четвртак, 1. април 2021.

Zvornik/Medelin - Slike Grada koji su pokorili i porobili Karteli Gladnog, Mijatovića, Dejana Tigra Ilića, “Crveni Kombi” Siniše Ilića…; Narkodileri sa policijskim pištoljima u rukama, zagrljeni sa inspektorima…; Koverte pune ilegalnih KM za širenje korona virusa (Foto + VIDEO)

Zagrljeni: Policijski pištolj, narko diler Vidaković
i inspektor PU Zvornik Marković 


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zvornik je grad koji su potpuno pokorili i narod porobili Karteli Zorana Stevanovića Gladnog, gradonačelnika, Siniše Mijatovića, potpredsjednika Skupštine, Dejana Ilića Tigra…, (iza kojih stoje Slaviša Kokeza i Milorad Dodik) i, sada, suparničkog Ganga Siniše Ilića, vlasnika brojnih ilegalnih kladionica, koji je na čelu “Crvenog Kombija”.


Dejan Ilić Tigar, lijevo


(SNSD, čiji su članovi Gladni i Dejan Tigar Ilić, kao i DEMOS, čiji je član Mijatović u koaliciji su na entitetskom nivou sa “Crvenim Kombijem”, čiji je član Siniša Ilić.)


2.

Zvornički Gangsteri, koji upravljaju političkim, privrednim i svim kriminalnim tokovima, maksimalno su se osilili, ubijeđeni da njihov teror nad građanima, kao i kriminalni poslovi kojima se bave, nikada neće prestati, pa se, čak, javno deklarišu kao “Posebna kasta”. 


Zoran Stevanović Gladni


Istina, čine to na vrlo primitivan način, što i ne čudi od Šljama i Ljudskog taloga što jesu: Lako ih je prepoznati - svi voze “bijesne”, preskupe automobile, koje karakterišu posebne registarske tablice. Posebne, jer su za vodeće kriminalce rezervisane one čija su tri posljednja broja ista. 


3.

Idiotski, bez ikakve sumnje, ali ti retardirani skorojevići, (koji su u svim kriminalnim poslovima - od ilegalnog prebacivanja migranata, trgovine drogom, visokoakciznim robama, otimačinom najatraktivnijeg gradskog građevinskog zemljišta…), “domislili” su način kako da se javnosti predstave “posebnim” i učine sebe “drugačijim” i nedodirljivim.


4.

Mijatovićeva tri posljednja broja na tablici su - 111, jer je on kum Slaviše Kokeze i ključna veza sa drugim brojnim šefovima podzemlja u Beogradu.


Slaviša Mijatović


Formalni vlasnik kafea “Medelin” Jovan Stojkić Jole ima tablice čija su posljednja tri broja - 888.


Stojke, prvi s lijeva

5.

Medelin je sjedište šefa Kartela “Crvenih Sektaša” Zorana Stevanovića Gladnog, iako on odlično zna da Stojkić nije stvarni vlasnik tog ugostiteljskog objekta, već narko kartel iz susjednog grada.


Gladni u "Medelinu"

6.

Gladni je, uz sve kriminalne poslove, i šef Građevinske mafije u Zvorniku. Kao gradonačelnik hara: otima zemljište i kuće izbjeglim Bošnjacima, koji ne žive u svojim u Zvorniku, ali i Srbima i svakom drugom ko mu se nađe na putu.


7.

Gladni otima i od Zvornika: Tako je iz ulice Svetog Save iselio Komunalno preduzeće u Karakaj, kraj Zvornika, a sa Branom Lukićem, vlasnikom firme “Keso-promet”, sklopio ugovor o javno-privatnom partnerstvu i na tom atraktivnom mjestu nikla je zgrada poznata i kao “Karingtonka”.


Karingtonka

8.

Obren Marković, narodni poslanik SNSD-a, odmah je u novoj zgradi članu porodice kupio ogroman poslovni prostor, vrijednosti pola miliona KM, gdje planira otvoriti ekskluzivni restoran.


Marković je dio Klana Gladnog.


Marković

9.

