недеља, 2. јануар 2022.

Izvori iz PU Istočno Sarajevo: NarkoDiler Aco Makedonac je prvi pucao u narkodilera Sikimu; Razlog obračuna - neraščišćeni računi oko droge



Piše: Slobodan Vasković


NarkoDiler i veliki perač narkonovca Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, prvi je pucao u dilera Gorana Sikimu, tvrde moji izvori iz PU Istočno Sarajevo. 


Aco Makedonac

Prema njihovim riječima, Mičić i Sikima su se dogovorili da se nađu na parkingu između pumpe “Brčko gas” i kafea “Perla” koji pripada Mičiću kako bi pokušali poravnati neraščišćene račune oko opijata.



Došlo je do rasprave i žestoke svađe, nakon čega je Aco Makedonac izvadio pištolj i pucao u Sikimu, pri čemu ga je pogodio sa pet do osam hitaca.

Sikima je hitno prevežen u KCUS Sarajevo, gdje je operisan na abdominalnoj hirurgiji i, za sada je, prema informacijama iz te zdravstvene ustanove, stabilno.


Mičić ima dozvolu za pištolj koju mu je izdao Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo i, takođe, pripadnik Kavačkog NarkoKlana za koji Aco Makedonac pere ogromne količine novca.



Šehovac nije smio izdati Mičiću dozvolu za nošenje oružja, jer je već presuđen za pokušaj ubistva Milorada Rosuljaša kojem je 2005. godine pucao u glavu.


Mičić je 2013. godine presuđen za taj pokušaj likvidacije samo na godinu dana.



Nakon pucnjave, Šehovac i načelnik Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala PU Istočno Sarajevo, Radomir Cerovina pokušavaju zataškati pokušaj likvidacije.


Obojica su u izvrsnim odnosima sa Mičićem, koji ih plaća velikim svotama novca, a glavni zaštitnik Ace Makedonca je Narko”General” Siniša Kostrešević.



Ukoliko uspiju u namjeri da zaštite ubicu, definitivno niko više nije siguran u Republici Srpskoj, jer je značajan dio policije pod potpunom kontrolom Kavačkog NarkoKlana.


Da podsjetim, objavio sam da je po nalogu Kostreševića, Aleksandar vasiljević, načelmnik PU Zvornik zataškao pokušaj ubistva Mladena Lalušića, koji se desio u hotelu “Vidikovac” kod Zvornika. (nastaviće se)


Narko”General” Kostrešević, zajedno sa Zoranom Stevanovićem i Aleksandrom Vasiljevićem, zataškao pokušaj ubistva Lalušića (29.12.2021.)


Piše: Slobodan Vasković


1.

U noći 22/23.05.2021. godine, oko ponoći, u hotelu “Vidikovac” u Gradu Droge Zvorniku dogodio se vatreni obračun u kome je tjelesne povrede, ranjavanje iz vatrenog oružja, zadobio Mladen Lalušić iz Novog Sada koji se dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima. 

2.

Uspio sam, istražujući uz pomoć kredibilnih izvora, konačno razmrsiti ovaj pokušaj ubistva, koji su prikrili Narko”General” Siniša Kostrešević, njegov savjetnik Dragan Simić, načelnik PU Zvornik Aleksandar Vasiljević i gradonačelnik Zoran Stevanović, kao i saznati imena svih aktera prisutnih te večeri u hotelu “Vidikovac” kod Grada Droge Zvornika.


Nisam još uvijek uspio saznati ime pucača koji je ranio Lalušića. 


3.

Tu noć, u posebnom separeu, u kojem uvijek sjede Veliki NarkoDileri iz Zvornika, bio je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika. (Stevanović, zajedno sa Sinišom Mijatovićem i Dejanom Ilićem - Tigrom, jedan od tri Kuma Zvorničkog Ganga, koji je “mozak” i najopakiji dio ogranka Kavačkog Kartela u RS, što je već poprimio međunarodne razmjere.)



