv Lukača podignuta optužnica zbog fizičkog napada na sjednici parlamenta Republike Srpske (23.12.2019.) na tadašnjeg poslanika, a sadašnjeg gradonačelnika Banjaliuke Draška Stanivukovića.


2.

Atmosfera tokom dodjele priznanja bila je, rekao bih, optužujuća, a kada se ima u vidu da je Policijska uprava Banjaluka dobila Zlatni znak, situacija bi se mogla okarakterisati tragičnom, ali sasvim prirodnom. Nije riječ ni o kakvom paradoksu; Dapače!


3.

Zlatni znak PU Banjaluka je zaista i zaslužila, ali ne zbog policijskih poslova, već podrške brojnim kriminalnim organizacijama, u čemu učestvuje velki broj pripadnika navedene uprave. 



4.

Čast poštenim policajcima, ali načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić, i dio podređenih mu “policajaca”, su kriminalci i tu nema nikakve dileme. 


Upravo zato je Lukač, 25.01.2019. godine, Brkića iz Gradiške, gdje je bio glavni zaštitnik bezakonja, prebacio u Banjaluku, da bi mu pomogao u vladanju zločinačkim organizacijama.


5.

Lukač je zaštitnik brojnih mafijaških Klanova; On je Capo di tutti capi! 


6.

Plaši ga se i Milorad Dodik, koji ne smije da ga smijeni, jer bi ga Lukač povukao sa sobom u ponor; Dodik ga ostavlja na čelu MUP RS, nadajući se da Lukač u skorijoj budućnosti neće kupiti sopstvenu slobodu stavljajući mu lisice na ruke.


Milorad Dodik kojeg će Lukač odlikovati "lisicama"

7.

O tom potom, nije daleko to vrijeme! 


Vratimo se kriminalcu Brkiću, načelniku Policijske uprave Banjaluka, koji ucjenjuje, najmanje 50 posto ugostitelja iz Banjaluke i 90 posto iz Gradiške, Srpca i Laktaša, prisiljavajući ih, snagom pozicije koju obavlja, da od njega kupuju kesice sa šećerom, koje se služe uz kafu, čaj, limunadu…


8.

Ko odbije da kupi, slijede pritisci, ucjene, maltretiranja, mobing, racije, premlaćivanje…


9.

Brkić je tako, pritiscima, nasiljem i ucjenama sebi obezbijedio veliki broj “klijenata”, samim tim i značajna finansijska sredstva; Procjenjuje se da na ovaj način Brkić zaradi mjesečno najmanje tri hiljade KM. Plus ostale koverte, koje stižu od zahvalnih zaštićenih kriminalaca, što ga dovodi u red bogatijih pripadnika Lukačeve zločinačke organizacije, u koju je pretvorio MUP RS.


Dijabolabetičar Miloš Brkić

10.

Bitno je pojasniti kako funkcioniše Brkićeva proizvodnja, “marketing” i, posebno, dostava kesica šećera. Prije toga da naglasim da je Brkić sve donedavno radio ilegalno, a sada je otvorio firmu.


11.

Brkić, kodnog imena Dijabolabetičar, kupio je, prije nešto više od tri godine,  mašinu za pakovanje šećera, a punjenje kesica obavlja u Laktašima. 


12.

Dio podređenih mu policajaca pretvorio je u distributere-ucjenjivače, jer se Brkićevi proizvodi razvoze policijskim automobilima do “krajnjih potrošača”.


13.

Ukoliko bi neko odbio da kupi Brkićeve proizvode, policajci-nasilni distributeri mu zaprijete raznim kaznama - od kažnjavanja gostiju koji parkiraju ispred kafea i restorana, preko kazni za navodno duže radno vrijeme, do racija i nasilja nad gostima.


14.

Vlasnici lokala nemaju kud - iz straha kupuju šećer Dijabolabetičara, iako je on značajno skuplji nego kod drugih proizvođača.


15.

Posljednjih mjeseci, Brkić je unaprijedio kriminalne poslove, pojednostavio ih gotovo do savršenosti: Policajci dovezu šećer, unesu ga u kafe i od konobara uzmu novac za Brkića. Bez riječi; Jednostavno da ne može biti jednostavnije i efikasnije.


Pri tom ga ni najmanje ne interesuje što su ugostitelji u tragičnoj poslovnoj situaciji zbog pandemije.

16.

Dijabolabetičar je tako još jednom dokazao da je MUP RS privatna mafijaška organizacija Dragana Lukača, da je značajan dio policajaca pretvoren u njegove Vojnike za kriminalne poslove, a da Lukaču potčinjeni komandanti privatne vojske/bande imaju pravo na dodatnu nezakonitu zaradu, kada im to Capo di tutti capi odobri.


17.

Brkić posao prodaje kesica punjenih šećerom ugostiteljima prodaje najmanje tri godine, pa je na taj način, zloupotrebljavajući takozvani MUP i njegove ljudske i materijalne resurse, u džep stavio najmanje 110.000 KM.


18.

Zlatna značka za PU Banjaluka nedvosmilen je dokaz da ta uprava radi izvanredno u korist kriminalaca, a protiv interesa građana, što i jeste bio cilj dovođenja Lukača na čelo MUP RS.


Miodrag Bajić, zaštitnik i prijatelj kriminalaca

19.

Sada bi Miodrag Bajić, šef Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva, trebao da otvori istragu protiv Brkića, jer postoje stotine svjedoka, ali on to neće učiniti - dio je te Zločinačke klike i svoju funkciju korosti da bi ih zaštitio. (nastaviće se i neće još dugo stati)