O Građevinskoj mafiji Gladnog ću šire u nastavcima koji slijede, a bitno je naglasiti da sve kriminalne poslove pokriva Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik, koji je i odobrio izdavanje “specijalnih tablica” za vodeće mafijaše. Kakav jad.


10.

Nije samo Vasiljević pripadnik MUP-a koji je član Kartela; Ima ih još, ali je bitno naglasiti da u Zvorniku ima i poštenih policajaca koji Zlo koje se dešava sve teže mogu da gledaju. Međutim, ukoliko se bilo ko pobuni biva izložen mobingu, torturi, nerijetko i nasilju.


Vasiljević

11.

Porobljen je narod, ali i pošteni i časni dio policije.   


12. 

Vasiljevićev glavni “igrač” za prljave poslove, kojeg maksimalno koristi i Gladni, je, kako sam već ranije naveo, inspektor Vladislav Vuković, koji trenutno vodi njihove krijumčarske poslove na zvorničkom jezeru - ilegalan ulazak migranata, visokoakciznih roba, stoke i, naravno, narkotika. 


13.

Vuković je, donedavno, bio komandir Policijske stanice Kozluk, gdje je, takođe, radio sve prljave poslove, samo ne policijske. I, naravno, prijetio na lokalnim izborima posmatračima opozicionih stranaka u prisustvu Obrena Bez Škole Markovića.


14.

Tako se i obogatio, a za ilegalnu zaradu iskoristio je i pandemiju korone. 


Štitio je “velike gazde”, čiji su ugostiteljski objekti radili iza dozvoljenog vremena, pa čak i kada je bilo skroz zabranjen rad noćnih klubova, restorana, kafea. 


Zauzvrat  je nagrađivan kovertama. 


inspektor Vuković

15.

Imao je veoma razrađen sistem - obavijestio bi vlasnike lokala kada stiže sa patrolom u kontrolu i objekat bi tada bio prazan. 


Čim bi Vuković napoustio “kontrolisanje” i otišao da piše izvještaj kako je sve u “redu”, objekat se otvarao za goste, što je doprinijelo dramatičnom širenju virusa.


16.

O tome najbolje svjedoče video zapisi iz ugostiteljskog objekta “BM”, u mjestu Tršić kod Kozluka, u vrijeme Vukovićeve kontrole i nakon nje.



Vlasnik “BM”-a je carinik Milisav Bošnjaković, (radi na carini u Zvorniku), koji je dio Klana Gladnog, Vasiljevića, Mijatovića… 


17.

Ni suprotstavljeni Gang “Crveni Kombi” Siniše Ilića, vlasnika desetina ilegalnih kladionica širom RS, nije bez odličnih veza sa podzemljem, a ima svoje “igrače” i u policiji.


18.

Na slici, koju sam već objavio, nalaze se Kostadin Vasić, presuđeni kriminalac i narko diler Ljubiša Vidaković i Siniša Ilić, šef Ganga.


Kostadin vasić, presuđeni kriminalac i narko diler Ljubiša Vidaković
i Siniša Ilić, šef Ganga "Crveni Kombi"

Fotografija je nastala u Vidakovićevoj kafani u kojoj on, maltene, otvoreno dila narkotike, jer, osim političke zaštite, ima i policijsku - njegov zaštitnik je komandir Policijske stanice Zvornik Dragoslav Ostojić, dobro poznati nasilnik sa kojim je u rodbinskim vezama.


19.

Nije to jedini pripadnik Policijske uprave Zvornik koji pripada Ilićevom Gangu “Crveni kombi”.


Sa njima je inspektor PU Zvornik Dejan Marković, kojeg vidimo na slici sa narko dilerom Vidakovićem.


narko diler Vidaković i inspektor Marković


Vidaković u ruci drži Markovićev revolver, što sasvim dovoljno govori o njihovoj bratskoj, gangsterskoj bliskosti.


20.

Marković je veoma nasilna osoba, sklon je opsesivnom proganjanju žena, često poteže pištolj, a u nekoliko navrata mu je zapaljen i automobil od konkurentske ekipe.


21.

Čemu da se građani Zvornika nadaju sa ovakvim političkim i policijskim vrhom Grada? Da prežive noć pred nama?! (nastaviće se i neće još dugo stati)