Sa Stevanovićem su sjedili Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik i zaštitnik i izvršni igrač Kartela, te već pomenuti Mladen Lalušić.


Na “stolu” su bili pregovori o Lalušićevom dugu Bojanu Raoniću, logističaru Kartela, u visini od cca 150.000 evra za opijate koje je isporučio Lalušiću.


4.

Raonić je bio logističar Kartela dok nije završio u ekstradicionom pritvoru u jednoj zemlji EU, a glavni snabdjevač bio je njegov zet Desimir Desko Babić.


Stevanović i Vasiljević su zastupali stranu Raonića, koji je od Lalušića potraživao novac. Tražili su od njega da što prije isplati dug od 150.000 evra, “kako ne bi bilo težih problema”.


5.

Lalušić je odbijao da isplati novac, a pola sata prije pucnjave, pridružio im se još jedan NarkoIgrač iz Zvornika. To je bio Pucač, čije ime još uvijek nisam uspio da saznam. 


On je, takođe, u ime Raonića potraživao novac, ali kako je Lalušić bio uporan da pare neće dati,

NN posjetilac se vidno iznervirao, potegao pištolj i ranio Lalušića u nogu. Nakon toga je napustio “Vidikovac”. 

6.

Vasiljević je sa mjesta zločina rukovodio akcijom zataškavanja. U tome mu je pomagao Oliver Marković, menadžer hotela i zet Jakova Galića, poslanika SP-a u Predstavničkom domu BiH.


7.

Lalušić je prebačen u hitnu službu Doma zdravlja u Zvorniku, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.


Vijest o ranjavanju su pokušali zataškati, ali je iscurila kao "samoranjavanje" i objavio je jedan od zvorničkih portala.


8.

Vasiljević je u hotelu naredio da se baci pištolj napadača, a da Marković očisti sve od krvi. Istovremeno, naložio je da se uviđaj obavi sutradan, kako bi se dobilo na vremenu i prikrivanju tragova.


9.

Tako je i učinjeno, a činjenice kažu da su visoki funkcioner Sekte i gradonačelnik Zvornika Stevanović, kao i visoki policijski funkcioner Vasiljević svjesno prikrili pokušaj ubistva Mladena Lalušića.

Nema dileme da bi prikrili i zataškali i njegovu likvidaciju.


10.

Ipak, ključnu ulogu je odigrao Narko”General” Siniša Kostrešević koji je, nakon zločina, poslao svog “specijalnog izaslanika za Zvornik” Dragana Simića, koji mu je savjetnik, da sve “popegla”. “Peglanje” je značilo da se cijeli slučaj podvede pod “samoranjavanje” i da niko ne smije ni riječ progovoriti o NN osobi koja je pucala u Lalušića. 


Tako se i desilo. 



Iako je od vatrenog obračuna prošlo gotovo sedam mjesci ime pucača nije “iscurilo”, ali jeste mnogo toga drugog.


11.

Prije svega, Lalušiću nije uzeta parafinska rukavica, kako bi se utvrdilo da je riječ o “samoranjavanju", što je tvrđeno iz PU.



12.

Lalušić je sklonjen vrlo brzo iz Zvornika, a prema mojim informacijama još uvijek nije vratio novac Raoniću koji je, tu nema dileme, Babićev, jer je on glavni snabdjevač, a Raonić logističar.


To ukazuje da bi moglo biti još sukoba.


13.

Važno je istaći da je Mladen Lalušić sin Željka Lalušića, u čijem je vlasništvu transportno preduzeće-špedicija “Šućur”; Posjeduje više kamiona i vrši prevoz rude i drugih vrsta roba na zvorničkoj regiji.


14.

Željko Lalušić je prijavljen na adresi na kojoj živi načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević.


Željko Lalušić je kum Ljubiše Buhe Čumeta.


Lalušić stariji uveo je Vasiljevića “u posao", tako što mu je kupio nekoliko kamiona koji prevoze robu, a, zauzvrat, dobio zaštitu. (nastaviće se)