уторак, 7. септембар 2021.

Hereza&Sekta: Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, menadžer Grada Bojan Kresojević, Slavko Davidović, ovlašteni potpisnik Odjeljenja za saobraćaj i Slaviša Sandić, bivši načelnik tog Odjeljenja, uz pomoć “Kozaraputeva”, kriminalnim Aneksom olakšali gradsku kasu za 329.999,4 KM (DOKUMENTI)

Bojan Kresojević i Draško Stanivuković

Piše: Slobodan Vasković


1.

Pljačka je bezočna do mjere Sektaške osionosti i drskosti otimačine, jer je novac jednostavno, bez ijednog valjanog razloga i ijednog zakonskog uporišta, poklonjen firmi “Kozara putevi” za nepostojeće radove na već završenom mostu u Srpskim Toplicama, predgrađu Banjaluke mnogo poznatijem kao Šeher.

2.

Četvorka, od koje su dvojica pripadnici Crvene Sekte (Slavko Davidović i Slaviša Sandić), a Kresojević član Stanivukovićeve Hereze, su nezakonitim i kriminalnim Aneksom 4, odobrenim 14.07.2021. godine, na Ugovor o izgradnji mosta u Šeheru (Srpskim Toplicama), potpisanom 07.02.2020., uz pomoć firme “Kozara putevi”, čiji je vlasnik Dragan Čorokalo, olakšali gradsku kasu za 329.999,4 KM.


Slaviša Sandić
3.
Osnovni Ugovor za radove na mostu iznosio je 3.449.879,5 KM.


Potpisao ga je bivši gradonačelnik Igor Radojičić.


4.
Aneks 4, koji su “osmislili” pripadnici Sekte i Hereze, kopirajući “principe” poslovanja Slobodana Stankovića, izmišljanjem “izvođenja dodatnih i nepredviđenih radova” nije uopšte, po Zakonu, mogao biti potpisan na osnovni Ugovor, jer je most završen, tehnički primljen i otvoren.

5.

Time je i Ugovor o njegovoj izgradnji u potpunosti realizovan i nije bilo nikakvog osnova za potpisivanje Aneksa 4, nakon tehničkog prijema i otvaranja mosta. Posebno zbog tvrdnji stručnjaka iz ove oblasti koji su saglasni da je većina izvedenih radova na mostu prenaduvana i da je realna cijena njegove izgradnje daleko ispod plaćene od cca 3,45 miliona KM.



Dodatni trošak od 330.000 KM je čista, otvorena pljačka!!!


6.

Ugovor o izgradnji mosta je, jednostavnije rečeno, ispunjen, u potpunosti završen i Aneks 4 je potpuno novi posao za koji se morao raspisati tender, pod uslovom da je bilo ikakve potrebe za dodatnim radovima.


7.

Međutim, tender nije raspisan, već je nezakonito izvlačenje para iz gradskog budžeta, obavljeno provođenjem pregovaračkog postupka sa “Kozaraputevima” bez objave obavještenja.


8.
Istina je da je bilo opravdanih kritika na izgradnju mosta, jer nisu urađene staze za invalide, ali cijena njihove dogradnje je zanemariva.

Slavko Davidović

9.

Nema dileme da je ovdje riječ o izmišljenim radovima kako bi Četverac sastavljed od pripadnika Sekte i Hereze stavio u svoje džepove cca 300.000 KM (ukupna vrijednost dodatnih radova je 329.999,4 KM sa PDV-om).


10.

Da je bilo potrebe za “dodatnim radovima” morao se, po zakonu, objaviti novi tender kako bi se omogućilo prijavljivanje više ponuđača i izabrao najpovoljniji.


Kresojević i Stanivuković

Ali, to bi značilo da Četvorka i njihovi saučesnici ne bi mogli oteti navedenu cifru, što su javno najavili. Takva drskost Stanivukovića i Kresojevića svjedoči da su se veoma brzo uklopili u Sektaške načine "Poslovanja".

Kresojeviću to i nije bio probleem, jer je i ranije učestvovao u teškim kriminalnim radnjama, dok se za Stanivukovića može reći da veoma brzo uči kako oteti od građana!


“Dodatni radovi” nisu ni započeli, a pitanje je šta će uopšte raditi, jer je most u potpunosti završen.  


11.

Treba istaći i da je sa Prva tri Aneksa na Ugovor o izgradnji mosta svaki put pogodovano izvođaču radova, jer su produžavani rokovi za završetak radova (zbog dodatnih i nepredviđenih razloga), a da nijednom nisu obračunati “penali” izvođaču zbog kašnjenja, iako su osnovnim Ugovorom predviđeni. 

12.

Aneks 1 potpisao je bivši gradonačelnik Igor Radojičić 07.12.2020. i njime je produžen rok izgranje do 31.01.2021. godine.


Igor Radojičić

13.

Aneks 2 i Aneks 3 potpisao je aktuelni gradonačelnik Stanivuković i njime je krajnji rok za završeta mosta pomjeren na 31.05.2021. godine.



Aneks 4, koji je, takođe, potpisao Stanivuković je čista pljačka, jer je most zvanično završen i otvoren 13.07.2021. godine.

Draško Stanivuković

Stanivuković je Odluku o potpisivanju Aneks 4 donio samo dan kasnije - 14.07.2021. godine.



Aneks 4 potpisan je 30.07.2021. godine, sedamnaest dana nakon zvaničnog otvaranja mosta.


Davidović i Stanivuković

14.

Sektaš Davidović forsira “Kozaraputeve” i na drugim poslovima koje finansira Grad, a siva eminencija Sandić poznat je i u Sektaškim redovima kao gradski funkcioner koji se u svaki posao, za koji je bilo nadležno Odjeljenje za saobraćaj, dok ga je vodio, ugrađivao dodatnim Aneksima; Nastavio je to i kao jedan od miljenika Stanivukovića, koji zajedno sa Sektašima i pripadnicima sopstvene Hereze, slobodnim padom nezaustavljivo juri ka dnu. (nastaviće se)